Puh... varmt.


Klockan är strax efter elva och jag har nyss kommit tillbaka från en tur till Drug Storen och Albertsons. Köpte nya ansiktsgrejor. Köpte ju Cliniques trestegsgrejs när jag precis kommit hit. Men min hy har bara blivit värre. :( Tror att den är för stark. Min hudterapeut i Kristianstad sa trots allt att jag har känslig hy. Så nu har jag köpt för sensitive skin istället. Billigare dessutom. Fast Clinique är billigt i längden för det räcker så sjukt länge! Men men, nu ligger mer än halvfulla Clinique-produkter i lådan istället... Jaja. Köpte på mig lite lunchmat, eller ja, bröd och frukt. Behöver mellis ibland med ju.

Vaaarmt som sören idag, över 70 F... Vad nu det är i C. Känns varmt iaf. Och solen gör ju sitt. Och tyvärr är det alltid ännu varmare på tennisbanorna... Vindstilla. Hjärnan smälter bort typ. Men nu har jag en keps jag kan använda...

Annars så är Pat rejält förkyld precis som typ hela skolan. Känns ju inte kul. Jag håller mig borta från honom så gott det går och proppar i mig vitaminer.

Ska cykla till skolan om en timme och innan dess ska jag se till att göra lite spanskaläxa och äta lite lunch.

Ciao,

Ny vecka (igen!)...


Hade en skön söndag igår då jag träffade Sarah för att "visa" henna ett ställe en bit härifrån där det finns en schysst sportaffär. Jag passade på att köpa en keps (hatar kepsar, det är så fult men måste ha till tennisen, känns som hjärnan smälter bort annars) och lindor till tennisracketet. Vet ni hur svårt det är att linda ett racket om man aldrig gjort det förr? :P Hade behövt farsan här just i dfet ögonblicket. Å andra sidan så lindade han det jag hade tills jag bytte och det var inte jättebra, he he. Vi tog en kaffe på Starbucks och snackade lite skit också. Gick in och kollade om jag kunde få mobilen fixad på nåt sätt men icke. Så nu får jag bara vara försiktig så ingen vätska kommer in i den spruckna displayen på utsidan...

Sen var jag hemma och fixa lite på mitt rum. Vill göra det lite mer "mig" och lite mer tjejigt... Och vill ha nytt överkast och framförallt ett påslakan!!! De har filtar och vanliga lakan här. Som man hade förr liksom. Gick in på IKEA.com men det går inte att beställa sånt online! Sjukt kasst, hur tänkte de där?! Sen gick jag iaf till stranden och tog en promenad i kvällssolen. Senare såg jag SATC the movie som jag hade laddat ner :) Såååååå bra!!!

Hjälp vad tiden går fort här! Ny vecka igen... Denna ser ganska lugn ut på skolfronten än så länge... Inga prov iallafall. Men läxor kommer jag ju få under veckan...

Hörs senare!

Cool!


Igår vaknade jag i panik av en mardröm. Jag bodde i NYC fast lägenheten var den första i Barcelona. Det brann i huset och jag och de två jag bodde med var fast i lägenheten. När jag vaknade var jag först sådär förrvirrad och skakig men lycklig över att inse att det var en dröm. Sedan kom jag ihåg att drömmen mestadels var på engelska! Cool. Undra om jag drömmer på engelska för jämnan nu eller om det bara var då...

City of Angels

Trip to L.A.!

Dagens första stopp blev närmsta Starbucks i Santa Barbara för kaffepåfyllning. Sedan körde vi till Ventura (tror jag) där vi stannade på ett Target. Ett ställe där de har allt typ. Sedan körde vi vidare på 101 söderut genom Malibu och ner till Santa Monica. Tyvärr var det väldigt dimmigt så det blev inte riktigt den scenic route som jag hade tänkt mig, men men!


Santa Monica Pier. Tyvärr var det fortfarande väldigt dimmigt.


Såhär kan det se ut en solig dag. Bild från google.


I Santa Monica hyrde vi cyklar och cyklade längs strandpromenaden till Venice Beach. Snygg rosa cykel jag fick va? :) Jättetrevligt att cykla runt där, rekommenderas! Venice Beach var proppfylld av skumma människor. Men det var ändå ganska mysigt. Köpte några flätade armband.


Vi körde vidare till Beverly Hills. Flådigt ställe det där. Körde genom "90210", som ju är en zip code och alltså ett område. Åt lunch på ett mysigt ställe på Rodeo Drive!


Vi gick runt i det fina affärerna (helt sjukt att folk faktiskt köper grejor på Prada, Chanel, Missoni, Miu Miu, Versace etc. Själv blev jag mest lie deprimerad av att se allt fint men veta att jag inte kan köpa det. Gick in på Kitson där det var humana priser. Om ni känner igen namnet så beror det nog på att Paris Hilton ofta handlar där (tydligen).


Vidare till Hollywood Boulevard! Sen en mardröm i parkeringshuset. Tog så lång tid att få plats. L.A. traffic i allmänhet innebär en del bilköer.


Greta Garbo!!


Såå lik var hon inte!

Sen gick vi runt och kollade Chineese Theatre, alla stjärnor och handavtryck och det där. Kollade in H&M, Forever 21 (handlade en jättefin kjol och ett par jeans som endast kostade 13 dollar, sjukt).

Fortsatte upp till en restaurang med fet utsikt över staden. Tog en drink (alkoholfri... bajs-USA). Schysst service fick man, speciellt när man kommer med bilen så stanna man inte motorn utanen snubbe kommer fram och öppnar dörren åt en (och i detta fallet tar ens hand), tar nyklarna och parkerar åt en. Sånt ser jag inte i Sverige!


L.A. by night


Bild från google. City Walk.

Åkte vidare mot Universal Studios och gick till City Walk! Galet ställe! Har aldrig sett nåt liknande. Antar att det på ett sätt är lite av en preview av hur Las Vegas är. Vi åt en sen middag på ett mexikanskt ställe som verkligen kändes autentiskt. Gott som bara den! Sen strosade vi runt och kollade på alla lustiga grejor och köpte lösgodis i en av alla gigantisk godisaffärer där fanns. Vid halv elva styrde vi bilen mot Santa Barbara igen och var hemma vid midnatt.

LA är en väldigt stor stad, framförallt till ytan så den kändes svår att greppa. Men jag gillade vad jag såg (även om jag ser mig själv mer NYC än LA). Sen har det ju mycket att göra med vem man åker med. Sheryl har bil, hittar bra, vet vad man "ska" se och hon har bott där. Hade en fullspäckad dag med massor av nya intryck och upplevelser!



Ska svara på era kommentarer... imorgon eller så.


Fyfan vad jag har varit trött idag. Vaknade och kände mig helt utslagen. Gjorde ingen särskilt tills det var dags för lektion vid lunchtid. Var helt trött där med. Drog till stranden med Haruko vid halv fyra. Somnade. Vaknade. Gick hem. Har käkat god Kina-mat till middag och kollar på "Survivor" (som Robinson) med Sheryl och Haruko. Så sjukt bra bild på nya teven. Sen har vi Tivo till den teven så man kan spola över reklamen :) Den driver mig annars till vansinne. Ahja.
Vet inte varför jag varit så trött men jag har laddat med den där vitamingrejen jag köpte iaf...

Imorgon bär det av till L.A. tidigt på morgonen (ja, halv nio är tidigt). Så nu ska jag ha lite minispa och kolla Entourage som jag laddat ner (säsong fem) och dricka grönt te.

Ses imorgonkväll!

Ciao,

Töntigt, men vafan


Svart eller vit
Kaffe eller te
Rik och hatad eller fattig och älskad
Modeblogg eller sexblogg
H&M eller MQ
Lakrits eller choklad
Surt eller salt
Kräm eller fil
Blondinbella
eller Kenza
Linda Rosning eller Carolina Gynning
Blonda eller brunetter
Skräckfilm eller komedi
Hemmakväll
eller utekväll
Ja eller nej till FRA-lagen
Moderaterna eller Socialdemokraterna
Öl eller vin
Häagen-Dazs eller Ben&Jerry's
Morgontrött eller kvällstrött
Röka eller snusa

Jesus f*ck


Hur klumpig kan man vara egentligen? Först hade jag massa problem med min lur för jag hade inte kollat ordentligt i paketet så jag hade missat en viktig grej. Ringde supporten och var allmänt upprörd. Men tji där fick jag! Iaf, det ordnade sig. Då blev jag glad och ivrig. Så ivrig att jag snabbt som attan ska förflytta min telefon från sängen till skrivbordet. Vad händer? Jo telefonjävlen glider ur mina händer och rätt in i skrivbordskanten så displayen på utsidan (det är en flip phone) är nu krossad. Den funkar än så länge så det är ju bara estetiskt. Men vafan, en en dag gammal mobiltelefon och den är redan lite sönder. Min z600 har jag haft i 5 år utan att nåt liknande hänt. Vilket jävla skit. Nu kommer jag irritera mig på det så fort jag ser telefonen. Och inte är den broken för att jag var på nån galen fest och tappade den utan detta är enbart min egen klantighet. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Ska ta med den till butiken tillsammans med order confirmation på söndag och se om jag har nån slags försäkrning/garanti/skydd/whatever eller om de kan byta glaset på displayen utan att det kostar jättemycket. Jaja. Slut på gnäll från min sida. (Just for now, oroa er inte).

Har kommit hem från tennisen och nu är jag duschad och allmänt klar. Ska slappa ett tag, läsa lite läxa och sen gå bort till drug storen för jag behöver duschcreme, hudcreme, nagellack, batterier och så ska jag se om jag hittar en dryck som några tipsade om på tennisen idag. Ska vara bra mot förkylningar. "Alla" är sjuka nu. Det typ "går nåt" på skolan. Har suttit bredvid  minst en person idag som clearly var sjuk. Ni som känner mig vet att jag har lite bacillskräck och skräck att bli förkyld (kanske för att när jag väl blir sjuk blir jag SJUK). Så nu måste jag prepare myself känner jag. Kanske ta ett glas vin till middagen så man dödar lite baciller? Har ju bevisligen funkat förr...

Later,


L.A, baby.


Jippieyeey! På lördag blir det L.A dagen lång!

Jag älskar våra städare (och min nya lur)!


De är så jävla söta! Alltså inte direkt till utseendet men när de städar. Kommer hem på lunchen och mitt rum är så sjukt rent och fint! Det söta är att de städar inte bara ytor (ni vet, dammsuger, dammar etc) utan de plockar ihop och organiserar prylar (hade iofs plockat undan en del så det skulle vara lättare för dem). De byter lakan i min säng. Och på nåt sätt bäddar de så sjukt jävla slätt. Jag lyckas aldrig. I badrummet viker de handdukarna som jag bara knölat ihop på stången. De grupperar mina toalettartiklar. De är de bästa städarna man kan ha! Tycker att ni, morsan och farsan, kan kosta på er några städare! Nu har vi ju den briljanta skatte-grejen för sånt också! Go for it!!

Annars så drog jag hem från lunchen och handlade mat på Tacobell (inte så jätte healthy, I know...). Ganska ofta lyckas jag beställa nåt som inte visar sig vara vad jag trodde. (Både på gott och ont). Idag blev det nån slags soft taco för 5,5 dollar. Det inkluderade även en hård taco och en monsterstor Pepsi. Trevlig överaskning!

Väl hemma hade min mobil kommit! Så gött att handla på internet och så bara vips kommer paketet levererat av DHL. Inte en cent kostade frakten heller! Min nya lur är en Samsung SGH-a437 (inte för att det säger er så mycket). Betalade 80 dollar för telefonen samt 25 dollar inkluderat telefontid/sms. Sen är det som kontantkort som man laddar. Vilket jag tycker känns bra. Så man kan hålla koll på hur mycket man gör av med. Jag ringer ändå inte jättemycket så de där 3000 minuterna jag hade på förra telelfonens abbonemang kom jag ändå inte upp i. En cepe grej man ska komma ihåg här dock är att man betalar för alla minuter inte bara de man själv ringt, utan alltså när nån annan ringer till dig!  Lite fubbigt tycker jag...


Jaja, nu ska jag göra lite läxor och halv fyra sätta mig på cykeln och ta mig till skolan...


Ciao,



Wednesday morning


Sov lite kasst i natt för brandlarmet gick igång - två gånger!! Iaf, nu är våra städare här och det är gött. Behöver städas, särskilt i mitt & Harukos badrum... Igår blev HD-platt-teven installerad! Nice! Än så länge har jag inte sett så mycket på den dock men får väl inviga med nån film i helgen eller så...

Snart ska jag iväg och ha spanska. Vet inte riktigt vad vi ska göra för imorgon är det prov. Sen ska jag skynda till bussen och hem för jag pallar inte vara i skolan hela håltimmen. Dessutom ska min nya lur komma idag och det är vid lunch tror jag. :) Måste plugga till dagens ENG100-lektion då med...

Vi ses ikväll eller så!

Höst?

9:05 am

Ja det kan man ju fråga sig... Igår stod det i almenackan "First Day of Autumn". Men det kändes inte jättemycket som höst. Inte höst i den bemärkelse jag är van vid iaf. Igår var det soligt och varmt. Idag är det än så länge dimmigt och lite småkyligt. Så jag tänker då inte gå ut förrän jag måste cykla till skolan... Har käkat frulle och druckit te i min stora varma mysiga college-tröja. Nu ska jag mysa vidare genom att läsa veckans short story som dock inte är så väldigt short...

Hur är hösten i Sverige nu?


Bättre dag än väntat!


Sov jävligt konstigt i natt. Drömde skumma drömmar om att jag körde moppe men inte kunde hantera den och så vips stod jag bredvid George Clooney och så hade vi nåt uppdrag att fixa och whatever. Jag tror att jag ibland drömmer på engelska och det är ju lite coolt!

Iaf så var jag trött när jag vaknade men dagen blev rätt bra ändå. Fick gjort en hel del. Bl a postat fyra vykort och en annan sak. Köpt tights för 5 dollar. Gjort en hel del spanska inför testet på torsdag. Haft hyfsat slapp ENG-100-lektion där läraren bjöd på äpplen (egentligen är det tvärtom det ska vara väl?). (Lektionen är från 4 till 6 så alla är så grymt hungriga och trötta). Gillar min lilla grupp jag brukar jobba med. Två amerikanska/mexikansk killar och en kines som är sjukt skum! Han försvinner iväg från sin plats och är borta i typ en kvart åt gången. Sitter och läser noveller på kinesiska. Och förra gången kom han tydligen tillbaka med ett fett sår i huvudet, som om han hade blivit nockad av nåt. Det undgick dock mig men de andra berättade idag...

Vad jag egentligen ville säga med detta inlägget var att vi fick tillbaka första spanskaprovet, fick A. :) Känns gött. Fick även tillbaka vår första ENG100-uppsats som också gick bra. Läraren verkar gilla mig. Känns lite som Boel Attner och hennes svenskalektioner, he he.

Nu ska jag göra lite läxa i spanska och engelska 70. Sen blir det nog SATC för imorgon börjar jag sent :) Ska nog iofs plugga en del. Redan dags att börja planera nästa uppsats nämligen.

Idag stoppade btw en brud mig som har hand om voting registration. Hon sa: "Did you register?" Jag sa: "I would if I could". ÅH vad jag vill rösta jag med!!

Take care fellows,

Hundjävel


En liten parantes mitt i allt plugg



Pluggar. Pluggar. Pluggar.

Måste bara berätta en lite rolig grej innan jag pluggar vidare. Min senaste kontakt, pöjken som agerade chaufför i fredags, såg mina kort på Facebook. Där är bl a ett kort från min underbara överaskningsfest, nämligen banderollen där det står "Mazel Tov Sofia".  Han skrev till mig och undrade om jag var judisk. Haha, nej tyvärr (?) inte ju. Det är han dock så det var väl därför han hajade till på Mazel Tov. Det finns många judar här verkar det som. Tycker inte det är så lätt att se det dock men om man vet för-och efternamn så är det inget svårt att avgöra. Tycker judendomen är väldigt intressant...

Nu ska jag plugga vidare för nyss sa Sheryl att det är soccer halv sex med Pat på UCSB! En sån sak missar man ju inte! Äntligen nåt annat än football!

Ciao,

Saturday


Skön lördag. Gick upp och fixade frulle vid elvatiden. Senare gick jag ner till Starbucks och köpte mig en grande soy latte with 3 shots samt en banana-nut muffin som fick bli min lunch. Sen cyklade jag ner til stranden. Tyvärr var det high tide vilket ju gör att det inte finns så mycket strand att ligga på. Dock var det rätt mycket vågor med så där var en massa surfare! Den lilla plätten jag hade var dock sjukt obekväm och vattnet nådde mig nästan plus äckliga flugor överallt. Så jag gick en bra bit längre bort där det var helt öde. Lade mig på en klippa och hade det skönt. Kunde dock inte helt slappna av eftersom jag blivit varnad för att ligga precis intill klipporna eftersom det då och då rasar ner små eller större stenar... Men men. Varmt och soligt och alldeles underbart. Jag trivs som fisken i vattnet med andra ord! Bara att vara på stranden en sån dag är ett lyckopiller i sig!

Iaf, sen begav jag mig hem och städade och tvättade och fixade. Lagade Pad Thai till middag som blev riktigt god. Har varit ute med hundarna nyss och nu ska jag dra igång en rulle. Är ensam hemma vilket är slappt. Eller ja, ensam är jag aldrig när hundarna är här. De är som skuggor ibland...

Funderar på om/när jag ska till Konstmuseet imorgon. Det är gratis söndagar och de har två utställningar jag vet att jag vill se. Men jag ska träffa Sarah kl ett oh museet öppnar elva och stänger fem. Får bli innan eller efter. Hmm. Eller nästa söndag...

Film vare!

Friday

Tänkte berätta lite om gårdagen.

Hade som vanligt en lektion vid lunchtid. Innan dess slappade jag mest, var ute och gick och sådär. På lektionen bjöd Kristin och Johanna (http://westsideinc.blogg.se) med mig på partaj :) Efter skolan stack jag till Taco Bell och tryckte en liten kycklingburrito och svalkade mig med en slush ice eller vad det nu var. Har varit varmt denna veckan, speciellt igår och idag.

Senare vid sju, tog jag bussen downtown och hann sitta i deras lya i typ en kvart innan vi gick till bussen som tog oss till Isla Vista (UCSB). Där gick vi till nån svensk som de känner. Det var nice! Vi hade med oss en amerikanska också, Rae. Hon lärde mig spela Beer Pong och vi vann storslaget mot två killar som hade vunnit massa innan! Jag var grym! Träffade många roliga och trevliga människor! Hängde på två amerikanare och en svensk tjej till en av dems hus precis vid havet. Jävvlar vilken utsikt! Sen fick jag skjuts hem av en väldigt sweet kille. Synd att han inte är het, annars hade han säkert varit pojkvänsmaterial. Anyways. Det är en bit från Isla Vista till där jag bor (ca 20-25 min, man måste ut på motorväg en sväng etc) så det tyckte jag var sjukt schysst! Annars hade jag fått ta taxi och det kan ju bli dyrt. Nu kanske ni (särskilt mor och far) tycker det låter dumt att åka med nån från en fest men han hade druckit väldigt lite och körde väldigt lugnt och bra. Själv skulle jag aldrig vilja köra nattetid i Isla Vista, fyfan. Fulla kids överallt på gatorna. Men han körde skitsakta och tutade aldrig så folk blev inte sura utan flyttade på sig efterhand. Var hemma strax innan två så det var rätt skönt.


En bild jag snodde från bruden till höger. Jag, Rae, Hanna. Hanna är skåning :)


Oroa er inte!


Jag veeeet. Jag har varit en usel bloggare de senaste dagarna. Har helt enkelt inte kommit på nåt intressant att skriva. Men oroa er inte! Snart ska jag blogga sönder den här bloggen. Innan dess ska jag bara ta itu med tvätt och lite sånt tråkigt skit.

Later,

Helgen har börjat fint


11:03 am

Igår blev jag medbjuden på partaj av två Stockholmsbrudar i min ena engelskaklass! Så igår var jag i Isla Vista för första gången. Och visst var det najs :)

Skriver mer senare för nu måste jag äta något (åt kl 18 igår senast och efter det bara alkohol...).

Ciao,

Snodde...



Snodde denna från Matilda (http://matildatildaw.blogg.se/)!
 

Höger- eller vänsterhänt: Vänster
Humör just nu: Likgiltig
Favoritgodis: Lösgodis
Är det nåt du absolut inte äter: Kan inte komma på nåt för tillfället.
Kläder just nu: Pyjamasbrallor och vitt linne
Musik just nu: Inget för tillfället.
Vad sa du senast: "No, it wasn't"
Sommarplaner: Vara i Sverige och jobba antar jag... Kommer inte vara frestande...
Fisk eller badkruka: FISK!
Saft eller alkohol: Alkohol
Hur många kuddar sover du med: 4.
Favoritväder: California klimat.
Spelar du nåt instrument: Nix. Är nog ganska tondöv.  
Morgon- eller nattmänniska: Öuumm. Inte morgon iaf. 
Sparare eller slösare: Både och. Måste (just nu) och vill vara sparare men innerst inne kommer jag alltid vara en slösare utan dess like! 
Bästa film: Amelie de Montmarte + massa andra.
Tror på liv på andra planeter: Ja, absolut. Universum är ju oändligt så nån till planet med liv tycker jag allt att det måste finnas.
Kommer du ihåg din första kärlek: Oh yeah.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Självklart.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: Har inte bestämt om jag vill ha barn än.
Bio eller promenad: Promenad till och från bion?
Är du kittlig: Ja, som fN.
Snarkar du? Nope, inte ett ljud.
Rädd för insekter? Det vill jag inte påstå. Men vi är väl inte direkt bundisar...
Äckligaste insekten: De äckliga so flyger in på kvällen till ljuset och flaxar och är svåra att fånga.
Det här är jag bra på: Laga mat, spendera pengar på ingenting, sjunga falskt, lära mig språk (?)
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Flyga, helt klart! Vem vill inte kunna resa varsomhelst för 0 kronor liksom?
Vad vill du jobba som? (Skrivande) journalist på dagstidning eller magasin.
Chips, morötter eller godis? Godis såklart!
Pizza eller hamburgare? Hemmagjord burgare i så fall, absolut inte Donken. Men pizza är ju inte helt fel heller...
Skriver du dagbok? Blogg.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Lagom.
Gungar du på stolen? Näe.
Vilken hand håller du gaffeln i? Alltid i vänster.
Hur är din drömtjej/kille? Har inte riktigt bestämt mig. Antingen så har vi en massa gemensamt eller så kompletterar vi varandra. Det senare tror jag. Det är roligare att vara med nån som inte är som dig själv!
Hur många syskon har du? Yngre syster och yngre bror.
Är du rädd för blod? Näe.
Saltar du på maten? Ja. Och pepprar.
Gillar du att sjunga? Om bara jag själv hör så...
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Sam-sam. Var bombsäker på att jag vill jobba med något inom det området så det var ett lätt val.
Anser du att du är stark? Fysisk: inte särskilt. Psykist: jodå.
Vad gör du om du får hicka? Håller andan och sväljer. Om jag pallar.
Röker du? Näe. Har provat men ish vad räligt!
Snusar du? Näe fy för sören.
Kaffe, te eller inget? Starbucks sojalatte, SVENSKT bryggkaffe med mjölk, grönt te, vitt te, fruktte.

Skönt


Inget pluggande mer ikväll. Skönt. Nu ska jag ta en promenad till drug storen tror jag, behöver några grejor. Dock är det alldeles mörkt ute nu! Här i området finns det knappt gatlampor så det ska bli intressant att se hur detta går!

Ikväll ska jag slappa framför SATC och imorgon börjar jag vid lunch. Innan dess ska jag ta en morgonpromenad längs stranden eller annan lämplig plats. Mys. Hoppas solen är framme på morgonen (som den varit hela veckan)! Nu kom Rosie insniffandes i mitt rum. Hon är så söt. Hector med. Stora gosehundar som ser ut som nallebjörnar :) Julia du kommer gilla de :)

Hej på er!

HEELG!!

Orkar inte. Vill inte.


Arrrgggh. Trött. Vill inte sitta här och plugga. Vill hem och byta om till bikini och lägga mig på stranden. Läste nyss en supertråkig text och ska svara på frågor. Blääääää. Måste nog läsa igen. Funderar på att gå ut och lägga mig i gräset och vila ögonen ett tag först...

Zzzzzzzzzzzzzzzz...

I bibblan


Sitter i bibblan nu med en sojalatte med kanel :) Gott. Övergav min spanskakompis lite för jag orkar inte sitta ute i solen mer och bli svettig. Tacka vetja AC, he he. Även om det ibland är lite väl mycket. Som på mina ENG100-lektioner t.ex. Där flyger papperna om man inte håller fast de!

Har haft spanska och det är svårt. Men jag gör så gott jag kan. Fick ännu en läxa idag, till imorgon. Lite jobbigt eftersom jag är hemma strax innan sju och då är utsvulten och sjukt trött. Fast jag skulle ju kunna göra den nu... Näe. Har läxa i ENG100 att göra plus lite annat.

Har inte så mycket att skriva för det har inte hänt så mycket. Kanske jag och Ana ska åka till L.A. soon soon soon!! :)

Hur ter sig hösten i Sveariket nurå? Jag är inte den som är den... Men: här är det som sagt vaaarmt och sooligt.

Vill helst inte röra mig härifrån för min ryggsäck är så tung att jag typ dör. Jag fattar inte... Det är lite böcker och en laptop liksom...

Jaja, hej på er så ses vi imorgon eller så!

When You Were Young


Har inte så mycket att skriva. Ni ser ju att jag inte ens kunde komma på en rubrik som hör ihop med innehållet....
Iaf, igår GICK jag hem från tennisen. Tog väl typ 50 min nästan. Hade feteryggan och tennisracket på ryggen vilket inte hjälpte. SÅ igår blev det en jäkla massa motion. Det tänker jag se till att det inte blir idag, he he.

Har ett paper i Spanska som är due idag... Bläää. Skriva uppsats på spanska är verkligen inte lätt. Det är ju fan svårt på engelska! Jaja. Mitt första paper i eng 100 är också due idag men den är typ klar. Har en lång håltimme idag så jag tar med datorn och sätter mig i bibblan för att plugga och så... ses då!

Kredd till mig, tack tack


Upp kl åtta, solen skiner, trycka ner en banan, på med träningskläder, ut på 45 min promenix. Bra start på dagen. Sedan dess har jag bara gjort det där vanliga tråkiga man måste göra. Nu ska jag snart cykla till skolan för engelska och tennis. En ganska vanlig dag helt enkelt.

Det var bara det.

Ciao,

Tengo sueño mi cariño.


Fan vad trött jag är. Ligger i sängen och sörplar vitt te och käkar mina dyra vindruvor. Har varit en sådan lång dag. Hade tänkt plugga 'en masse' nu men det mesta får vänta tills imorgon...

Idag har jag i princip skrivit klart mitt första paper! Fick tillbaka draften av läraren. Har ändrat mycket (förbättrat hoppas jag!) men hon gillade den redan första gången! Yey! "It's really good" sa hon faktiskt. Nu har jag bett Shreyl tittat lite på den också så nu ska jag göra de sista ändringarna. Har även börjat lite smått på ett litet paper vi fick i spanska med...
Jag skriver och pratar tre språk! Jag är lite impad av mig själv ibland. Särskilt när jag tänker på hur många amerikaner på skolan som bara har ett språk. Jaja...

Idag kom målarna och började måla nedervåningen. Det kommer bli fett snyggt här! Och just det! Nästa vecka kommer vår nya 40 (eller 50, jag vet inte) tums plasmateve med fete-surroundet :) Filmkvällar por favor!

Det har varit riktigt varmt och skönt idag! Lite väl varmt ibland faktiskt... 80 fahrenheit som är... 26 celsius. Förra veckan var det mest moln så detta är varmt välkommet! 

60 kr fattigare


Var nyss på Albertson's och handlade lunchmat & snacks inför veckan så att jag sparar både tid pengar (förhoppningsvis). Kollade dock aldrig priset på vindruvorna. 60 spänn!!! Iofs en rejäl bunte men ändå. Annars köpte jag på mig bröd, pålägg, yoggisar, massa frukt, lite nötter och sådär. Nu ska jag sätta igång att fixa med min uppsats.

Här har ni dagens outfit btw:



Inte mycket fashion (såvida man inte får extra kredd för kaffefläckar?) men väldigt mycket bekvämt! Shorts inhandlade i världens (?) billigaste och bästa sportaffär The Big Five för 7 dollar.

Hej på er!

Söndag!


Det där med att sätta rubriker är någor jag måste öva på...

Redan söndag! Sjukt! När jag först kommit hit tyckte jag tiden gick rätt långsamt men nu flyger den fram. Är ensam i huset för Pat och Sheryl är på väg mot LA och Haruko är i LA...

Iaf, idag har jag lite skit som måste göras:

* Åka till La Cumbre Plaza och köpa tre rör tennisbollar (krav från coachen...)
* Prova jeans på Macy's. (Levi's kostar 40 dollar när de inte är på rea :P)
* Tvätta (gör nu)
* Städa rummet
* Planera veckan och kolla igenom ev. läxor
* Den trevliga och nyinstiftade söndagstraditionen: Starbucks-latte och strandpromenad!

Sist men inte minst så ska jag ändra i min uppsats. Jag var ju på lite counselling i fredags på Writing Center. Och det var ett av de klokaste beslut jag tagit på länge! Fick hjälp av en jättetrevlig tjej som var lugn och gav konkreta tips på förbättringar. Men hon berömde också och sa att hon var imponerad eftersom engelska är mitt andra språk och hon tyckte uppsatsen var sofistikerat skriven. Jag blev jätteglad och gick därifrån med ett leende på läpparna! Trodde den skulle bli sågad, haha. Man får gå dit och få hjälp max en gång om dagen (!) så jag tror inte det finns någon möjlighet att misslyckas med uppsatser!

Ha en trevlig söndag! (Alt. söndagskväll för Sverige-bor)

Fler intressanta personer


I fredagskväll slogs jag av hur mycket intressantare människor det finns här.

Liksom om jag skulle gå ut en kväll i Kristianstad och frågar "Jaha, varifrån är du då?" skulle nog svaret bli antingen Kristianstad eller nån håla utanför. När jag här frågade samma sak fick jag svaren "Jag är från Santa Barbara men mina farföräldrar flydde till New York från Warsawa under WW2" och "Min morsa kommer från en liten by i Grekland där de inte ens hade varmvatten. Vi hälsar på ibland". Det är bl a detta som gör USA så himla spännande. Alla är från världens alla hörn från början och alla har så intressanta historier i bagaget. Som t.ex. en kille i min spanskaklass. Han flydde undan Katrina och nu är han här...

Var bara det jag ville säga!

Nyheten här...


Tidningarna i LA-området domineras just nu av tågkraschen som ägde rum igår. Det var två tåg som kolliderade strax nordväst om LA. Ganska sjukt eftersom japanskan jag bor med skulle ta tåget till LA men det blev ju inställt då... Om jag hängt med rätt så dog drygt tio personer omedelbart.


Do you know you have the most beautiful eyes?


10:07 am i sängen efter alldeles för lite sömn.

Igår blev ingenting som vi hade tänkt.
Eftersom vi inte vet hur det skulle blitt så vet vi ju inte heller om det blev bättre eller sämre! Kul vare iaf! Skippade Mraz. Buu, tänker ni. Men äsch, tänker jag. Kunde inte få tag på biljetter etc etc. Vid åtta-tiden anlände jag till en svenska jag känner. Hon bor med andra svenskar i en lägenhet i typ ett lägenhetskomplex där massa unga bor. Meningen var att vi skulle röra oss vidare till IV (=Isla Vista, universistetsområdet, partystråket whatever). Men det gjorde vi inte utan vi stannade och det kom mer folk etc etc. I början var där mest svenskar och norrmän (pinsamt det är när man inte fattar allt de säger!!) men de var roliga. Sen kom det en del amerikaner som jag hängde med + en malmöit med världens vackraste ögon och världens skummaste skor. Plötsligt säger folk att vi ska släcka lyset och vara tysta. Jag, amerikanarna och malmöiten sätter oss på golvet, "get down on the floor" liksom. Det var tydligen Farbror Polis som var där och ville leka glädjedödare. De hade hundar och skit också. Dock får man vara inne och dricka, festa etc. Tror de tog folk utomhus eller avbröt nån annan fest i byggnaden. Iaf så är de inte alls som hemma. Hemma vågar de ju fan aldrig göra nåt!

Iaf, folk slutar festa så tidigt här! Inte som i Barca vill jag lova. Hängde iaf med två amerikaner och malmöiten till deras hem (ca tjugo meter från festen) och kollade på nån konstigt film. Naturligtvis langade amerikanarna fram marijuana och nån sån vattengrej man röker med (ni vet en sån som bubblar typ). De rökte, hostade, rökte, hostade och jag och malmöiten var allmänt svenska och rökte såklart inte (såklart inte jag iaf). Så morsan och farsan ni kan vara lugna. Jag bryr mig inte om folk bredvid mig gör det, även om det luktar räligt. Men jag kommer inte att testa. Vågar inte. Vill inte. Så.

Träffade några boys som spelar tennis i killaget. Kanske ska spela med de nån gång. Behöver all träning jag kan få.

Nu funderar jag på vad jag ska göra idag. Eller snarare hur jag kan få i mig mat snarast möjligt. Vet inte om jag kan gå på golvet där nere för golvkillarna var här idag med!! :( Palla gå till Starbucks sjätte dagen i rad... Sen ska jag nog ta en promenix på stranden och sen sova igen. Ikväll tror jag jag ska träffa Anna och hänga utanför WestBeach Festival. Man hör ju musiken iaf. Kanske ha lite picknick eller nåt. Mm, det kan nog bli trevligt när jag vaknat till liv!

Adios amigos,

Fredag!


Dagens (bad hair day for sure...)!

Ska strax ta bussen till skolan. Har en lektion och sen ett möte på Writing Center. Ska få lite hjälp med min uppsats. Där finns anställda "ex-författare" och studenter från UCSB bl a. Blir spännande att se vad de vill ändra i uppsatsen (antagligen en hel del!).

Sen ska jag hem och käka, vila lite och fixa mig igen. Senare (vet inte exakt när) ska jag ju på WestBeach Festival! Jason Mraz spelar kl 8. Efter det ska jag och en svensk tjej (som jag ska gå med) ut till IV på parteey. Blir säkert en jättekul kväll! Dock samma problem som vanligt: vaaad ska jag ha på mig?!?!? Jeans + vaddå?





Luktar illa


Är klar för att dra till skolan nu! Även om vi inte börjar förrän om en timme. Men "golv-killarna" har lagt ett nytt lager lack så det luktar sådär jobbigt ni vet. Börjar känna det i huvudet trots att jag är på andra våningen och alla fönster är öppna. Så jag drar till Starbucks för att dricka en latte och läsa tidningen. Sen är det Spanska, ENG 70 och tennis. Sen tänkte jag cykla direkt till stranden och ta ett dopp i eftermiddag!

Ha det!

Håltimme i bibblan


Drog med datorn till skolan idag vilket var klokt gjort!
Sitter i bibblan och har kopplat in datorn och mina hörlurar så jag kan ha musik på. Har haft hål sedan kl tolv då jag hade gjort klart spanskaprovet... Men det gör inte så mycket för jag har skrivit på min paper draft så nu börjar den väl arta sig... Var nyss och köpte lite lunch i närmsta affär men det var inte så prisvärt alls. Tio dollar och jag fick: vitaminwater, stor grov dubbelmacka, äpple, banan, lite nötter. Näe, nästa vecka ska jag börja ha med mig egen lunch. Ska gå och handla grejor på söndag, typ massa frukt, grovt bröd, bagels, pålägg, minimorötter etc etc.

Om dryga timmen ska jag lyfta min röv och gå och ha engelska i två timmar. Sen cykla hem... Jubbigt.


Syster & Mia: hoppas ni har det superbra i London!!!


Ciao,

Jag har det bra

9 pm

Nyss hemkommen från en supertrevlig middag med familjen. Vi körde till Montecito (den finare stadsdelen där bl a Oprah och John Cleese bor) och käkade på en trevlig restaurang. Jag åt en supergod sallad (var väldigt ohungrig för en gångs skull) med avokado, grillade räkor och rökt lax. Och drack massa iste. Sedan åkte vi hem men stannade för att köpa glass :) Det är inte helt fel att renovera ett hus, he he. Det gör att vi får äta ute en del :)

Nu ska jag plugga spanska och sen skriva uppsats. Blir en lång kväll. Imorgon frulle på Starbucks och sedan lektioner.

Hej på er,

Busy busy


Eller "bassy" som Ing-Britt (Pling-Fitt) skulle ha sagt! (Internskämt)...


Har precis kommit hem från Starbucks där jag käkade frulle (bluberry muffin, soyalatte, yoggi) och började skriva en uppsats. Nu ska jag plugga en timmes spanska för imorgon är det prov på första kapitlet... Har massa skolgrejor att göra så bloggen kommer tyvärr i sista hand (typ) men det vet jag att ni förstår.

Igår hämtade Pat mig och Haruko på skolan vid halvsju tiden och då åkte vi till Sheryls mor på middag. Det var trevligt och gott. Hon bor på ett seniorboende där alla har varsitt lite hus och så har de massa gemensamma utrymmen. Typ så vill jag med ha det när jag är gammal! Mycket göra och många fina vänner nära inpå.

Annars ser veckan ut såhär (härmar kusinen lite med en veckoplanering):

Idag: ENG 70-lektion. Tennis. Cykla hem, duscha, plugga MASSA spanska. Skriva mer på uppsatsen i ENG 100. Kl 18 åka till nån restaurang för middag med familjen.

Onsdag: Spanska-lektion, PROV. Lååång håltimme = skriva klart uppsatsen. Sedan ENG-100 lektion. Antaligen hem till Dohorty (igen) på middag. Plugga.

Tordag: Spanska-lektion, ENG 70-lektion, tennis. Plugga massa ENG 70. Ut och äta sushi med Pat och Haruko.

Fredag: Plugga? ENG 70-lektion. 2.30 möte på Writing Center med en tuitor. Där får man tydligen riktigt bra hjälp med uppsatser och så  vidare. Gratis så varför inte utnyttja? Kl 3: West Beach Festival med Jason Mraz!! Måste komma ihåg att köpa biljett snart.

Helgen får vi se vad som händer!

Men nu vet ni varför jag inte kommer blogga speciellt mycket denna vecka. Ni vet också vad jag kommer göra istället. Åter till böckerna då!

Ciao,

Nu ska det renoveras


Idag och cirkus två veckor framåt ska det renoveras som in i bomben i vårt hus! Lite jobbigt kan jag tycka men antar att det kommer bli finfint (tyckte iofs att det var ok som det var men nu är ju inte detta mitt hus!). Alldeles strax kommer byggjobbare som ska slipa golvet på nedervåningen. Det + behandla golven ska de göra till och med fredag. Nästa vecka ska målare komma och måla väggarna.
Nu bor vi alla på övervåningen.
Iaf, vi vet inte riktigt vad det innebär för oss mer än idag och på tisdag. Ikväll ska vi till Sheryls mor på middag. Imorgon kan vi inte alls vara i köket så då får vi cash att köpa frulle för (hello Starbucks). Imorgonkväll ska vi på restaurang. Sen kan det bli så att det som de behandlar golven med stör oss för mycket, lukt osv. Då checkar Sheryl in oss på nåt hotell nära skolan. Men det hoppas man ju att man slipper.


Annars idag så är vädret molnigt. Känns nästan lite höstigt... Bu. Har en lång skoldag framför mig. Spanska 11.10 sen rast till 3:55. Ska luncha med Anna antar jag och sedan plugga i biblioteket. Där är jättebra att sitta för på nedervåningen är en tyst avdelning med bra arbetssmöbler osv. Och det är verkligen tyst. Nästan läskigt tyst. Nästan sådär tyst att man får tvångstankar att man måste skrika. Men bara nästan. Sen har de gott kaffe med har jag hört.

Sen på ENG 100 ska vi lämna in våra draft för kommande paper. Ska ta med tre kopior för vi ska byta och diskutera varandras i grupper typ... Hoppas jag gjort rätt! Måste skriva ut i bibblan. Måste komma ihåg att ta med mynt till det...

Later,

Sunday Sunday

Väldigt skön och trevlig söndag so far. Började dagen med jordgubbar och rostat bröd och gott te till frulle. Såg andra halvan av What Happens in Vegas eftersom jag bara såg första halvan på flygplanet hit...

Sen tog jag mig till Starbucks (mitt närmsta ligger 10 min gång härifrån) och köpte det vanliga, vilket är tall sojalatte med 2 shots. Gick ner till stranden för att plugga lite och bara chilla. Tyvärr är det molnigt idag men det gjorde inte jättemycket, det är vackert ändå. På vägen ner träffade jag en spanjor som hette Carlos (precis som typ 70 % av alla män i Spanien). Han var lite skum (?) men trevlig och går också på SBCC. Han tyckte jag pratade bra spanska. Han vill lära mig dansa salsa. Skulle faktiskt vara kul som fan att kunna men vi får väl se hur det blir med den saken! Sen satt jag på en helt öde strand och åt lite, började lite smått på en draft till ett paper och läste lite spanska. Väldigt mysigt.

Nu är jag hemma och ska plugga på allvar. Ska bara göra lite te och komma iordning liksom. Sen kanske det blir en liten powerwalk men jag vet inte redigt för halsen är lite cepe fortfarnade, typ.

Ikväll är det Entourage-premiären som är huvudnumret. Om nu någon skulle ha missat det! Jag har saknat dig Vince!





Dagens outfit: klänningen som blev till en kjol! :)

Ciao,

Yesterday (nananana...)











Min analys av hur football är: en gigantisk group hug. Nja, det är nog inte min grej. Kanske för att jag inte kan reglerna men men. Det var inte så peppig stämning och mycket folk som jag hade trott. Dock kändes det lite mäktigt när speakern sa "Please stand up for the national anthem" och någon brud sjöng nationalsången. Upptäckte på slutet att de flesta höll sin högra hand över hjärtat men den biten hoppade jag. Känner mig inte SÅ amerikansk än... :P Sen var där ju cheerleaders med. Men de var bara fjöntiga tyckte jag. Falska leenden och tramsiga hopp. Nästa helg blir det kanske soccer på UCSB istället, det är tydligen sjukt kul och det är ju ett spel jag är mer bekant med...

Sedan trodde jag att jag, Anna, en svensk brud (Karin) samt en amerikansk brud skulle dra till IV och festa men Anna var tvungen att jobba så det sket sig. Lite synd. Jag och Haruko fick iaf skjuts hem och då stack jag till stranden på en kvällspromenad. Sen kollade vi på En Geishas Memoarer med popcorn och B&J. Den var hemsk.

Chattade med en svensk kille som skrev till mig på Fejjan för han trodde att jag var en som han hade träffat innan. Hur som helst så visade det sig att han surfar och att han ska försöka lära mig nån gång! Hoppas verkligen det blir av!



Regn?


Det var ju värst var det tjatas om hur kasst väder det är där hemma. Kan ju inte annat än att vara lite skadeglad...! Här är det som de flesta andra dagar. Sol. Noll moln. Cirkus 25 grader. Ska strax ta med till bussen. Börjar med en Starbucks sojalatte sen Macy's dårå!

Ciao ciao,

Städar lite...


Har varit vaken ett tag och käkat good frulle bestående av bl a jordgubbar och persika. Nu håller jag på att städa upp lite på mitt rum. Måste dammsuga. Har heltäckningsmatta (blääääääöö) så det blir snabbt smutsigt.
Senare ska jag nog dra mig till La Cumbre Plaza. Macy's har nämligen rea och jag vill hitta nån top att ha ikväll. Kanske några slappa skor med. Måste göra lite läxor med. Vill inte ha det imorgon. Och vid fem ska jag ta mig till skolan och kolla på fotbollen! Ska bli kul. Känns typsikt amerikanskt. Kameran kommer med såklart!

Hej på er,

Pineapple Express






Bio-outfit. Inte så flådigt men soft. Flip-flops på fossingarna såklart.



Denna filmen bara måste ni se när den kommer till Sverige!! Såå rolig och galen!

Buu på bussarna


Spanjorskan kunde nog inte bio så jag drar dit med Haruko. Bajsbussarna är cepe. Men vi får nog skjuts dit så det går. Sen kommer vi iaf hem med bussen! Ska se Pineapple Express. Från skaparna av Superbad.

Imorgon blir det football, SBCC vs Hancock hemma på La Playa Stadium med "Anna från Oregon". Måste lära mig reglerna! Sedan ska vi ut till Isla Vista (universitetsområdet) där det tydligen pågår galna fester 24/7. Så där ska vi väl kunna roa oss!

Middag snart då sen downtown.

Trevlig helg alla!



Bedtime och jag vill ha körkort och bil!!!


Har kollat på SATC (det går typ 4 avsnitt varje kväll) men pallar inte all reklam!!! Blir galen på avbrotten. Det är en miljard gånger värre än hemma!

Hursomhelst imorgon är det fredag! Bara en lektion. Dock med quiz och lite inlämningar.

På kvällen blir det bio med Lucia skulle jag tro. Det enda röviga är att den bussen (som båda vi åker med) slutar gå efter kl tio. Så det får bli en tidig film. Fan vad jag önskar att jag hade körkort och bil!!! Så nu vet ni alla att jag ångrar att jag inte fick fingrarna ur röven och tog det där jävla körkortsbajset. Iofs hade det varit lite för dyrt att ha bil men möjligheten hade ju funnits! Blir faktiskt lite sugen på att köra här. Verkar enklare. Breda gator, automatare och framförallt SKYLTAR överallt. Man kan inte missa nånting. Man behöver inte ens kunna högerregeln för i korsningar är det stopskyltar och markeringar på vägen. I minsta lilla korsning. Nåja. Nästa sommar SKA jag ta det. Sådetså.

Sängen då.

Hmm hmm hmm.


Kände mig helt febrig när jag somnade igår och frös när jag vaknade. Men har typ inte ont i halsen och känner mig inte varm nu. Dock känner jag mig helt seg och huvudet känns tungt... Men men. Ingen idé att gnälla mer.

Ska ha spanska om en timme. (Sitter och lyssnar på Manu Chao för att komma i stämning...). Vi ska skriva typ en liten uppsats i datalabbet. Sen är det ENG 70 där vi hade läxa som jag gjorde igårkväll. Gillar verkligen läraren i eng, hon är så rolig! Sen är det tennis. Sen cykla hem. Puh. Sen ska jag placera mig i sängen/soffan resten av kvällen. Har rätt mycket läxor i ENG 70 dock men börjar sent imorgon så lite kan jag göra då :)

Upptäckte nyss en lite rolig sak när jag skulle göra kaffe. Det fanns fortfarande kaffe i bryggaren och så kollade jag om det var sådär räligt grumligt så det brukar vara när alla utom jag brygger. Men det var det inte! Alltså har Pat eller Haruko börjat göra som jag - lägga hushållspapper som ett extra filter. Den bjuder jag på guys!

För övrigt hoppas jag på att morsans paket kommit fram när jag kommer hem idag!! Vet att där bl a ligger en bikini :) Förresten är alla som läser hjärtligt välkomna att skicka paket!

Ska strax ta mig till skolan. Cykeln tredje dagen i rad!

Ciao,

I klassrummet...


På ENG 100 delade vi upp oss i grupper och skulle göra lite uppgifter. Jag kom med några boys och såklart har de inte läst texten! Varför är killar ofta slarvigare med såna här saker? Det var likadant på gymnasiet.

Anyways, vi snackade om annat istället.
T.ex.
Boy #1: So where are you guys from?
Boy #2: San Diego.
Boy #3: Cool man, me too!
Boy #1 till mig: And you?
Jag: Sweden.
Boy #3: Noooo! Really?? You don't have an accent.


Igen, jag tackar. Jag som under nästan hela skoltiden tyckt jag varit kass på engelska. Det var jag också iofs. Men uppenbarligen har den förbättrats något :) Och mer ska den!

För övrigt slappar jag nu. Är inte jättetrött men känner en början på förkylning. Många som har fått nåt sånt på senaste tiden här. Hoppas det är borta när jag vaknar imorgon för det är ju tennis imorgon! Två lektioner innan dess. Knappt tid för lunch. Stress stress.

Go natt på er!

Hahahaha (Palin)


Det är väl knappast någon som missat att Palin är rep. vice kandidat?! Helt cepe. Hon har varit guvenör i några år. Haha, vilken merit. Och var har hon varit guvenör? I ALASKA! Hahahahahah det hela är så skrattretande. Sen är det ett himla tjat om att hon är fembarnsmamma etc. Precis som om det skulle vara det som gör henne lämplig som vice president. Just det, hon har vunnit någon form av beauty contest också! Det kan man ju ha nytta av. Tänk er följande scenario: McCain vinner valet (hemska hemska tanke) men eftersom han är ganska gammal så avlider han. Då står vi där med Palin som PRESIDENT. Plötsligt ska alltså fembarnsmamman med några års guvenörsskap i ALASKA styra världens mäktigaste land! Hur knäppt är inte detta?

Sedan har det ju uppmärksammats flitigt i media (hemma också tror jag, iaf Aftonbladet) att Palins 17-åriga dotter ska få barn! Vad nu det spelar för roll, sånt tycker jag inte hör hemma i en presidentkampanj. Iallafall, nu kan ju Palin snart skriva på sin meritlista att hon även är mormor! Det borde ju avgöra det hela.

Detta land är tokigt!


Svett


Fyfan i helvetet (sorry) vad trött min kropp är!!! Och svettig. Och ansiktet är alldeles alldeles rött. Tennisbanorna är alltid så satans varma och de ligger liksom som i en grop = ingen breeze alls. Sedan cyklade jag hem. Det tar ca en halvtimme och är UPPFÖR. Cyklar at least två dagar i veckan och det tennisdagarna. Det funkar bra för då är jag redan svettig och äcklig och det är sista lektionen. Dock resulterar det i att jag är helt slut när jag kommer hem.

MEN nu har jag tryckt i mig en bagel med Boursin (MMMMMMMMMM) och "eftersvettas". Ska alldeles strax duscha. Skulle bara skriva detta först...

Det kan verka som att jag käkar rätt onyttigt. Bagel, B&J minst två ggr i veckan etc etc. Däremot äter jag väääldigt sällan godis. För godis här inte så gott som hemma och inte alls samma utbud! Mörk choklad och Jelly Beans slinker ner ibland dock :) Men eftersom jag motionerar mycket mer här än hemma så tror jag att jag kommer att bli ganska fit. Iom att jag spelar tennis så har jag fri tillgång till skolans gym också! Har inte varit där än men ska försöka gå en gång i veckan under en lång håltimme! De har sjukt bra öppetider, mycket bättre än Friskis och det där skitet.

I skolan hängde jag med Lucia (spanjorska). Vi bytte nummer och ska nog hänga i helgen :)

Resten av kvällen blir det LÄXOR. Kanske smiter ner och köper frimärken om jag pallar gå?


Later traitor (citat Ari i "Entourage" btw),

Igår


Trevlig kväll igår. Sheryls mor kom på middag och vi käkade bbq. Spare ribs, Mange! Gott. Och speciellt med corn bread till. Det är typ som sockerkaka med massa majs i :P Sjukt gott.
Sheryls mor är för övrigt en cool dam. Hon ska snart åka till Japan, bl a Tokyo och vara där tre veckor. 

Efter maten kollade jag premiären av Prison Break och åt lite B&J, Sheryl har fyllt frysen med fyra smaker :) Måndagskvällen kunde varit värre med andra ord!





(Denna snyggingen missar man ju helst inte, he he)

Jag efterlyser:


Jag behöver hjälp med min blogg! Designen är så nedrans trist! Jag vill ha egentagna bilder som bakgrund etc. Nån som vet hur man gör som kan hjälpa mig?!?

Nu måste jag verkligen börja plugga. Än så länge har jag bara gjort det lite. Annars powerwalkat i VÄRME och sol över en timme, käkat omelett, druckit kaffe och ätit mörk choklad, försökt lära mig football när Pat förklarade. Men NU ska jag läsa några texter, svara på frågor och sådär. Sedan massa spanska. Vill kunna slappa ikväll så...

Ha det gött alla,

Labor Day


Idag "firas" Labor Day i alla stater. Instiftades för att ge arbetarna en ledig dag och fanns från början bara i NYC. Dock är det idag mest en dag som symboliserar sommarens slut och höstens början. (Wikipedia, fritt översatt av mig).

Själv har jag ju skolan off så jag ska tillbringa dagen med att göra läxor eftersom jag knappt gjorde det igår... Har en del att läsa och en del att försöka förstå i spanskan. Det är lite jobbigt att läsa spanska eftersom det liksom blir två "andraspråk" på en gång. Måste ibland översätta en översättning liksom. :P

Nu ska jag fixa lite fint på mitt rum, lite mer bilder och sådär. Och försöka skapa plats för alla böcker som ligger på skrivbordet så att inget att får plats...

Igår försökte jag köpa frimärken i bankomaten men det kom inte ut några!!! 8,5 dollar för ingenting. Banken var såklart stängd men imorgon ska jag dit och höra vad som hände. Vill ju ha mina stamps. Kanske ska kolla om pengar dragits innan jag anklagar de dock... :P

Btw ikväll är det Gossip Girl och Prison Break premiär här. Inte för att jag nånsin sett den förstnämnda, men ändå. Och PB ligger jag efter för här börjar säsong 4 nu... Imorgon är det premiär för det nya 92102 (blev det rätt siffror nu?!)

Hörs senare,

RSS 2.0