I'm back!


Kom hem igår och nu är jag i princip all yours resten av sommaren!

Semestern i Österrike tillbringades i en alpstuga på 1500 m höjd. Mitt inne i skogen. Så internet var ju att glömma. Vi har vandrat, cyklat, åkt rodel, varit inne i Innsbruck och lite annat. Stannade i Tyskland på väg upp och ner. Handlade lite alkohol igår, svingott vitt vin och Passoa. Yum.

Ska visa bilder idag eller imorgon!

Ciao,

Stockholm Stockholm Stockholm stad


Kom hem från Sthlm igårkväll. Hade hur trevligt som helst även om jag var fett trött efter att knappt ha sovit på vandrarhemmet. Ambassad-ärendet var cepe och trist. Vi bodde på en båt nära Mosebacke på Söder Mälarstrand. Mariatorget blev snabbt vårt favoritställe, där var så mysigt. Fotbollsfesten i Kungsan på onsdagen kom av sig om man säger så... Jättejättetrist. Och det var inte så himla fet stämning där som jag trodde. På Malmö Stadion är det betydligt med stämningsfullt. Men ändå, Stockholm var underbart!
Iaf, hinner inte skriva en massa mer nu, måste börja packa för i eftermiddag åker vi till Tyskland. Men här kommer lite bilder!








   





   



Stockholm calling


Fy farao vad trött jag är! Men nu ska jag och syster till Stockholm! Vi ska åka tåg och vi ska bo på en båt. Vi ska äta Sevvan-glass, måla ansiktena med Sveriges färger, se matchen i Kungsan, kanske gå på Medelhavsmuseet, gå igenom gamla stan. Och så visumintervjun då... Kameran hänger med!

Btw, är det fullt normalt att vara svinhungrig när man vaknar kl fem?!?

Ciao!!

Detta är lite halvkul


Höll nyss på och fixade lite med grejerna till ambassaden. Snackar med mor och då går ett ljus upp för henne. "Men då kommer du ju inte att få ditt pass med dig hem". Nej det får jag verkligen inte för visumet kommer att "sättas fast" i passet på två sidor. (Vilket hon dock visste om). Sen kommer vi (hon) på att vi ju ska till Österrike innan jag fått tillbaka mitt pass. Hon går in på regeringskansliets hemsida och kollar regler och då står där att pass kollas vid inresa pga fotbolls-EM (jävlar!!!). Yeey.
Dessutom: Fick tidigare reda på att jag inte längre finns med i försäkringskassan för att min mor avregistrerade mig när jag stack till Spanien. Så (egentligen) har jag inte rätt till tandvård eller sjukvård eller nånting i Sverige. Hoppas inte det spelar nån roll på torsdag när jag ska till ambassaden...

Känner mig som en vilsen invandrare utan papper och pass.

Och nu skäller min tröga mor på mig för att jag tvättade brors byxor när hans mobiltelefon låg i. Jag skulle tvätta mina jeans och då sa syster att jag inte bara fick tvätta då utan att jag skulle fylla på med annat. Då tog jag mörka kläder som låg i tvättkorgen och däribland hans brallor. Och nu får jag skulden för allt. Tack för den. Inget ont som inte för något gott med sig though: jag kommer aldrig ens att få peta på tvättmaskinen här hemma.

Nej, nu orkar jag inte med morsan och hennes utbrott. Måste ut härifrån.

Laters,

Packar och fixar...





Lyssnar på lite klassiskt och packar och grejar. Men nu får det bli lite fikapaus.

På återseende!

Snyft. Inte bra. Illa.

Buhu. Fick hem paket från forever21 idag. Skorna: bra. Väskan: lite liten men bra. Örhängena: bra. Trosorna: för små. Klänning1: går inte att knäppa ens utan behå. Klänning2: går att knäppa precis utan behå. Allt i storlek S. Skulle tagit M. Men det känns inte bra att vara en M. Men jag är mer 38 än 36 så då är man väl M antar jag. Känns väldigt deppigt det här. Men tills jag ska till USA har jag 3 kilo till att gå ner så då ska det fan passa!

Annars har jag haft en rätt bra dag. Gjort allt på min lista (typ) och lite därtill. Träffade Linn på Darins och drack deras smaskiga smoothies. Bra fika det där.

Såg lite på Tyskland-Österrike men det var inte så spännande just då så jag övergav den matchen... Imorgon däremot är det Frankrike-Italien!


Go natt,

Måndag


Då var det måndag och ny vecka! Denna vecka händer en hel del! Onsdag-torsdag är det som sagt Stockholm med bl a visumintervju på amerikanska ambassaden och fotboll i Kungsträdgården som gäller! Sen kommer jag hem runt kl 22 på torsdagen och vid kl 16 dagen efter (alltså Midsommarafton) bär det av mot Österrike! Ska bli kul, hoppas bara vädret där nere skärper till sig...


Idag måste jag göra följande:
hämta ut tågbiljetter till ditresan
fotograferas (igen, suck) för visumhandlingen
köpa ansiktskräm
ev. träffa Linn i stan (hon åker tillbaka till USA imorgon)
kolla att allt stämmer med mina visumdokument
crosstraina
sola om solen skulle råka titta fram lite

Vad gör ni idag?

CIAO,

Barnprogram

Kollade på "Hej Hej Sommar" nyss. Planet Sketch är helt flummig! Det bekräftar vad jag länge misstänkt: de som gör barnprogram är inte nyktra eller rena på något sett.

Mmmm...




Vin, lite russin, tidningar plus ett vaaarmt bad = en väldigt avslappnad jag.

Skön och trevlig dag


Riktigt skön dag! Varit ute på landet med vännerna och bara umgåtts och myst. Träffat en liten söt bebis med haha :) Nu har vi käkat gott kött och nu sitter jag och bjuder på en auktion på en hemresebiljett... Leder! Tre minuter kvar... Sen ska jag ev. kolla lite fotboll eller nåt. Ikväll blir det bad och skön läsning. En skön dag och kväll helt enkelt! 

Btw, om nån vill tipsa om en bra film så hojta till!

Ciao,

Told you so...


Brukar gilla att ha rätt men i det här fallet är det inte med glädje jag säger att jag hade rätt när jag sa att Spanien skulle vinna. Sverige var betydligt bättre än jag trodde. Zlatan älskar jag mer än någonsin! Men sjukt snöpligt att Spanien gör mål när det är cirkus två minuter kvar. Cepecepecepe. Men nu går vi vidare och satsar på att klå Ryssland FETT.

Nu har jag precis köpt biljetter till Stockholm, dock bara ditvägen. Hem var så snuskigt dyrt på sj.se så jag har hittat en på tradera som jag bjuder på. Måste bara hitta en till syrran också... :P Nu ska jag dra på mig mjukisbrallsen och ta en powerwalk en halvtimme. Sen duscha och så. Vid två ska jag, Linn och syster åka hem till Mia vid havet. :)

Ciao,

Lördag lördag lördag!


Sitter och väntar på att pappa ska komma hem med bilen så att syster och jag kan köra och hämta upp Mia, hennes syrra och syrrans pojkvän. Då ska vi köra på loppis några mil från stan! Hoppas jag hittar nåt kul. Loppisen börjar NU, så pappa SKYNDA!!!!!!

Laters,


EM 2008!!! Laddad!


Kollade nyss Holland-Frankrike. Höll såklart på Frankrike men trodde ändå på Holland. Tyvärr höll jag rätt. Iaf, riktigt bra och målrik match och nu är jag trots onda aningar jävligt taggad inför morgondagen!!!

Såhär taggad närmare bestämt:






HEJA!!!!

När man har väldigt mycket fritid...


Trött och arg


Lite trött och arg idag. Skulle fota nya visumansökningskort men på det stället jag gjorde mina förra kunde de inte. Tredje stället gick det men kostade mer pengar än jag hade med mig. Så jävla trött på USA:s störda regler om allting. Om det där jävla fotot nu måste ha alla de där måtten kan de väl ta kortet på ambassaden i samband med intervjun??? Inte så kul om det är fel ju. TRÖTTSAMT.

Ahja. Gustavs avslutning var väl rätt fin. Men det "det var bättre förr". Jag säger då det.

Har även hunnit med lunch hos mormor samt fika vid mors jobb. Men nu ska jag snart in till stan igen för att träffa Lasson. Vi ska gå på museet (!) och ta en fika.

För övrigt så är jag redan nervös som fan inför matchen imorgon... Sverige kommer förlora stort, sorry.

Ciao,

Det hjälper


En grej som hjälper mig när jag känner mig lite ledsen är att titta en stund på "Amelie från Montmarte". Eller "Le Fabuluex Destin D'Amelie Poulin" som den heter på franska. Jag älskar och avgudar Audrey Tatou. Hon är så söt, vacker och fransk som bara hon kan vara. Och så älskar jag Frankrike. Maten, naturen, städerna, kusterna, byggnaderna, folket, och sist men inte minst SPRÅKET. Ett av mina störta misstag någonsin här i livet var att jag slutade med franska efter nian. Önskar att jag hade fortsatt så att jag har behärskat språket. Vem vet, kanske hade jag då flyttat till Frankrike istället? Men när jag är pensionär och trött på alla storstäder jag kommer att ha bott i så kommer jag flytta till södra Frankrike. Ha ett trädgårdsland och en katt. Odla massa lavendel. Äta goda ostar och dricka gott vin. Promenera i byn och småprata med folk. Spela boule. Läsa massa böcker. Denna tanke gör mig rofylld. Nästan lite så att jag längtar efter att vara pensionär. Där ska jag sitta i mitt lilla hus och se tillbaka på ett händelserikt liv där jag nått alla mina mål.

Gud alltså, när jag väl börja skriva kan jag inte sluta. Och det börjar i en ende och slutar i en helt annan.

Men nu är det sängen som gäller.

God natt.

PS. Ibland säger Klara att hon tycker att jag påminner om Audrey Tatou (Amelie), alltså utseendemässigt. Jag tror inte det stämmer men jag blir så glad att höra det! DS.


Student 2008








Studenten 2008 i bilder. Dock inte så många på själva studenterna. Jag var urdålig på att fota. Och så var jag sjukk. Hlasen var cepe, kunde knappt snacka. :( Men sånt är livet ibland.

Ciao,

Yes nu funkar det!

Yeey! Nu kom jag in! Har inte gjort det på ett tag och då tappade jag lusten att prova om och om igen.

Anyways, har en del att berätta men vet inte var jag ska börja. Idag har jag iaf varit hos Lasson ute på lannet och det var mys. Men när jag kom hem blev jag ledsen för jag tror inte att vi kan hitta tågbiljetter till både mig och syrran till Sthlm. Biljetterna förvinner skitsnabbt på sj.se Dyrt som fan är det också. Morsan var skitskum och blev arg på mig för vad vet inte vad. Så nu sitter jag här i självömkan och önskar för allt i världen att min syster kan följa med mig. Jag vill inte åka själv. Även om jag iofs kan hänga med David en del i Sthlm. Men sova på vandrarhem själv och allt sånt. Så jävla trist att inte dela resan med någon. Jaja. Har lite svar på min annons från blocket som jag väntar på mer från. Och tradera. Så har jag tur så löser det sig. Det tråkiga är att mor ska vara så arg. Hatar när folk är arga och sura. Det äter upp mig.

Jag längtar tills jag bor i USA. Ska bli så skönt att komma nånstans där ingen känner mig, där allt är ett oskrivet blad. Pratade mycket om det med Lasson idag. Jag tänker på det varje dag. Särskilt när jag ska sova. Det känns fortfarande så overkligt.

Men nu har jag skrivit av mig lite. Känns litet bättre

Imorgon ska jag upp tidigt för att gå på min lillebrors skolavslutning. Han slutar nian så det känns ganska speciellt. Han ska spela elgitarr och vara finklädd har jag hört.


Slänger strax in lite fler inlägg med bilder från studenten (funkade inte sist jag provade).

So long,

Firande av studenter 2008

Tänk att det redan gått ett år sen jag gick ut! Sjukt! Men här kommer några bilder från i torsdags, dock mest på mig och mina vänner som inte gick ut i år :P

Förlåt

Dålig uppdatering, som fan. Men när jag väl pallade så hade det bytts plattform och gud vet vad. Men nu är jag här! Torsdagens studentskivor var kul! Vi hann med fyra glada studentskivor! Efter det var det mindre kul, hade totalt tappat rösten, kyldes av som fan i den svenska sommarnatten, blev ovän med min syrra och arg på två vänner. Men men, så går det ibland. Fick till slut tag på en taxi men kunde inte somna där hemma. Sen blev det bara ljusare och ljusare ute och ännu svårare att sova.
 
I fredags hade jag blivit rejält sjuk. Och där är jag ännu. Så sedan dess har jag i princip legat i min säng och försökt bli frisk. Det går sådär. Jag blir iaf inte sämre så det är ju ett plus! Har idag lagat mig en vitaminbomb till lunch med massa grönsaker, kryddor och vitlök. Sen käkar jag en del citron och tar alvedon. Kaffe och Cola Zero gör så att jag inte somnar hela tiden. Det hade inte varit alltför jobbigt att vara sjuk om det inte var för att jag ska jobba på ett dagis i Viby hela dagen imorgon. Känner att ungar från 9-18 är mer än en kraftigt förkyld jag pallar. Men pengar är jag i behov så... Jobbig grej nr 2 är att det ringde en från ett ev. extrajobb igår. Kan knappt prata så jag svarade med ett sms men de har inte svarat. Får väl ringa imorgon då jag hoppas att jag låter lite mer normal...


Nu ska jag se om det är skugga i "hängstolen" i trädet så jag kan slappa där en stund...

Love,

För jag har tagit studenten!

För ett år sen!!! Sjukt vad snabbt det gick... Men idag tar min kusin studenten, en av mina bästa vänner (Klara) samt två mer "bekanta". Så fyra skivor ska hinnas med. Plus två utspring. Och innan dess lunch här hemma med några bästa vänner. Hur ska jag orka all mat?!?!?!?!?!?! Blev ännu gladare när Mia ringde och sa att hon är hemma! För innan trodde hon inte att hon skulle vara det. Är så glad att så många av mina vänner är hemma nu igen! Och så tackar jag de med att åka till USA om 8 veckor :P He he.

Jaja, har ätit en stadig frukost i lugn och ro och nu ska jag vara helt färdig om två timmar... What to do, what to do... Får väl fixa lite där vi ska sitta och käka, duka och så. Sen är det kanske läge att duscha och raka benen...

Vill bara tillägga att jag knappt kan prata normalt. Min hals är helt cepe. Och jag är just nu trött fast jag sov tio timmar i natt. Nej, jag är inte helt frisk :(


Om ja får tag på batterier så kommer bilder upp imorgon!

GRATTIS TILL ALLA ER SOM TAR STUDENTEN IDAG!

Stockholm nästa


Eller... alltså inte idag. Det blir den 19 som jag har intervju på Amerikanska ambassaden. Dock är det på morgonen så jag måste åka dit redan den 18. Could be nice though. Var rätt längesen jag var i Sthlm faktiskt... Annars är jag klart med allt inför visumansökan. Trodde jag. Visade sig att mitt foto inte duger! När jag hade bokat tid kom det upp regler för hur fotot ska vara. De reglerna hade jag gärna sett innan jag slösade 160 kr på nåt som nu inte duger. Bajs. Anyways.

Later,

Jänkarna är paranoida?

Pjeeeew!

Har nu fyllt i och skrivit ut två av tre forms för visumansökan. Tog nästan två timmar. Störda grejor, en del iaf. T.ex. så skulle man lista alla de länder man entrat de tio senaste åren + ange vilket år. Hmm... hur många gånger har jag varit i Danmark och Tyskland liksom? Och när var det nu jag åkte genom pyttelandet Liechtenstein... Oh well. Bara ett kvar sen ska jag boka tid för intervju!

Vågar knappt gå och lägga mig för jag är rädd att vakna upp riktigt jävla sjuk. :( Vore vidrig timing...

Nu ska jag kolla Top Model eller Friends...

Go natt på er!

Underbar dag


Summa summarum så har detta varit en underbar dag! Men den började sådär lagom kul. Steg upp kvart över sex för att en timme senare ha tid hos tandis. Lagade ett hål :S Fick bara en bedövningsspruta men det tog över fem timmar innan känseln kom tillbaka. Skitäckligt. Gick hem och somnade om. Drömde hallucinogena (stavning?) drömmar som var fett skumma...

Sen solade jag lite och vid ett kom Maria hit och då åkte vi till stan för att kolla in studenternas karneval, Klara var fiiin :) Sen gick vi till Kebab City och köpte gyros och sallader och cola light. Sen åkte vi hem hit och satt vid poolen och solade och drack kaffe. Fick också en present från Hong Kong av Maria. En helt underbar sidenkimono i marinblått! Tusen tack, jag älskar den!
Senare kom Linn även hit! Hon har jag inte träffat sen i mars (hon har varit i USA tre månader). Hur trevligt som helst! Torsdag kommer bli så kul!!! Så vida jag inte blir sjuk. Känner mig rätt kass i halsen nämligen... :( Har kurerat med en whiskey och kamomillte... Har ingen matlust iaf (jaja, det finns inget ont som inte för nåt gott med sig som man brukar säga).
Ikväll ska jag äta jordgubbar!


Vad gör ni en sån här underbar sommardag?


Bjussar på två bilder från förra sommaren. Jag och Maria på en Kyhls strand (tror jag det var, nära Simrishamn iaf). Här var jag nästan nöjd med kropp och vikt...
image229
image230
Jag och Linn

Hej på er!

Tengo muchas cosas que tengo que hacer hoy


Okay, min spanska är inte vad den har varit. Iaf, för er som inte läst spanska betyder rubriken: "Jag har många saker som jag måste göra idag." Och det stämmer bra. Men än så länge har jag bara käkat äggamackor och druckit kaffe och käkat banan. Samt kollat på Americas Next Top Model. Det är ganska intressant men en del av tjejerna är så girly girly att jag nästan dör. Ni vet såna tjejer som skriker konstant om nåt spännande händer. Like, "IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIH, OM MY GOOOOOOOOOD, IIIIIIIIIIIIIIIIIH, AAAAAAAAAAH!!!!!". Har aldrig förstått meningen med dessa skrik. Jobbigt för öronen är det iaf, så volymknappen går upp och ner.


Anyways, idag ska jag fixa massa grejor:

* Visumanöskan:
1) Banken och pröjsa nästan tusen spänn!!! Man får tydligen inte göra det över internetbank. Silly. 
2) Sen ska jag ta foto som måste följa en massa speciella regler. Hoppas det inte kostar en miljon...
3) Sen ska jag pröjsa 100 USD via en internetsida med hjälp av mitt dokument från US Department of Justice.
4) Frankera ett kuvert med ca 60 spänn

* Posta två brev, ett till CSN och ett ifyllt form ang. host family
* Ringa och boka en vaccinering, telefontid 10-11
* Ringa/maila förskolor och skolor (hello telefonskräck light)
* Ringa Lasson och Klara som jag glömde bort igår
* Crosstraina

Så nu måste jag duscha och fixa mig så att jag kan vara klar när telefontiden börjar och sen stick direkt till stan.

Ciao,

Jisses!

Jisses vad denna dag flyger förbi! Kanske för att jag gick upp kl 11, kasst om man vill hinna med att sola och så. Satt i två timmar med mor för att fylla i grejor till min visumansökan. Det är sjukt många och krångliga grejor! Sen har jag fyllt i till CSN och lite annat. Käkat GI-lunch (kryddiga lammkorvar, broccoli, svarta bönor), druckit kaffe och suttit i solen. Nu ska vi nog snart ta en tur til ÖB och sen ska jag träna! Blir minst 45 min powerwalk och sen minst 20 på Crossen. Ikväll ska vi äta rökt lax och sen ska jag nog ringa Klara och Lasson och prata av mig lite...!

Vad gör ni denna soliga och underbara söndag? (För det är väl inte bara soligt i Skåne?)

Laters,

RSS 2.0