Igår var kul!


Drog hem till Sergio's place igårkväll med Anna som sagt. Mycket trevlig kväll. Deras tredje roomie har också bott ett tag i Barcelona så vi hade en del att snacka om. Trevlig hög med killar, även om jag blev lite paff av att se deras literpåsar med marijuana... Men det är så det är här helt enkelt.


Anna sov hos mig och jag gjorde pannkakor (amerikanska dock, och inte ens från scratch, men ändå vaaa...) till oss och Jeong. Ska strax fixa till mig sen ska vi nog ta ut hundarna i parken och kanske gå till stranden och lite sånt trevligt.

Ikväll är det fest igen på samma ställe fast med många fler människor. Får se hur på jag på det!

Ciao,

Nu gör vi helg!


Åh, surfingen idag var kul! Har fortfarande inte lyckats ställa mig upp, men det kommer nog snart. Innan jag är i vattnet är det så jävla jobbigt. När jag cyklar till skolan och måste bära brädan typ 500 m  och klockan knappt är åtta på morgonen. Då känns det hårt. Men så fort jag är i vattnet och sedan efteråt så är det bara såå härligt! Men som man brukar säga så suger sjön! Blir så jäkla hungrig så vi brukar käka lunch typ halv elva haha.

Näe, nu ska vi snart käka middag och sedan ska jag till Sergio och Alex med Anna och kanske Jeong. Har köpt ett rödvin och de har lite vita viner. Blir säkert trevligt. Ska försöka ta lite bilder!

Ciao!

Coulda, woulda, shoulda

I guess I should study. But I can't really recall that there's something that needs to be done till tomorrow... That I haven't done already so to speak... But I know there's always some to do... Crap.

It's Wednesday and it feels like it's almost the weekend! It's awesome to not have class on Fridays. :)

Tomorrow will hopefully be a really good day! Starting off with surfing 8am (totally debatable whether that's a good start or not though...). Nice break with coffee and sunshine prb with Anna and Anneli. Then Journalism which I'm a little nervous for because I think the teacher will return our speech stories. :S And I know I forgot to provide three URL:s that we were supposed to... Anyhow. Later after dinner Anna and I are gonna go to Sergio's and Alex's place to do some wine tasting. Or, well, we're gonna drink wine and chat. :)

Maybe I'll take som photos at tomorrows surf class!!

Here are two lame-ass photos from today. I brought my camera because I was gonna do some kind of this-is-my-day-pictured or whatever (min dag i bilder) but I completely forgot it and I only got three pics. Oh well.


Bus stop on Cliff dr (main street that goes from where I live to school and further)


One of my absolute favorite places at school. So far few people know about it which of course makes it even better. It's close to where I had my last class so I just chilled here for a while. Gorgeous view of the harbour and pier.

Ttyl!!





"Extra Extra!"


Har nit inte sett Extra Extra! så har ni missat nåt! Så jävla kul! Måns Möller är kung! Finns 6 säsonger på tv3.se

Skolan...


Sitter i skolan nu och slappar lite vid datorn efter att ha skickat ivag lite mail och kollat upp viktiga saker. Drygt 3 timmar tills nasta lektion men jag har saker att gora... Maste lasa laxan i ENG 110 (martin Luther King's "Letter from Birminghamn Prison"), fixa mitt portfolio (som an sa lange bestar av 2 pieces) i tidningslabbet och lagga skiten i en speciell folder. Lararen ar sa petig med sant. Det maste vara exakt som hon vill. Man maste double spaca allting annars tar hon inte ens emot det och sa far man ingen credd for vad man gjort... Lararna har utover sin makt lite hardare an i Sverige... 

Hade surf igar och har fett med traningsvark efter all paddling. Det var inga vagor namligen sa vi fick paddla en timme. Imorgon ar det dags igen! Varje gang undrar jag "Why the hell am I doing this?" men efterat kanns det bra! Paddlingen var sa jobbig for att jag inte ar van att trana min upper body. Svalde en del vatten (som ar mkt mkt saltare an hemma i Ahus saklart) sa jag madde illa hela vagen tillbaka och trodde helt arligt jag skulle spy... Oh well.

See ya guys when I'm back home!!

Our princess is engaged. So whattt!?!


Anneli var alldeles upprymd i omklädningsrummet i morse. "Min mamma ringde imorse och vet du vad?! Victoria och Daniel är förlovade!!!". Haha, SO WHAT säger jag.

Vad tycker ni där hemma? Bryr ni er eller couldn't you care less?


Paddeling is gnarly

Zero waves equals a whole lot of paddeling. JOBBIGT!


Mor och fars paket kom idag! :) Har just nu magknip för jag åt så mycket godis... Jag i ett nötskal.

Tror jag ska börja skriva cirkus varannat inlägg eller nåt på engelska. Se om jag förbättras, men mest för att det är kul och alltid bra att träna! Makes sense?


Ibland har man tur...


Hade inte helt gjort klart uppsatsen i Int'l Politics när jag kom till lektionen idag. Hade tänkt skriva ut den efteråt och lämna den till läraren på kontoret. Men innan jag ens hann fråga så sa han att vi inte behöver lämna förrän onsdag! Gött. Men nu måste jag se till att göra den extra extra bra!

Är hemma på min bautahåltimme... Har käkat lunch och druckit kaffe och skrivit klart dagens uppsats och filat lite mer på min speech story... Och kollat lite på den inspelade Oscarsgalan. Så fint. Jag är officially in love with James Franco. Söt.

Ikväll blir det att fila lite mer på artikeln, filura ut huruvida det är surf imorgon (kommunikationssystemet skolan använder ligger nere så jag kan inte se vad läraren skrivit, om han skrivit nåt), göra en annan läxa och slutliten SOVA. La mig för sent igår och är helt slut nu...

Väntar fortfarande på paketet från mor och far.... Vill ju ha de nu nu nu!


Vilken vitamin?


Vilken vitamin är det som gör att naglarna växer? Vad det än är jag så har jag nog överskott av det för mina naglar växer helt sjukt fort
. På tal om ingenting.

Klocka är halv tio och jag skriver min artikel om talet. Fyfan vad jobbigt det är. Svårt svårt svårt. Vet inte om jag fick med allt viktigt när jag tog anteckningar och nu är det svårt att formulera. Men det är ju första gången i mitt liv jag gör detta. På engelska dessutom och om ett ämne med svåra termer och som jag inte är jättehemma på.

Ska kämpa på och sedan avsluta en uppsats i politik som ska vara inne imorgon morgon... suck.

G'natt.

Thomas E. Ricks


Sitter och gör research inför the speech assignment som jag ska göra i eftermiddag. Ska ta bussen till universitetet om några timmar och kl 4 börjar talet. Det är en uppgift i JOUR 101. Man fick tre tal att välja på och det som är imorgon verkade inte lika intressant. Thomas E. Ricks har haft the US military som beat i 17 år för Wall Street Journal och sedan 2000 för The Washington Post. Han har skrivit två böcker om Irak nyligen och det är de han ska prata om idag.

Ska bli riktigt intressant faktiskt. Och ja, jag missar delar av direktsända Oscarsgalan. Och när jag väl är hemma kan jag inte kolla heller för då ska jag skriva artikeln om talet innan jag har glömt allt! Lika bra att få det gjort så snabbt som möjligt. Deadline är imorgon vid midnatt. Lååång deadline om man jämför med "verkligheten", som läraren sa.

http://www.nytimes.com/2006/07/25/books/25kaku.html?_r=1&scp=1&sq=thomas%20e%20ricks&st=cse

Pappa du skulle vara intresserad av det här!

Today. Tomorrow.

Idag är inte så kul som gårdagen om man säger så... :( Men det är bara att bita i det sura äpplet...

Har två uppsatser som jag måste göra klart... Internationell Politik och ENG 110.

Och imorgon måste jag ägna hela dagen åt att cover a speech. Först göra research, förbereda, ta mig till stället (UCSB), lyssna på talet och ta anteckningar, sålla vad som är viktigt, träffa kursare och snacka om det efteråt, hem och skriva artikeln som 24 timmar efter talet ska vara inne. Ska ändå bli kul trots att jag är nervös!

Yesterday.


Ja, ni vet ju redan vad jag gjorde igår! Trevligt vare!

Roliga grejor/saker folk sade senare under kvällen:

"Va, är du svensk?!?" / En svensk tjej som jag snackat med i ca 10 minuter, ungefär hälften av tiden på svenska. Hon var nog inte bara full, hon var nog rätt pantad också.

"Sometimes it sounds like you have some kind of Irish vocabulary". / Sergios roomie Alex. VAA? Har jag ett irländskt vokabulär???

"F*tta!" /Jeong (min house mate). Anneli försöker lära min roomie svenska men det blir lite fel och när Jeong ska hälsa på en svensk som kommer in skriker hon i princip "f*tta" och låter samtidigt stolt och glad.

"I taste gooooood" / Jag när vi korkade upp mitt "Sofia"-vin. (Jag vet, jag har torr humor).



Gonna go buy some wine just because I can,

mwahah!


Kurt, Rihanna och jag

Man är i fint sällskap om att fylla år den 20 februari :) Av en slump fick jag nyss reda på att Kurt Cobain och Rihanna fyller år samma dag som jag. Eller ja, Kurt lever ju tyvärr inte längre... Rihanna är tom född samma år som jag!

En liten parantes bara...








It's my Birthday!!!


My 21st! Klockan är 8.20 på morgonen och jag tror solen skiner. Planernar för dagen är att:

- Käka en najs frukost och se på Ugly Betty
- Promenera ner till Starbucks och köpa latte och ev. promenera ner till stranden en sväng
- Skypa med mor, far och bror. Och syster?
- Ta ut pengar, köpa vin (för nu kan jag göra det i affären!!!)
- Göra vid mig
- Träffa the people som ska hänga med mig ut och käka. 6pm på California Pizza Kitchen och sedan dessert nånannanstans, typ Pinkberry.
- Några av oss fortsätter till IV och jag tar med mig mitt vin jag fått av Sheryl. "Sofia" heter det, gulligt av henne va? Det är från Francis Ford Coppolas winery (hans dotter och jag delar som bekant namn).


Annars så hoppas jag mor och fars paket kommer fram idag! Kan iofs komma imorgon också eftersom det kommer post på lördagar här... Fick ett av Linn igår, blev så glad. Har redan öppnat det, hehe ;) Massa tugg och en vinöppnare haha.

Tack alla som grattat/grattar. Ni där hemma ligger ju så mycket före i tiden så det blir lite knasigt :P

Det var kul att logga in på Facebook nyss och ha 14 nya notices med grattis i :) De från Sverige som kom nu.

Nu ska jag njuta av min dag och glömma bort åldersnojan för ett tag! Btw, så har jag världens värsta träningsvärk från surfingen igår!! Fyfan vad jobbigt det är att paddla. Jag har noll armmuskler dessutom...

Btw 2, så har tydligen Rihanna och jag samma födelsedag! Och samma år dessutom! Jag borde åka till hennes fest i LA hehe. Jag har faktiskt aldrig hittat någon som fyller år på samma dag, och framförallt inte samma år dessutom! Cool.


Today I'm wearing this:



Det var lite kyligt i morse så tightsen åkte på, även om jag inte är överförtjust i det plagget... Soligt och skönt är det iaf!

Nu är jag hemma på lunch eftersom jag har 5 timmars håltimme att hinna ruttna på. Ska laga lunch och sedan plugga tills kl 3 då jag måste ta bussen till skolan igen.

Cya

Första krönikan

Om ni vill läsa så gå in på www.thechannelsonline.com, välj fliken "opinion" och scrolla ner lite så hittar ni min! And please don't mind my ugly byline pic!!! När vi tog kortet fattade inte jag att det skulle användas till nå vettigt. Det var första lektionen och jag har haft simtest och håret var helt äckligt och jag var sjuk som 17. Anyways.


Häälti lajf


Försöker leva så hälsosamt som möjligt. Typ. Det är en svår balans mellan kropp och själ.

Jag älskar verkligen mat. Och kakor och godis och allt det där. Men jag gillar inte massa onyttig mat bara (även om det mesta slinker ner) utan tycker om typ all nyttig mat. Älskar frukt och grönsaker och nötter och sojamjölk quinoa och fisk och allt sånt där. Har fortfarande inte satt min fot på ett McDonalds i USA (BK en gång dock... :S).

Men, MEN, ibland får jag seriösa cravings. I söndags, igår och idag är det sour cream and cheddar cheese chips + cola zero. Men än så länge har jag inte gett med mig. Jag har knaprat morötter. Jag käkar apelsin och valnötter. Dricker te. Eller bara står över. Är det så man ska göra? Bekämpa sug för onyttiga saker och handla rationellt? Eller ska man ge upp och följa magen? Jag är stolt över mig själv iaf! Känns bra att välja det bättre alternativet.

Sedan så är det ju motionen... Har en ny idé om att verkligen försöka komma igång med löpning. Det var ett tag sedan jag verkligen sprang regelbundet men jag kommer ihåg hur mycket det gav. Sprang en runda i söndags och en idag. Tanken var att springa på gymmet och även cykla och så. Men jag får inte vara i gymmet för min PE-klass är tydligen inte en giltig sådan. VAFAN? Ska fråga min lärare varför det är på detta viset...
Men det är okay för jag har ett skåp i locker roomet så nu har jag tänkt att jag kan springa när jag är i skolan under håltimmar. Imorgon får bli nästa gång. Även om jag inte kan vara i gymmet så finns det stranden och löparbanorna.

Så, hej beach 2009 (vilket i Cali är... så fort det slutat regna I guess...)! Wish me luck!


Här sprang jag idag... Längs Leadbetter beach och upp i Shoreline Park (bilden).

I'll be chasing the wind wherever it blows


Rainy day with Chopin, and without any concentration


Försöker plugga denna regniga President's Day men det går sådär. Lyssnar på min älskade Chopin och tittar ut på molnen över bergen.


Ska plugga lite till, käka sen lunch och strax innan fyra ta bussen till stan. Ska se "The Reader" (filmen Kate Winslet är Oscarsnominerard för) med Sergio. Sen blir det hem, käka middag, plugga lite mer och allmänt förbereda inför skolan efter 4 dagars ledighet.

Annars så har jag väl kommit till insikt med ett och annat och det känns tveksamt men ändå ganska bra på något sätt...

Ciao,

Ah gå och klipp dig va!?



Kanske vad jag borde göra innan jag går och ramlar för att jag inte ser nåt?

Doggelito och jag


Go check it out for goodness sake!

www.thechannelsonline.com <-- Min första lilla contribution finns under "entertainment". :)

På onsdag ligger min första krönika där.

Konstigt...


Har haft ett slags konstigt tryck över bröstet i några dagar... Obehagligt men det är säkert inte farligt. Undrar mest varför. Mor?

Sunday morning

Klockan är nio och jag sitter och trycker i mig en liten (betoning på liten) frukost eftersom jag och Jeong (nya roomien) ska ut och jogga om typ en timme. Hur hurtigt?? Mycket hurtigt!! Får se hur länge vi pallar.

Fick nyss sms av mor, far och bror som är uppe i Jämtland och åker skidor. ÅHHHH vad jag också vill vara där just nu! Älskar Bydalen, älskar Jämtland, älskar att åka skidor. Oh well. Hoppas ni har det fett skoj trots att jag och Julia inte är med (lite motsägelsefull I know).

Ciao,

Tonight

Tonight I'm wearing this (kommer säkert känna mig överdressad men det skiter jag i!) :





Ska på B-Day partey hos min spanska kompis Lucía. Det är en bit ifrån så nu måste jag ringa taxi!

Ha en trevlig fredag night alla!

Vi har snö för i helvete

Eller, alltså, jag kan se det på bergstopparna när jag kollar ut genom mitt fönster!

Att ta hand om varandra


USA är ett väldigt tufft land att leva i för många. Det är som bekant inte som i Sverige att man kan förlita sig på att staten ska ta hand om en. Kanske är det därför som folk hjälper varandra i mycket större utsträckning här? Kan man inte få så mycket hjälp av staten så får man helt enkelt hjälpa varandra. Jag undrar om det är så enkelt att förklara skillanden mellan USA och Sverige när det gäller civilkurage.

Under min tid här har jag sett många fall där människor hjälper sina medmännsiskor och bara helt enkelt är jävligt schysta mot varandra. När jag gick hem idag gick jag förbi Alberstsons (typ som ICA)
parkering och såg en av killarna som packar i varorna i påsar hjälpa en gammal tant att lasta i hennes varor i bilen. Han körde hennes kundvagn till hennes bil och placerade kassarna i bagaget. Det har jag aldrig sett ett butiksbidträde i Sverige göra men här har jag sett det flera gånger. Jag vet inte om pojken får någon slags dricks eller om det ingår i hans arbetsuppgifter eller vad det nu kan vara. Men var så fint att se honom stå och småprata med denna gamla dam och hjälpa henne med varorna. Tänkte på farfar som på sjukhuset i Lund inte ens fick hjälp att transportera sig från en byggnad till en annan som ligger en bra bit ifrån när farmor var inlagd... Sånt blir jag ledsen av.

Också när folk tappar saker på bussen och någon anna genast plockar upp det åt en. När man får hjälp att bära tungt bagage. När killar öppnar dörren åt en. När killar låter en gå på bussen först. Och så vidare. Och ändå tycker folk att attityden här är kaxigare och folk är mindre hjälpsamma än förr. Ha! De skulle ta och åka till Sverige och se hur folk behandlar varandra där.

Tänk på det nästa gång i affären eller vad som helst när en gammal dam ser ut att behöva hjälp. Hjälp varandra.

--
Det var bara det. Har käkat min egengjorda middag som jag gjorde åt Pat, Sheryl och mig. Oxfilé (typ) gratinerad med svampsås och ost, klyftpotatis med vitlök, greksallad och rödvin till det. Yum. Nu är det tevekväll med Tivo (Ugly Betty och Survivor) som gäller för oss. Helg!!!

Trött Torsdag. Strax helg!


Suck. Har fått för lite sömn alternativt sovit för kasst typ hela denna veckan... :( Blä.


Nu hag jag precis gjort klart journalistikläxan och ska snart bege mig till skolan och skriva ut skiten innan lektionen börjar. Läraren är rätt petig. Hon tar bara emot datorskrivna läxor, och allt måste vara double spaced, det har alla lärare ett jäkla dille på här!
Sedan är det staff meeting för the Channels (spännande att se vad min nästa grej blir!). Sedan har jag en ny kurs (1 unit) som börjar i eftermiddag... Person awareness group. Får väl se hur den blir.

Sen är det helg!!!!! Fyra dagars helg tom! President's Day på måndag nämligen och Lincoln's Day imorgon om jag inte minns fel. Och så Valentine's Day på lördag. Fuck Valentine's Day säger jag bara. Hatar den. Har iaf fått en kort från mor och far och bror för ett par dagar sedan! Tack för det!

Ciao,

Cepe blogg


Ahr varför har bloggen varit så cepe idag? Har inte kunnat uppdatera.

Denna onsdag har iaf bjudit på:

- Städarna städade fint här hemma
- Plockar upp första tryckta numret och The Channels! Känns fint att vara delaktig i en tidning + se mitt namn haha.
- Hade Internationell politik och det var trist för vi snackade om Kina och jag är inte ett dugg intresserad av Kina eller Japan eller Asien överhuvudtaget. Inlämning av notes. Mina sög men man får räkna bort den sämsta så det ska väl gå iaf.
- Försökte skriva på ett rough draft för ett paper i ENG 110. Gick åt helvete.
- Skrev klart min krönika för nästa tidningsupplaga
- Begav mig till labbet och lämnade in krönikan (deadline imorgon bitti och om jag inte har surfing så börjar jag inte förrän 11 och då pallar jag ju gå upp tidigt för att sitta där och glo). Bad en editor hjälpa mig lite och hon tyckte den va "cute" och bra och hjälpte mig att förbättra den.
- Skulle skriva ut läxan till ENG 110 men pallade inte gå till andra campuset men tydligen måste man ha pengar på sitt student-ID på cyber centret och jag hade bara mynt att betala med men en schyst "dude" hörde vad mitt problem var och lät mig betala med hans kort. Maybe chivalry (stavning) not is dead?
- ENG 110 var svår och tråkigt men läraren gillade min tes och idé för uppsats så det var lugnt att jag knappt hade gjort läxan. Typ så.
- Kommit hem med Jeong som jag mötte på bussen. Druckit sojamjölk. Bytt om till myskläder. Gjort lite yoga. Känner mig så stel.
- Har "bara" en läxa tills imorgon. Ska skriva 6 leads till journalistiken. Läraren sa att det är terminens svåraste läxa och vi bör ägna några timmar med den! (Whaaaaaaaaat?)
- Vill ha mat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skicka nåt vettja!


Snart fyller jag år. 21 år. Det känns väldigt gammalt och jag har ångest inför det. Jag vill bara bli 21 så att jag är "legal" här i USA. För är man 21 så är man nästan 23 och är man 23 så är man ju för fasen nästan 30!!! (Hängde ni med i resonemanget?).

Anyways, trots att jag inte direkt ser framemot att fylla år så blir jag självklart glad om ni gratulerar. Och snigelpost är ju alltid bäst, så här kommer min adress:

Sofia Gjerstad
2545 Calle Galicia
Santa Barbara, CA 93109
USA

John Cleese!


Igår efter sista lektionen begav jag och Sergio oss till UCSB's campus för att gå på "An evening with John Cleese". Han snackade, visade sin film "A fish called Wanda" och snackade ännu mer. Blev nästan som stand-up comedy. Han är helt fantastisk måste jag bara säga! Helt underbart rolig intelligent humor. Tjock har blivit dock, om man får påpeka det. Såg ut som han hade en kudde under magen.




Hemma inte hemma förrän elva och vaknade vid sju av sms och samtal från förrvirrade surfklasskompisar. Det regnade igår = inget surf idag. Förmodligen ska det regna imorgon med = inget surf på torsdag heller. Wtf?!?!

Ahja, sedan har jag en läxa jag glömt bort att göra för den stod inte på schemat utan separat så jag missade det... Måste fixa en story proposal från mitt beat School of modern languages. Får gå och prata med dem på min kontaktlista och se om det finns nåt vettigt att skriva om. Men vad fan ska man fråga? "Hej, har ni några nyheter att dela med er av?". Så kan man väl inte göra? Kanske om man frågar "Är det nåt nytt för i år som vi skulle vilja veta mer om?". I dunno...

I eftermiddag och Ikväll har jag tusen grejor jag måste skriva som ska lämnas in imorgon. Och imorgon måste jag skriva en krönika och jag vet fortfarande inte om vad. Fan fan fan vad mycket jag fick att göra plötsligt. :( Vi ses när jag har tid, nu måste jag göra mig iordning och ta mig till skolan.

Ciao,

Regnet fortsätter


Inget regn igår men idag öser det ner. Och tydligen ska det regna till och från hela veckan :( Vad fan! En, två dagar regn var mysigt men nu börjar det bli inte kul. Inget funkar när det regnar. Man kan ju inte ens sitta ute och käka lunch, ligga på en bänk i solen med iPoden. California är inte gjord för sånt här väder.

Bu.

Tjocka människor


Syster tipsade om en as-äcklig teveserie på tv3.se om extemt feta människor. "Generation fett" heter den.

En av de var en kvinna i New Jersey som har som mål att bli världens tyngsta, fetaste kvinna. Hennes man tog bilder på henne iklädd bikini krålandes på marken eller poserande med en tratt som hon sög i sig heavy whipping cream från. Hon kan såklart inte gå ordentligt och kommer med nöd och näppe in i bilen så att hon kan åka till mataffären. Hon har lyckats föda två barn vilket är väldigt ovanligt om man är gravt gravt gravt överviktig (typ 200-250 kg tror jag). Hon har en hemsida där hennes lättklädda bilder läggs upp och läsare uppmanar henne att fortsätta äta så att hon kan nå sitt mål. De skickar godis till henne och män friar till henne över nätet.

Det är nog det mest absurda jag sett på länge. Så fruktansvärt jävla vidrigt. Jag mådde på allvar illa när man fick se henne i underkläder. Fy farao vad äckligt. Vad får en kvinna att vilja bli världens tjockaste kvinna? Och vad tusan får män att tycka sådana kvinnor är attraktiva? Ok att många män gillar kvinnor som har lite röv och byst men att säga att man gillar kurvor och hänvisa till denna bjässe är ju sjukt!! Vaddå kurvor? FETTVALKAR är vad det är.


Bild google.se


Ett annat fall handlade om delstaten Mississippi i södern som är USA:s "fetaste" stat. Och det var verkligen helt sjukt. Visst har jag hört att "allt är deep fried i södern" men att det skulle vara så sjukt som reportaget visade sig trodde jag ändå inte. Reporten kunde på allvar inte hitta färsk frukt någonstans när hon skulle handla. Allting var friterat. Kakor, choklad, kött, grönsaker etc etc. Gymen stod tomma, liksom simbassängerna. Att hitta en sushi-restaurang var väldigt ovanligt. Överallt reportern gick kunde hon se massa riktigt feta människor.

Hur kan man äta sådär??? Hur kan man göra det när man vet att man kommer att dö i förtid och få massa sjukdomar? Hur kan man inte bli äcklad av sig själv? Jag blir så trött, så trött. Och så grymt äcklad. Jag vill bara äta grönsaker, frukt, grovbröd och typ ungsbakad/lättstekt kött när jag ser sånt här räligt.

Förr i tiden var de fattiga de som var magra för att de inte hade råd med mat. De svalt s helt enkelt. Idag är det (i USA iaf) de fattiga som är hälsofarligt tjocka. Och visst är det en faktor eftersom snabbmat faktiskt är billigt här. (Säkert ännu billigare i södern än "hälsosamma" CA). Men jag tycker inte man kan skylla allt på att man är fattig. All billig mat är inte onyttig! Hur mycket kostar ägg, bönor, morötter, äpplen, frysta grönsaker och sådant t.ex.? Och måste man köpa Coca Cola och chips bara för att man är fattig?? Vatten är ju gratis alt. väldigt billigt!

Ville bara skriva av min upprördhet för jag tycker det är så jäkla vidrigt att människor svälter ihjäl i vår värld och samtidigt äter andra så mycket att de kommer att dö av det. Världen är sjuk tamejfan.

Le Weekend


Hyfsat ointressant helg. Från en blogg point of view iallafall. Fredag gjordes inget av intresses. Pluggade en del och skrev en krönika som jag inte tror jag vill publicera...

Lördag vaknade jag strax efter sju för att jag skulle vara på skolan kl nio. Det spöregnade och var kallt som fasiken!!! (Typ 14 grader). Men jag tog mig till skolans track & field-tävling och "jobbade" i två timmar. Min uppgift kom att bli att sitta vid höjdhoppet bredvid en hyfsat söt pojke (som förde protokoll och ropade upp alla tävlande) och hålla upp vårt paraply. Kunde ju varit jobbigare. Men kylan var hemsk, det var riktigt rått och fuktig och äckligt. När jag kom hem var jag så kall att jag ställde mig i duschen och duschade så varmt att jag var helt röd efteråt.

Tog mig hem och skypade med syster i nån timme. Hon bor i Schweiz nu (igen) och verkar ha det nice! Underbart att få snacka massa med henne. Sedan skypade jag med mor och far också och chattade med Mia. Saknar er alla.

På kvällen gjorde jag mig snygg och gick ner till en svensk brud som bor skitnära mig som är Annelis kompis (en tjej jag har journalistik med). Vi spelade ölspel med hennes två 30-åriga house mates och hade det riktigt trevligt. Dryga timmen senare kom Sarah och hennes rumskompisar (två riktigt schysta amerikanska tjejer) och hämtade mig och så åkte vi till IV. Det var en trevlig kväll men en kille som ville hänga med mig blev efterhängsen och jobbig men jag lyckades bli av med honom och blev glad när jag såg att han hittade en annan brud att vara som ett plåster på. Blev segt runt midnatt och det var så kallt och räligt att vi bara ville hem. Plötsligt var vi många fler än på ditvägen som behövde skjuts så tjejen som körde (verkligen en astrevlig tjej) körde i två omgångar. Hur snällt var inte det liksom? Kom hem frusen,trött och hungrig och drack te och åt bagel innan jag somnade sött.

För att sedan vakna upp sex timmar senare. Blä vad trött jag är. Dricker en grande soylatte med FYRA shots i för att vakna så jag kan plugga undan allt för ikväll kommer Haruko (som bodde här förra terminen) hit på middag.

Later cariños,

Sometimes I miss home (there's a first for everything!)


Jag saknade Europa (i allmänhet) så himla mycket häromdagen så jag skrev det här (inte direkt genomtänkt men men):

I miss the "European atmosphere" in large European cities. Places where people sit in sidewalk cafés chatting and drinking wine. Or drinking a cappuccino and espresso, not the milky Starbucks version of coffee. Where there are pieces of culture everywhere you look. An old building, a new art gallery, a street musician or simply the interesting view of the dynamic streets. 


I miss that people actually walk from place to place. That it's considered the normal thing to do. No one will look weird at you if you're walking somewhere and no one will think it's strange that I'm 20 years old and faaar away from having a driver's license.


I miss the long history of Europe which is visible everywhere if you just know what to look for.


I miss how old most things in Europe are. Sometimes two-hundred years old, sometimes eight-hundred.


I love all the old churches and chapels. I love to just walk around in them by myself in silence, and be carried away by the holiness and fantastic architecture. I love to try to feel the history of numerous of past generations who came to the churches. How every single piece of the church has its own history. How people sat in those benches praying and sharing their inner life with God. How every generation had their specific problems and questions.


I miss to just walk around in a big European city and not knowing what I will be seeing next. To know that behind that corner I might find the most genuine little restaurant, a 100 year old boutique or a stunning park.


I miss the way (some) people dress in Europe. That it's not considered awkward to dress up in a nice skirt and high heels an ordinary Monday for no special reason. Just that you know that dressing up a little makes life more fun. That people have some sense of style. I miss boys who actually wear something nicer than an old t-shirt with jeans and sneakers when they're having dinner and partying. I miss seeing girls in pretty dresses, heels and cute coats.


I miss being able to sunbathe without a bikini top without people thinking I'm some kind of weird exhibitionist. I just happen to not like tan lines and to keep a cold wet bikini top on.


I miss being able to talk to strangers about stuff like politics and religion without people getting offended.
 

I miss how government and religion are two separate things.


I miss how very different every part of Europe is. To drive from the northern part, through central Europe and down to the south and see how it changes. I miss all the different languages I hear all the time. Swedish, French, German, Danish, Italian, Greek and on and on and on...


I miss the food culture in Europe.


En dra-täcket-över-huvudet-dag


Rutten nattsömn. Vaknade av mensvärk och tryckte i mig två alvedon. Vaknade igen svettig av en mardröm. Vaknade slutligen och det regnade och jag vill bara ligga kvar i sängen hela dagen. Men jag tog tag i mig själv och har bestämt mig för att försöka utnyttja dagen... Ska göra mig iordning och sedan ta itu med lite läxor så jag slipper ha hundratusen sidor att läsa på söndag eftermiddag. Ska städa upp lite och tvätta lite. Promenera när det inte regnar alltför mycket. Skriva lite.

Får se vad som händer ikväll, jag är sugen på en tidig bio. Ska vara på skolan 9 am imorgon (uuuuuuögh, jag vet) för att vara funktionär på nån löpartävling. Coachen är nämligen min surf coach så om vi  hjälper till har vi rätt att skolka en lektion i framtiden. Vilket jag tycker lät najs eftersom den är 8 am och man ibland verkligen kan behöva en sovmorogn.

Laters,

Let's go surfing!




Wetsuit är verkligen ett smickrande plagg *nooooooot*!

Nu är jag iaf redo att för första gången ställa mig på en surf board och försöka lära mig denna ädla sport. Dock är det väldigt osäkert om det blir imorgon för det ska tydligen regna i natt och imorgon och då är det inte lämpligt att vara i vattnet av diverse anledningar. Får se när jag vaknar imorgon. Om det är blött blir det inget men om det inte börjat regna förrän vi hunnit hoppa i plurret är det OK sa coach. Hoppas på noll regn!!

Machiavelli suger


Har nyss läst vad som känns som hundra långa, tunga sidor Machiavellis "The Qualities of the Prince". Så satans trist men det är ENG-läxa till imorgon. Det är verkligen ingen mjukstart man får. Redan första veckan slängdes det ut läxor till höger och vänster och nu är det ännu värre. För två lektionstillfällen per vecka ges läxa till varje lektion. Så man kan räkna med att ha nåt varje kväll... Och värre ska det bli! Men hey, jag är ju här för att plugga. Och jag gillar verkligen mina kurser. Men ibland är det lite tungt.

Köpte våtdräkt idag. 150 sköna dollar (och då fick jag ändå 20% rabatt). Den är tjock och varm, svart och lite blå och av märket O'Neill. Trodde att den skulle vara väldigt inte-flattering men det var helt okay. Bara sjukt jobbig att få på och av. Jag hade en liten work-out inne i provhytten, so to speak.
 
Hade surflektion på land imorse, teori dårå. Om vågor, vindar, strömmar, hajar, stingrockor, klippor och annat trevligt. Historier om tjejer och killar som smashat huvudet i en klippa etc. Jag och Anna tyckte coach använde ordet "die" lite väl mycket... Men för övrigt är vi taggade!

Vi ses imorgon!

Mitt schema


Vet inte om jag har lagt upp mitt schema tidigare, men här kommer det iallafall!

Måndagar:
9:35-10:55 INTERNATIONAL POLITICS
3:55-5:15 ENG 110 (Composition and Reading)

Tisdagar:
8-9:20 SURFING
11:10-12:30 JOUR 101 (Introduction to Journalism)
12:45-2:05 JOUR 121 (skoltidningen The Channels)

Onsdagar:
9:35-10:55 INTERNATIONAL POLITICS
3:55-5:15 ENG 110

Torsdagar:
8-9:20 SURFING
11:10-12:30 JOUR 101
12:45-2:05 JOUR 121
2:20-3:30 PERSONAL AWARENESS Group (börjar 12 feb)

Satans långa håltimmar på måndagar och onsdagar (därför jag just är hemma och äter lunch och dricker kaffe) men annars helt okay... Om jag lite senare lyckas hitta ett jobb att jobba med på fredagar så skulle det vara varmt välkommet.
Känner redan nu att alla ämnen är ämnen jag måste jobba väldigt hårt med så det kommer att bli mycket mycket plugg.

Fick idag reda på vilket land jag ska "representera" i Int'l Pol. Vi fick dra lott nämligen. Jag fick Frankrike! Är mycket nöjd men lite skrämd as well, för det är mycket att göra och hålla reda på när det kommer till ett så känt och mäktigt land som Frankrike...

Nu ska jag ta bussen tidigare än jag behöver för jag måste skriva ut läxan i ENG 110 och köpa två sista böcker som förhoppningsvis har kommit in nu...

Ciao!

Två saker som jag just nu tänker på


Ett: att en del människor duschar innan dem går och lägger sig för att inte behöva göra det på morgonen. T.ex. min house mate gör det tror jag. Vet fler som gör det. Men seriöst, hur jäkla snuskigt är det inte att inte duscha på morgonen??! Även om man inte vaknar upp svettig så har man med största sannolikhet svettats under natten. Och dessutom är väl knappast lakanen alltid extremt rena? Nej, fy sören vad snuskigt att inte duscha på morgonen när man gör sig redo inför dagen.

Två: Amerikanare äter annorlunda än europeer. Alltså inte själva kosthållningen utan hur de får maten från tallriken till munnen. De använder inte både kniv och gaffel utan bara gaffeln. Hur fasen får man upp maten på gaffeln utan hjälp av kniven är min fråga?? Jag har provat och det är seriöst skitsvårt! Plus att det ser förjävla slaffsigt ut...

Var ju inte så illa iallafall...


Amerikansk fotboll kan vara hyfsat underhållande. Faktiskt. Märk väl 'hyfsat'. Vi hade nämligen lite folk över och massa mat och goda grejor så för den sakens skull kollade jag. Men nu ska jag fixa iordning för skoldagen. Fixa vid mig själv lite, kolla igenom vad jag behöver ha med till skolan och sånt.



Hm... Skum sport det där... Men mer amerikanskt än Super Bowl blir det nog inte!!

Super Bowl Sunday (but who cares? I don't)


Super Bowl! Dvs finalen i National Football League. Avgörs i Tampa, FL och lagen är nåt från Arizona och typ... Pittsburgh? Ja, ni ser ju hur lite jag bryr mig om Amerikansk Fotboll. Det är så sjukt jävla trist. Tacka vet jag "soccer", FOTBOLL som det SKA heta. Anyways.

Själv slöpluggar jag och tvättar. För söndagar brukar vara homework day och laundry day. Tråkigt nog är denna söndagen även en bli-frisk-dag. Det går sådär. Men nu har jag pluggat Lao-Tzu's lära (ENG 110) ett tag och svarar på knepiga frågor... sigh. Måste ha en paus med lunch men först ska jag sminka mig lite så jag känner mig piggare. För visst är det så? Ser man piggare ut så känner man sig (lite) piggare!

Ciao,

Som bär?




Linn mailade länk till denna bild och säger att jag och Eva Longoria är lika som bär. (Med just den här bilden är jag faktiskt beredd att hålla med!) Innan var det Anne Hathaway. Men för all del, jag klagar inte, jag är ju i gott sällskap!

RSS 2.0