Halloween!


Imorgon är det som bekant Halloween! Men många börjar festa redan ikväll (vissa redan igår tror jag) så också jag. Blir utgång ikväll och imorgon :) Isla Vista självfallet! Köpte utklädnad igår. Såhär ser den ut:


50-tals "car hop" servitris. Sjukt rolig kjol. Och inte så slampig som alla andra. (De flesta tjejcostumes slutar strax nedanför rumpan).

Ska ni i Sverige också fira??

Ciao,

Julia och Mia


Blir lika glad varje gång jag får mail/fejjsbok av Julia och Mia. De bor som bekant i London för tillfället. Hur coolt är inte det liksom? Ibland vill jag också! Saknar iaf de små fuckfacen!!! Tanken på att träffa de igen får mig att längta lite till julen. Och ja, Mia, jag kommer nog vara brun som en n*ger. Jag har nämligen en vecka (ca) efter att skolan slutat tills jag ska åka hem. Så om solen är framme ska jag pressa oavsett hur kallt/varmt det är. :) Du och Julia kommer se ut som bleka London-spöken i jämförelse.


Ny vecka


På fredag kommer Pat och Sheryl hem. YEY. Äntligen slippa vakna av hundarna! Nej men det är kul att ta hand om de. Ibland iaf. Men just nu är jag lite trött efter att ha gått upp vid sju... Ahja.

Denna veckan är det rätt mycket av allt. Idag ska jag bara ha spanska och sen hem och käka lunch och sedan skriva en uppsats (draft) i ENG 100. Lär ju ta några timmar. Ska skriva om filmen Persepolis. Se den om ni inte sett den! Annars så har jag spanska examen för ett kapitel på onsdag. Och lite annat smått och gått att ta itu med. Hitta en Halloweenkostym t.ex. Var på stan flera timmar med Sarah (http://www.sarahgustavsson.blogspot.se) i lördags. Men alla tjejkostymer var så horiga. Korta brallor/kjolar etc. Men nåt ska man väl hitta! Ska nog med en kompis som bor i Isla Vista på nåt på torsdagen. Kanske sitta här och drick vin först, vem vet? Sen blir det väl nåt på fredagen eller lördagen med. Jag och Haruko har "gjort" en pumpa btw :) Jättefin!

Men nu blev klockan mycket, måste rusa. Ciao,

PS. Om ni undrar varför jag inte laddar upp bilder från min kamera här i bloggen så är det för att den är helt cepe! Det går inte att föra över bilderna från kameran till datorn :(

iD bare minerals

Köpte ett startkit på Sephora igår. Var inte gratis men mycket billigare än i Sverige. Fick ett serum att ha på innan, alla tre borstar jag behöver, två olika foundationpuder, ett mörkare (som en bronzer typ) och en grej man ska ha på sist av allt. Känns verkligen jättebra att använda. Nu kan jag täcka det fula i min hy och samtidigt i princip vårda den"! Underbar produkt! Ni som bor i USA: spring och köp på Sephora. Lätt värt 60 dollar. Sa jag att det är extermt drygt?


This election is not only about the US, it's about the whole world


Bl a därför jag är så intresserad av detta val och bl a därför jag stödjer Obama. Har precis beställt en Obama t-shirt som kommer på onsdag eller så. Perfekt att knalla runt med i skolan denna och början på nästa vecka. Och en perfekt souvenir förstås!

Kollar på CNN:s Ballet Bowl. Hela min kropp reagerar på McCain. Den skriker "NEEEEEEEEEJ". Han får bara inte vinna. Sjukaste på länge är att han nu kallar Obama "socialist". Hahahahahahah. Skrattretande. Han vet nog inte vad socialism innebär. Efter att ha växt upp i Sverige så vet iallafall jag vad socialism är. Obama ÄR INTE SOCIALIST.

En annan sak som jag tycker är skrämmande är att Sarah Palin är emot aborter även för våldtäktoffer. Detta bevisar hur sjuka åsikter Republikanerna har. De lär ju rösta yes på Prop 4 (i princip att unga kvinnor inte ska kunna göra abort utan att föräldrarna vet om det och samtycker). Fy fan. En kvinns som verkligen inte är på kvinnornas sida.

Only 9 days left!!! Go Obama!

Stay tuned.


Crap


Nu börjar jag tröttna på hundarna. Den ena förföljer mig hela tiden. Den andra blir helt galen när vi ska gå ut så det är skitsvårt att få på henne kopplet. De väckte mig med sina äckliga skall fast jag hade öronproppar. Jag har sovit skitskitskit-illa pga de där lurviga trollen. De små monsterna. Nu ska jag motionera fanskapen med.

Yey


Min iPod kom imorse och den är underbar :) Min nya bästis. Har bilder i den också :)

Idag vare tennis på schemat men fyfan vad inte kul att det alltid ska vara så varmt när vi spelar. Efter tog jag ett dopp i havet (hade med mig badkläder och sånt). Dagens skönaste! Såå kallt i vattnet och det var såå skönt att dyka i när jag var alldeles svettig och varm.


Imorgon är jag ledig! Ska nog mest ligga på stranden och sitta vid skrivbordet och göra läxor. På kvällen får vi la se.


Då tar jag helg då! (Igen!!! Fattar ni hur snabbt tiden går?!?!)

22 oktober & 34 grader


VAAARMT. Det är trots allt nästan november ju... Nu ska jag läsa lite läxa nån timme tills det blir lite svalare och då ta ut hundarna på promenad och sedan ta ut mig själv på en snabbare walk.

Ciao,

Kristna men inte tråkiga


Här i USA är verkligen inte kristen lika med tråkig och seriös hela tiden. Min värdfamilj är ett bra exempel. De berättade om kyrkan de går till. Den heter Free Methodist Church. De skojade om att de går dit för "free meth". (Meth är en väldigt farlig drog om typ du morsan inte visste :P sorry).  Gillar även Pats böner vid middagsbordet som han alltid leder. Så sjukt slappa.

Tennisen börjar kännas bra...


Tränade extra mycket på min backhand idag och fick t.o.m. lite beröm från en sjukt bra spelare (Kevin) vilket kändes kul. Börjar bli bättre! Fick tillbaka midtermproven med och jag fick excellent :) A.



Första


Mitt liv som hundpassare och huspassare går bra. So far so good som man säger. Vaknade typ kvart över sju (innan klockan ringde minsann!) och gick upp. Utanför min dörr satt Rosie och både hundarna blev överlyckliga över att jag äntligen var vaken! De får ju frukost kl sex i normala fall men nu fick de vänta. Men de vänjer sig nog. Kanske förde de väsen men jag hade öronproppar so I wouldn't know!

Har varit ute och gått med dem i strövområdet utanför vårt hus. Det är jättefint. Man ser havet och bergen och nu på morgonen var det extra vackert.


Denna är på väg till mig:


Åh, så skön


Åh så skön söndag. Tog en lång promenad till ställen jag inte varit på innan. Väldigt mysigt. Och allt är så skönt utomhus. Luften känns frisk och krispig och solen skiner. Har ätit en riktigt god lunch och suttit ute i solen och läst ELLE. Nu laddar jag ner lite underhållning för ikväll. Ska strax sätta mig därute igen och läsa lite läxor så man har det gjort. Dock intressant läsning så det gör ingenting.

Ciao,

Imorgon...


Imorgon är det två veckor och en dag kvar till valet här i USA. Så då tänkte jag börja skriva någon slags "valspecial" här på bloggen. Bara lite allmänt vad som sägs i medierna här om kandidaterna etc. Det kommer bli så sjukt sjukt spännande!!!!

Söndag och stundade uppgifter


Söndag igen då. Gillar söndagar. Fast idag har mest massa trist tjafs. Fast jag är iofs nästan klar med det där trista tjafset :) Tvättar och har städat. Ska ut på en powerwalk/jogga lite. Måste komma igång ordentligt känner jag. Har varit lite sisådär på senaste tiden eftersom jag känt mig halvkrasslig. Men nu så!

Och imorgon åker Pat och Sheryl till Kina! Igår handlade vi mat i fyra timmar (!) så nu har vi ett välfyllt lager... Det enda jag nu fasar är hundarna. Inte att ta hand om dom för det gillar jag. Men att de vaknar kl sex varje morgon för att käka. Jag kommer inte gå upp klockan sex för att ge de mat. Inte Haruko heller tror jag. De får helt enkelt vänta tills halv åtta då jag kan tänka mig att gå upp. Tycker faktiskt att det är rimligt. De är inga bebisar, de är djur. Djur ska inte kontrollera människors liv. Så.

Laters,


  

"Dickhead"


Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Just nu skrattar jag mest. Ordet i rubriken yttrades av en polis igår natt. Vi tar det hela från början:

Gårdagen började slappt och efter middag och lite vin tog jag bussen till stan. Vid tio var jag framme på partyt som var trevligt. Det var samma ställe som förra gången och jag kände igen rätt mycket folk. Mest brasilianare och svennar, på gott och ont. Ca tre gånger under några timmar säger de som bor där att vi måste gå in och släcka och hålla käft. För att polisen är på väg. Dock såg jag aldrig nån polis. Jag och några andra går ut och så kollar jag in och då är det värsta fajten! Rykten gick senare om att det började med att en brud punched en kille mitt i fejjan och sen började han slå tillbaka. Då kom massa andra och började slåss också. Så onödigt. Men iaf, på två röda var polisen där. Stod rätt nära en kille som började förklara för polisen vad som hasde hänt. Vad jag hörde så vad det de enda han sa. Han gjorde inget. Då kallar polisen honom för "dickhead". -Shut up dickhead, eller nåt i den stilen. Sen fick killen sätta sig på trottoaren vid polisbilen. Vafan?! Poliserna (vissa) här är så jävla respektlösa. Så säger man väl inte till någon som inte ens har gjort nåt. Om det hade varit killen som sa dickhead till polisen hade det tagit hus i helvete. Sjukt onödigt tycker jag. Hamnade något kvarter bort med en störig svensk kille och en schysst amerikansk tjej. När det hade lugnat ner sig gick vi tillbaka och efter ett tag åkte de som inte redan åkt till stranden för efterfest. Där var rätt mysigt, någon hade gjort en eld och månen lös starkt. Hängde mest vid elden med en svensk/bosnisk kille. Kom hem vid fyra vilket var fett mycket senare än jag hade planerat. Men ahja.

Later,


Nu gör vi helg tycker jag


Tennisprovet idag var ju superlätt! Enda frågan jag inte kunde var vem (en enda person) som vunnit Golden Grand Slam. Visste inte ens vad det innebar. Iaf. Frågan innan var "nämn en spelare som vunnit Grand Slam". Jag skrev klart Borg! Han vann ju hela elva gånger. Helt sjukt när jag tänker efter.
Sen körde vi "running" med bollmaskinen. "Sidestride" från sida till sida. Det gick bra. Coach berömde. Jag har utvecklats en del men det är ju mycket kvar...

Annars har jag gjort klart veckans sista läxa och lagat ravioli till mig och Haruko som var ensamma hemma på middag. Kollat både That's 70s show och SATC. Läst nya ELLE. Som btw är sjukt mycket billigare (och tjockare) än hemma. 4 dollar.

Annars så fick jag en otrevlig överaskning för några dagar sedan. Min hy i ansiktet freakade totalt! Alltså, vi snackar värsta break-out och jag har aldrig sett så jävlig ut. Lite (mycket) smink fixar det mesta men fy fan alltså. Misstänker att det är någon allergisk reaktion eller liknande för det kom så plötsligt och så mycket på en gång. Har aldrig haft värsta fina hyn men det här går bara inte att leva med! Så jag bestämde mig för att ta tag i saken på allvar. Imorgon ska jag ta mig till skolans health service och antingen boka tid eller ta det då. Får se vad de säger. Om de inte kan hjälpa en så får man gå till en läkare "inom nätverket" och det kostar då bara 20 dollar. Så som sagt, får se vad som händer där. Enda problemet är att jag inte gärna vill visa mig osminkad men om de ska kolla ordentligt så kan man ju inte dölja allt? Fan vad soft det hade varit att ha burqa. Om man får säga så?

Så. Det här var allt för idag. Vi hörs imorgon.

G'natt. 

Barcelona: me gusta demasiado todavía


Skrev en outline till en uppsats om Barcelona som ska skrivas i spanskan. Kollade lite bilder och sådär. Och jisses vad jag saknar den staden ibland! Och såklart (mest) Mia och Sofia. Och de goa göteborgarna vi hängde med. Det var en fin tid. Men inget är för evigt och nu är jag på andra sidan jordklotet och det är inte som Barcelona men det är underbart på andra sätt!







 

Dags för mer plugg


Klockan är nu 8 PM och middagen ligger i magen så det är dags att plugga lite ENG 70, pyttelite spanska och läsa så mycket tennis jag hinner tills kl tio. Då ska jag belöna mig med SATC och popcprn :)

ENG 100 lektionen idag var bra. Kände att jag kunde mest (hur barnsligt låter det inte haha...). Vi snackade om kvinnosyn etc i Mellanöstern. Vi hade läst en text om Afghanistan och läget där. Läraren frågade om vi kände igen något av det sedan tidigare och ingen sa nåt förutom jag och jag sa "I already knew all this". Och så var det ju med. Har läst både Flyga Drake och Tusen Strålande Solar och där får man mycket fakta om Afghanistan men också en inblick i människors vardagsliv. Sen snackade hon om boken Bokhandlaren i Kabul (ni vet den av Åsne Seirstad) och då sa hon att det var en svensk journalist som skrivit den! Syyynd där Norge. Jag rättade självklart henne. Hoppas hon inte tog illa upp och tyckte att jag var en smart mouth... Sen gav hon oss cookies (schysst lärare, jag vet!) hon hade bakat och så kollade vi på filmen Persepolis. Coolt gjort film om en tjej i Iran. På franska. Klart sevärd!

Näe, plugga vare.

Hej på er!

Lunch


Hade tänkt plugga tennis i skolan men glömde blocket hemma! Hur smart får man bli? Så nu sitter jag hemma och har precis käkat sushi och druckit grönt te till. Yum. Nu ska det pluggas tennis och sedan göras en outline för en spanskauppsats om Barcelona. Senare bär det av

Pluggar tennis


Midterm-test på tosdag. Nervigt. Pluggar just nu olika grepp. Så störigt att vara vänsterhänt ibland. Efter en ingående beskrivning så kommer "left-handed must think the opposite". Nu vet jag iaf var jag hittar Full Western Forehand, Semi Western Forehand, Eastern Forehand, Continental, Eastern Backhand och Severe Eastern Backhand. Och jag vet vilka som ger top spin. Det är nog mer än far och bror vet! Tjiho!

Just nu är jag lite distraherad i mitt grepp-plugg så jag lyssnar på svensk musik på youtube och spelar gitarr på mitt racket!

Fick förrästen massa post idag! Från morsan kom efterlängtat Arvid Nordquist-kaffe och dessutom hade hon skickat med en liten påse Djungelvrål :) Tusen tack! Fick kort från Klara :) med och en liten bild på kungafamiljen haha. Vad jag nu ska göra med den? :P

Hörs senare,

Ciao

Lista


Höger- eller vänsterhänt: Vänster.
Humör just nu: Mätt och belåten, trött.
Är det nåt du absolut inte äter: Jag äter nog det mesta.
Kläder just nu: Bootcut jeans, t-shirt, SBCC-hoodie (skööönaste!)
Musik just nu: Radiohead.
Vad sa du senast: En massa (skit) vid middagsbordet...
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Oj! Skulle gärna leva i en annan tidsepok. 40/50-talet eller 70-talet (tänker That 70s show). Kanske längre bak i tiden på typ 1800-tal men det var så mycket som inte var bra då och var man fattig så var det rätt kört.
Längd och vikt: 171 cm och vikt vet jag inte för tillfället för jag har ingen våg här i USA. Men runt 63 kg skulle jag gissa på. (Känns mycket!!)
Hur många kuddar sover du med: Två.
Favoritväder: Beror helt på. Oftast gillar jag sol och värme. Bl a däför jag flyttade till California ju. Men ibland vill jag ha regn och lite blåst! Så man kan ta en promenad och sen komma in och ha det sådär väldigt mysigt.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Kompis, kniv, fiskespö.
Spelar du nåt instrument: Nix. Jag är ganska så väldigt omusikalisk.
Morgon- eller nattmänniska: KVÄLLS- skulle jag vilja säga
Sparare eller slösare: Innerst inne är spender big time men jag lägger band på mig själv pga min ekonomi och för att jag vill värna om jorden.
Vem är viktigast för dig: Nära & kära.
Bästa film: Amelie, The Notebook, American history x, Harry Potter, Love Actually, SATC mfl.
Tror på liv på andra planeter: Ja!
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja!
Har du några homosexuella vänner: Nej inte vad jag vet. :P
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Det vete fan. Eller jo, om man hittat den rätta och är medveten om detta så, ja.
Hur många barn har du/vill du ha: Är typ 80% säker på att jag vill ha barn överhuvudtaget. I så fall två.
Bio eller promenad: Går till och från bion?
Snarkar du? Nej, men jag talar i sömnen intygar bl a syster.
Rädd för insekter? Nej.
Äckligaste insekten: De äckliga malarna här i USA.
Bästa bok? Massor. Harry Potter. Doktor Glas.
Vad vill du jobba som? Skrivande journalist.
Pizza eller hamburgare? Om hamburgaren är hemlagad så. Annars blää. Pizza slinker väl ner.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Städat men inte pedantiskt. Det ska synas att det faktiskt lever en människa där.
Gungar du på stolen? Nej.
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Njaa. Jo. Fast hellre fallskärm. Vill inte hänga upp-och-ner sådär.
Hur många syskon har du? Yngre syster och yngre bror.
Vad är du mest rädd för? Att de jag älskar ska bli sjuka eller dö.
Är du rädd för blod? Nej.
Saltar du på maten? Ja, vem gör inte det?!?!
Gillar du att sjunga? Nja. Jag sjunger uselt men det kan vara kul ibland om bara jag hör det.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Gick sam-sam! Självklart val.
Anser du att du är stark? Ja.
Brukar du sola? Solarium: aldrig. I solen: jaaaaaaaaaaa :)
Vad gör du om du får hicka? Blir irriterad.
Röker du? Nej.
Snusar du? Nej
Kaffe, te eller inget? Beror på tillfälle. Kaffe för att vakna. Te för att mysa.


Nu kan ni göra den på era bloggar :)


Min film-helg


Kom nyss och tänka på att jag sett typ 6-7 filmer denna helg. Inte så konstigt eftersom jag mest slappat förutom i fredags (och den dagen hann jag ändå med två filmer!). Har iallafall sett, i kronologisk ordning:

Ferris Bueller's Day Off. (Såg den även för nåt år eller två sedan hemma hos Linn). Från 1986. Matthew Broderick i huvudrollen. Handlar om en kille (Ferris) som under sitt sista år på high school har satt i system att på ett proffsigt sätt skolka! Denna gången åker han och hans bästa vän Cameron och hans flickvän till till stan (Chicago) och hittar på massa bus. Samtidigt är rektorn på jakt efter honom. Helt klart sevärd!


The Duchess (På bio). Keira Knightley i huvudrollen. Dominic Cooper (från Mamma Mia! bl a). Handlar om the Duke and the Duschess od Devonshire, England under 1700-talet. Sann historia. Väldigt sevärd om man gillar kostymdraman och historiska filmer (det gör jag). Vet inte när det har premiär i Sverige men runt jul kanske?


The Visitor. (Såg den med Pat och Sheryl). Handlar om en kille som är illegal invandrare från Senegal i NYC. Han träffar en 50/60-årig man som han bor tillsammans med. De börjar spela afrikanska trummor ihop. Knäpp film! Och kass. Se den inte!


Sex and the City the movie har ni nog sett vid det här laget men jag hade abstinens. Egentligen efter avsnitten men syrran har ju boxen!!! Ahja, filmen är underbar såklart.


American Beauty med bl a Kevin Spacey och Mena Suvari. Konstig men helt klart sevärd!


El Pasado (argentisk flm). Laddade ner den för jag såg att Gael García Bernal är med i den och för att jag vill träna min spanska. Men oj så dålig! Helt virrig och det var skitsvårt att hänga med. Konstigaste filmen jag sett på länge.



Nu ska jag sova och hoppas att jag inte är ett dugg sjuk imorgon!

Ciao,


Tji där fick jag


"Blir inte sjuk". Jo tack. Nu fryser jag så att jag skakar, halsen och huvudet gör ont. Så det finns inte så mycket att göra... :( Kollar på SATC-filmen och laddar ner två andra jag ska se. Ahja. Väntat trots allt. Och vem vet, kanske det är bättre imorgon?

Ciao,

Sjukt att jag inte är sjuk & about Friday night


Jag verkar ha förvandlats till någon slags superwoman här borta i USA! Har varit här i över två månadet inte varit sjuk än. Var bombis på att jag skulle bli det när alla andra var det eller bara pga allt nytt. Igår var jag ännu mer säker. Det var, hör och häpna, endast runt 55 fahrenheit igårkväll/natt. Frös så jag skakade. Så jag trodde verkligen halsen skulle värka när jag vaknade idag. Men inte då! Tjoho! Dock är jag lite trött som jag brukar vara på lördagsförmiddagar efter att det varit festligheter dagen innan. Men det är ju i sin ordning.

Igår var en najs dag! Iaf kvällen. Åkte in till stan redan vid halv sex och träffade Haruko där. Vi gick till IHOP där vi åt pannkakor och drack kaffe. :P Mer än frukost-like middag men gott vare iaf. Om än lite för sött. Men så är det i jänkarnas land. Sött sött sött. Iaf, sedan gick vi på bio! Jag har nämligen velat se The Duchess sedan jag såg reklamen. Keira Knightleys nya. Superbra om ni frågar mig. Men så är jag ju iofs svag för kostymdraman, engelsk landsbygd och Keira.

Efter filmen skulle jag bege mig till en fest som Lucía bjudit mig till. Hade inte så mycket adress mer än gatnamn och min mobil höll på att dö hela tiden så det var lite svårt. Ville inte gå fast det var hyfsat nära (mörkt och lite skumma typer downtown) så jag tog en taxi fast jag inte hade råd. Safety först som mor skulle ha sagt... Efter en del om och men och efter att min spansktalande driver pratat spanska med Lucía för att få beskrivning kom vi fram. Det var helt mörkt och vi såg inga där så min chaufför gick ut bilen och gick runt med en ficklampa och hittade några killar som visade sig vara på festen. Haha, så sjukt hjälpsam taxidriver! Var en rätt schysst fest med en massa brasilianare, några fransyskor, nån tysk, nån från Jordan, några från Mexico, nån från Japan/Kina, en del från Schweiz, väldigt få amerikanare, en del svenskar. Inte riktigt "min typ" av människor men jag hade trevligt ändå. Pratade spanska (försökte iaf :P) med en mexikanare som sen fixade taxi till mig och ville bjuda mig på fest idag. Kom hem strax innan halv två så det var ju inte så sent. Juste, polisen kom och då var typ festen slut. De kom aldrig in i huset dock. Verkar som att rätt många fester slutar så. Det är man ju inte van vid i Sverige. Ofta polisen avbryter villa-fester där liksom...

Hur var fredagen hos er?

Laters,

Trots...


Trots att det blev sent med läxor och skit igår så är jag på bra humör idag! Och trots att jag om 50 minuter har spanska quiz som jag borde ha tränat mer på. Borde börjar tidigare. Igår fanns det inte mycket tid eftersom jag kom hem kvart i sju. Och dagen innan var det paper som gällde... Ahja. Har lyckats bra på de andra quizen och vi har finals, uppsats och muntlig presentation också så det ska nog bli bra betyg ändå!
Spanskan är lite tråkig ibland. Vi gör i princip bara boken. Och läraren är så snabb att min hjärna inte riktigt hinner med när vi gör övningar hela klassen muntligt.

Snabbtitt i spanskaboken och sen cylla till skolan då...

Laters!



(NÄSTAN HELG, IGEEEEN!)

Åh Gud...


Sitter här och skriver på en uppsats som ska vara klar imorgon. Eller när jag tänker efter så ska den inte vara klar helt. Men en draft iallafall. Som sedan ska ses över i smågrupper i klassen. Jag har så kallad skrivkramp eller jag tycker helt enkelt inte att det går bra. Jag skriver angående legalisering av marijuana... Det är ju iofs inte helt ointressant men det är så himla mycket att tänka på och jag kan inte mycket om det och har typ noll erfarenhet. Min thesis är iaf: "The federal government should not legalize marijuana but it should be legal to use for medical reasons". Alltså så som det är idag. Nästan. Att röka majja för medicinska skäl är inte legalt federalt vad jag vet. Men i Californien är det. Det tycker jag är bra. Om jag blir allvarligt sjuk och röka brajj kan hjälpa mig eller iaf få mig att må bättre så vill jag kunna använda det. Men att legalisera marijuana rent allmänt tycker jag skulle vara helknäppt. Dock är nog nästan alla i min ålder för det här. De använder ju det redan så det skulle ju bara vara gött att det som tidigare var olagligt nu var lagligt. Själv tvekar jag fortfarande angående marijuana-användande. Det verkar ju som att alla här tycker att det är super minor och många jag känner (där hemma med minsann) har testat. Jag är lite skraj men samtidigt vill man ju inte dö utan att ha testat? :P

Hursomhelst så ska jag skriva vidare en stund och sen kolla SATC. Nån måtta får det vara liksom!


Imorgon:
Spanska 11:10-12:20
Lunch
Göra spanska ca en timme i LAB:et
Skriva mer på uppsatshelvetet och skriva ut det
Ha ENG-100-lektion
Plugga spanska inför quizet på torsdag
Göra ENG-70 läxa

Så imorgon vet ni vad jag pysslar med. Jag är inte här. Så!

Tjarå,

Fungerar jag fortfarande?


33 grader. Sol. 0 m/s. Tennislektion. Cykla uppför hem. Behöver jag säga att jag är välförtjänt av isglassen jag nu käkar?

Nu köper jag nästa flygresa...


Morsan har varit på mig ett bra tag att köpa resa Köpenhamn- LA, LA-Köpenhamn. Nu är det nästan gjort. Så svårt att veta datumen man känner att man vill hem och vice versa. Tyvärr (?) kommer jag vara hemma en del i sommar eftersom jag vill tjäna pengar och ta körkortseländet. Men som sagt, det är svårt att tänka så långt framåt. Det sjuka är att EN enkelbiljett är nästan dubbelt så dyrt som en ToR-biljett... Iaf, I've came to a decision. Åker tillbaka från Sverige den 13 januari (har då nästan varit där en månad!!!!) och åker från USA den 8 juni (har då varit ledig från skolan ca två veckor). Landar sent på kvällen den 9 juni. Flyger btw via Seattle, WA.

Så... gå till kassan... betalningsuppgifter... så. Då vart jag 7500 SEK fattigare!

Hablo español cada lunes, miércoles y jueves

Nyss hemkommen från spanskan. Stannade till på Taco Bell så nu sitter jag här och käkar lunch. Billigt och gott! Dock inte helnyttigt kanske. Fan, om det fanns någon som helst rättvisa i denna värld så borde jag vara fet(are)!

Oh well, idag har jag ingen ENG100-lektion! Gött va? Så jag ska lägga mig på stranden ett slag och götta mig i solen och läsa en av mina nya chiclits. :) Sen blir det pluggaaa på allvar som gäller. Skriva uppsats och plugga spanska.

Later alligator.

Vackra tavlor, kaffe, blå himmel & tvätt


Så kan jag summera min söndag so far! Jag gick upp i rimlig tid och tog mig till stan för att besöka Santa Barbara Museum of Art. Gratis alla söndagar nämligen! Hade min tjusiga nya kjol på mig och gladiatorsandalerna och kände mig allmänt fin (som sig bör när man är på museum, tycker jag iaf). Såg framförallt de två aktuella utställningarna: Picasso on Paper och Hollywood Photographs. I den senare var både Garbo och Ingrid Bergman med! I shopen köpte jag två vykort att ha i mitt rum. Ett svartvitt på Gary Cooper som är väldigt fint. Älskar museer (speciellt konstmuseer) och anslutande shop! I en sal snackade jag lite med vakten och han snackade nåt om att jag hade snygga skor och att många andra tjejer nowadays har konstiga klumpiga, icke-feminima skor. (?). Han var mexikanare och inte jättebra på engelska. Lite kul tyckte jag. För övrigt så blev jag sugen på att jobba på ett museum! Gött jobb! Ska söka till det i Kristianstad till sommaren och senare om jag får jobba utanför campus på det här i Santa Barbara.

Gav mig vidare på jakt efter en behå. Har nämligen väldigt få och de sitter rätt illa. Hittade en bra bra (haha, hängde ni med?) på Macy's. Kikade i lite andra affärer och tog en latte på Starbucks. Hittade godaste parfymen som jag ska köpa när jag känner mig värdig det. (Burberry Brit Sheer).  Bussen hem.

Nu försöker jag hinna med allt sånt man vill hinna på en söndag. Har städat mitt rum ordentligt. Håller på att tvätta. Har handtvättat. Har satt upp lite mer bilder på mitt rum. Köpte tomma skivor och försöker bränna men jag vet inte hur man ändrar filtyp på låtarna så det där går mindre bra... Ska plugga efter middagen och sedan sätta mig och svara på mail.


Haruko är heldäckad i förkylning. Jag försöker hålla mig undan. Inte så svårt iofs eftersom hon stänger in sig på sitt rum. Vill. Inte. Bli. Sjuk.


Laters,


Downtown Santa Barbara, bild: google.

Breaking news: it's raining in California!

Idag är det den fjärde oktober. Jag kom hit den sjätte augusti. Inte förrän idag har jag sett regndroppar falla. Ganska så skönt ändå! Fast nu slutade det...

Är litta seg idag...

Gårdagen var rolig!
Efter skolan mötte jag upp min kompis Anna (hon är från Oregon). Vi åkte till mig och sen till stranden men det blev ganska kallt där så vi drog hem till mig igen. Cyklade till ett Thai-ställe nära där jag bor och köpte med oss Pad Thai hem. Såå gott. Träffade några svenskar när vi cyklade hem som varnade oss för en sjukt rälig sak som jag kanske berättar om nån gång... Iaf, vi drack lite vin till maten och sen gjorde jag mig iordning. Tog bussen till till Isla Vista (UCSB) där Anna bor. Sjukt seg buss! Tar sååå lång tid. Iaf, när vi kom fram visade hon mig sitt hem. Hon bor i ett dorm med två roomies och delat vardagsrum och ingång med flera andra. (Jag är glad att jag har eget rum och bor i ett TYST kvarter :P). Hennes roomies var schyssta iaf! Träffade min tenniskompis Karin (från Göteborg) som bor i samma byggnad. Vi begav oss till en fest men jag tyckte den var tråkig (antagligen för att vi inte var ens lite fulla) så jag och Anna och Nate (nån killkompis till henne) begav oss till en "svenskfest" där "mina" Stockholmstjejer" var. (Sorry att vi bara gick, jag gör alltid så och det är ingen bra vana). Vi gick för vi blev allmänt sega och trötta så  vi gick till Dominos där Nate köpte pizza. Jag var inte alls hungrig så jag köpte en Diet Coke men drack knappt halva... lönt. Iaf sen gick jag och Anna hem till henne och kollade på "The Notebook" med en av hennes roomies. Har redan sett den men den är så fin att jag kan se den om och om igen!
Kl halv fyra eller nåt somnade jag på soffan (de insisterade på att jag skulle sova i en av deras sängar och de på soffan men så taskig är jag inte!). Vaknade vid åtta för att dra på mig samma kläder som jag hade kvällen innan (uuuuöh) och ta bussen hem. Vilket är lite av ett projekt eftersom jag måste ta två... Iaf en kul grej när jag väntade på bussen kom en annan buss så jag frågade om den skulle downtown. Det skulle den inte för jag skulle gå till ett annat busstop sa drivern. Men han kunde skjutsa mig så jag hoppade på. Hoppade av och såg den rätta bussen komma. Men den typ stannade inte. Så bussen jag hade åkt med tutade på mig och så sa han att jag skulle hoppa på igen så då gjorde jag det. Så ringde han den andra bussen så att det stannade och jag kunde gå på. Hur snällt är inte det? :) Tusen tack! Rent genrellt måste jag säga att jänkarna är såå mycket mer service-minded än i Sverige. Kom till downtown tillslut och hade en halvtimme där tills nästa buss. Köpte caffe latte och en (typ) kanelbulle. Gick runt i regnet. Det var faktiskt rätt mysigt, men kallt. Kom hem och det var skönt. Gjorde vid mig och sov lite och surfade lite och läste lite (köpte tre chick-lits i en 2nd hand bokaffär i förrgår). Nu käkar jag pizza och dricker hallonläsk. Inte för att jag är det minsta bakis men bara för att det är mysigt och gott. Ska ta en promenad senare och ikväll blir det nog bara läsa och film. Om inte Lucía ringer och drar med mig till Isla Vista. Får se. Fick rätt nog av det stället igår.

Igår:


Idag:

Mys-outfit.

I need some coffee


Igår efter skolan hämtade Sheryl mig och Haruko och så åkte vi på knytkalasmiddag hemma hos en familj som är host family. Vi käkade massa god mat och hade trevligt. Träffade en del nya trevliga människor och en del redan bekanta (min spanska kompis t.ex.). Hellyckat!

Känner mig seg idag. Hoppas det inte är lika varmt ute som de två senaste dagarna. Det är sån värme som när man är på charter typ Cypern på sommaren. Men då är man ju van att ligga på stranden hela tiden och inte göra nåt vettigt. Här måste man ju gå till skolan och plugga och hjärnan måste fungera... Men nästa gång det blir såhär varmt igen går jag f*n till stranden istället!

Nu ska jag gå och fixa kaffe och sen se klart American History X som jag började se igår... Sen blir det cykla till skolan.

Haha


Bra jag kan mina Fahrenheit. Det var hela 88 F igår! Vilket är dryga 31 C. Så. Nu blev det rätt.

RSS 2.0