Första Advent



Jag tvivlar på att man firar adventer (/adventar) här i staterna men vem vet... Känns absolut inte som någon första advent iallafall. Inga ljusstakar och stjärnor i fönstren som hemma. Inga lussebullar, glögg och pepparkakor. Knappast kallt och mulet ute (strålande sol och strax under 20 grader). Men lite ska jag väl allt se till att fira/fixa. Ska snart downtown och shoppa lite och tänkte se om jag hittar lite julpynt att göra fint i mitt rum med! Kanske jag hittar en julkalender med... Ska spana efter Annas pepparkakor i mataffären med. Så lite julstämning ska jag nog kunna komma i. För om bara några dagar ska Sheryl köpa julgran som vi ska fixa. Tidigt kan tyckas men här köper de flesta gran några dagar efter Thanksgiving plus att familjen kommer vara i NYC under själva julen. Annars så lyssnar jag på julmusik och imorgon ska jag börja följa julkalendern på svt.se! Svensk jul är trots allt den enda jag känner till och den enda jag vill ha. Ska även vara med i ett luciatåg den 13!

Glad första advent allihopa! Drick lite glögg för mig med där hemma och morsan jag hoppas du gör julfint i mitt rum med :) Tänker på er.

Skumt


Skum "sjukdom" jag drabbats av... Kände mig sjukt kass igår och idag men nu känner jag mig lite bättre... Ska nog vara med på Lucia-mötet imorgon samt tröstshoppa downtown. Känner för att köpa ett par skor och en nonchig kavaj och så behöver jag en plattång.

Vi har nyss firat Merry och hennes kompis som fyllde år för typ en vecka sedan. God tårta! Konstigt att när man (jag iaf) är sjuk så är mat typ äckligt (åt pyttelite middag) men tårta, godis och chips och sånt skräp har jag inga större problem att käka...

Hörs senare,

Inget L.A. här inte... :(


Har sovit i nästan tolv timmar denna natt och känner mig lite bättre. Men magknipet sitter fortfarande i och jag känner mig febrig. :(

Bättre har man mått


Fyfan alltså. Vilket fruktansvärt magont jag fick igår. Inte av denna värld kan jag lova. Vet inte riktigt varför vilket irriterar mig mest. Om det är matförgiftning borde ju de andra må kasst också. Eller är jag allergisk mot något som jag inte känner till? Det värsta är att det inte gått över än! En natts sömn brukar ju kirra det mesta men icke då. Är också allmänt frusen (har just nu två yllekoftor på mig, well, en är för billig för att vara det, men ni fattar värmefaktorn), har huvudvärk och är helt trööött. Kan det bero på att jag går på antibiotika (magontet uppstod en stund efter att jag tagit tabletten)? Iofs har jag gjort det ett tag och inget liknande har hänt innan. Tänkte att det kanske var en fis eller bajsakörv på tvären men så verkar inte vara fallet. Irriterande som fan är det iallafall eftersom jag ska till LA imorgon vilket jag sett framemot! Men det ska nog gå bra för tror jag är bättre imorgon. Behöver plugga en hel del idag men det känns inte så lockande just nu... Ska ta bussen och träffa Sarah vid fyra så tills dess ska jag försöka sova och vila upp mig. Sedan efter middagen ikväll får jag ta itu med plugg och sedan lägga mig tidigt...


Hoppas ni mår bättre,

Ciao,

Thanksgiving (duuudes)


Idag vare som sagt Thanksgiving! En stor högtid här i staterna. Började dagen med att hjälpa till i köket, ta ut hundarna på en promad och sedan hängde jag med Merry och hennes två kompisar Britney och Rachel på en sväng med bilen runt Santa Barbara (de är från out of state nämligen). Vädret har varit helt underbart! (Till skillnad från igår då det regnade hela tiden och jag frös som ett djur). Luften kändes krispig men varm, solen sken, blå himmel och djupblått hav. Vid tvåtiden gick upp till den där parken jag har snackat om där vi picknickade med bubbel och ostar och sånt gott. Senare åt vi traditionell turkey-dinner med massa tillbehör som mashed potatoes, gravy, cranberry jam etc etc. Sjukt mätt jag blev, kunde inte ens kränga en portion (vad har hänt med mig???). Senare vankades det dessert. Apple pie, pumpin pie, cheesecake, glass, varm cider etc etc. Galet mycket mat. Och det värsta (/bästa) av allt är att kylen nu är full av left-overs...

Nej nu ska jag snart sussa. Imorgon blir det plugg, träff med Sarah och förberedelser för LA.

Ciao,

Mischa bloggar

Om ni, liksom som jag, är förtjusta i Mischa Barton så spana in hennes blogg:

http://mischabarton.celebuzz.com/


Thanksgiving comin' up


Skola idag med (faktiskt bara en obligatorisk lektion) sedan är det fyra dagars ledighet! Wohoo typ!

Ska snart ta mig igenom regnet till skolan och ha spanska (vi ska bara kolla färdigt en film) sedan ska jag tillbaka hem och jobba med mitt portfolio. Om jag behöver hjälp så är det sista chansen idag då läraren finns tillgänglig i klassrummet från fyratiden i eftermiddag. Får se hur det går för mig. Hade förrästen "utvecklingssamtal" med den läraren häromdagen och det gick mycket bra :) I princip bara beröm!

På tal om Thanksgiving så ligger det nu en 18 pounds kalkon i köket och tinar. Och ikväll så  kommer Merry med två vänner hem hit!

Hörs senare,

Tennis ut, Surfing in


Var ju tvungen att ersätta tennisen med någon idrott så jag inte blir värst fet och lat. Så jag ska lära mig surfa! Varje tisdag och torsdag kl 8 på morgonen blir det surfinglektioner på skolan! Jag är taggad och rädd på samma gång!


It's raining... hallelujah!


Fast inte så kul för de områdena som drabbades av branden... Vet inte riktigt varför det är så dåligt men det är det säger de på nyheterna och sådär...

Hade som sagt två exams idag, ENG 70 och tennis. Gick väl rätt bra. Engelskan gick bättre än tennisen (som var rätt svårt och jag pluggat sådär till...). Sen fick jag vänta en bra stund i regnet på busshelvetet så jag var rätt matt när jag väl kom hem blöt och kall. Har druckit te och ätit cookies så då blev jag på lite bättre humör och sedan tog en jag nap. Nu ska jag strax bege mig ut i regnet igen för att gå till frissan (eller f*ttan som syster sa när hon va liten haha). Det blir nog lugg igen! Suck, att jag alltid velar fram och tillbaka... Men hellugg är ju så snyggt!!! Måste nog skaffa en plattång isåfall så jag får väl ev. svänga inom drugstoren och köpa den billigaste för typ 25 dollar...


Ikväll ska jag bara slappa och finputsa på mina tre ENG 100-uppsatser och börja fixa till min spanskauppsats samt fundera på hur jag ska presentera den...


Ciao,


J/vla skitdag


Har haft en riktigt (lång) skitdag så inget har gått som jag velat/som det skulle. Orkar inte skriva mer än så.

#&!?#¤%?!¤#%"&!!!!!!!!!!!!!!!!

"Twilight"


Igår såg jag och Sarah filmen Twilight. Väldigt annorlunda och bra! Undra för övrigt varifrån denna vampyr-hajp kommer ifrån?? Massor i media om vampyrer på sistone. Igår innan filmen började var det reklam för en svensk vampyrfilm! Av Niklas Alfredsson. Kändes skumt att vara på bio i USA och så snackades det svenska på vita duken. Sjukt läskig verkade den iaf...

En molnig (!) söndag i november


Jo, det är molnigt idag. Var väldigt längesen solen inte sken. Men mig passar det ganska utmärkt eftersom jag tråkar med läxor/examensförberedelser hela dagen. Lite kallt är det med... Pluggande går väl helt okay. Har precis skrivt en summering på 250 ord av en 6-sidig artikel. Jag är inte så jättebra på sånt men det ska nog funka. Lite sjukt är det att denna summering är 20% av slutbedömningen i kursen. Ska läsa texten igen och sen kolla att summeringen stämmer bra. Sedan får det nog bli en promenad någonstans. Kan ju inte sitta still en hel dag.

Annars så har jag en skitskum huvudvärk som började igår och som kommer i vågor. Har aldrig haft samma innan. :S

Så. Mer spännande än så här har jag inte att bjuda på...


Ciao,



Kill. Me. Slowly.


Pluggar tennis. Final på tisdag. Fyfan säger jag bara. Det är så sjukt mycket och så sjukt rörigt. Inte ett dugg kul. Hoppas jag hinner lära mig allt. Eftersom jag inte är nån stjärnspelare så satsar jag på det teoretiska. Fick A på mitt midterm och det var svinlätt men jag hade pluggat rätt mycket och det var mycket mindre att lära sig. Tyvärr har jag glömt en del av det så jag måste repetera det också... Suck.

Helgplaner


Eftersom tiden börjar bli knapp och finals etc. närmar sig blir denna helgen en typisk plugghelg. Men det gör inte så värst mycket för nästa helg kommer bli så kul! Då är vi lediga fyra dagar istället för två eftersom det är Thanksgiving på torsdagen! Då kommer Merry hem från San Francisco och vi ska ha värsta middagen. Kalkon och grejor ni vet. Och lördag - söndag ska jag och Sarah till LA :) Sjukt taggad inför den helgen!

Men...

Denna helgen ser ut såhär:

Idag fredag: Plugga lite ENG 70. GÅ till skolan, äta lunch, ha ENG-70 lektion. Stanna till hos en frisör nära där jag bor för att se om det finns nån ledig tid idag (mina toppar börjar bli slitna). Hem och plugga ENG-100 och tennis. Eventuellt ta mig till skolan halv sju för att gå på modevisningen där.

Lördag: Plugga ännu mer tennis, ENG 70 och spanska. Se "Twilight" med Sarah på kvällen. :) Helgens höjdpunkt (hoppas jag!).

Söndag: Plugga + träffa Lucía som varit en vecka på Hawaii. Ska ge henne texten till vår final exam i ENG 70 som är på tisdag + hon ska hjälpa mig med min spanskauppsats.


Ska se till att hinna med en promenad på stranden och att sitta nån timme i solen för att få lite färg också...


Eftersom min kamera inte vill ladda bilder från kameran till datorn så kommer här lite gamla bilder (för en blogg utan bilder är ju rätt tråkig):


"Min" strand.


Elings Park precis utanför huset. Havet i bakgrunden.


Mitt "hood". Segaste backen som jag går i varje dag...


Mina kommande kurser

 Var på counselling idag. Väldigt rörigt men nu har jag bestämt vad jag ska välja. Sen om jag får plats på alla får jag väl se, men utsikterna är goda!

Blev väldigt irriterad över att om jag vill ha en associate degree i journalistik måste jag läsa 5 units matte. Dummaste på länge! Måste också ha naturkunskap med lab. Så om jag vill göra den degreen har jag inte bestämt än. Tänker inte välja nån jädra matte till nästa semester iaf... Tror inte att jag kommer göra en transfer till ett universitet i USA. Blir nog för dyrt och rörigt. Men man ska ju aldrig säga aldrig... Vad jag nu satsar på är att läsa det som jag tror kommer gagna mig mest som journaliststuderande. T.ex. i England.

Såå, dessa kurser har jag bestämt mig för att välja på måndag:

* ENG 110 (reading and composition), 3 units. En fortsättning på ENG 100 fast med mer läsning. Väldigt nödvändig.
* SPAN 160 (advanced), 4 units. Kommer aldrig ge upp spanskan så som jag gav upp franskan efter högstadiet. Har ångrat det resten av livet. Vill bli grym på spanska helt enkelt eftersom det är väldigt användbart i journalist/reporter-yrket och såklart privat också.
* JOUR 101 (reporting/writing), 3 units. "Introduction to reporting and writing for the media."
* JOUR 121 (Channels newspaper lab), 2 units. Skriva, rapportera etc för skoltidningen Channels!
* International Politics, 3 units. "International politics, international law, diplomacy, problems developing nations and the role of the UN." Denna tänker jag ha för att jag är väldigt intresserad av detta ämnet och det är ju inte helt fel att ha koll på.

Sådärja. Nu hoppas jag som sagt bara att jag får allt!

Känslan av att vara tillfreds


I morse blev Sheryl sen till jobbet så hon undrade om jag kunde ta ut hundarna. Och jag hade mycket tid så jag tog de till parken utanför vårt hus. När ni kommer och hälsar på ska jag visa er den parken. Den är helt underbar. Inte en park park utan mer ett strövområde men den kallas Elings Park. Man har utsikt över havet och bergen. Ska gå dit och kolla solnedgången någon gång. Glömmer det varje kväll. Kanske kommer ihåg det imorgon. Iaf, åter till hundpromenaden. Släppte lös doggsen, de skötte sig bra (=ingen cykel kom och gjorde Rosie rasande), solen sken som vanligt och utsikten var som sagt bedårande. Just i den stunden kände jag att jag inte ville vara någon annanstans på hela jorden. Underbar känsla.


 

En bra onsdag!


Klockan är nu 3:37 pm. Har än så länge haft en najs dag. Började med att gå upp lite tidigare än normalt och göra mig klar innan städarna kom. Tog bussen till skolan där jag gick och fixade tid till counselling imorgon... Sedan fixade jag ytterliggare en grej på international student office eller va det nu heter. Hon som hjälpte mig var också svensk men det tog ett litet tag innan vi fattade det haha. Sedan hade jag spanska och det var kul! Fortsatte göra spanska i labbet efter lektionen eftersom det måste vara klart imorgon då det är sista provet. Snabblunch och sen for jag downtown med bussen. Tänkte vara lite snäll mot mig själv och ha lite kvalitetstid innan en helg med mestadels plugg gör entré. Så jag gick till min älsklingsaffär Yellowstone 2hand (tyvärr lite väl Vintage-dyr om ni vet vad jag menar) där jag köpte en sjukt fin gammal Lacoste-kofta. One that never goes out of style, så att säga. Sedan tog jag en latte på Starbucks och gick in på Barnes and Noble (asstor bokaffär). Älskar bokaffärer (Bokia i K-stad är lame så den räknas knappt) och att bara vandra runt och kolla och bläddra. Kommer nog handla med mig en del julklappar därifrån :) And now my lips are sealed.

Men nu mina vänner ska jag plugga mer spanska (vilken spansk dag detta blev!) för att sedan plugga lite annat.

Hej på er!

Det där med rubriker alltså...


Tisdag. Har typ inte gjort nåt vettigt än så länge. Käkat frukost. Svarat på lite grejor på fejjan. Lyssnat på The Clash. Tagit en sväng med hundarna (VARMT ute idag...). Nyss slängt i mig lite nudlar och en avokado. Ska strax cykla till skolan och ha engelska och sedan tennis. Gillar inte tennisen. Jag är sämst och det är tråkigt och det känns inte som jag kommer nånstans samtidigt som jag inte orkar ta tag i det. Lätt ingen tennis nästa termin. I eftermiddag ska jag bara plugga spanska och lite annat stuff.

En ganska tråkig dag med andra ord... Känner mig inte riktigt på topp rent fysiskt heller men meeeen...

Ciao,


London calling


MMHMM! Syrran ska med största sannolikhet åka tillbaka till London efter jul, den 29 sade hon idag. Och gissa veeem som hänger med? Jag såklart!! Ska bli suuuperkul! Nyår i London, vem tackar nej till det liksom!? Och mer tid med syrran (inte jäättekul att vara hemma utan henne liksom). Vet inte hur länge jag stannar men skulle tippa på 5-6 dagar eller nåt. Får se när vi bokar flyg. Är väl antagligen rätt dyrt den tiden på året.

London!


Tiden börjar bli knapp...

(Väntar på att Entourage ska ladda ner...)


Märks att kurserna börjar lida mo sitt slut. Idag hade vi departmental in-class essay på ENG 100... Jävligt trist artikel att respondera, men tror det gick hyfsat.
Gick hem efter lektionen vilket var skönt. Och nu har vi ätit god maaaat och jag dricker gott te. Känner mig lite seg och sådär. Vore ju typiskt att bli sjuk lagom till slutspurten... Ahja.



Fuck detox!


Det har knappt gått ett dygn sedan jag åt mitt sista mål men jag känner mig redan så jävla kass. Fram till typ kl 4 gick det prima men efter det kom huvudvärken med stort h. Så tyvärr kommer jag ge upp imorgon morgon. Jag kommer inte klara att vara i skolan och skriva viktiga uppsatser om jag ska må såhär. Tyvärr. Men jag tror verkligen att det kan fungera och vara bra för kroppen. För det är ju skrämmande att se hur addicted man är till kaffein, socker, etc.  Vad som också gjorde det här svårt var att det smakade så jävla vidrigt!!! Första flarran gick väl men sen smakade det värre och värre. Jag klöktes fan nästan nyss när jag tog en klunk. Så där bestämde jag mig att en dag får var enough. Sheryl blev nog lite besviken dock för hon ska/skulle(?) joina mig imorgon. Hon har gjort det innan och tycker det smakar GOTT. Själv har jag blivit så skadad av en dags detoxande att jag aldrig mer kommer att ha nån jävla lönnsirap på mina pannkakor.

Så, imorgon ska jag TUGGA MAT. Men bara nyttig sådan.

Ciao,


Sunday (morning)


"Frukosten" är nere och nu ska jag duscha och det där och sedan fixa sånt jag fixar på söndagar. Tvätta och snabbstäda mitt rum. Sedan tror jag faktiskt jag ska ta mig till "min" lilla strand och götta mig lite innan jag kör igång med läxor.

Vad gör ni denna söndag?

Ciao,

Om lördag


Igår var jag ute i Isla Vista hela dagen och hängde med min vän Anna samt Karin (svensk). Vi låg på stranden men jag blev inte brun!! Sen stosade vi runt en massa på universitetsområdet, drack kaffe, kolla solnedgången, åt mat etc. Helmysig dag! Och inte illa att kunna ligga på stranden i november :) Åkte hem vid sju för Anna skulle jobba senare och min sista buss gick runt den tiden (vill ha biiiiiiiiiiiiil!).

Kom hem och kollade på en skitrolig film "Bill and Ted's Excellent Adventure". "Duuuuuuuuuuuuuuude". Ni bara måste se den! En ung Keanu Reeves (filmen är från 1989).

Imorgon... imorgon.


Nu har jag intagit mitt sista rediga mål för tre dagar framöver. Imorgon börjar jag detoxa med the Master Cleanse. Ska i tre dagar endast dricka en juice bestående av vatten, citronjuice, cayennepeppar och maple syrup samt ett te på kvällen. Ska bli intressant att se hur det går. Hoppas jag blir "renare" och loosar några pounds!

Ses imorgon!

Helg igen...


Nedrans brand alltså! 110 hur nedbrunna. Och nu snackar vi inga små skjul eller nåt, nej, typ mansions i vissa fall... Såg en bild på en utbränd Porsche i tidningen också... Oh well.

Igår softade jag och min mensvärk hemma i soffan. Kollade Taxi Driver och käkade smaskiga saker. Tråkigt men det enda jag pallade.

Iaf, nu är klockan är nio och jag är redan uppe! Hade iofs gärna sovit lite längre men vaknar man när det är alldeles ljust och sådär så är det svårt att somna om. Om några timmar ska jag ta bussen till en vän ute i Isla Vista där vi ska glassa på stranden. Sen får vi väl se vad som händer. Festande finns det tyvärr inte rum för... Ska börja en liten detox imorgon nämligen. Och plugga. Så jag kommer nog hem hyfsat i tid tror jag!

Ha en wonderful lördag/lördagkväll!

Fire


Det brinner här. Eller inte där jag bor men i ett område av Santa Barbara. Det är tydligen ganska illa, särskilt eftersom det blåser som in i helvete. Folk måste evakueras och några hus har burnnit ned. Det är rökigt som fan även där vi bor och det luktar illa som fan. Scary shit.

Santa Barbara har just blivit deklarerat "a disaster area"/"state of emergency. Sa de nyss på teve:n.

Det började för tre timmar sen men jag visste inget förrän vid sju när Sheryl kom hem och då gick strömmen. Vi åt middag med tända ljus och sedan gjorde vi en eld i öppna spisen och bullade upp med vin, glass och tidningar. Men nu är strömmen tillbaka så det är najs (även om vi missade alla bra teveprogram).

Återkommer imorgon.

Ciao,



Bild från latimes.com

Buenos Aires sommaren 2010!?


Börjar verkligen gilla att lära mig spanska och jag ska självklart fortsätta nästa termin! Tror att det sporrade mig mycket när jag träffade (snygga) killar från Venezuela i helgen (he he). Det blir mer konkret då man kan använda sin spanska i vardagslivet. Så nu är jag mer taggad än någonsin!

Dessutom så har jag och Ana smidit planer! Vi läser spanska tillsammans. Och skolan anordnar Study Abroad i Buenos Aires, Argentina dels hela terminer och dels somrar. Så vi planerar att jobba röven av oss hemma den sommaren som kommer för att nästa sommar bo i Argentina!! Hur underbart vore inte det?!?! Sägs vara en magisk stad.

Me gusta hablar español ahora.


"Starstruck"


Igår (en helt vanlig måndagseftermiddag i väntan på ENG 100-lektionens början) gick jag som vanligt till kafeterian för att handla kaffe och äpple. Då ser jag Samantha från Top Model!!! Visste att går på skolan men ändå. Lite coolt tycker iaf jag. Hon såg mest väldigt vanlig men söt ut. Nu måste jag iaf börjar följa Top Model på allvar!

Idag är ingen vanlig dag för det är Julias fölsedag, hurra hurra hurra!


GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA SYSTER!!! 19 år! Ha en underbar dag i London! Önskar jag vore där... eller du här.







SAKNAR!!!

Öugh


Precis när jag taggat till med träningen så börjar jag känna mig seg och krasslig. Men det blir kanske bättre senare idag och i så fall får det bli en powerwalk.

Har nyss vaknat, sov tyvärr lite halvkasst men det är ju inte så mycket att göra åt det nu. Får dricka kaffe till frukost så jag vaknar! 

Det är Veteran's Day idag så skolan är stängd :) Tyvärr måste jag råplugga inför spanskan imorgon... :( Men om jag är klar i eftermiddag ska jag ev. på BBQ hos en klasskompis. Vilket kan bli trevligt :)

Ciao, 
 

Världens sjukaste spel!


Hade en riktigt rolig kväll igår! Var hemma hos Sarah som bor på La Brezza som är ett ställe med många lägenheter med många ungdomar. Vi gick runt en del till olika folk och det var kul! Tillslut kom vi till några från Venezuela och Spanien och där stannade jag längst. Det började med att de satt och kollade på FC Barcelona- Villareal och Barca vann med 6-0! Så jag löjlade mig senare och skrev "Barcelona - más que un club" på deras whiteboard för där var en som hejade på Madrid. Vi hade sjukt kul och jag pratade spanska och de lärde mig spanska och en försökte lära mig salsa och merengue men det gick sådär haha. Och vi spelade världens konstigaste/knäppaste spel. Det gick ut på att alla stod i en ring runt ett bord och så hade vi en tärning med färgfläckar på. En person började med att säga en färg, bara gissa liksom. "Rojo, amarillo, azúl, verde" osv. Om man hade rätt och tärningen visade färgen man hade sagt så skulle man bitch-slappa hela gänget. Killarna gjorde det typ ashårt på varandra men klappade bara lite lätt på tjejerna. Och tjejerna slog killarna ganska hårt men klappade bara på varandra. Bra att vara tjej med andra ord. Helt sjuk lek. Har inte skrattat så mycket på länge! När nån fick sin färg och alla bara "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah", "Cabrón!", "MIERDA!" haha. Undra vem f*n som kommit på denna lek. Skadad.

Kom hem mycket senare än väntat (3). Verkar som att sydamerikaner håller igång längre än amerikaner (som är tidiga). Oh well, nu har nyss vaknat och käkat frulle och ska göra nåt lite vettigt av denna dagen med. Vettigt betyder skriva klart en uppsats som är due imorgon.

Later!

Jag är i musik-paradiset!


Shreyl och jag har precis tagit in tre stora kartonger fulla med CDs! Vilken lycka! Sitter med datorn och rippar Flogging Molly för fullt. Måste ha nytt i iPoden.

Det var kul att se några tennismatcher! Såg en svensk kille som jag träffat en gång tidigare på nån fest spela. Han förlorade men jag tyckte han var duktig :) Hittade två av hans kompisar på läktaren och vi hade en trevlig stund. Även om vi pratade för högt och för mycket för vad som anses vara lämpligt under en tennismatch :P Sen visade det sig att en av dom har bil och bor åt mitt håll så jag tiggde skjuts :)

Nu ska jag fortsätta med musiken och bara slappa, käka lite middag och senare bege mig till Sarah som har besök från Sverige. Får väl se om vi kan festa till det lite :) Åh vad jag saknar Systemet just nu! Eller att bara vara gammal nog helt enkelt. Är sjukt sugen på Guinness och har varit några dagar nu... Märklig craving.

Ses imorgon eller nåt!

Ciao,

Bristande hjärninnehåll, löpning, jul på Starbucks


Fredag och det har varit en slapp skön dag. Engelska 70-lektion med Lucía (som ska åka till Hawaii en vecka, YES, I'M JEALOUS!!!) och Stockholmstöserna. Vi diskuterade råpantade Ozzys hjärninnehåll på ett väldigt politiskt inkorrekt sätt.

Sedan begav jag mig till skolans gym eftersom jag har lovat mig själv att börja träna där. Det kostar mig inget extra eftersom jag spelar tennis. Känner att tennis två gånger i veckan och lite promenader här och där inte riktigt ger mig en het figur så nu ska jag gymma åtminstone två gånger i veckan. Väldigt praktiskt sätt att utnyttja de två långa håltimmar jag har måndag och onsdag. Perfekt skulle jag faktiskt vilja säga. Och bättre sent än aldrig som man brukar säga (som syster sa när hon kom för sent till lektioner på gymnasiet). Sprang en herrans massa på löpbandet och det var gött. Nästa gång ska jag se om man kan få nån som hjälper mig att använda maskiner för det där med styrketräning är inget jag är nån hejare på...

På vägen hem slank jag inom Starbucks för att belöna mig med lite latte. Sjukt att de redan börjat med julmuggar. Hatar sånt! 1 december tycker jag är tidigast man får börja julpynta och julhajpa. Annars hinner jag tröttna och det känns bara falskt och konstigt. Iofs känns julen extremt avlägsen här då det för mig fortfarande är sommar (specillet idag). Men annars tycker jag hösten har kommit hit. Litegrann. Iallafall på sen eftermiddag/kväll. Därför införskaffade jag mig en stickad grå stor tröja/kofta häromdagen. För att en dag senare konstatera att Kristin hade köpt en exakt likadan (betyder det att jag också hamnar på en streetstyle-sida snart? Skämt å sido). :P

Så, ikväll ska jag inte göra nåt särskilt. Ska skriva klart en uppsats som jag segar som fan med. Måste kolla en film för att skriva den. Ska se till att få skiten gjord så min söndag kan bli roligare och skönare. Ska nog snart till mig ner till Albertsons och köpa Twizzlers (yum). Så där har ni min kväll.

Imorgon och söndag är det tennistävling! Jag ska inte delta (*puh*) men självklart ska jag dit och kolla in dem i min klass. Börjar kl 8 imorgon (en LÖRDAG, värsta helgerån om du frågar mig) men jag kommer vara där vid tio/elva och kanske möta upp Lucía senare. På kvällen har jag lust att gå på bio och se nya filmen "Role Model" som öppnade idag... Får se vem som är sugen.

Näe, nu ska jag glo på Californication.

Later,

Skunk

Det luktat skunk på mitt rum. Bokstavligt talat.

"Stylista"


Kollar på Stylista som är en ny realityserie. Den handlar om ett gäng unga människor som vill bli junior editors på ELLE magazine. Det är ganska patetiskt men samtidigt faktiskt ganska kul! Dock stör jag mig på den onda chefen (tänk The Devil Wears Prada). Vad jag inte fattar är varför man som chef måste bete sig så osympatiskt, vara allmänt otrevlig och förnäm. I det här avsnittet fick de bla som uppgift att pitcha ett förslag på ett födelsedagskalas för chefens systerdotter. Systerdottern var en f*cking replica av chefen. Och hon var svinful och såg helt läskig ut. Uuugh.

Ciao,


Första dagen


Jahaja. Då var det det första dagen på Den Stora Förändringen. Även om Obama inte tillträder förrän den 20 januari så börjar ju mycket av arbetet redan nu.

Hans tal igår var helt underbart. Ögonen tårades nog på fler än mig själv om jag säger så.

TV-kanalerna sänder självklart fortfarande oavbrutet om valet. Det är två stater som fortfarande inte är helt klara t.ex. Men oj vad rätt detta känns! Märker att alla här verkade lättade och glada!

Nu ska jag till skolan men först inom Starbucks och fira med en grande soylatte. Sen ska jag gratulera mina amerikanska vänner i skolan. :)

Get used to this sight:




Tomorrow we'll wake up to a better world

Så känns det nu!

Detta är historiskt och jag är här!!! Vilket jag är väldigt tacksam över.


Peace!


Det är i princip klart! OBAMA är USA:s 44:e president!!!


Obama leder stort och ännu har Californias 55 platser inte räknats in. Detta tog slut snabbare än alla trodde! Nu väntar vi på att Obama ska snacka. Just nu snackar McCain och han är faktiskt ganska snäll mot Obama. Dock är stämningen i Phoenix, AZ väldigt nedstämd. Annat lär det vara i Chicago! Wohooo!

4th of November = Election Day


Here we go! Tänker nog skippa Engelska 70 (vi gör ändå sällan nåt vettigt där och jag har aldrig missat en lektion) så att jag kan göra läxorna då och vara fri i eftermiddag och kväll för att sitta klistrad vid teve:n. Sitter just nu i min Obama-tröja och hoppas på det bästa! Klockan är 10.40 här och därmed 13:40 på Östkusten så snart ska väl några slags siffror trilla in.

Vi ses,

Okey, detta är läskigt på riktigt


I morse fick jag sms av en klasskompis tillika vän (Ana). Hon skrev att hon sa fast i trafiken på motorvägen pga en gunman. Fick inte reda på mer än så förrän jag kommer till spanskaklassen och det bara är fem elever där. Läraren berättar vad som hänt: en galen (antar jag) man med en USA-flagga, en McCain-skylt och ett gevär samt en väska med en misstänkt bomb har placerat sig på en bro över vägen. Han hotar folk och säger att han ska döda i sin tros namn bla bla bla. Detta var vad min lärare sa, mer vet jag inte. Mer än att han är identifierad och att poliserna har honom "under kontroll". Lär väl få veta mer senare.

Sånt här gör mig inte jätterädd men lite skraj blir jag faktiskt. Det kunde ju ha varit en väg närmare mig. Det här med vapen känns helt enkelt så grymt overkligt för mig och min "europeiska hjärna". Hade en "hetsk" diskussion med en pojke (amerikan) i min klass om detta och jag kan bara inte förstå hur man kan få ha vapen på detta vis. Samtidigt tog han det för givet att han kunde behöva det för att försvara sig. Hans mor bor tydligen ödsligt och nära ett ställe där knarkare bor. Nån gång hade de kommit dit för att råna henne och skada henne. Klart han vill att hon ska ha ett vapen att försvara sig med då. Och det kan jag på något vis förstå. Ahja, det här med vapen är inget lättdiskuterat. Som en annan påg i samma klass sa: "I used a gun one time. Don't do it. You'll be freaking deaf". Ja, så kan man ju också se det. :P

Nee how, jag vet att jag skulle ha uppdaterat igår men jag hann verkligen inte! Spanskauppsatsen tog så sjukt jävla lång tid. Och efter de hade jag en annan uppsats att skriva. Den senare ska jag skriva klart nu. Jag sitter i bibblan med min laptop. Nu har jag ca två timmar på mig. Heja mig!

Ciao,

Snart så...


Ber om ursäkt för extremt dålig uppdatering. Idag är det söndag och jag har mycket att stå i. Håller på att tvätta, har städat etc etc. Ska skriva en tre-sidig uppsats på spanska samt skriva klart en engelska-uppsats. Men I promise, snart kommer ett inlägg om helgen! Dock utan bilder pga min cepekamera/kamerasladd...

ttyl,

RSS 2.0