Peppad!!!


Jag är så jävla peppad!!!

Nyss var allt lite jobbigt för det var en del oklarheter ang. skolan och USA och de jag behövde komma i kontakt med svarade aldrig. Men nu har jag pratat med en och allt är OK och allt känns så bra!!! En av mina svenska kontakter i Santa Barbara (läser andra året journalist) föreslog en fika typ runt den 10 aug. Känns bra det med. Nu vill jag bara att CSN ska besluta att ge mig cash den 4/8!!! Jobbigt att gå och vänta och jag vill betala skolavgiften så snart som möjligt!!!

Men nu ska jag ut och hänga tvätt och sola. Ligger på trädäcket och fixar med papper och grejer. Ska snart bada tror jag, he he :)

Later,

Senaste...

Snodde från http://sigrids.se/

Låt du hörde: Nån The Killers-låt igår
Film du såg: We Own the Night (för andra gången)
Mat du åt: Frulle: Yoghurt med hemmagjort hallonsylt + mackor + kaffe
Kram: Klara häromdagen
Puss: På tok för längesen
Fest: Kommer inte ens ihåg... Jeez.
Känslan: Spänning
Ilska: Känner jag en släng av varje dag... Kan bli arg av massa saker. Tyvärr. Tack och lov går det över snabbt.
Resa: Stockholm + Österrike
Glädje: Känner precis som ilska glädje varje dag. Över olika saker. Ibland små, ibland stora. Just nu glädje över att jag flyttar till USA om sex dagar. Känslan av att jag har hela livet framför mig och att världen finns där ute och väntar på mig har aldrig kännts starkare. Det är glädje. 
Dröm: Haha, en skitmysko dröm om att en tjej från GBG som jag hängde med i Barcelona hade började jobba på Rusta i Kristianstad, och pendlade till GBG. Jobbet gick ut på att låtsas sova i skyltexemplar av ett tält... (Jag vet, andras drömmar är alltid sjukt ointressanta).
Boken du läste: "Mig äger ingen" av Linderborg. Sträcklästes nästan för den var så bra.
Personen du träffade: Räknas familjen man bor med eller vad gäller här? Annat folk: Klara och Johanna. Annars: morsan
Personen du pratade i telefon med: Syrran tror jag.
Personen du fick sms av: Klara
Gången du åt en 7-eleven korv: Aldrig, där jag bor finns inte 7-eleven.
Gången du var utomhus: Nyss en miniliten stund. Annars hela dagen igår typ.
Gången du sov: Inatt.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Det gör vi så gott som varje kväll. Så igår alltså.


EN VECKA


Om en vecka...:


Stan och stranden

Hej svejs!

Var inne i stan i förmiddags och handlade nödvändiga grejor, t.ex. apotekgrejor, hand/skol-väska och sånt stuff. Sen handlade vi lite mat och efter lunchen körde vi en sväng till stranden. Där träffade jag Klara och Johanna en stund och det var trevligt. Fortfarande varmt i vattnet :)

Nu ska jag duscha, lägga över ljudböcker i datorn, beställa framkallning av foton i min dator. Sen är det mat och ikväll ska jag lägga ansiktsmask(er) och kanske ta en promenad. Och kanske se nån film.

Stranden idag:





Ciao så länge!

Ännu en härlig dag!


Doktorn gick bra. Men han är bra lustig han! Köpte även ett resekit av Cliniques trestegssystem. Är rätt billigt i USA så om jag gillar det så köper jag mer där :)

Iaf, Klara hämtade mig i Åhus och sen körde vi till hennes sommarstuga där vi åt en god lunch med latte och färska hallon med grädde till efterrätt, yum. Sen låg vi några timmar på stranden och badade. Så härligt med över tjugo grader och vågoooor.

Kom hem med åtta-bussen och skulle se "Morden i Midsomer" efter maten men den var rätt seg så jag hoppade det. Ska göra lite vettigt som att packa ur strandväskan...

Imorgon ska jag och mor göra massa vettiga saker. Handla på Apoteket, kopiera viktiga grejor, jag ska ringa lite viktiga samtal, lämna böcker och bla bla bla...

Ciao,

Gött


Fick en hyfsat tidig tid hos farbror doktorn (11:30) så efter det tar jag bussen till Åhus! Där hämtar Klara mig och så beger vi oss till hennes stuga och stranden i Yngsjö I guess. :)

Innan dess ska jag bara duscha och slänga ihop strandgrejor och posta ett paket...

Dagens outfit blir nyshoppade gråa klänningen. Matcher tyvärr himlen just nu. Vad hände egentligen? Nyss var det helt klart... Hoppas det är bättre vid kusten...

Laters,


Idag


Tack mina små hjärtan för en underbar dag vid havet! Kom hem vid halv fem och då stannade Lasson här ett tag och vi gjorde mat och var ute och gick, köpte lite glass, kollade lite film. Nu har jag duschat och fixat lite och ska se klart filmen och äta lite kvällsfika :)

Imorgon blir det kanske läkaren och definitivt Yngsjö med Klara. Mys!

Lite bilder...








Vamos a la playa!


Om cirkus en halvtimme kommer Mia och plockar upp mig och då åker vi och plockar upp Lasson. Då bär det av till Åhus/Yngsjö! Måste bara stanna till och handla lite proviant.

Halsen känns inte sämre men inte mycket bättre. Men jag är piggare iaf! Och lite kluven. Vill hänga med mina fina vänner så mycket som möjligt innan avresa men samtidigt är ett dygns resande med en förkylning t e r r o r på hög nivå. Men men. Vamos! som sagt.

Digitalkameran hänger på!

Ciao,

Om filmen & idag


"Mamma Mia" uppfyllde mina förväntningar! Vilken underbar feel good-film! Och skådislistan sen, så härlig. Min nya favorit är Amanda Seyfried. Så. Söt. Och Colin Firth var rolig. Meryl Streep var självklart strålande så det behövde jag väl egentligen inte ens påpeka... Summa summarum: se den om du inte gjort det redan!!!

Idag vaknade jag och kände mig seg. Trött i huvudet, lite varm och lite halsont. Skippade tennisen med Emmi och fikade i stan med henne istället. Sen gjorde vi en snabbrepa på reorna eftersom vissa affärer var öppna. Underbart skönt att shoppa när det nästan var tomt i butikerna! Fyndade på H&M:s rea "Ta 2 betala för 1". Köpte en klänning och ett par shorts för ynka 80 kr! Kunde liksom inte motstå. Ni får se imorgon eller så.

Nu har vi iaf käkat lax och snart är det efterrätt i form av min äppelpaj. Sitter just nu och chattar med en tjej som ska till samma skola som jag. Har en annan som redan läst ett år också så det känns bra att ha lite kontakter....

Laters,

Dags för bio


Har nyss käkat grillade revben med mozarella-sallad och druckit kaffe på maten.

Dags att cykla in till stan för bio med mor och moster & hennes man. Vi ska se "Mamma Mia" :) Älskar ABBA-låtar, älskar Colin Firth, älskar Meryl Streep så jag känner på mig att jag också kommer att älska filmen!

Recension kommer!



Man kunde ju haft det värre...

I väntan på att åka till beachen hänger ja goch syrran i trädgården...






Jobbat i solen med favoriten


Jobbat i solen med favoritungen idag! Gull! Jag lovar, hade jag varit några år äldre hade jag kidnappat honom direkt :) Skämt å sido.

Nu har jag badat i poolen och tvättat håret. Ska snart ner till Åhus och grilla på beachen men väntar på att far ska komma hem med bilen. Är svinhungrig efter att ha käkat frukt till lunch... När jag kommer hem ikväll ska jag nog se film.

Vad gör ni ikväll?

Grrr... + SOL & POOL :)


Vet inte vad som är problemet med organisationen på skolan jag jobbar lite på... Idag fick jag också endast jobba hälften av tiden jag var uppskriven på! Och min lön från början av sommaren (inte alls mycket men iaf något) kommer inte förrän nästa månad. Bu. Men mitt humör slogs inte ner så länge för vädret har varit strålande hela dagen så jag begav mig raka vägen hem till solstolen och poolen. Har badat med bror, solat och läst. Nu funderar jag på om jag ska promenera lite, "brukar" ju göra det vid den här tiden. Känner också att jag bör få iväg lite mail ang. USA.

Annars ser helgen ut att bli bra. Imorgon jobb mellan 11-17. Sedan kan det bli miniförfest utan utgång (?) här. Lördag ska jag pressa på stranden. Om Klara är ledig och i sommarstugan så knatar jag bort till henne. På kvällen tror jag att mor, syster och jag ska se "Mamma Mia". Är iaf väldigt sugen på den! På söndagen blir det tennis och fika med Emmi. Hoppas bara att jag inte blir sjuk för massa kids är sjuka, syrran har halsont, Mia är sjuk etc. Jaja, jag får kurera mig.

Ciao,

Somnar...


Åh jag är så trött så trött. Vill bara att det ska bli kväll så jag kan sova. Planerar att knyta mig redan åtta eller så. Mmm, skönt.

Annars så läser jag en jättebra bok just nu. "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg. Tror många känner igen den.

Laters,

Lite jobb och Manu Chao


Igår fick jag samtal om jobb på skolan. Skulle jobba 7-15.30 idag men det var så många ungar som inte dök upp så jag fick sluta 11. Då åkte jag hem (trött som ett sär efter att ha somnat SENT) och åt och vilade ögonen ett tag. Imorgon och fredag ska jag jobba 7-15.30. Hoppas det blir hela dagarna = mer cash! Fast ska man skriva det som man skulle jobbat eftersom jag bokat upp mig hela dagen? Anyways, det känns bra att göra något vettigt några dagar plus att hänga lite med mitt favoritbarn, hihi :) Sedan efter helgen måste jag på allvar ta tag i allt med resan.

Men nu ska jag arbeta av min skuld till mor genom att rensa en garderobjävel. Först ska jag nog sitta kvar på mitt rum en stund och lyssna på Manu Chao. Han är bra härlig han.

Senare idag blir det nog smoothie och en promenad med ny ljudbok... He he.

Hej på er,

Om stundande flytt till USA och skolan där


Tänkte berätta lite om skolan jag ska gå på i USA och om hur jag har gått till väga. Kan ju vara intressant för någon som är sugen på att göra detsamma eller bara är nyfiken.

Jag har valt att gå på ett sk Community College eftersom det gör att jag sedan får gå på University genom att göra en transfer. Det blir helt enkelt alldeles för dyrt annars. Jag kommer att gå två år på college och sedan två år på university.

Det var under utbildningsmässan i stan i början av mars som jag bestämde mig nästan till 100% för att plugga i USA. Ganska konstigt med tanke på att jag länge inte alls varit lockad av landet i väst. I alla fall. Kommer inte riktigt ihåg hur jag resonerade när jag valde men jag visste i alla fall att jag vill vara där det är varmt och soligt större delan av året. Då föll lotten på södra Kalifornien. Kan väl erkänna att serien O.C. inte är helt oskyldig när det gäller inspiration. Scenerna därifrån gjorde mig sugen! Även om jag såklart inser att det inte ser ut så och att jag inte kommer bo i sådana hus i sådant område och inte kommer att se ut som Marissa. Men ändå!

Sedan stod valet mellan två skolor. Santa Monica Community College och Santa Barbara City College. Valde ganska snabbt bort SM (en del av LA) då jag hellre ville bo lite längre från LA där priserna är lite lägre och människorna kanske inte så uppätna vid Hollywoods utseendefixering. Så det blev alltså Santa Barbara City College jag sökte in till (www.sbcc.edu)! Inte helt oväntat i staden Santa Barbara som är belägen ca 15 mil norr om Los Angeles precis vid Stilla Havs-kusten. I samma stad fast en bit från centrum ligger även UCSB, en del av University of California. 

Vad hände då när jag bestämt mig för en skola? Jo, jag hade tidigare kontaktat Kilroy Education(www.kilroyeducation.se) för information om skolan. Jag kontaktade de igen och sa att jag ville söka in. Jag fick då information om vad jag behövde ordna innan och bokade in ett möte med de när de kom ner till Lund i april. Det jag skulle ordna var bl a översättning av betyg, vilket de gjorde till mig mot en avgift på 300 kr. Jag skulle även ha massa olika formulär (bl a en betalnings"form" på ca 300 kr) som jag fått av skolan. Åkte till Lund, fick hjälp att fylla i allt. Sedan var det bara att vänta på besked. Ca tre, fyra veckor senare kom beskedet att jag kommit in! Vilket inte var en överaskning då Kilroy sagt att det i princip var helt säkert att jag skulle komma in. Men det kändes ju skönt att det var säkert! För att bekräfta platsen betalades 3000 kr till skolan. Fick då hemskickat massa dokument om information och andra papper jag sedan behövt ha och behöver vid inresan.

Nästa grej var att så snabbt som möjligt boka flyg och meddela skolan mitt ankomstdatum. Drygt 9000 kr kostade min biljett T o R Köpenhamn-Los Angeles. Hittade resan via www.pricerunner.se. Åker med Seat 24.  

Nästa punkt var att ordna visum. Det var en smärre pärs. Fick en lång lång lista på allt jag behövde ha kirrat innan jag bokade tid på ambassaden. Jag skulle ha ett godkänt foto vilket skapade problem då vissa fotoställen inte kunde utföra sådana och för att jag fick bristfällig information om reglerna. Kolla därför noga upp senaste nytt om fotoregler från Amerikanska ambassaden om du har ärende där. Sedan skulle jag betala en SEVIS på 600 kr och avgift för själva visumet för 850 kr. Jag skulle fylla i tre formulär via internet. Frågorna var jobbiga och trots pappas hjälp tog det ett bra tag att fylla i allt. Jag skulle också ordna personbevis från Skatteverket, vilket dock var snabbt och smidigt gjort.
När allt var ifyllt och betalt bokade jag tid och började sedan klura på Stockholmsresan för att hitta billiga tågbiljetter. Gick väl ganska bra. Betalade drygt 1000 kr T o R och ytterliggare ca 1000 kr för vandrarhem, käk, etc.

Ytterliggare ett göromål som jag började på innan visumresan var boende. Det finns ganska många alternativ. Fick förslag med antagningsbrevet från skolan. Det finns olika "studentresidens" och lägenheter att bo på. Man kan även kolla www.craigslist.com på rooms/shared t.ex.  Jag valde dock att ansöka om att bo hos värdfamilj. Fyllde i ett formulär och fick svar för några veckor sedan. Ska bo hos en famil några kilometer från skolan (hoppas att jag kan cykla, annars finns bussar gratis) där barnen flyttat hemifrån för att utbilda sig. De har två hundar. Där ska också en japanska bo. Hon gå på samma skola som jag. När jag vet mer om familjen ska jag berätta mer!

Sedan har jag köpt försäkring och fixat massa med CSN. Formulär och telefonsamtal och internet. Väldigt viktig del.


Detta var det viktigaste! Under hela tiden har jag haft mailkontakt med Kilroy och har frågat tusen frågor om allt möjligt. Särskilt hur man fyller i alla grejor, CSN etc.

Annars så kan jag bara säga till de som är det minsta intresserade av att åka: ÅK!!! Tveka inte! Att det är många papper och en del pengar innan man ens kommit iväg det tror jag kommer att vara väl värt.


Hoppas ni hade någon nytta av det här. Jag kommer att fortsätta rapportera när jag väl är där såklart!




   




Skolan




Tisdag och ingen sol


Sådärja! Nu har jag tecknat försäkring tom den 5 februari. Ännu en grej på to do-listan inför avresa... Bra.

I eftermiddag kanske jag ska träffa en gammal (alltså hon är inte gammal) vän som har bott ett halvår i Santa Barbara, iofs pluggade hon på UCSB och jag ska ju gå SBCC men ändå. Lite tips i allmänhet är ju inte alls dumt. Får som sagt se om det blir idag eller nån annan dag. Kul blir det iaf!


Annars så har jag fått mailsvar från SBCC:s tennistränare. Hon föreslår att jag ska signa up för Advanced Tennis -kurs samt joina skollaget. Så så får det bli I guess! Vill ta varje tillfälle att hålla kroppen i form, träffa nya människor och lära mig nya grejor. Kruxet (om det är ett sådant) är i så fall att jag inte spelat på ett ganska bra tag, aldrig tävlat och att min serve är den sämsta i världshistorien. Dock är det en pre-season class. 

Nu ska jag ut på promenad och lyssna klart på  "Den allvarsamma leken"(läs läs läs/lyssna lyssna lyssna!!!)  innan jag kan börja på nästa ljudbok :P

Ciao,

A taste of summer


Äntligen lite sommarkänsla! Sol sol sol! Efter alldeles för lite sömn vaknade jag och gjorde mig iordning. Kl elva hämtade jag och syster upp Mia och körde till hennes andra hem utanför Yngsjö. Där gullade vi med kattungar och låg på stranden och solade oss. Sen körde vi till Åhus hamn där vi åt glass på glassbåten. Lion och blåbär är inte dumt :) På hemvägen shoppade jag och syster ett krocketspel för vi blev så sugna på spel. Nu har vi ätit middag och är jag sjukt trött men känner att jag bör röra lite på mig när jag har smält maten.

Sen ska jag se "Manhattan" eftersom jag inte hann häromdagen. Tråkig kväll annars eftersom syster snart åker iväg. Som grädden på moset ska bror ha "LAN" här ikväll/ med tre polare. Eftersom hans dator står i rummet bredvid mitt så känns det som att sömn inte är så garanterad. Iofs satt jag och spelade vetgirig kl två igår för att jag inte kunde somna. Så jag kanske kan lana lite jag med?

Ciao,

Hur sjukt är detta? Jason Mraz + Santa Barbara


Jag är inte först att lyssna på Jason Mraz. Även om jag lyssnade på honom långt innan (typ 2006)  I'm Yours tog över radion. Surfade in på hans hemsida och kollade av ren nyfikenhet in han tourschema. Och gissa vad? Mellan en spelning i Australien och en i Schweiz så spelar han en gång i USA, den 12 september. Och gissa var? Jo, precis i den staden jag bor om mindre än tre veckor. Santa Barbara! Hoppas bara inte biljetterna kostar en miljoner. För i så fall är jag på!


Söndag och outfit


Plockade en hel massa hallon i skogen idag! Åh vad jag älskar att vara i skogen. Så underbart. Övningskörde lite också. Sen var vi hos mormor och krängde. Nu på kvällen har jag mest fixat lite, suttit vid datorn, chattat med en tjej som ska börja samma skola som jag och en som redan går där. Känns bra att ha lite kontakter. Nu funderar jag på att ta ett bad. Borde fixa mig lite. Hmm hmm.

Ses imorgon!

Ciao,



Koftan är ett fynd från Benetton. Endast 165 kr på rean! Väldigt trevlig rea btw, många procent på riktiga fina och klassiska plagg.


Mys


Mysig dag med promenad, massa snack, mat, fika, film etc. Kom hem lite senare men nu ska jag göra mig iordning och lägga mig och sussa.

Imorgon ska jag och far och kanske bror och mor åka upp till skogarna i Östra Göinge och plocka hallon och blåbär och rasta hunden. På eftermiddagen ska vi till mormor på middag.

Ciao!

Hey


Lördag och idag ska jag åka hem till lille Lasson i Degeberga och leka med henne :) Hon jobbar 7-12 både idag och imorgon den stackaren. Har gjort goda kakor att ta med men efter idag så ska jag satsa på GI så gott jag kan. Tjuvstartade morgonen hyfsat bra med nya favvofrullen. Keso med frukt/bär och linfrön.

Kommer hem vid nio/tio ikväll och då ska jag nog ha lite spa för mig själv (bada) och bara ta det lugnt. Se Woody Allens "Manhattan" som jag laddar ner nu...

Laters,

När man är sysslolös


När man är sysslolös finns det lite olika saker man kan göra. Själv sitter jag just nu och dricker mitt nya favoritte och spelar på vetgirig.nu. Vissa frågor är ASSVÅRA. Verkligen svåra.

Film och tugg


Dags att bege sig ner i källaren till teven se "Morgan Pålsson" och "Arn" med lillasyster och lillebror. Har redan sett dem men de är så bra så det kvittar! Vi har nyss köpt lite tugg (godis) på Videomix med. (Nej, jag tänker inte kalla det Hemmakväll. Löjligt).

God kväll,

Nu ska jag...


... gnälla lite som jag i och för sig alltför ofta gör. Men alltså svensk sommar. Kan vara underbar. Men när det är såhär vill jag bara typ tända brasan och dricka te. Och så ska fan inte sommar vara. Nu sitter jag på mitt rum och fryser. I raggsockar. I förmiddags var jag ute och gick och det blåste och var grått och jag frös ända in i benmärgen. Då är det något som är fel. Tur att jag ska till Kalifornien snart då! Men efter ett tag där så kommer jag säkert längta en smula efter tydligare årstidsväxlningar och svensk höst. Men bara en liten liten smula. För för att jag ska trivas bra ska det helst vara ca 25 grader och sol 6 av 7 dagar. Så.

Men om jag aktiverar mig kanske jag blir varm? Jag provar.

Hur sjukt är inte detta?!


Läste på Aftonbladet.se igår om en tjej som är 23 år och som regelbundet sprutar in botox för att få bort "beskymmersrynkan" mellan ögonen. HALLÅ, TJUGOTRE ÅR! Ska man behöva tänka på rynkor då?!?! En grej att mannojar lite över rynkor i 30-årsåldern och börjar med lite antirynkkrämer men i tjugoårsåldern. Good lord! Vart är världen på väg egentligen? Suck suck suck.

Jaja, nu ska jag strax ge mig ut på en timmes powerwalk med Hjalmar Söderberg i lurarna. Sen har jag mer städning att ta itu med. Annars ska jag nog passa på att spenderar lite tid med syster eftersom hon är ledig idag...

Ciao,

AHHR! Ge mig godis!!!


Helvetes fan vilket sötsug jag har just nu. Kan bero på allt socker jag åt igår. Ju mer och oftare man äter det, desto oftare känner man sug.
Nåt bra tips, någon?


Har precis käkat middag och ska strax städa vidare. Sen ska jag nog ut och gå i sällskap med ljudboken. :P

Ciao!

SATC-crush (igen)


Efter att ha sträcksett SATC shoebox i julas så lånade jag strax därefter ut den till Klara. Fick tillbaka delar av den häromdagen och nu är jag ganska så fast igen. Det går ju inte annat än att älska skiten! Den bästa skiten! Man vill ju bara ta sitt pick och pack till NYC och göra allt (nästan) de gör. Fast jag inte är ett partydjur eller helt besatt av kläder och skor. Tvivlar på att jag skulle köpa Manolos även om jag hade råd. Det är för insane att spendera så mycket på skor helt enkelt.

Ett annat beroende jag nyss skaffat mig är ljudboken "Den allvarsamma leken". Den är såå bra och mysig att lyssna på. Kärlek, 1900-talets början, Stockholm. Per Myrberg som läser den har så trygg, mysig och härlig röst. Hett tips även att läsa I guess. Gör att promenaden inte känns så lång att gå. Ska lätt tanka några ljudböcker inför USA, perfekt att ha på 12 timmars-flighten från London till LAX känner jag...

Anyways, idag har jag lite grejs att kirra. (Hade dock hellre strosat runt på Kiviks marknad med Mia som förra året...)Har precis köpt och bokat bussresa från LAX till Santa Barbara. Ska kolla igenom försäkringar, kontakta Swedbank för att få CSN-pengar till mitt SEB, skicka brev, biblioteket, ena skolan jag jobbat på. Sen ska jag skicka iväg en klänning jag hjälp sälja åt mor. Sen ska jag städa.


Men först: SATC + Cross, duscha, fixa mig, lunch.


So long,

Hästar och sånt


Det var ganska många år sedan jag slutade med hästapållar. Min syrra är dock fortfarande intresserad och då är ju Falsterbo Horse Show skojigt. Ganska kul ändå för mig med. Synd att vädret ska vara så jävla opålitligt, ville ju badat och legat lite på beachen med. Vi virrade bort oss lite, körde genom centrala Malmö men syster körde så lugnt och bra så! När vi skulle hem så skulle vi inom macken vid Flyingeavfarten. Men syrran kör av mot Eslöv. Haha, vi kunde tack och lov köra in i en liten by och vända och slapp komma ända till rövhålet Eslöv!

Hemma och har ätit middag. Har btw ätit jättedumt idag. TRE (!) kladdkaksmuffins och en Daimstrut. Men nu ska jag snart ut och gå en stund, inte powerwalk direkt, men ändå. Har lagt över en ljudbok till mp3:n som jag började lyssna på igår. Bra bra bra! Det regnar dessvärre lite så det får väl bli jag, regnjackan och Hjalmar Söderbergs "Den allvarsamma leken". Sedan ska jag dricka grönt te och se SATC. Mysig kvällstradition det där. :)

Ciao,

Falsterbo imorgon


Nu ska jag baka chokladmuffins till matsäcken imorgon. Sen se SATC och dricka grönt te. Imorgon åker jag och syrran redan halv åtta härifrån. Ska ner till Falsterbo och se Horse Show. Sen kanske vi tar en runda inom Malmö, vill gå till Weekday och köpa ett par jeans nämligen.


Hej på er,

Jag lever


Har inte orkat uppdatera innan...

Lördagskvällen var mysig! Klara, syster och jag. God mat, goda drinkar, god efterrätt.

Söndagen vaknade jag till efter alldeles för lite sömn (har lite problem med sömnen som ni kanske märkt) och hade ont i magen. Kände inte riktigt för Båstad och velade och hade mig ett tag men var beredd på att åka. Sms:ade Jacob som jag skulle åka med (plus två killar till) och sa att jag inte riktigt var jättepeppad. Hade lite tur för han och de andra var rätt ur form själva. Så så var det med Båstad. Däremot föreslog jag fest i helgen eller nästa helg i Malmö/Lund/Hbg. Resten av dagen kollade jag SATC och drack min favoritdrink i martiniglas :P Drinken består för övrigt av Passóa och tranbärsjuice. Väldigt enkelt, väldigt gott. Tranbärsjuice är förresten väldigt gott au naturell när jag tänker efter...

Idag gick jag upp 8:15, ett tag sen jag upp så tidigt, men det gick. Senare var jag hos mormor och städade åt henne som det underbara barnbarn jag är (?). Sen fortsatte jag med att städa och rensa ur på mitt rum. Vill inte åka härifrån och bara ha massa skräp kvar på rummet när jag är hemma på loven. Annars har jag slösurfat, lyssnat massa på The Killers som är mitt dille nu. Nu ska jag väl städa lite på min toa när jag ändå är igång. Bläääöö. Hatar att städa toan. Sen ska jag träna 30 min Cross framför SATC innan jag äter middag. Jä.

Later asscracks,

PS.
Dagens städ-outfit. Funkar annars också. Då kanske lämpligen med slitna röda Converse eller varför inte svinhöga klackar istället för plastiga Sverigemönstrade flip-flops?





 

OK. Jag har bestämt mig. Det blir BÅSTAD!


Okey. Nu är jag hemma från stan. Trevligt var det. Köpte en (billig) stor ryggsäck till USA. Perfekt. Mia och Julia shoppade varsin fin svart underbar klänning på rean på Benetton. Vill också ha! Var nyss jävligt nära att köpa den istället för att åka till Båstad. Men sen tog jag mig i kragen. Klart jag ska till Båstad! Även om jag är fattig, menssvullen och knappt brun längre. Kanske blir det inte lika roligt som om vi hade varit ett stort tjejgäng, men vafan! Nu måste jag sluta ändra mig fram och tillbaka hela tiden. Basta!

Nu funderar jag på vad jag ska göra fram till kl sju ikväll. Då ska jag hem till Klara och äta och snacka skit hela kvällen. Sjukt trevligt och mysigt. Ska fixa efterrätt men eftersom det blir Båstad och min planerade outfit inte har nåt över för putmage så får jag väl typ... avstå. Kanske borde träna nu. Promenad och sen lite cross... Borde äta lunch först iofs. Mm, lunch först och träning innan jag cyklar till Klara.

Vilken helg detta blir!

Ciao,

Too much information?


Detta är min typiska otur. Har gått och väntat på min mens några veckor (den kommer mer sällan än normen säger) och liksom varit beredd. Mest varit hemma (förutom semestern i Österrike då...) men inte fan har den behagat att komma då. Och nu, en dag innan jag planerat att åka till Båstad och övernatta i en bil så kommer den jäveln. Med en massiv värk också. Livet är bra orättvist. Får se vad som händer imorgon. Behöver egentligen spara pengar också. Vi säger såhär: om det inte regnar så överväger jag det. Annars blir det blankt nej. Det finns en annan faktor också iofs...

Nej, in till stan vare!


Ciao,

Min "nya" familj!


Fick mail från de igår. Familjen består av morsa, farsa, två utflyttade barn (ett av de kommer jag dock träffa i början) och två hundar. Huset ligger med utsikt över bergen. Jag har eget rum. Jag delar badrum med en japanska. Jag får frukost och lunch. Jag tycker detta låter bra! Väntar på att få lite bilder och så får jag väl skicka en på mig och skriva lite om mig.

Men, nu ska jag duscha och snygga till mig. Ska träffa Mia i stan kl tolv för fika och så måste jag inhandla nåra saker. Ska titta inom Röda Korset med och se om man kan göra några fynd... :)


Ciao,

Hej hej hej


Dagen i Lund var bra. Hittade en fin bikini som ni ska få se någon dag. Först ska den tvättas dock, Gud vet vem som provat utan trosor på (uäääh!). Köpte även tråkiga saker som resehårfön och eluttagsomvandlare (så att jag kan använda t.ex. min dator i USA). Farmor och farfar bjöd på värsta kakfesten och det var trevligt att träffa de. Känns sorgligt att "åka iväg" från dem.

Sen fikade vi äggmackor och te när vi kom hem. Har läst och suttit massa vid datorn hela kvällen men jag kan inte sova nu. Såhär har det varit några nätter. Jag är inte ett dugg trött. Imorgon lär jag vara det dock... Vägrar nämligen sova bort halva dagen så jag går upp hyfsat tidigt och mår som om jag blivit överkärd av en ångvält istället. Har inte lyckats hålla en mer hälsosam dygnsrytm, tyvärr. Tror att det är för att USA närmar sig. Känner att jag fortfarande har grejor kvar att fixa, även sådant som jag inte kommer på på rak arm. Stressande känsla. Ska försöka ta tag i en del imorgon. Tiden går så sjukt snabbt att jag bara vill bromsa ett tag.

Helgen ser bra ut iaf. Lördagkväll vara med Klara. Söndag hoppas jag på Båstad, får se vad som händer!


Nu ska jag väl fortsätta försöka sova... Suck. Lite mjölk kanske är bra? Mmm. Det och film/bok? Kanske läsa ut en bok som jag läst cepemånga gånger... Nån dag får det allt bli lite boktips i bloggen.

Ciao!

Lund


Ska snart åka till Lund med la familia för att hälsa på farmor och farfar och lite annat. Hoppas hinna ta en snabb reasväng för att hitta en bikini. Jag behöver verkligen en.

Narnia igår var bra bra bra!

Fick mail från personen på skolan som har han om värdfamiljer och hon sa att hon hade gjort fel. Sen stod det också att priset nu var 75 USD mer i månaden än vad det står på de papper jag skickade in. Så jag uppmärksammade henne på det. Ibland är det bra att ta kopior på allt man signerar och skickar iväg! Nu får jag avvakta och se om jag får samma familj eller en annan.

Nu: kaffe och dusch.

Narnia


Såg nyss klart Narnia. ÅH SÅ BRA! Jag gillar verkligen fantasy. Nog för att verklighetsbaserade filmer är väldigt bra och intressanta, men det är så kul att få fly in i en värld med talande djur, enhörningar, elaka häxor och riddare för en stund.

Nu ska jag snart iväg och tråkigt nog har jag typ nackspärr, måste ha sovit knäppt eller nåt. Gör skitont och har bara blivit värre... :(

Ciao,


Lite krångel


Lite krångel... Fick värdfamilj idag men det verkar som att de gjort fel för priset är som för ett delat rum och jag signade up för ett single. Aldrig att jag delar. Mailat om det har jag gjort nu iaf. Hoppas det finns några singles kvar. Kanske inte i samma hus men ändå. Huset jag fick låg inte jättenära skolan men inte så hemskt långt heller. Cykla eller lite buss så är man framme. Dock kanske 2 km från närmsta strand. Men allt kan man ju inte få. Får hoppas på det bästa nu iaf! Men som sagt, rum delar jag inte.

Idag är det mest skojiga grejor på schemat! Råkade tyvärr sova längre än jag borde men jag somnade så sent igår, låg och läste alldeles för länge... Men men. I eftermiddag blir det frissan. Behövs verkligen! Luggen hänger för ögonen och topparna är slitna. Sen kl 18 ska jag och mina syskon på Narnia, morsan bjussar :) Dock måste jag hinna se ettan först. Får bli innan frissan. Sen blir det lite Kristianstadsdagarna efter bion, vill se Daniel Lemma.

Nu ska jag röra mig mot duschen,

Ciao,



Slapp och mysig dag


Än så länge iaf. Gick upp och åt en stor frukost, drack massa te och sen tog jag ett bad och läste under tiden. Vädret är rätt cepe, nu skiner nästan solen men nyss var det regnigt och alldeles grått...
Snart ska jag och mor åka iväg och handlade några smågrejor bara.
Kl tre ska familjen till kusin Filippa som fyllde år i förrgår! Ser framemot en massa kräng! Snarare ett sista kräng på ett tag framöver. Måste skärpa mig.


Later,


Iiiiiih!


Fick reda på att jag denna veckan antagligen kommer att få reda på om jag får en värdfamilj/vilken det är. Det senare antar jag! Ska bli spännande. Mina fasa är att de bor "uppe i bergen" eftersom jag är väldigt långt ifrån att vara en körkortsinnehavare + jag vill ha nära till strand och downtown. Men man kan väl inte få allt? Spännande som tusan iaf!

Annars så hoppas jag att det blir lite Båstad till helgen. Lite spontant och sporadiskt sådär. Bara färsdsättet blir bil och inte tåg så är jag all good. Och om vädret är sol. Såklart!

Nu ska jag kanske gå och lägga mig, kanske läsa en bok. Är btw sugen på Läckbergs nya som sägs vara bra!

Gonatt,

To do today...


Frukosten är nere och nu sitter jag i det nymöblerade arbetsrummet bredvid bror. Vi lyssnar på Dropkicks Murphy's (inte riktigt min stil men jag gillar säckpipan!) och (jag) dricker kaffe.
Har lite grejor att göra idag...:
Städa ut ett rum som ser förjävligt ut
Lämna tillbaka grejor till bibblan
Kolla mer krigsdokumentärer, har en hel box jag håller på med
Kolla igenom alla papper från skolan samt maila en del grejor, kolla CSN osv
Gå/jogga


Ciao,

Här sitter jag...


Här sitter jag på mitt rum och lyssnar på musik och filosoferar. Om en månad (exakt idag!) sitter jag inte här. Då sitter jag i en flygstol på ett av American Airlines flygplan på väg till Los Angeles International Airport.

Tankarna snurrar runt och jag vet inte var jag ska börja och i vilken ände jag ska börja ordna med allt. Imorgon får det bli dags att ta tag i en del grejor som jag väntat med. Ena stunden känns allt detta lite verkligt. Andra stunden känns som att jag snart ska börja ett helt annat liv som jag inte har en aning om hur det fungerar. Allt känns helt overkligt...




Hehehihi




   



 

Igår mös vi* till det med lite käk och dryck hemma hos mig och sen lite häng på Kristianstadsdagarna.

*= jag, Lasson, Klara, Johanna, K:s och J:s polare Emelie, Julia, Jakob, J:s och J:s kompis Arvid. På stan var vi mest på Hessle där det var ganska lame och Lasson och Viktor rökte en cigarr som luktade (och kanske smakade) bajs...


Idag har jag och Lasson slappat, käkat, varit ute och gått och så har vi varit husliga och gjort lunch och jordgubbspaj som vi sedan förtärde med mormor och moster. Intressant va?

Ikväll ska jag fortsätta försöka lära mig USA:s alla stater, se svartvita krigsdokumentärer och dricka te.

Ciao!

Carried away?

Jodå, visst gillade jag filmen. Kanske inte fem av fem men iallafall fyra av fem! Det kändes knappt som en film utan mer som serien. Alla New York-scener var underbara och de flesta outfits var sjukt snygga!

Men men, nu ska jag snart sussa. Får väl se vad morgondagen har att erbjuda.

Ciao,




What's the diiil?


Senaste dygnet eller så har jag fått ovanligt många "x clicked yes on you" på "Are You Interested?" på Facebook. Det måste ju vara bilden. Men vad fasiken är det med denna bilden som bidrar till denna enorma ökning???


Ikväll är det dags!


Idag är det ÄNTLIGEN dags att se SATC-filmen. Jag är sååå förväntansfull. Älskar verkligen serien som jag sträcksett först på senare dag då jag fick hela "shoe boxen" i julklapp... Antar att de flesta av er redan har sett filmen dock... Jag var på semester i Österrike när den hade premiär men nu har jag antagligen samlat ihop några glada SATC-fans som jag ska se den med ikväll. Kanske tar vi en Cosmopolitan på nåt ställe innan också. Och ska man ha klänning? Har en ny från USA som känns lite Carrie. Kanske.

Anyways, innan ikväll så ska jag fixa lite här hemma. Vara ute och sola. Gå en rejäl powerwalk om nån halvtimme eller så. Så skönt när det är sol och varmt. Som igår när jag joggade en runda och sen slängde mig i poolen. Yum!

Laters,


Åh, ÅH, ÅÅÅÅÅÅÅH!

Just nu


Två män/killar jag har en smärre crush on just nu. Den ena är 19 och den andra är typ 37. Men annars är de ju inte helt olika...





Daniel Radcliffe (aka Harry Potter snarare kanske?) och Jared Leto.

Soligt och glassigt


Varit på Landön en stund, solat, badat i havet (svinkallt) och käkat glass på den nya (väl?) italienska glasstället. Hur nice som helt. När vi kom hem hade jag fått försändelse om ett rek. brev så jag åkte och hämtade ut det och det var mitt visum från ambassaden! Yey!
Nu ska jag ut i solen igen och städa poolen och vänta på att Klarsu ska sluta jobbet så hon kan ringa mig. Sen ska vi äta tidig middag men innan dess ska jag ta en liten joggingtur i solen.

Laters!

Österrike + lite Deutchland






  



  



Typ sådär ja.

RSS 2.0