Happy New Yeaaaaaaaaaaar!


Strax dags att hämtas upp av Lassons fader som ska ta oss till Linn där vi ska äta trerätters, skåla i skumpa och röka cigarr. Kan inte tänka mig nåt bättre sätt att välkomna året på. Eller jo, ett sätt kan jag väl iofs komma på. Men det ska vi inte gå in på nu!

GOTT NYTT ÅR!!!

(Bilder kommer imorgon)

Almost New Years Eve


Kvällen före årets sista dag. En dag då man borde summera året som gått? Eller gör man det imorgon? Själv gör jag sådant man gör (iaf om man är kvinna) dagen innan en dag som Nyårsafton. Lägger ansiktsmask, peelar, noppar ögonbryn, tar bort gammalt nagellack. Sparar hårtvätt och benrakning till imorgon, lat som jag är. Börjar blekna så egentligen vore väl lite BUS inte helt fel. Men jämfört med väninnorna så är jag en hudton mörkare iallafall... Jag och syster har bakat kaka också.

Imorgon ska vi ut med några vänner till Linn som om några timmar kommer hem från Thailand. Jag har inte träffat henne sedan någon gång i somras så det ska bli underbart!! Vi ska dricka skumpa, äta kräftor, röka cigarrer och äta chokladtårta. Jag ska ha på mig en röd liten sak med svart bälte i midjan, heels och svart kavaj när det blir för kallt. Jag ska sminka mina ögon mörka och ha håret stort och lockigt, förutom luggen. Jag ska måla mina naglar svarta. Jag tror imorgon blir en fin dag, kväll och natt.

Men nu ska jag som sagt strax ut i kylan och rensa tankarna och faktiskt somna i tid om jag inte fastnar skrivandes vid datorn. Imorgon kl 10 kommer Lasson och hämtar upp oss så bär det av till Systemet och tobaksaffären.


Hur ser era Nyårsplaner ut? (Inte för att jag lär få några kommentarer, för de har minskat till nästan obefintligt sedan jag kom tillbaka från USA... förståeligt).


Hej på er,

Confused


Som alltid då vill säga. Men idag kanske lite mer än vanligt. Funderar på en massa saker hit och dit och jag föreställer mig just nu mitt hjärninnehåll som ett trassligt garnnystan. Ska snart ut i kylan och ta en promenad. -7 C visar termometern nu. Det är kallt det. Kanske rensar det hjärnan?

playing-Scrabbles-black-and-white



Det är inte lätt när man bara har konsonanter... :(


Julia letar deperat i SAOL efter ordet hon hävdar finns


Lasson var gla för för henne gick de bra


Observera att det var Lasson som lade både s*x och k*k...


Don't we look very much alike??

Torka


Liten torka på bloggen det senaste dygnet men jag har inte riktigt kommit till förrän nu...

Hängde med Lasson igår och vi såg bl a Australia med min syster. Filmen var sevärd men inte någon Oscar (enligt mig iaf). Den var lite seg ibland och det fanns många scener som kändes som potentiella slutscener men som visade sig inte vara det. Vi träffade samma två skolkompisar från gymnasietiden (två bröder) som vi träffade i kyrkan på julafton. Jag börjar tro att de förföljer oss... :P
Sedan spelade vi Alfapet och drack te tills klockan var mycket och vi bestämde oss för att sussa. Idag har jag och mor och syster varit på Ikea i Älmhult och köpt lite krafs och ätit köttbullar till lunch. Det där med äta får jag annars ligga lite lågt med ett tag för jag provade nyss min nyårsklänning och den gör sig såklart finast med en riktigt platt mage... Men jo det ska väl gå.

Ikväll ska jag bara softa och kolla på min favorit-Heath-Ledger-film som dock få människor verkar känna till. Candy heter den. Tragiskt knarkigt kärleksdrama i Australien.

Ciao,

Sunday morning


Eller kanske inte så mycket morning längre... Men ändå. Har varit uppe ett tag, fått i mig frukost och kaffe och betalat en kamera jag vann på tradera! Den skickas imorgon så jag hoppas den kommer inom några dagar. Nu lyssnar jag på The Killers (som vanligt) och fryser (som vanligt). Får ta ett bad strax. Ska leka med Lasson idag och gå på bio. Men hennes bussar är helt sär så hon kommer inte förrän vid fem i eftermiddag. Innan dess vet jag inte riktigt vad jag ska göra...  Övningsköra till affären ska jag göra senare. Laddar ner en film som jag kan se. Läsa vidare i Twilight (bra bra bra!!!). Baka något?

Ciao,


La guitarra española


Jag snöar ofta in på låtar och muskstilar väldigt mycket. Sedan lyssnar jag som fan tills jag går över till nåt annat. Eftersom jag gillar musik inom massor av olika genrer så är spektrumet ganska stort om man säger så. Just nu är det spansk gitarr som gäller. Så underbart fint. Och imponerande. Förstår knappt hur man kan spela så.

http://www.youtube.com/watch?v=PHU-AJTn0I8

Dagen efter Annandagen


Det var trevligt som sören att träffa Kvistan igen igår :) Kommer inte ens ihåg när jag såg henne innan dess... Kanske i somras men jag har för mig att det var då hon jobbade på Korsika och i Barcelona så kanske var det i våras någon gång senast. :S Sjukt länge sedan iallafall... Vi satt på Duvanders och snackade tills de stängde och Sofia fick en liten prelle av mig från Victorias Secret som hon blev glad för :)

Idag är det dagen efter Annandagen och jag segar som vanligt på morgonen. Ska snart gå ut och gå har jag tänkt. För att fånga lite dagsljus innan det blir kolsvart igen. Men det är antagligen omänskligt kallt så jag måste bylta på mig långfillingar och dunjacka och sånt skräp... Sedan ska jag in till brasan och dricka kaffe och sedan ta ett bad tror jag bestämt. Sedan ska jag såklart övningsköra! 7 dagen i rad. Måste fortsätta läsa "Twilight" med :) På engelska såklart. Såg att den finns översatt med men det blir ju aldrig aldrig samma sak. En bok som har engelska som orginalspråk behöver man ju inte läsa översättningen av. Väl? För en översättning blir ju aldrig detsamma.

Senare ska familjen till min kusins far som firar sin 50-årsdag.

Ciao!

Julbilder!


Vi har en fin gran i år (inte alltid det händer)!


Jag och syster


Jag och bror gör mozartkulor. Som jag tyvärr inte kunde smaka eftersom jag under tillverkningen fick en allergisk reaktion på nougaten. Så hejdå typ ALL CHOKLAD. :(


Den fina gitarren jag släpade med hem från USA till bror. Haha, visst ser han stenhård ut?




Menorahn!


Syster fick en uckulele som jag såklart ville posa med!

Annandag Jul


Idag var det det en vecka sedan jag kom hit! Jäklar vad fort tiden går. SWOOOSH!!! liksom.

Har idag hitills inte gjort så mycket vettigt mer än att övningssköra med morsan. Vilket i och för sig är väldigt vettigt. Det går bättre och bättre. Hatar fortfarande manuell växellåda och kommer nog inte ha det i framtiden... Fast det känns inte SÅ svårt längre och jag märker att ju mer jag tränar på det desto lättare känns det. Har kört i rondell och grejor idag och jag känner mig säkrare och säkrare. Jag och mor kör en liten stund varje dag och det ska vi fortsätta med tills jag åker. Jag känner mig mycket nöjd med mig själv.

Ska bjuda på en analog systemkamera på tradera.com idag. Hoppas jag får den :) Ska bli kul att lära mig fota med en sådan. Dock är det ju då med film eftersom den inte är digital men jag tycker det ska bli roligt. Då blir det mer som en överaskning varje gång man framkallar vilket ju kan bli spännande!

Lite senare idag ska jag ta bussen till stan och kolla in rean någon timme innan jag träffar Sofia. Ska bli SÅ KUL att träffa henne igen!!!  

Ciao,

Världen är ond

Igår kväll såg jag filmen "Hooligans". Den handlar om en kille (Elijah Wood) som blir kickad från sina journaliststudier vid Harvard för att hans rumskompis gömt knark i hans garderob. Han "flyr" till England där hans syster bor. Där börjar han hänga med systerns svåger som är en huligan för West Ham United. Han börjar följa med på matcher och slåss mot andra lags "firmor". Det är i princip ett öppet krig som slutar i tragedi. Mer ska jag inte säga om ni skulle vilja se filmen.

Det är sorgligt att se hur mycket ondska det finns i världen. Hur människor kan viga sina liv åt att slåss för ett fotbollslag. Självklart finns det nåt djupare problem än att man vill göra allt för sitt lag. Det är ju inte fotbollen det handlar om, egentligen. Det måste handla om ett sätt att ge uttryck åt ett hat som många verkar bära på. Ett hat mot kanske allt och alla, i varje fall inget specifikt. Men det blir lättare att ge hän åt sitt hat om man kan specificera det och rikta det mot en särskild grupp. Gruppen blir i det här fallet motståndarlagen. Särskilt visa lag som man varit fiender med så länge folk kan minnas. Egentligen finns det ingen anledning till detta har, men det är så det alltid har varit och det är ingen som ifrågasätter varför dessa lag ska hatas.

Hursomhelst som blir jag så ledsen av sådana här filmer. Det visar bara hur sjuk världen är och hur dåligt så många mår. Men även om filmen inte direkt är upplyftande så kan jag rekomendera den. Och tTrots allt fruktansvärt våld. Jag höll för ögonen under de flesta våldsscenerna (jag gör alltid det när jag ser film för jag hatar verkligen våld och tål inte att se det). Fast egentligen är ljuden värre...


Mellandagarna är det bästa med julen


För nu kan man softa järnet. Har varit ute på promenad i skogen och nu lyssnar jag på Frank Sinatras julsånger och dricker chailatte som är mitt nya (inte jättenyttiga) beroende. Ska strax se film med syster och sedan ska vi äta kalkon! Nästan som en liten Thanksgiving all over again. Förutom att vår kalkon är typ en tredjedel av den genmodifierade (?) vi hade i USA... Sedan är det väl utgång ikväll antar jag? Är inte jättetaggad just nu men hoppas det ändras. Sofia jobbar på T-baren så lite fria drinkar och skvaller med henne är nåt värt att gå ut för såklart!

Laters,

God Jul! Merry Christmas!!!


God mat & öl, fin gran och bra presenter. Nu ska vi snart till kyrkan.

Ciao,

Mina två löften och snö på julafton??


Jo, enligt smhi.se så ska det snöa i natt! Sedan om det ligger kvar kan man ju diskutera men en vit jul hade ju inte varit helt fel :)

Sitter i mitt rum och dricker chai latte och fixar med iPoden. Satte in den i brors dator och sedan dess är den helt cepe... :(  Ska snart ut och övningsköra för jag har lovat mig själv att göra det varje dag under jullovet. Än så länge har jag hållt löftet. Ska även börja läsa teoriboken. Ännu ett löfte är att träna iallafall varannan dag med start den 27 december. Ska köpa månadskort på Friskis för där tränar syster och bror så vi kan köra dit tillsammans. Hinner väl inte riktigt köra en månad eftersom jag åker tillbaka till USA den 13:e. Ska försöka komma i form tills dess iallafall. Inte för att jag är hopplöst ur form nu men jag känner att jag behöver styrketräna och bränna fett!

Snart ska vi väl ta in granen och fixa med den och så ska jag promenera till affären senare och köpa en Bingolott. Ibland har jag tur nämligen och man vet ju aldrig...



Oh man

När ska det här jetlagshelvetet gå över?? Jag är konstant trött. Ibland så trött att jag inte ens vet vad jag säger och gör. Idag vaknade jag vid fyra på morgonen och kunde inte somna om. Så jag läste, kollade SATC, åt frukost och sedan gick pappa upp så då pratade jag med honom men nu har han gått till jobbet så nu är jag ensam uppe. Jag och hunden. Klockan är åtta och det är fortfarande kolmörkt ute. Hade glömt hur länge det är mörkt här... It sucks. Hursomhelst så passar jag på att slå in julklappar nu när ingen är här och kan snoka. Önskar att jag kunde rimma men jag suger på det... Senare idag ska jag övningsköra (körde igår och det gick skitbra!!) och dra in till stan. Tänkte att och syrran kan ta bilen och kanske hämta upp Mia också. Sedan ska vi väl laga mat och baka och sånt juligt. Fast jag har fortfarande ingen julkänsla...

Igår var några polare här på glögg och tillbehör. Det var så kul att se de! Matilda var det över ett år sedan jag träffade men det kändes inte som det gått en dag! Samma med de andra. Sjukt det där.

Kanske jag ska sluta blogga när jag är i Sverige? För nu är ju mina läsare där jag är så det blir ju lite konstigt...? What do ya think??

God morgon!

Tidigt...


Vad fan gör jag uppe kl sju en söndagmorgon? När jag är trött och borde sova några timmar till. Såhär var det igår med... suck. Det är fortfarande lite förrvirrande att vara här och inte där. Fortfarande saker jag borde ta tag i men som får vänta. Först ska det ju firas jul för guds skull! Idag ska tjejerna komma hit men jag vet inte om en av de har bytt mobilnummer för sms:et går aldrig fram... Ska iaf baka lussebullar och pepparkakor först och så har vi glögg såklart. Pappa fick i uppdrag att köpa glögg och kommer hem med en flaska 21%-ig konjakspetsad... (?).

Annan intressant iaktagelse är att jag gått ner ca 2-3 kg från det att jag åkte till USA till att jag nu kom tillbaka. Känns ju fint även om det säkert inte syns.

Intressant iaktagelse nummer två är jag numera inte känner mig helt hemma varken här eller där. Undra hur länge det ska kännas såhär?

Intressant iaktagelse nummer tre: jag har insett att jag förmodligen inte kommer flytta tillbaka till Sverige "på heltid". Hur ska jag kunna göra det när jag vet hur bra jag kan ha det i Kalifornien?

Så... Vad gör man nu? Klockan slog just 7:20 och det är såklart ingen annan uppe i familjen. Det är beckmörkt ute. Tror jag ska gå och göra frukost och lägga mig i sängen igen och läsa "Twilight".

Ciao,

Hemma...!!!


Wherever home is these days. Men i Sverige alltså. Kristianstad närmare bestämt. Resan blev lång (såklart). Började med att Sheryl och jag gick i stan ett tag och sedan bjöd hon på lunch på att ställe ute i på piren. Efter några dagar och moln och regn sken solen från en klarblå himmel och jag sög i mig så mycket jag kunde...13.30 gick bussen till LAX. Delen av 101 mellan Carpinteria och Ventura är som "alla vet" underbart vacker. När jag satt där i bussen saknade jag redan CA lite och det gör jag nu med :P Så det känns underbart att jag kommer tillbaka! Sedan väntade 3 timmars väntan på LAX innan boarding. Naturligtvis blev jag utvald till specialvisitering (varför händer sånt alltid mig???) då jag blev kroppsvisiterad och de kollade hela mitt bagage för hand. Sedan tog jag en sista Starbucks på ett tag. Snackade med ett par från Los Angeles som också skulle flyga till London. Ja, hör och häpna. Det är en grej som förändrats med mig där borta i Väst. Jag börjar ibland prata med främlingar. Bara sådär. Om ingenting liksom. Och så är värsta konversationen igång. Men amerikaner gör så och jag är glad att jag också har börjat lära mig. Svenskar pratar sällan med frmälingar (fick jag senare erfara på tåget då den enda som jag kunde göra så med var en panflöjtsspelare från... Bolivia).
11 timmar senare var vi i London och klockan i mitt huvud var ju still på L.A.-time så klockan var 5.30 vilket kändes helt cepe. För i London var klockan 13.30... Käkade "lunch" och drack cappuchino (fan vad starkt!! Har blivit klen av all den där latten). Sedan var jag i Köpenhamn kl 19... Lyckades på något underligt sätt släpa med mig mina två handbagages, resväska + den enorma gitarr-hardcasen. Fyfan. Och inte var det någon som erbjöd sig att hjälpa mig heller. Suck. Saknar USA:s något med hjälpsamma människor. Oh well, kom på tåget som var i Kristianstad innan 22. Träffade familjen vilket var kul såklart! Allt är sig likt... Kom hem och allt känns så jäkla litet!!! Teve:n känns som iPod-skärmen, kylen är som en liten barkyl etc. Sjukt! Somnade vid halv två och vaknade vid åtta... Känner mig sjukt trött men kunde inte sova mer. Ska snart prova igen. Det är ju bara det att det finns så mycket roligare saker att göra än att sova :P

Imorgon ska jag träffa mina brudar igen!!!!!! Längtar efter er!!!!! Idag blir det snabbt till mormor, farmor & farfar i Lund och sedan glöggfest i Malmö.

Laters,

Gustavs gitarr


Idag kom lillebrorsans gitarr. Den är sjukt snygg! Men med fodralet är den verkligen SJUKT stor. Kommer behöva checkas in... Oh well.
Annars har jag mailat mor att ta med mig den varmaste jackan jag har där hemma och min pälsmössa. Jag fryser som ett djur HÄR så hur ska det då bli DÄR?

Nu chillar jag mest och ska snart kolla så att jag har allt. Imorgon ska jag upp vid åtta, ta ett långt bad och göra mig fin innan Sheryl hämtar mig för lunch på stan och sedan åker vi till flygbussen som avgår till 1:20pm till LAX. På LAX har jag tre timmar på mig så kanske jag bloggar därifrån... Sedan är det 11 timmar på ett flyg. Hoppas jag kan sova lite. Annars får jag passa på att läsa "Twilight".

Jag gillar inte att flyga. Egentligen inte själva flighten i sig utan allt runtomkring. Alla tider att passa, rätta platser att hitta, alla rätta dokument som jag måste ha etc. Blir alltid så stressad och nervös. Men just nu känns det bra.

Nästa gång vi ses är jag i Sverige. Om jag inte bloggar innan jag drar imorgon.

Ciao!

På tal om ingenting...


När jag satt på bussen idag och lyssnade på Timbuktu så kom jag att tänka på hur jag skulle kunna bidra till att göra världen till en litet bättre plats. Och jag tror jag vet en grej som jag kommer att börja med efter jul. Eller snarare en grej jag kommer sluta med. Är nästan ganska säker på att jag kommer att bli vegetarian (igen). Inget kött, fågel och kanske inte heller fisk & skaldjur (vilket kommer vara det jag saknar mest). Så som djur behandlas så känns det helt enkelt inte bra. Och ur miljösynpunkt är det bättre att inte äta kött. Jag vet att du inte köper det pappa men det är faktiskt så!
Får se hur jag känner efter jul men just nu är jag ganska säker på att jag kommer skippa köttet. Kommer också käka mer sojaprodukter och mindre mjölkprodukter än vad jag redan gör idag. Det kommer inte bli lätt men det kommer säkert att kännas bra.

Vet att mor och far jämrar sig när det läser detta men men :)

Var bara det jag ville säga!


Jag har en överaskning till er där hemma


Jag har haft överaskningen ganska länge men inte berättat för någon där hemma :) Men ni kommer få se den när vi ses! Tror inte alla kommer att gilla överaskningen överdrivet mycket så jag tänkte det var bra att förvarna här...

Sug på den ni!

Last day in Santa Barbara. Kinda.


Jaha. Då var det plötsligt dagen innan jag ska flyga hem... Jag är typ färdigpackad. Ska bara tvätta några grejor som jag ska ha på mig imorgon. Sheryl är schysst och ska skubba jobbet lite imorgon för att vi ska ut och äta lunch och sedan skjutsa mig till flygbussen.
 
Måste downtown idag igen för att köpa en sista julklapp och ev. byta en (?) samt köpa nån liten blomma eller nåt till P & S (tänker köpa med mig en "riktig" julklapp från Sverige istället).

Ses senare,

Packar och grejar...


Fan alltså. Kommer inte kunna stänga väskhelvetet. Men jag kan inte ta den andra väskan för det är en stor ryggsäck och på ryggen måste jag ha gitarren... Hjälpte ju inte direkt heller att jag nu har lite fler julklappar att packa också... Oh well. Måste gå på nåt sätt. Med våld till exempel.

Städarna kommer imorgon bitti så jag slipper iaf städa mitt rum men jag måste packa det mesta och sådär innan de kommer...

Har tillbringat dagen med att slappa, hämta CSN-papper på skolan, träffat Sarah, fikat med henne på Java Coffeehouse (går alltid till Starbucks men "den där pojken" tog med mig till Java en gång). Spicy Chailatten där är underbar men kaffet var ingen höjdare. Starbucks vet man iaf alltid att det smakar som man vill... Sedan köpte jag lite julklappar, till mor, till mormor, till farmor och farfar, till syster (fast från morsan) och till mina fina vänner som jag ska träffa på söndag :)
 
Annars så är SB sjukt dött nu. Typ alla kids har ju åkt hem! Amerikanarna åkte hem först och nu börjar de internationella sina också. Dessutom är vädret skit. Regn och kallt. Så nån vidare tan kommer jag tyvärr inte kunna fixa :(

Later,

PS. Har försökt lägga upp fler bilder från LA men det funkar ju inte!!!!!!!!!!


City of Angels


Lördag: Vaknade snortidigt (halv sex), fixade en bagel och några lussebullar att ta med. Pat skjutsade mig snäll som han är (och så går han ändå upp med hundarna vid den tiden) och så hämtade vi Sarah. Tog en latte på Starbucks i väntan på Greyhound-bussen för att vakna till liv. Halv åtta gick den och vi åkte 101 med stopp i Oxnard ner till Los Angeles. Nästan tre timmar senare var vi framme i Hollywood där vi gick till vårt hostel men kunde inte checka in för senare. Så vi drog ut på stan :) Började med Forever 21 och H&M där fyndades (iaf på det förstnämnda). Sedan spanade vi in en stora mallen lite och började sedan ta oss mot Venice Beach. För er som inte varit i L.A. eller som helt enkelt inte har så bra koll så kan jag meddela att staden är STOR. Stor till ytan framförallt. Allt är väldigt utspritt och det tar tid att ta sig mellan. Men det gick förvånsvärt bra att åka buss och metro tycker jag! Väl framme i Venice var det blåsigt och kallt men soligt! Har varit på Venice Beach innan och det är ett märkligt ställe. Man vet inte riktigt om man gillar det eller inte men jo jag gör nog det. Det är charmigt på nåt sätt. Turistaffärer blandas med caféer och uteliggare som säljer grejor de gjort. Bob Marley är poppis och här och var luktar det majja (fast inte så påtagligt som en bit från Walk of Fame...). Här finns även bla basketplanen från filmen "American History X" som ju utspelar sig i Venice.  Sedan tog vi oss tillbaka till vandrarhemmet för att checka in, vilket tog en tid med bussen såklart. Gick ut och käkade på en retroaktig diner, Johnny Rockets där vi käkade sjukt goda hamburgare och jag drack strawberry milkshake. :) Sedan gick vi på bio på Chinese Theater där vi såg "The Boy in the Striped Pajamas" som verkligen är jättebra! Men väldigt hemsk och ögonen var ju inte direkt torra när vi gick därifrån... Somnade gott av utmattning strax efter midnatt.


@ Venice Beach. Många fina målningar på husen.


Venice Beach


Dinner @ Johnny Rockets. Yum!


En snäll man tog kort på mig och Sarah i mallen :)

Söndag: Började dagen med frulle på Starbucks och kollade kartor och sådär. Mysigt att äta frukost länge och bara hänga tills man vaknat till liv. Strålande sol och "frisk" luft. Sedan begav vi oss till Beverly Center som är en helt sjukt stor mall. Återigen tog vi bussen vilket är bra för man får se mycket på vägen. Tyvärr får man också se de lägst stående i samhället för det är de fattiga som åker buss. Vi var ibland typ de enda vita på bussen och Sarah var garanterat den enda blonda ;) I mallen hittade vi ett stort H&M där jag handlade underkläder och en julaklapp. Sedan vandrade vi runt där ett tag och lunchen blev på Pinkberry som är typ frozen yoghurt med färska bär. Gott och ett nyttigt alternativ till glass antar jag. Fortsatte till fots till Melrose Avenue där många affärer låg. Bla världens schystaste Paul Frank-affär det bjöds på rosa kakor med mjölk (som iofs smakade skumt) och alla blev fotograferade med apan och så fick man fotot när man gick därifrån! Vandrade runt ett tag, hittade ett Target där jag köpte "Twilight"-boken som ju är extremt hypad och sägs vara en riktig page-turner. Så den ska jag hugga in på ikväll.  Sedan skulle vi ta bussen tillbaka till vandrarhemmet och hämta väskorna. Det var redan mörkt ute och kallt och vi fick vänta på bussen i fan nästan en timme! Men vi skaffade en ny skum vän som var typ en av en handfull människor som på tal om inget sa till oss "You guys are from Sweden, right?". (Tror att Sarah hade mycket med detta att göra och såklart det faktum att vi pratar svenska!). När vi kom till hostelet sa receptionisten att en storm väntades så vi rekomenderades att kolla med Greyhound. Men det visade sig vara lugnt, även om det kom att regna en jäkla massa senare. Men det var tid att vi kom tidigt till busstationen för det visade sig att vår buss inte avgick från den! Så vi panikade lite men tog oss sedan med metro och buss till rätt station i downtown L.A. Att döma av det jag sett från bussen så vill jag bara säga att downtown L.A. är inget ställe man vill befinna sig på! Särskilt inte till fots på kvällen. Kom fram till Greyhound-stationen som var stor med massa avgånger till ställen som Texas och Oregon... Väntade ett tag och sedan kom bussen och det var rätt mysigt att sitta där i mörket och se L.A:s skyskrapor från motorvägen, samtidigt som regnet föll och jag hade schysst musik i lurarna. Kom hem till ett regnigt Santa Barbara som kändes så litet! Hoppade snabbt in i en taxi och åkte hemåt. 


Jag ska fylla på med bilder från söndagen men just nu funkar det inte på bajs-blogg.se :( Bilderna är Sarahs för min kamera är ju sönder. Så kredd till Sarah och hoppas det gick bra att jag snodde bilderna :P

L.A.!


Greyhound Bus. Hollywood. Kallt & blåsigt. Venice Beach! Forever 21. H&M!! Pinkberry. Melrose Avenue. Världens trevligaste Paul Frank-affär. Middag på en "50s"-diner". New York-pizza. Starbucks-frukost. "The Boy in the Striped Pajamas" på Chinese Theater. Läskiga människor. TARGET. Beverly Center.

Typ så!




Tack Sarah för en jättetrevlig och händelserik helg :) Jag behövde verkligen komma bort ett slag.



Skriver mer sen.

Ytterliggare en förjävlig dag

Två saker som gjort den här dagen värdelös (ej inbördes ordning):

1) Mensvärk.

2) Den där pojken. Jag vet inte vad han vill (om han vill). Inte hör han av sig iallafall.

Men nu har jag iaf shoppat lite frukt och grejor att ha med imorgon och så tog jag en chailatte på Starbucks för det kändes lite dumt att dricka massa kaffe om man ska försöka somna tidigt. Men den chain var väl ingen hit direkt. Den jag smakade på Java Coffee House eller vafan det heter var mycket godare... Nu håller jag på att slänga ner det nödvändigaste för imorgon i en rygga och snart ska jag och Haruko äta japansk mat som hon lagat. Hon är borta när jag kommer tillbaka så det är väl typ lite avskedsmiddag (?). Undra om jag förväntades köpa nån julklapp till henne? Jag är jättedålig när det gäller sånt. Alltså, jag köper ju alltid till de uppenbara (familjen) men vännerna hemma i Sverige brukar jag sällan köpa till (vi har inte nån sån tradition helt enkelt) så jag vet inte riktigt vad som gäller...  Så förlåt mig i så fall. Det är inget personligt.

Nej nu ska jag trycka i mig ytterliggare två alvedon.

Tjohej,


Mood: angry


Fan i helvetet också då! Den där jävla gitarrjäveln som jag beställt åt min lillebror kommer inte kunna köpas för att min bank i Sverige inte vill/kan verifiera. Vilket skit! Jag tänkte ju inte på att jag borde fört över pengarna till mitt amerikanska konto (som jag måste till kontoret downwotn för att göra) så jag använde glatt mitt svenska VISA kopplat till SEB. Inte skulle det vara något problem tänkte jag. Har använt det kortet utanför Sverige innan (Spanien, England och USA). Men nähänej. Har snackat med två olika personer i kundtjänsten för musikaffären jag beställt från. De var iaf väldigt hjälpsamma och snälla. Särskilt killen som jag snackade om Sverige och California med. Men iaf, nu kommer min lillebror bli sjukt besviken ju :( Vilket känns ruttet. Så känner jag mig helt rutten och arg. Nu ska jag lyssna på Nirvana och känna mig ännu argare. Vilket skitstart på denna torsdag!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yum!


Igår var vi på en jättetrevlig Mellan Östern-inspirerad reastaurang där jag åt sjukt god lammkebab och så rökte vi vattenpipa med jordgubbssmak. :) Lätt att jag och syrran ska dit och käka när hon kommer :)

Annars så var jag och Sarah downtown och fixa inför L.A. Skulle ju egentligen åkt idag men det funkade inte så bra så det blir lördag-söndag istället. Köpte biljetter till Greyhound-bussen. 7:30 am avgår bussen lördag morgon. Inte överdrivet tidigt kan tyckas, men nu är det som så att vi måste vara där 6:30 upplyste clerken oss om. Man måste stå i kö och vänta en timme innan. Que?!?!? Det är först till kvarn som gäller trots att man betalat "sin plats". Oh well. Sedan ska vi sova på att ställe typ sjukt nära Hollywood Blvd och sedan tar vi Greyhounden tillbaka 9:40 på kvällen. Så en helhelg med andra ord :) Får dock inte spendera massa pengar, bara julklappar och en klänning eller nåt till mig. Och så ska jag först och främst inte köpa mat för massa pengar (som jag alltid gör annars).

Idag är det än så länge bara torsdag och jag vet inte riktigt vad som händer. Borde kanske sola lite men än så länge är det nog lite för kyligt ute. Så jag fortsätter att lyssna på Oasis eller läsa Harry Potter...

Ciao,

På väg


Är påväg downtown för middag med några brudar på ett ställe med Mellanöstern-inspirerat käk, vattenpipor och sånt. Kommer nog bli jättemysigt :) Har klätt mig lite finare än normalt med mörka tajta jeans, högklackade "snörkängor" och kort svart kavaj och så har jag röda läppar. Kallt är det tyvärr ute nu... Annat var det i solen mitt på dagen, svettades fan!

Ses imorgon!

Dagens planer

(Om en vecka packar jag för fullt...)

Nu ska jag snart ta bussen till skolan där jag ska träffa Sarah. Vi ska köpa biljetter och boka hostel i L.A. Sedan måste hämta upp mitt I-20-dokument och sälja tillbaka en bok i skolan. Måste gå till posten och få iväg ett brev till CSN, till Bank of America samt stanna till på Albertsons på hemvägen.

Ikväll blir det middag på restaurang downtown med några tjejer (amerikanska och svenska) som åker hem alldeles snart. Ska bli trevligt! Ska inviga mina nya heels :)

Later,

Tråkar...


Blä, har inget att göra! Orkar inte riktigt heller ta tag i nåt. Men imorgon har jag iofs stuff to do. Typ ingen jag känner är lediga för de har finals att plugga ihjäl sig för. Poor them. Har än så länge: klickat hem Gustavs gitarr, skickat en del mail, promenerat på stranden i härligt solsken, käkat pizza (fyyyy), druckit kaffe, ätit lussebullar, kollat på typ en halv film (innan jag blev för rastlös och satte mig vid datorn för att skriva istället) och sminkat mig fast jag inte ska någonstans. Ääälskar verkligen mitt iD mineralsmink!!

Meningsfullt inlägg, jag vet.

Vi ses när jag har nåt vettigare att medella.


Kommande Sverige-planer


Om drygt en vecka är jag alltså en mi otra casa i Sverige. Känns fucking konstigt... Konstigt bra. Det var fyra månader och två dagar sedan jag var där. Inte så lång tid ändå ju. Saker brukar inte förändras så mycket i lilla Kristianstad men det känns annorlunda redan nu på något sätt. Jag bor inte där längre. Eller på sätt och vis gör jag såklart det men jag känner mig ganska torn apart om ni förstår vad jag menar. Sedan tror jag att lillebruschan har vuxit ännu mer och kanske är lite allmänt annorlunda eftersom han börjat gymnasiet och allt. Mor och far är nog precis som vanligt dock! De måste ha haft det så tyst (och lugnt och skönt?) hemma i villan med bara en unge. Men snart kommer det bli livat igen, det kan jag lova! He he.

Så vad ska jag göra när jag kommer hem? Kommer hem på en fredag kväll och då ska hela familjen käka julfika och grejor och bara prata en massa antar jag. Jag och syster kommer sitta uppe ett tag och tjabba en massa om jag känner oss rätt. Ska bli så mysigt. Dagen efter (den 20) ska vi tydligen till Malmö på glöggparty hos bekanta! Trevligt! Samma dag ska vi också till Lund och hälsa på farmor och farfar :) Blev så himla glad när mor skickade mail och skrev att vi ska hälsa på de redan då! Måste komma på någon bra present till de... Svårt. Vet att de gillar när man gjort klappen själv men det slutade jag med för många år sedan. Vad skulle jag kunna tillverka liksom? Ahja, sidospår, sorry.

Dagen efter det (den 21) tänker jag träffa de vänner som kan den dagen! Jag vill träffa er alla såklart! Mia, Lasson, Linn och Sofia. Längtar så!! 

Den 22 & 23 blir det massa julbak och julpyssel med familjen!!! Ska bli så mysigt. 

Sedan är det ju Julafton och det ska bli underbart!

Juldagen efter kanske jag och syster ska ha förfest! Vilket i sånna fall kommer bli förbannat kul :) Nu ska vi festa tills vi dör! Eller nåt...

Sedan är det ju mellandagar, Nyår och allt det där vilket också kommer bli underbart. Sedan vet jag inte riktigt vad som händer. Ska ju såklart hänga med syster och vännerna så mycket jag bara orkar och kan. Kanske jag kan vicka lite på Parkskolan, kanske familjen åker upp till Sälen några dagar (HOPPAS!). Ska bli skönt att bara hänga hemma, käka Videomix-godis, ta igen allt med alla och sova i min gamla säng (fast den jag har här är faktiskt både större och skönare)!

Kom med förslag om det är nåt mer vi bör göra!

 
Jag och syster förra julen


Mia!


Världens bästa Lasson och jag


Underbaraste Linn (som är arg här?)


Bästa Blondie!! (Och bästa minen på sämsta jobbet).


Bästa bilden på bästa rock-bruschan!


Sötaste sis!!!!


Förklädd varulv!!!

Måste få tummen ur röven


Har lite grejor att grejja i skolan... Även om lektionerna och proven för min del är över. Lämna uppsats, lämna prerequisite på Student Services, lämna formuläret för utresa och I-20 dokumentet och posta blankett med ändringar till CSN. Blää. Måste bara få tummen ur röven och göra mig iordning och ta mig dit. Men jag är trött och seg... Somnade någon gång efter ett och vaknade såklart kl åtta. Har gått upp klockan åtta i princip varje vardag sedan jag kom hit så min kropp är inställd på att vakna då.

Annars så hade jag en väldigt trevlig kväll med mitt manliga sällskap. Vi såg Slumdog Millionaire på bio och den måste ni bara se när den kommer på bio i Sverige! Hemsk men bra. Handlar om en pojke från slummen i Indien som lyckas få vara med i tävlingen Vem Vill Bli Miljonär.

Vad gör man inte för de sina...


Denna "skönheten" ska jag alltså konka över halv jordklotet för att bror behöver en ny gitarr. Måste dock säga att den är flådig och ett sånt där fodral att ha på ryggen kommer fungera som en cool accesory på LAX och London Heathrow. But you owe me one, bro!

Spanskauppsats


Sitter och försöker förbättra min spanskauppsats. När jag fick tillbaka min draft hade jag bara B i betyg. Nu har jag rättat felen men jag vet inte vad mer jag måste göra för att komma upp till ett A... Bajs bajs bajs.
Men antagligen får jag ett A i kursen även om jag inte gör nåt åt uppsatsen. Har haft A på fem av sex prov och varit på alla lektioner utom en typ...

Julkänsla?


Sitter i köket och lyssnar på Elvis julskiva, kollar på julgranen och dricker mitt morgonkaffe. Svårt att få julstämning här men jag gör vad jag kan. Typ. Men ärligt talat så är det inte mig emot att det är varmt här. Eller ja, för en svensk är det här iaf varmt. Urinvånarna börjar så smått med jackor och skit på kvällarna. Tror jag ska baka lussebullar idag. Måste skaffa saffran först bara...

En trevlig lördag och körkortstankar


Vaknade såklart alldeles för tidigt men nu har jag så mycket koffein i kroppen att jag känner väldigt vaken iallafall.

Käkade eggs och pepparkakor till frukost (inte tsm) och kollade Fawlty Towers. Perfekt start på dagen! Och juste, Merry kom hem igår och stannar tills imorgon :) Iaf, sedan åkte hon, jag, Sheryl och Pat till stan och började med latte på Starbucks och gick runt på Farmer's Market och handlade grönsaker och sånt gott. Sedan var vi runt på stan och in på Cheese-shopen där vi blev feeded ost efter ost. Sjukt vad jag älskar ost! Om jag kan få working permit nästa läsår ska jag lätt söka jobb i den affären. Heaven!
Sen käkade vi lite mexikansk mat och drack Diet Coke innan vi åkte hem igen. Mysig lördagsförmiddag. :) Blir så sugen på att köra här. Önskar jag hade nån att övningsköra med men det är ju ganska olagligt antar jag. Funderar på om jag ska övningsköra stick shift eller automatic när jag ska ta kortet här. Det roliga är att även om man endast kör med automatare och tar körkortet med automatare så har man ändå rätt att sedan köra med manuell och man vill. Inte som i Sverige alltså där man inte får köra manuell om man tog kortet med automatare. Grejen är ju dock den att jag vill kunna köra vår bil hemma sen och den är tyvärr manuell... Btw, hur funkar det om man bara har amerikanskt körkort (för jag kan nämligen ta det här utan att ha ett svenskt) om man vill köra i Sverige? Räcker det att ha det? För jag menar alla turister som kommer till Sverige kan ju såklart köra... Pappar du har säkert koll?

Ciao,

What's on my mind...


Klockan är 1:22 här och jag vart hemma tidigt. Var med Lucia och hennes svenska kompis och en brasilianska. Vi skulle till nån fest men det blidde inte av så vi hängde mest hemma hos dem och sedan skulle vi till stranden där "alla" festade. Men det är kallt här i natt och jag var verkligen inte klädd för sådant och inte det minsta drucken. Så jag fortsatte hem i taxin och kom hem för nån timme sen. Skönt faktiskt. Vill inte bli sjuk. Nu har jag druckit te och ätit äpple och kollat lite film. Låter kanske som en misslyckad avslutning på en kväll men jag är rätt nöjd med mig själv.

Angående förra inlägget så ska jag på söndag utnyttja mina biobiljetter jag vann i skolan. Jag bjöd med en söt pojke från min engelskaklass. Är inte detta sjukt olikt mig?? (Ni "gamla" läsare vet vad jag menar). Jag är stolt över mig själv för att jag vågade iaf. Anyways, vi har snackat lite och skrivit på fejjan och sms:at en del senaste dagarna. Och så har jag ju lyssnat på demon jag fick av honom (jävelen vad hett det är med pojkar som sjunger/spelar, förutsatt att det låter bra vill säga! Gustav du kommer få fullt upp!). Det enda jag kan säga är att jag hoppas detta kan leda till nåt trevligt. Tvekade lite på att publicera detta men meningen med en blogg är ju att man ska skriva sina tankar och om det nåt jag är kass på så är det att vara oärlig. Så så vare med det. Får väl se vad som händer.

Nu ska jag tvätta bort sminket och kanske är det dags att sova. Klockan slog nyss 1:37.

Ciao!

Helgen:



Har en del planer inför helgen. Tyvärr pluggar många kompisar för fullt inför finalsen kommande vecka. Men en del ska hittas på:

Idag fredag: Strax downtown för några ärenden. Bl a köpa pepparkakor i en affär jag blivit tipsad om :) En lektion i skolan och sedan få lite hjälp med min spanskauppsats av Lucia. Hem och powernapa och kl åtta tillbaka till skolan för att se Lucia ha sin dansuppvisning. Sedan hänga med henne på nån fest tror jag :)

Lördag: Dunno. Vill gå på bio så jag ska se om personen jag vill ha med mig inte har planer för kvällen.

Söndag: Baka lussebullar! Promenixa på stranden. Äta japansk middag hos "grandma".


13 dagar


Då var det fredag - igen! Idag är det två veckor minus en dag tills jag åker hem. Ni anar inte hur konstigt det känns. Känns bra konstigt kan jag väl tillägga. Jag saknar min syster så himla mycket vissa dagar. När jag ser något eller någon så vill jag att hon ska vara där för vi hade tänkt och sagt samma sak och hon hade varit den enda att förstå mig helt och hållet. Sådana band som man bara har med syskon eller väldigt nära vänner. Sedan längtar jag ju klart efter Mia, Lasson, Linn, Sofia mfl som väntar där hemma. Can't wait att få hänga med dem igen. Vi har så mycket att prata om. Och självklart resten av familjen: farsan, morsan, bruschan, farmor & farfar mfl. Kanske lite lite efter hunden min också. Fast jag gillar mina två hundar här bättre! He he. Ska helt enkelt bli kul att komma hem och berätta om hur jag haft det, dela ut julklappar, julbaka och bara göra massa svenska grejor. Fast jag måste erkänna att det är inte mycket svenska grejor jag har saknat. Jag klarar mig finfint utanför Sverige precis som jag trodde...

Cya

Gimmieeeeeee coffeeeeeee


Har käkat frulle och fixa tmig iordning. Känner mig plötsligt sjukt trött/sömnig. Men. Måste. Gå. Till. Skolan. Får väl springa ner i köket och fixa lite kaffe. Sov lite kasst i natt. Vaknade klockan fem och var helt klarvaken. Vet inte varför. Eller kanske vet jag... Äsch, vad klöddigt detta blev!

Vi ses ikväll!

*Andas uuuut*

Pjeeeew.........!

Spanskapresentationen: check. Fått tillbaka ENG-100 portfoliot: check. Jag passade såklart!! Läraren sa att det var ett strongt portfolio så det kändes ju bra. Var en del americanos som tydligen failade... (skadeglädje är den enda sanna glädjen...hehe. Skämt å sido).
Känns så skönt att detta är klaaart. Enda som återstår denna vecka är:
Imorgon: lämna in lite grejor på ENG 70, spela dubbel på terminens sista tennislektion samt får betyg :S
Fredag: ha ENG 70 och få tillbaka testet som jag redan vet att jag passade. Sedan ska Lucía hjälpa mig med min spanska uppsats.



Var i stan på håltimmen idag och köpte två små fina presenter :) Är så sjukt nöjd med den ena. Den passar verkligen mottagaren perfekt. Mer säger jag inte... Nu ligger jag i soffan och har kollat på teve men nu glor jag på datorn samtidigt som jag lyssnar på en demo jag fick av en pojke i min ENG 100-klass. Han sjunger och spelar bas i ett typ Indierock-band-something. Och det låter bra faktiskt. Önskar jag vore lite musikalisk, iaf able att spela piano eller nåt... Men icke...

Later!

Musiktips




Giulia Y Los Tellarini. Om ni har sett Woody Allen's nya så känner ni igen låten "Barcelona". Iaf så är låtarna på senaste plattan på spanska (mest), franska och engelska. Lite Manu Chao över det men i övrigt inte alls som Manu. Lugna, fina låtar. Hett tips!

Börjar bli klar


Sista veckan i skolan! Woho? Fick tillbaka tennisprovet som jag trodde jag fick kasst på. Fick 42/50 så det var ju helt ok! Vi filmade overheads och serve och jisses vad jag inte är bra på det. Men annars har jag utvecklats mycket och det sa läraren förra lektionen med. Men nästa termin blir det surfing istället som sagt. Men kommer ju inte slänga mitt racket utan kanske spela då och då om jag får lust... I skolan idag fick vi också veta om vi klarade examen i ENG 70 vilket jag såklart gjorde. Jag och Lucía stannade kvar sist och snackade massa med läraren. Tycker inte hon är nån vidare toppenpedagog men som person är hon jättetrevlig! Och Lucía är så go! Hon ska nog till Sverige i sommar och hälsa på sin roomie i Uppsala så jag hoppas hon kommer ner till Skåne med. :) Vi ska iaf festa i helgen verkar det som. :)

Igår hade vi lottdragning i ENG 100 om två par biobiljetter. Kände lite på mig att jag skulle vinna och visst gjorde jag det, he he :) Och jag vet vem jag ska bjuda med...

Nu borde jag göra klart min spanska muntliga redovisning som jag ska ha imorgon... Försökte bränna mitt bildspel men det gick inte. Ahr I'm so retarded when it comes to computers... Määääää. Känns knäppt att ha muntlig redovisning på SPANSKA. Fast ändå inte. Älskar språket!

Later,

RSS 2.0