Framme


Framme sedan nat dygn tillbaka!
Resan gick bra forutom en tvarnit nagonstans halvvags. Nat mongo framfor oss. Tur att Ryan kor bra och har en saker bil (Volvo). Kanns lite sjukt att aka med nan som ar tva och ett halvt ar yngre an mig och kor dels fem timmar fran Santa Barbara till San Francisco och kor runt inne i San Jose pa sexfiliga motorvagar medan jag knappt kan kora runt kvarteret. Fast jag skrattar mest at det.

Vadret ar helt perfekt har ocksa! Kanns som sommar. Inte ens dimma in i SF. Verkar vara min vanliga tur :)

Ar fortfarnade chockerad over avstanden har. Det tar san tid att komma fran ett stalle till ett annat. Vi ar hos Ryan's farsa i San Jose nu och det tog typ en timme att komma in till SF. Jag ar helt trott av allt bilakande trots att jag bara suttit dar liksom...

Igar var vi pa bio och sag "Duplicity" (Julia Roberts och Clive Owen). Den var inte sa bra men det var ganska underhallande iallafall. Sen var klockan nio och vi kom pa att vi inte kakat sen vi satt i bilen och at snacks (las: frukt och proteinbar for min del). Vi korde till In n Out burger som ar som Mc Donalds fast typ "hemlagat". Gott faktiskt.

Idag gjorde jag Haight med Ryan och Ryan's kusin. Som ar femton ar. Ett ar yngre an Gustav lol. Jag har inte kant mig sa gammal pa valdigt lange... Pa gott och ont.

Kollade hur manga 2nd hand shoppar man hittade inget najs. Sjukt med tanke pa hur mycket grejor dar finns. Var dock inne pa den enorma musikaffaren Amoeba dar de har over 30 000 skivor, begagnade och nya. Kopte en med spansk gitarr.

Nu sitter jag och vantar pa att Ryan ska laga klart middag till mig, hans farsa, kusin och hans flickvan. Vet inte hur jag ska kunna fa ner nat dock for det har ar ju sjukt tidigt for middag!! Anyhow. Imorgon aker vi nog till Mill Valley for att hanga med Sergio och Alex.

Karlek,

Ciao


Hejdå på er!

Om typ en halvtimme är jag off to San Francisco/Mill Valley :)

Skriver säkert därifrån nångång, om inte annat så ses vi om en vecka!

Love,

Spring Break! Sommar! Surfing! San Francisco's comin up!


Goda ting börjar på S verkar det som :) (Inklusive mitt vackra namn).

Haft en härlig dag med Anna och Anneli i solen :)

Först surfade vi i morse. Ramlade rätt illa en gång och fick en rälig kallsup och jag och Anneli kom av misstag i samma våg och typ fastnade i varandra. Så ramlade hon och jag fortsatte en bit till. När jag också ramlat och sedan kom tillbaka till henne bara skrattade vi så vi nästan dog. Surfing och Anneli är kul. Anneli lyckades också ramla två (eller var det tre?) gånger när vi satt helt stilla och det är fanns en våg i närheten haha. Vi såg också delfiner och ett sjölejon! Cool.

Sedan satt vi och fikade "second breakfast" (säger det alltid som Merry/Pippin i Lord of the Rings) ute i solen. Tänk svensk högsommar. Inte dåligt, inte dåligt.

Fixade en läxa i journalistiken och lämnade in. Sedna låg vi i solen och lyssnade på musik. Hade inte den vanliga klassen och bara ett kort staff meeting. Sedan åt vi lunch och sedan hade jag PD.

Är hemma och fixar inför morgondagens departure. Tvättat, valt kläder etc. Laddar ner ny musik och laddar iPoden.

Efter middagen ska jag ner till Albertson's och köpa lite färdkost. Sms:ade Ryan om han ville ha och han svarade (and I quote here): "I don't want/need anything, I usually bring a bottle of water. That's it". Haha, nu förstår jag varför han är så skinny! Man kan ju inte åka bil över fem timmar utan att käka nåt!!! Inte i min värld iallafall. Låter nästan lite som när far var liten och åkte til Frankrike med sin familj och de satt fyra pers i baksätet (han och hans lillebror i knät på sina äldre syskon) och när de stannade fick de vatten ur en dunk från bagaget.

Hörs senare,

En och en halv dag kvar!

En och en halv dag kvar i skolan! Sen är det SPRING BREAK!

Sitter i skolan och ska strax förbereda en intervju jag ska göra kl ett. Sedan ska jag transcriba mina notes och göra klart en annan läxa innan sista lektionen klockan fyra. Ikväll blir det till att fixa lite grejs inför SF och sedan plugga surf eftersom vi har written midterm imorgon kl 8!!! No worries though.

Later,

Bye Yosemite, Hello San Francisco


Sååååå, Yosemite got canceled. :( Lite trist. Hade vant mig vid tanken på att sova i tält i fem dagar. Men men.

Men jag är inte den som hänger läpp och står handfallen (säger man så??) utan planer för Spring Break för det.

Som jag sagt tidigare så är de jag hänger med mest från Mill Valley, en liten stad typ 15 min från Golden Gate-bron. Jag var där som hastigast senaste gången jag var i SF.

Hursomhelst så tyckte jag det skulle vara alldeles för trist att sitta hemma i SB och ruttna på lovet så jag hörde om jag kunde umgås med de. Och det kan jag! Och så hörde jag mig för och fixade skjuts med Ryan. Vi åker på fredag! Ska sova någon natt hos honom, sedan några hos Alex och Sergio. Ska även träffa en snubbe jag träffade på en fest som också är där ifrån.

Fan vad jag plötsligt bara hänger med snubbar? Har typ noll killkompisar hemma men här är det annorlunda av nån anledning. Iofs så är väl Ryan och jag mer än kompisar och den där andra killen har försökt få ut mig på date x antal gånger men det har jag aldrig varit genomförbart fram tills nu.

Frågan är bara när och hur jag ska åka hem.
Tror mina polare ska stanna så länge de bara kan men jag känner att jag måste tillbaka innan helgen för att kirra lite läxor och annat skit. Ska kolla tåg och sånt. Är inte jättesugen på Greyhound igen...

Känner mig so excited att få komma till SF igen! Älskar den staden, människorna, allt!

Ska passa på att besöka Berkeley också vilket kommer göra mig ännu mer motiverad att verkligen försöka allt för att komma in där med stipendie efter mina två år på SBCC... Drömma bör man, annars dör man.

Kanske att jag träffar Merry som är där igen då, kanske mina släktingar för middag eller nåt. Får se vad som hinns med! Vill helst mest chilla med mina homes och utforska Mill Valley och såklart hänga inne i SF. Shoppa second hand i Height bara kolla in folk.



Näe, nu ska jag plugga och dricka kaffe innan jag ska tillbaka till skolan i eftermiddag.



Tamalpais mountain top. Mill Valley.

"I Love You, Man"



Ikväll var jag, Pat, Sheryl och Merry ute och åt mexikanskt och sedan gick vi och såg filmen ovan. Så. Sinnessjukt. Rolig. Lite småkul att Santa Barbara "är med" eller vad man ska säga.

Nej nu ska jag sussa och imorgon hundpromenad på morgonen och sedan lektioner och håltimmar fyllda med plugg.

G'natt!

Wait, it's already Sunday?!?!


Alltså det är fan läskigt hur sjukt snabbt veckorna går... Varje gång det är måndag så bara NEEEEJ vad långt till nästa helg. Men POFF så är det torsdag eftermiddag och helg! Och sen är det plötsligt söndag morgon och så börjar det om igen. Och om igen...

En hel del plugg idag oh yeah. Men inget supertråkigt utan det mesta helt okay... Tror jag. Ska försöka vara effektiv så jag i eftermiddag hinner ta en promenad ner till Starbucks och stranden. Senare kommer Merry hem för hon har Spring Break!


Idag skiner solen på mig.



And within a week I'm in SF again!!! Most likely!

Healthy Saturday


I was exhausted yesterday and fell asleep around 6 pm and woke up when Sheryl told me dinner was ready. Spent the rest of the night in my bed with Häagen Dazs and ignored the two party invites I got. Very much needed.

Woke up pretty early today and talked to mom, chatted with Lasson and just chilled before I went for a run. Haven't done that for over a week and it was pretty freaking awful. But I did it!!

Sheryl and Pat left for LA this morning and my roomie is not home. It's super nice. I'm playing Jack Johnson loud in the kitchen and cooking myself a healthy lunch: quinoa salad and an orange for dessert.

The weather sucks so no need to go outside I s'pose...

Gonna get some homework done this afternoon and later hang out with R which I believe will be nice :)


What are you guys doing?

Catcha later!


Friday morning


Det är bra att dejta någon som har bil och är villig att skjutsa lite närsomhelst, hehe.

Igår var himla trevligt! BBQ hos Sergio och Alex. Mycket mer folk än jag trodde kom. Jag köpte öl till kidsen (Millers till dem, Guinness till mig), vi åt hamburgare och kyckling som Anna grillat, lekte en helt sjuk lek som jag ska berätta om när min hjärna fungerar igen. Hängde med R hem och sov där. Eftersom jag ska voluntärjobba på Track & Field idag så gick vi upp åtta (ÅTTA!!) och han skjutsade mig hem. Väl hemma är trådgården och uppfarten ockuperade av tre mexikaner som sågar motorsåg. Tur att jag ändå inte hade sovmorgon! Då hade jag varit assur just nu.

Tyvärr är vädret ganska skitdåligt :( Igår var det dimmigt hela dagen och nu är det mulet och dimmigt. Suger för imorgon hade jag ju planerat att ligga på beachen... Oh well.

Ska jobba till 3 och sen hem och ta en tupplur och göra lite plugga och kolla på teve jag spelat in. Soooft.

Vad gör ni denna fredag?

Theft

Snodde av kusinen.

Lovar du att vara ärlig?
Ja.
Du heter: Sofia Beatrice Elinore Gjerstad
Smeknamn: That would be Sofia. Eller Fia, i Sverige.
Låt som när du är ledsen sörjer till? "Fix You" med Coldplay.
Beroende av: Massor: kaffe, god mat, vänner, sol, musik etc.
Vem behöver du mest just nu: Mina vänner.
Vad tror folk om dig? Att jag 'är väldigt seriös.
Stämmer det? Delvis. Jag är målmedveten och vill göra bra ifrån mig. Men jag har väldigt oseriösa sidor också.
Vad får du oftast komplimanger för? Att det knappt hörs att jag inte är från USA. Mina ögon.
Vad säger du för att imponera på någon? Ingen aning.
Hur imponerar man på dig? Står upp för sig själv. Pratar flera språk.
Brukar du skratta för dig själv? Ja allt som oftast.
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Would you mind bringing corn tonight for the bbq?"
Vilken är din favoritmålning: Jag älskar Renoir's "Fillets au piano" för den tog jag med mig från Sverige och den påminner om mig och min syster.
Var bor du? Santa Barbara, California.
Trivs du där: I love it!
Äger du några converse: ja, 2 par.
Sprit, cider, vin eller öl: Vin.
Brukar du bli för full: Nej, men det händer. Beror ju på vad man menar med "för".
Vad har du för mobil operatör: AT&T.
Är du allergisk i mot något: Trodde inte det men fick en allergisk reaktion mot hasselnötter i julas :(
Har du haft sex idag: Nix.
Nästa mål i ditt liv: Komma in på UC Berkeley med full scholarship.
Hur svarar du i mobilen: "Hellooooo"/"Hallå".
Vem ringde du senast? Anneli.
Antal timmar sömn inatt: Mindre än sju :(
Sov du ensam: Ja.
Tycker du om din pappa: Ja såklart!
Brukar du komma i tid: Ja, till viktiga saker.
När mår du bra: När jag har koll på läget, går på stranden i solskenet och hänger med mina vänner.
När blev du fotad senast: För en vecka sedan för ett fotoprojekt i en klass.
Hur känner du dig nu: Uppåt som fan! Det är helg!
Vanligaste färg på dina kläder: Vetefan.
Vad tycker du om fötter: Likgiltig.
Är du smart: Ja.
Var du aktiv i skolan: Som fan.
Vad saknar du: Min syster och vänner i Sverige.
Hade du en bra kväll igår: Jag pluggade bara.
Favorit dryck på morgonen: Apelsinjuice, sojamjölk, kaffe.
Rakar du benen: Ja.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Vid elva på skoldagar, annars när fan som helst!
Är du blyg? I många sammanhang, ja. Men jag tror USA gör mig gott!
Sysslar du med någon idrott: Tur en surfingklass i skolan.
Vill du hellre ha mail än brev: Beror ju på. Men jag älskar handskrivna grejor. Det är så mycket roligare att få.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ja!
Har du spytt offentligt: Nej.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Ha sex.
Är du nöjd med ditt liv: Ja... fast kan bli bättre :)
Är du bortskämd: Jämfört med...?
Vad gör du i morgon: Voluntärarbetar på en Track & Field-tävling. Pluggar. Hänger antagligen med Alex på kvällen.
Vad är det värsta du vet? Trångsynthet. Lögner.
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Ingen aning. Vill helst inte tänka på sånt...
Vad behöver du just nu? Ingenting tror jag. Men det finns en massa grejor jag VILL ha.
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Nathalie Portman.
Vad längtar du till? Ikväll och lördag.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja.
Vad är det finaste du fått? Mycket.
Dag du minns: 6 augusti 2008. Jag flög från Europa första gången. Flyttade till USA.
Tycker du om någon just nu: Maybeeee. :P
Om fem månader: Har jag "sommarlov" i Sverige och jobbar halvt ihjäl mig! Samt hänger med familj och vänner, badar i min pool och have i Yngsjö, grillar och dricker vin i trädgården.
Du samlar på: Vackra/roliga/smarta citat.
Gröna eller röda äppeln: Gröna
Gillar du golf: Nej
Vilken tid gick du upp idag: 06.30. Jag var död.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja och jag älskar den.
Har du strumpor på dig nu: Ja
 Vad ska du göra ikväll: Bbq:a med vännerna + R.
Är det okej att gråta: Ja, det är nyttigt.
När grät du senast: I måndagskväll när jag öppnade brev från Lasson. Inte för att hon direkt skrev nåt sorgligt men jag var utmattad och kom på hur mycket jag saknar henne.
Laddar du ner musik och film från Internet: Ja.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Investera. Finansiera mina studier.
Bär du glasögon eller linser: Nej
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej, jag skiter i sånt.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: 10-12 kanske
Har du piercing: Örsnibbarna.
Vill du gifta dig? Jag vet faktiskt inte än.
Vill du ha barn: Samma där, men troligtvis ja.
Solar du ofta: Nej men jag får sol varje dag iaf.
Är du bra på att laga mat: I am a master!! Seriously.
Gillar du att dansa: Njaaa.
Är du flygrädd: Nja. Jag gillar det inte iaf.
Hur vig är du: Jodå.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: B&J Cookie Dough
Tror du på ett liv efter döden: Nej
Tycker du om sushi: Som fan.
Vad äter du helst när du ser på film: Godisoch/ eller popcorn
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.
Har du tandläkarskräck: Nej
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Kvällsmänniska
Vilken ögonfärg har du: Mörkbruna...
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.
Biter du på naglarna: Nej, äckligt.
Röker du: Nej. Inte tobak iaf. Skämt å sido hahaha!
Hur ofta tränar/motionerar du: Surfar två ggr/vecka och försöker springa 2 ggr. Går sådär.
Senaste låt du hörde: Lyssna på musik mest hela tiden. Just nu "Please Mr. Postman" med The Beatles.
Vad gör du på helgerna: Umgås med vänner, festar, hänger på stranden, kolla film, pluggar, skriver, motionerar, läser.

Hallå? Lever ni?


Hallå läsare! Om jag nu fortfarande har några? Vad har hänt med er? Innan brukade ju iallafall mor kommentera!
Hoppas ni lever!


Nu är det morgon här. Kvart i sju närmare bestämt. Sitter och käkar flingor med sojamjölk för det är det enda jag kan få ner denna okristliga tid på dagen. Ute är det mörkt. Jävla day time saving som ställer till det. Ljust längre på kvällarna dock. Snart surf. Var ett tag sen jag var där...

Ikväll är det grillning med homiesarna. :)

Catcha later,

True Love Lasts Forever




Jag tröttnar ALDRIG på The Beatles. Kärlek.

St Patrick's Day


Irländarnas dag firas stort i typ hela USA, men framförallt i NYC med parad och grejor. Folk sa att man ska vara klädd i nåt grönt annars blir man nypt. Fast jag tyckte inte jag såg så många i grönt... Jag har på mig en klänning som kanske iofs är mer turkos än grön...

Har haft två lektioner, pluggat och unnat mig en lugn stund med en jordgubbsmilkshake på Starbucks. Nu ska jag plugga ännu mer och sedan ska vi käka irländsk middag eftersom Pat typ är lite irländsk (?). As long as there's Guinness I'm down!

Ciao,



He puts a smile on my face


Det var bara det jag ville säga.


Måndag och det känns lite lättare


Då var jag hemma från mid termen i internationell politik. Känner mig ganska likgilitig men det gick ganska alright.  Vilket som så känns det skönt att ha det gjort.



Denna veckan ser ut såhär:

Måndag:
håltimme hemma att göra några läxor på
EN 110-lektion kl 4-5.15
cover a boring meeting för skoltidningen från ca 6-9 (HEJ TRÖTTA JAG)
hem och snabbt skriva rent anteckningarna så jag kan tyda dem senare

Tisdag (St Patrick's Day, måste ha på mig nåt grönt :P):
surfing 8 am
JOUR 101 + 121 (läxor i båda) + träffa Anneli som är tillbaka från Hawaii!
göra läxor & skriva artikel

Onsdag:
int'l politic
göra läxor och kanske jogga
en 110 (läxa)
skriva och göra massa läxa

Torsdag:
surf
JOUR 101 + 121
personal developement
skriva CD-review och lämna in
göra nåt trevligt på kvällen, ev. vinkväll hos Sergio och Alex med Anna

Fredag:
jobba på Track and Field tävling
skriva klart en uppsats och lämna in
nåt trevligt på kvällen

Lördag:
om vädret tillåter tänker jag hänga på beachen! t.ex. med R.

Söndag:
plugga och tvätta och sån skit!



Veckan kan nog bli trevlig när plugget är done... Bäst sätta igång med skiten redan nu! Men först ska jag käka min vegan-lunch som jag köpte med mig från stans snobbigaste mataffär Lazy Acres.

Ciao,


On autopilot


Är så s*tans j*vla trött!!!

Men gårdagskvällen + natten var trevlig :) Vi drack vin, åt mat, lyssnade på musik, snackade, spelade Guitar Hero som Alex lyckades installera.

Senare så jag och R "Låt den rätte komma in" (vi hade engelsk sub). Sjukt deprimerande och läbbig film... Sedan kunde jag inte somna förrän vid fyra/fem (kanske hade nåt att göra med att jag drack kaffe til desserten kl elva på kvällen...?) så jag höll R vaken också haha. Inte kul att vara vaken ensam juu... Både han och Jeong i rummet intill snarkade som fan. Bastards! Hatar när folk snarkar.

Ahja, nu ska jag fortsätta plugga politik.

Jag håller på att tappa greppet för det känns så stressande med allt som händer i skoaln framförallt imorgon och tisdag. Känner igen känslan av hopplöshet när jag har så mycket att göra att jag inte vet var jag ska börja med. Då freakar jag ur och gör istället så lite som möjligt. Fast nu håller jag på att plocka ihop trådarna. Men allt jag egentligen hade velat göra idag hade varit att ligga på stranden i solen och dricka latte och lyssna på musik. Oh well. Life sucks sometimes, helt enkelt.

Synes,

Food, wine and good friends


Pat och Sheryl är bortresta tills imorgonkväll så jag passar på att ha över lite folk ikväll :) Vi ska käka god mat och dricka vin och bara ha det trevligt.

På menyn har vi följande:
* Ost och nötter och sånt och mousserande vin.
* Sedan inviga nya feta gasgrillen med en fin köttabit jag hittade i kylen, pasta med pesto och parmesan, tomater, cesaersallad, baguette och färsk grön stekt sparris.
* Brownies med jordgubbar och vispad grädde till efterrätt.

Mina SF-polare ska komma, inklusive R vilket kan bli intressant. Det är lite svårt att veta hur vi ska bete oss när S också är här (som jag förklarade i ett inlägg för typ en vecka sedan så är det lite messy av diverse anledningar) men jag tror vi är cool. Anna kommer också med sin roomie Alex som min kompis Alex tycker om men har haft lite otur med. Så det kan bli riktigt kul eller så blir det riktigt awkward haha. Det är där vinet kommer in? Skämt å sido. Ska bli mycket trevligt. Har saknat att bjuda hem vänner på middag. Som jag ändå gör hyfsat ofta hemma.

Men nu ska jag plugga vidare. Senare dricka kaffe och mata hundarna och ta ut de lite snabbt. Duscha och bli fin.

Cya,

Jo, men jag var tvungen



Har inte shoppat nåt förutom sånt man måste ha för att leva (luncher och schampoo t.ex.) sedan jag kom tillbaka till SB efter julen. Men idag slog jag till litegrann. Ville ha en klänning men jag hittade ingen och blev trött och orkade inte leta. Så det blev ett par spets-tajts som jag sjukt nöjd med. Och en hatt. Och så ett par nya sneakers. Mina röda fem år gamla Converse består mer av hål nämligen. Dess är av den låga modellen och som synes vita istället. Sen är det ansiktstvätt från Clinique (överaskande billig eftersom den räcker så sjukt länge) och primer från iD bare minerals.

Ikväll är jag hemma och pluggar
. Drog som sagt ut en sväng på stan. Träffade Alex och Sergio och tog en latte.

Idag




Idag har jag såhär kul. Måste verkligen plugga Internationell Politik. Suger. Boken ovan suger verkligen. Sjukt trist och massa detaljer. Massor av frågor att svara på och massor av trista sidor att läsa. Men men. Så är det att gå i skolan helt enkelt. Hade hellre chillat på stranden dock... Men senare ska jag ner downtown och shoppa ett par skor och nån klänning eller nåt. Känns faktiskt välbehövligt.

Ciao,

Igår



Detta hade jag på mig.

Hade riktigt trevligt med R. Han tog mig till en cool asiatisk restaurang där man fick käket lagat vid bordet, typ på en stor bautaspis och så flamberade de och grejade. Sen snackade vi mest, åkte runt i hans bil och lyssnade på musik. Och ja, sånt som man gör när man hänger. Hoppas vi kan ses senare i helgen! Han är sjukt sweet och lätt att prata med.


A closet full of clothes yet nothing to wear


Kom hem för ett tag sedan efter att ha ställt upp som modell för en klasskompis i min politikklass. Han läser en fotokurs nämligen.

Om en timme kommer R hit och hämtar mig för vi ska på dejt :) Så nu borde jag fixa till mig... :P Som vanligt klädproblem. Men tror jag har bestämt mig nu...

Hoppas ni också har en najs torsdagkväll!

Ciao,

Dagens outfit med nyklippt jag



Äntligen! Fick jag tummen ur röven och sprang och klippte mig. Eller gick snarare. Är nöjd även om det känns så kort nu! Men det var så slitet att jag valde att ta bort allt sletna.

Nu käkar jag lunch och ska göra lite läxa innan det är dags att dra tillbaka till skolan...

Ciao,

Complete madness:


http://www.e24.se/samhallsekonomi/artikel_1083427.e24

Dagens outfit




Dagens outfit! Inte för att läsare som t.ex. farsan bryr sig (men ändå). En gammal klänning som åkte på! Första gången sedan jag kom hit som jag använt den, konstigt nog. Den är gammal men en perfekt sommarklänning.
Min lugg är svinlång så jag sätter för tillfället upp den för att kunna se något, men imorgon ska jag bege mig till en frisör och få skiten klippt!

Nu måste jag skynda på lite. Ska springa en runda ute i det UNDERBARA vädret och sedan ner till Mesa innan jag slutligen kommer att sitta med politik-läxa HELA kvällen... That's life when you procrastinate...

Ciao

Min far är förjävla härlig (ibland)!


Letade efter ett dokument på datorn och kom över det här:

* “Lite red, please”. Magnus vill ha mer vin till maten vid middagen i Ayia Napa, Cypern 2007.

* Bydalsfjällen, Jämtland: “Har du redan ramlat? HAHA!”. Magnus stannar till vid vad han tror är Sofia som har vurpat. Innan tjejen har hunnit svara så kör han vidare och nedanför backen står redan Sofia.

* Bydalsfjällen, Jämtland: “Vad gör du din jävla gam?” Magnus till ett barn vid godisregnet då denne tar godiset som Magnus tappat på marken (han hade så mycket att han inte ens kunde hålla allt) Godiset var i och för sig Julias och Gustavs.

* Hallen, Jämtland: Magnus går in i stugan bredvid vår. Han sparkar de skorna som står i vägen åt sidan och muttrar “Jävla ungar”. Sedan tar han ett kliv in och där står en helt annan familj med små barn.

* “Gå då helvetes jävla kärrning innan jag kör över dig”. Magnus en helt vanlig dag bakom ratten.

* “Typiskt en sån där jävla (Toyota) Corolla-kärring”. Återigen Magnus bakom ratten.

* Magnus var väldigt ordningsam även som ung. När Birgitta först träffade honom låg det tomma Marlboro-paket upp till knäna i passagerarsätet på hans postgula Saab. Hans kök var fullt av vitlöksskal.

* “Soltorkade jävla tomater”. Magnus med inköpslistan i mataffären.

* “Det är nästan så att man inte vill ge sig ut för att man kommer att se så många fula och tjocka människor.” Slutsatsen av en tur till ICA Maxi.

-----------------

Detta samlades ihop av mig och syrran när farsan slutade på sitt dåvarande jobb och en kollega hörde av sig och ville ha material till en tipspromenad.

Kan inte sluta garva, det är så jävla roligt! Hoppas du inte blir arg för att jag publicerar det Mange men jag kunde inte låta bli. Andra måste ju också få ta del av din (ondskefulla) humor!

Trött men glad


Jaa... Trött men glad är vad jag är.

I helgen hände en lite oväntad grej... Eller kanske inte så oväntad ändå, jag vet inte. Efter några öl kom det fram från S's kompis R att S gillar mig och har så gjort länge. Fast jag gillar bara S som kompis så där sprack det liksom. Iallafall, så efter R berättat det så kommer nästa överaskning. "I kinda like you too". Va?! Interesting night, oooh yes. Så det blev lite rörigt där eftersom R och S är ganska goda vänner, kommer från samma ställe och sådär. Och jag vill kunna fortsätta hänga med de och Alex och som tur var så kan det nog fortsätta att vara så. Tur för jag gillar verkligen att hänga med dem och deras vänner.


Iallafall så blev det nyss bestämt att jag ska på dejt med R på torsdag. Så det kan ju bli spännande.

Fick också nyss reda på att mina värdpäron är borta från lördag till måndag så jag ska se om jag kan styra upp nån slags get-together (läs INTE en fet fest). :)

Fick också nyss reda på att det inte är surf imorgon för coach är sjuk. Ska se till att jogga efter skolan istället. Och på morgonen blir det liten sovmorgon och sedan ta ut hundarna eftersom Sheryl åkt till San Diego igen...


Here it is:


En av de bästa speech covern i klassen! Woho :)

http://instructors.sbcc.edu/journalism/courses/J101_Stark/speech/critiques/ricksmodel.html 

Så länge

Väntar på att min roomie ska duscha klart så jag kan fråga om hon vill hänga med till Starbucks.

Måste vakna till liv.
Var ute igår och inte hem förrän fyra... Sen är det daylight saving grejen idag så man förlorar en timme på morgonen.  :( Fubbigt!

Så, så länge... Snodde av kusinen.

Tre jobb jag har haft:
Servitris, förskolevikarie, på syltfabrik (blev sparkad efter sex dagar)
Tre länder jag varit i:
Spanien (bott), USA (bor), Frankrike
Tre TV-program:
SATC, The Office, Ugly Betty
Tre favvoplagg:
Klänning, jeans, kavaj
Tre favoriträtter:
Lasagne, risotto, mexikanskt
Tre platser där jag helst skulle vara just nu:
Starbucks, NYC, stranden här i SB (men jag varken orkar eller hinner)


Interesting last night.


Very much so.

Mör


Helt mör efter gårdagens motion! Somnade gott iaf.

Idag ska jag se till att få lite läxor gjorda som jag kan relaxa och partaja ikväll utan att stressa mig själv genom att ha en fet bunt läxor på söndag kväll.

En promenad på stranden får det nog med bli...

Ikväll blir det som sagt partey, ska spela beer pong och jag är ganska säker på att mitt och Alex's lag kommer vinna fett!


Ska verkligen försöka komma ihåg att ta bilder med :)

Cya,

Sweet Friday


Ledig. Skönt. Helg. Snackar med mor och far och de snackar mest skit så nu skriver jag här istället...

Ska snart ut och springa på stranden med roomien! Kl fyra ska jag och Ida spela tennis :) Aktiv fredag oh yes.


Good life, life's good.


Har varit så jäkla glad mest hela dagen!
Började med att jag skubbade surfingen för jag hade mensvärk och pallade bara inte gå upp så tidigt. Gick ner till busshållplatsen och kände mig plötsligt på sånt underbart humör. Vädret var helt strålande, luften lite kall och frisk och allt bara var så vackert. Havet var blått och blommorna blommade. Ja, ni fattar vad jag menar. Hade härlig musik i iPoden och bara gick runt och log hela vägen till bussen.

Hade sedan Journalistik och var nervös för vi skulle få tillbaka våra speech stories. Som jag skrivit tidigare så gick jag och lyssnade på Thomas E Ricks angående Irakkriget. Svåraste ämnet sade läraren. Läraren som är sjukt hård och som alla typ är rädda för. Iallafall. Visade sig att min artikel var "amazing" och "wonderful story". Så läraren hade den som exempel på projektorn inför hela klassen för att visa hur en riktigt bra speech story ska va. Fatta hur glad jag blev!! Jag tyckte ju det var svårt och visste inte att jag hade gjort så bra ifrån mig. Det gjorde verkligen min dag!
Jag ska skicka den till mor och far eller kanske lägga upp den här, för uppenbarligen är den ju läsvärd :) Också känns det alltid extra kul att slå amerikanare eftersom det trots är mitt andraspråk...

Okey, enough with the bragging... Resten av dagen var ok. Min artikel för skoltidningen blir inte så bra som den borde pga av diverse anledningar. Men jag är fortfarande så glad över lärarens kritik att jag inte kommer låta det bother me!

Efter skolan skyndade jag mig för att ta en joggingtur. Sprang ner till stranden och sen sprang jag en stund där men tyvärr blåste det skitmycket. Men sjukt vackert ändå. Skyndade mig hem och fixade mig och kl sex hade jag middagsdejt med några härliga vänner på en Thai restaurang nära där jag bor :) Sjukt god Pad Thai och trevligt sällskap!

Har börjat hänga mycket med min vän Sergio och hans vän Alex. De är båda från San Francisco. Och så min vän Anna från Oregon. Gillar verkligen att hänga med dem. Gillar att hänga med amerikaner överhuvudtaget. Det är ett himla härligt folk! Och så Sarah då såklart! Alltid kul att träffa henne och irritera de andra genom att snacka lite svenska hehe :P

Men nu måste jag avsluta artikeln och skicka in eftersom deadline är imorgon kl 8.30... Hoppas bli klar om en dryg timme. Sedan ska jag slappa med SATC, Extra Extra! och en mini B&J cookie dough och vindruvor :) Helg!!! Helgen kommer bli kul btw!

Pepp!


Thank you Mom!!


Stort tack till morsan som kirrat heltids-sommarjobb till mig! På CSK som typ (jag fattar fortfarande inte riktigt) receptionist. Blir nog super. :)

Ska verkligen jobba jobba jobba i sommar så jag kan köpa bil när jag kommer tillbaka hit i höst. That's the plan.

Snart helg, hehe.


Skämt å sido. Fast jo, snart helg! Imorgon kväll med andra ord. Men innan dess är det en del som ska hinnas med. Slöade lite med läxor igår så idag får jag sätta fart!

Har precis haft Internationell Politik. Just nu snackar vi om Kalla Kriget... Detta är nog den svåraste kursen jag har och ändå den jag pluggar minst till. Hur nu det går ihop...? Bättring där. Fast jag har fått brabetyf på det vi lämnat in hitills. :)

Sitter i tysta avdelningen i bibblan. Jag gillar läget här. Tyst och pluggvänligt. Trådlöst internet. Inga töntiga regler om att man inte får käka och dricka eller nåt sånt. Så jag käkar typ lunch/fika/whatever. Kaffe, brownie, yoggi, äpple. Dålig lunch ja vet, men billigt. Måste spara en massa pengar för jag might go to NYC for Spring Break, he he!!!!! Och som ni kanske vet så är inte sällan onyttiga grejor billigare än nyttiga här i la la-land. En brownie kostar typ $1,5 och en proteinbar $2,25. Så vad väljer man...? Tur för mig att en rejäl joggingrunda väntar ikväll! Fast nu när jag tittar närmare på brownien ser jag att den har en hel del valnötter. Och valnötter är ju supernyttigt!

Ska snart ta tag i mig själv och plugga Journalistik, EN 110 och Politik. Sa jag förresten att jag skriver nästa veckas längsta artikel i skoltidningen?  :) Hela 15 + 8 inches, woho!! Haha

Roskilde 2009!


Lystring alla kamrater som kommer befinna sig i Sverige i sommar (juli iaf):
Let's dra till Roskilde-festivalen!!! Bla Coldplay och Oasis spelar! Jag tycker vi gör en roadtrip ner, dricker öl och lyssnar på underbar musik (och försöker att inte bli ihjälklämda, skämt å sido).

Let's rock on va? :)
I'm down! Are you?




Ursäkta den töntiga bilden.

Öugh...


Klockan är 7:08 och jag ska snart cykla till surfingen. Var SÅÅÅ nära att skubba och sova istället. Är så trött av diverse anledningar. Men jag tänkte att lite motion skadar ju inte. Men fan vad jobbigt surfingen är innan man väl kommit ner i vattnet. Eller, alltså, det är jobbigt då också. Men först upp tidigt, cykla i kylan (?) och sen ser i locker roomet, kränga på sig våtdräktshelvetet, checka ut en board från receptionen, bära ner skiten till stranden (minst 500 m). Oh well. I'm outta here, Ciao

Plugg


Idag har jag plugg så det räcker och blir över... Ska ta en joggingtur i eftermiddag med. Men nu blir det frukost och kaffe och en dusch.

Ciao,

Vad har hänt med mitt matintag?


Igår åt jag (mellan kl 11am och 3am):
2 amerikanska pannkakor
4 shots soyalatte
1 liten spenat och mozzarella-pizza
en halv macka
en halv Heineken
en halv kexchoklad

Idag än så länge:
2 rostade mackor med kaviar och 2 äggvitor
1 äpple
1 sojamjölk
1 kaffe
en halv kexchoklad

Jag som skulle bli nyttig och äta ordentlig mat. Och kanske lite mer mat? Vete fan vad som har hänt men jag pallar helt enkelt inte äta.

RSS 2.0