Ja!


Yes! Det är (typ) solsken ute! Första gången sedan 19 december. Detta måste firas med en rejäl promenad. Sitter och surfar runt och läser om detox. Jag behöver verkligen det, förstår jag när jag läser om det. 5-7 dagar, det ska jag nog lyckas greja. Med början tisdag. Eller är det kanske för hårt att börja dagen efter nyårspartajande? I'll see. Verkar rätt jobbigt och lite plågsamt. Men att skippa kaffet blir inget problem, dricker nästan aldrig det längre. Örtte är gott. Däremot får man inte käka kött, fisk eller bröd eller nåt sånt "normalt". Bara grönsaker, frukt och vissa gryn och korn är tillåtna. Oh well. Bloggen får i nästa vecka tillfälligt bli ett detox-blogg så ni kan följa mina plågsamma dagar. Veckan ska också spenderas ute på promenader och vid datorn då jag ska fixa till mitt CV och sen börja söka massa jobb. Hmm...

So long, ut i solen!!!

Nej, jag lyckas inte i natt heller


Blev ingen Harry Potter, syrrans nedladdning funkade inte så bra. Vi såg Gudfadern 1 istället. Den var bra, men lång och rätt hemsk.

Lyckades inte somna i bra tid i natt heller... Fan. Har ställt klockan på halv elva (tidigt) iaf. Men imorgon. Halv ett. Sen nästa kväll är det NYÅR!

Go natt!

Pretty cool


Har gjort lite detektivarbete på yellowpages.com och hittat adressen till min fars kusin som bor i San Mateo, nära San Francisco. Så snart ska jag skriva till honom och höra om man får titta inom och om de har lust att hjälpa oss littagranna. Man kan ju iaf hoppas på svar... Far var i CA och hälsade på sin farbror och kusinen när han var i min ålder och körde från NYC till CA med en polare. Så vem vet...

Iaf, nu ska jag se på Harry Potter 5 med syster tror jag bestämt. Och FÖRSÖKA att lägga mig typ halv ett. Vore a big achivement i så fall. Har knappt lyckats somna innan två nån gång sen jag kom hem.

So long,

"Jag vill inte ha nåt man kan leva med, jag vill ha nåt man inte kan leva utan"


Sitter i vardagsrummer vid granen och dricker te och käkar nybakade scones och äpplen. Försöker se "En ung Strindberg" på svt.se men det funkar ju inte!!! Jäkligt irriterande.
Vädret suger lika fett fortfarande. Jag orkar inte. Jag behöver sol och värme. Jag är nog inte gjord för att bo här. Jag borde ha blivit född i t.ex. Californien, Australien eller nåt liknande.
För övrigt så kommer jag att kunna börja träna på gymmet den 7 januari, för då ska jag ta över mors medlemsskap. Great! Ska gå MINST 3 gånger i veckan. Jag tror det är typ en av de få grejor som kan få mig att överleva vintern... Innan jag börjar ska jag köra en 5 dagars-detox (med början den 2 jan). Någon som har ett bra schema?

So long,
 

Aningen deppigt...


En trevlig kväll med god oxfilé på mysig restaurang med trevligt folk.
Också en något sorglig kväll. En av mina bästa kompisar åker till Nya Zeeland på torsdag. Antagligen var ikväll sista gången vi sågs tills hon kommer hem. Hon kommer hem i sommar. Det känns för jävligt faktiskt. Nu vill jag verkligen inte stanna här. Det är redan sjukt tråkigt att vara hemma. Så planen som gäller är: get a job, work my but off and then get the hell out of here! Frågan är var. Vill jobba lite så att man slipper spara så grymt mycket pengar innan. Vill samtidigt väldigt gärna till USA, för jag har verkligen ställt in mig på det. Men för att semestra där i 45 dagar (det man får utan visum och skit, tror jag) kostar en jävla massa. Och dessutom vill jag ju va där längre än så, verkligen uppleva landet. Har iofs en släkting där, min fars kusin som bor i San Francisco, kanske kan vara till någon hjälp. Shit, vad tankarna rullar runt i skallen. Jag måste komma på nåt bra så att jag slipper detta kalla, gråa land. Fort helst. Måste också komma på en hållbar strategi för att gå ner de där förbaskade sju kilona som har fastnat efter studenten fram till nu... Hmm, livet har haft ljusare tidpunkter. NEways, bed time nu!

Ciao,

Trött


Jag är trött trött trött. Fast jag sover typ nio timmar som sig bör. Visst, jag äter i dagsläget för kasst. Snabba kolisar, socker etc. Och jag är knappt utomhus någonting. Men vädret är ju så SJUKT deprimerande. Har varit hemma i över en vecka nu och inte sett solen en enda gång. Och mörkt kl fyra... Detta är inte kul alls. Kallt, mörkt, blåsigt, rått. Ska iofs börja träna efter nyår, det kan ju bidra till ett piggare jag. I dagarna ligger jag nämligen mest stilla och kolla serier och filmer. Skönt det med iofs. Vill verkligen iiinte sätta en fot (eller inte ens en tå) utanför dörren.
Men man kanske borde prova med en promenad? Vad gör ni för att hålla er levande under vintermånaderna?

Ikväll ska jag iaf in till stan och träffa några vänner, varav två ska emigrera till Nya Zeeland den 3 januari. Buhu. Men kul för dem!

Laters!

Vad jag lyssnar på idag


The Eels - Goddamn Right It's a Beautiful Day
Beastie Boys - Ch-Check It Out
Daft Punk - Robot Rock
Daft Punk - Around the World
Will Smith - Welcome to Miami
Timbuktu - Det Löser Sig

Vad lyssnar ni på idag?

Några fynd senare


Jodå, hittade en del:
Portföljaktig röd väska (perfekt Lunds universitet hösten-08)
Svart Triumph-bh
Sidenaktig klänning
Svart skinnhandskar
Grå stickad mjuk mysig kofta

Gött. Precis som fattigmans-Kina-maten vid Triangeln (Triangelen på malmöitiska). Finfint.
Jag gillar Malmö det är en trevlig stad. Saknar matchperioderna. Särskilt de på våren.

Iaf, är hemma och försöker installera högtalarna till datorn som jag fick i julklapp. Eller ja, installera och installera... Borde väl vara så enkelt som att bara sätta in lite kontakter här och lite där? Men det går inte! Inväntar så min tekniska bror istället.

Hej så länge!

image4

Vi drar till Malmö


Hjälp. Jag mår fortfarande illa. Tänk om detta är nån form av kräksjuka. Oh oh.

Iaf, nu drar strax jag och syster till Malmö. :)

Hej hej,

Inte min dag direkt...

Fan jag ville ju lägga upp bilder från julafton men det funkar inte...

Iaf, igår var la en trevlig afton. Kändes lite lustigt iofs. Blev betydligt senare än väntat, så Malmö-turen uteblir tyvärr idag. Men imorgon smäller det istället! Detta är iofs ingen rolig dag att vara hemma, mor är cepe-sur på allt och alla av outgrundlig anledning (antar att hon bara är sån helt enkelt). Därför håller jag mig på mitt rum med min Sex and the City-box. Känns säkrast så. Har äntligen nyss käkat lite. Detta är verkligen inte min dag. När jag vaknade mådde jag illa. Tilläggas bör att jag inte drack såååååå mycket igår. Jag mådde inte ett dugg illa när jag gick och la mig. Brukar ALDRIG bli bakis, inte ens om jag druckit mer än igår. Men jag börjar väl bli gammal I assume. Spydde iaf, för första gången på över tio år (yep). Gross... Sen fick jag nyss näsblod också, hallelujah. Känner mig som en nersupen coke-junkie som snortat för mycket. Oh well.

Ciao,

Hmm.


Såg nyss sista avsnittet av O.C. säsong tre. Vet inte om jag vill se mer än så... Sorgligt var det iaf.

Frågan är vad jag ska göra nu... Är en stund kvar till kvällens utgång. Börja läsa böckerna? Kolla Sex and the City? Ute är vädret så räligt att jag inte ens tänkt tanken att gå ut. Sedan jag kom hem har det inte varit en enda liten ynklig gnutta sol. Sol var jag bortskämd med i Spanien...
Oh well. Fest ikväll, antagligen en bra festkväll trots att det är K-town vi snackar om. Och imorgon är ju inte att förglömma, reashopping i Malmö med syster. Kommer va rätt tröööött...

Trevlig fortsättning på julhelgen!

Jahaja


Då var snart denna julafton slut...

Fått mycket trevliga saker, såsom presentkort på 90 minuters ansiktsbehandling där jag får välja mellan olika behandlingar, lite krämer och stuff från Kanebo, Sex and the City shoe box dvs alla avsnitt som finns, högtalare till datorn, hörlurar, silkessjal, två böcker av Hjalmar Söderberg + en ljudbok av samma författare (vet ej varför, jag föredrar verkligen att läsa framför att lyssna på nåt inspelat...), "1001 filmer du måste se innan du dör" (vääldigt bra nästa gång jag ska hyra/ladda ner film!), senaste Harry Potter-boken på svenska (redan läst den på engelska, men jag samlar), ljusstakar och 1200 kronor.
Inte fy skam!

Själv gav jag bort:
En single malt whiskey, en Absolut Pear, en Burberry "London" parfym, en t-shirt från "Pull and Bear", en FC Barcelona-flagga, en FC Barcelona-boll, en quiltad svart läderclutch med en stor rosett från Zara, en flaska god olivolja och ett paket sockerfri turron. Allt inhandlat i Barcelona och Madrid... Alla blev nöjda!

Funderar på vad jag ska göra nu... Prova lite nya krämer. Käka tomtegröt och skinkmacka och kolla på O.C. Mmm, sounds good to me.

Imorgon ere visst utgång.

God fortsättning!

image3

Julbilder kommer imorgon... Här är ett foto från Barcelona. De två till höger vet jag inte ens vad de heter, men den blonda bredvid mig är en god vän tillika min roomie under vistelsen.

God Jul, Feliz Navidad, Happy Christmas!


Julafton!

Härligt!

Käkat smaskig frulle i soffan framför granen och brasan. Kollat ett avsnitt O.C.

Igårkväll kom jag förövrigt på min drömman: Jonas Hassen Khemiri. Jisses vad snygg han är. Och så visar det sig att min mors jobb träffade honom i samband med att de hade läst en av hans böcker. Nu har jag lånat mors exemplar av "Montecore". Signerad av Jonas himself! Hur coolt är inte det liksom? Nu återstår det att se om mannen skriver lika underbara böcker som han ser ut och verkar vara!

image2



Nej, nu ska jag ta en dusch och sedan göra mig julfin och redo inför Kalle Anka och hjälpa far med  maten.

God Jul på er alla!

image1

Snart snart snart


Julgranen är alltid en stor grej i min familj. Vi är aldrig överens om vilken vi ska välja. Det genererar ofta i vilda utrop som "du har ju ingen som helst god smak!" eller, "den där är ALLDELES för bred". Det är lika jobbigt varje år. Men i år fick vi tag i en fin som alla verkar gilla. Sen klädde jag, syster och bror den och lade alla klappar under. Blev en del... :)
Vi har också varit hos mormor och träffat moster och kusin. Nu ska jag baka lite grejor och sen kolla mer O.C. och hjälpa mor och far med mat och sånt...

Ciao,

Ni måste bara läsa det här


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1514813.ab

Det mest skrattretande jag läst på länge! Tror Sören Krarup verkligen att vi skåningar vill bli danska när vi har varit svenskar i nästan 400 år? Ska bli spännande att se vilka reaktioner han får...

Inkastad mitt i julstöket direkt från Barcelona


Ny blogg! Första inlägget! Jippie!

Kom hem från Barcelona i onsdags kväll efter att ha varit där sedan den 6 september. Känns både trevligt och konstigt och sorgligt och jobbigt och roligt på en och samma gång. Saknar göteborgarna, bollnäsaren, allt det underbara med staden (dock inte de dåliga grejorna). Saknar att bo utan päronen. Jag hade nämligen totalt glömt bort hur jobbig min mor kan vara, hur barnslig far ibland är och hur klantig min syster är. Jag är nog inte längre lämpad för att bo hemma... Eller nåt. Jag njuter däremot av alla bekvämligheter till priset av noll kronor, vilket ju inte var fallet i Barcelona.

Iaf, nu är det inte långt kvar till julafton. Nån julstämning har jag nog inte kommit in i. Trots tappra försök med julmusik till max (framförallt "Gläns över sjö och strand" som är favoriten), pepparkaksbak och sista-minuten-julshopping på Åhléns. Men nu sitter jag här ensam i köket, äntligen är det nästan tyst och lugnt i huset. Har gjort degen till lussebullar och väntar på att den ska jäsa. Sippar fruktsmoothie gör jag också.

Kolla mina bilder på facebook!

Later!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0