I'm resting


Jo, jag gör faktiskt det. Jag VILAR. Verkligen vilar. Jag ligger, alternativt sitter, i sängen. Kollar på nerladdade filmer. Läser lite. Surfar rundor. Om jag hade kunnat göra detta tidigare i veckan när skiten bröt ut hade den kanske varit long gone nu. Men men. Bättre sent än aldrig. Jag dricker en massa (vatten alltså) också. Det är bra brukar mamma säga men jag brukar sällan kunna få ner så mycket. Jag äter en del mat också och det ska ju hjälpa eftersom kroppen behöver energi för att bli frisk. Typ. Måste verkligen vara frisk på måndag nämligen. Helst redan imorgon då jag ska plugga undan en del.

Roligare än så här blir det inte idag.

Hej på er,

Skit-vecka och simtest.


Vad jäkla jobbigt allt blir så fort man är sjuk. Saker som man inte ens annars tänker på är jobbiga. Idag var jag tvungen att cykla ner till stranden för att i simhallen ha simtest för att kunna vara med i surfklassen. Piece of kaka tänker ni säkert. Det tänkte jag med om jag ska vara ärlig. Jag är ju gammal simmare och movsen sitter kvar. Men när man har feber och skallen full av snor så är det inte så lätt. Kunde inte andas och när det var 25 meter kvar trodde jag seriöst jag skulle vara tvungen att gå över till bröstsim eller dö. Eller att badvakten skulle kasta sig ner i vattnet för att jag såg så utmattad och hjälplös ut. Men endera hände och jag klarade testet och överlevde. Fint va? Ännu roligare är att Anna (min amerikanska kompis som jag hade spanska med förra terminen) lyckades crasha klassen!

Sedan satt jag och min nyfunna svenska vän Anneli och fikade och slappade i solen i nästan två timmar för sedan har vi journalistik tillsammans. Gillar läraren. Hon är bra. So far iallafall haha. Efter den lektionen var det dags för mer journalistik med samma lärare i samma klassrum. Eller läraren har inte så mycket säg i den klassen eftersom det är staff meeting för skoltidningen The Channels. Jag har fått mitt första journalistika uppdrag! Litet men ändå. Min byline kommer ju synas hehe. Jag ska göra en cd review av valfri skiva. Och jag vet precis vilken skiva! Eftersom jag är en periodare vad gäller musik så lyssnar jag just nu nästan bara på denna skiva så det passade perfekt. Fick också reda på vad mitt "beat" är. Det innebär att jag har ett område på campus som jag ska se till att dra ut intressanta reportage från. Mitt beat är School of Modern Languages vilket dock var vad jag skrev längst ner på min önskelist för jag kunde inte komma på nåt bättre. Och så läser jag ju inte spanska längre. Men iallafall, det ska nog gå bra. Ska se till att jag kan få skriva lite opinion snart också, det är kul att provosera nämligen. Kanske skriva om miljö som jag tycker jänkarna behöver uppmärksamma mer. Men det är säkert inte ett dugg populärt att skälla på dem för att de är lata och tar bilen ständigt och jämt. Anyhow.

När jag så skulle hem så skulle jag ta cyllen på bussen men så fanns där ingen plats för min cykel. Så det var bara att gå hem. I värmen. Med febern. Is it hot or is it just me? liksom...

Ja, jag tycker lite synd om mig själv för att jag är sjuk. Särskilt eftersom ganska många förslag om roliga helgplaner kommit upp. Men jag måste verkligen vara frisk på måndag. Men nåt skoj ska hittas på också. Och så ska jag köpa våtdräkt...

Vi ses imorgon. Då ska jag sova och slappa tills jag ska på newpaper lab orientation kl 1 och sedan kurera vidare och på kvällen se om jag känner för att gå på grillparty i IV.

Det var allt för denna gång.

Ciao vänner,

Sick.


Japp, sjukt vare här. Näsen rinner, huvudet känns tungt, halsen är tjock (men gör iaf typ inte ont längre). Bajs. Vet inte om jag har feber för jag har ingen termometer. Men jag tror inte det. Imorgon är det tyvärr sim- och trampa-vatten-test på surfingen men tydligen bara 100 meter och fem minuter så det kunde väl varit värre. Försöker vila så gott det går...

Försökte crasha en kvällsklass i ENG 110 igår men det var sjukt mycket folk där så det gick också åt pipsvängen. Så nu har jag två dagar då jag har fyra timmar hål! Suger. Om jag ändå hade haft en bil hade det inte varit så tidskrävande att åka hem emellan. Idag är det iaf en sådan dag. Så nu ska jag snart ta cyklen till skolan och ha Internationell Politik och efter det betala skolavgiften (kön igår var så himla lång) och sedan hem och äta lunch, läsa lite läxa och ta en tupplur. Sen tillbaka igen dårå... Ahr. Oh well.

Later,


PS. Sorry för ointressanta och agressiva inlägg.


Helt okay. Men långt ifrån perfekt.


Lång dag. Cyklade hemifrån strax innan nio och var hemma strax efter sex... Hade ju hoppats kunna crasha en klass direkt efter min första klass så att jag skulle slippa vänta i skolan i fyra timmar. Men icke då. Det första jag provade var där 16 personer som "tävlade" om en och samma plats och i den andra i princip lika hopplöst. Träffade en schysst brud från Turkiet (!) som också försökte crasha så vi åt lunch och sånt tillsammans. Sedan väntade jag mest in den sena klassen, träffade Honom lite snabbt, hängde med Sergio och ran into Lucía, Rebecka och även Haruko som ju bodde här innan. Sena klassen verkade väl helt okay, mycket jobb och så. Men jag ska imorgon kväll försöka crasha en annan klass i samma ämne. Den är bara en gång i veckan men då mellan kl 6 och 9 på kvällen. Men bättre att ha en crappy day i veckan än två. Om jag lyckas så går jag bara mellan 9.35 och 11:10 två dagar i veckan! Hur mycket bättre är inte det? Det var Han som gav mig idéen så kanske hamnar vi i samma engelskaklass (igen). --

När vi ändå är inne på det ämnet så kan jag väl lika gärna berätta hur sjutton det ligger till på den fronten. Killar är svåra. Väldigt svåra. Jag har aldrig och kommer förmodligen aldrig att förstå mig på dem. Men iallafall. Så vet ni ju att det finns en man som jag är ganska förtjust i. Och som jag tror är lite förtjust i mig med. Men jag vet inte helt säkert. Han är fruktansvärt svår att förstå sig på. Vi träffades lite idag iallafall. Och jag är en sådan där envis person som inte direkt ger mig förrän jag får vad jag vill ha. Så den som lever få se vad som händer med den där lustiga varelsen och mig. Om något händer. And I'll try not to get hurt, promise.

Nu ska jag softa med Marabou och te. Känner mig fortfarande lite kass nämligen. Shottade en whirre (whiskey för er pundhuven som inte fattade) innan iaf (frågade såklart Pat först) och det har ju visat sig hjälpa innan.

Ses imorgon! Blir en lång dag det med med surfing (fast bara info imorgon) kl åtta, två journalistikkurser (soo exciting!), hem och softa och käka, försöka crasha en engelska kl 6-9 dårå.

Ciao,

Första skoldagen och halsen gör ont


Vaknade med halsont :( Men har nu druckit både te och kaffe så det känns lite bättre. Men nån halvtimmes promenad till skolan blir det inte. Får ta bussen istället. Hoppas den inte är överfull bara (första skoldagen kan nog bli lite kaotisk). Såhär ser schemat ut iallafall:

9:35-10:45 (?): Int'l Politics
11:10: Crasha en ENG 110
3:55-5:15: ENG 110 som jag redan är registrerad i. Måste gå dit om jag inte lyckats crasha den andra. Annars står jag ju utan ENG 110...

Vi ses ikväll!

Festen innan allvaret


Hängde med Sarah och hennes nya amerikanska rumskompisar (som för övrigt verkar jättegoa) till IV på fest. Lite mer dricka än vi hade tänkt oss (?), men det kan ju bero på att både jag och Sarah är ganska så väldigt lättpåverkade haha. Vilket iofs är billigt och bra i drift! Brukar vara ganska skeptisk till IV men igår var riktigt kul! So, thank y'all!

Såhär såg jag ut (iaf innan jag gick ut). Hippie-hippie-shake?



I övermorgon

... börjar skolan! Shit vad snabbt tiden gick!!!

Har lite grejor jag måste göra första skolveckan... Crasha en klass t.ex. Köpa böcker för två ämnen. Betala skolavgiften och uppdatera mitt ID-kort. Men det ska bli jättekul att börja igen! Har så många klasser jag ser framemot så jag hoppas det ska motsvara förväntningarna.

Nu är klockan halv tolv och jag funderar på om jag ska ta en powerwalk... Har lite ont i halsen men det har jag haft i över en vecka på morgonen innan jag ätit och druckit nåt varmt. Ahja, jag får ju passa på nu när det för tillfället inte regnar.

Ciao,

Italienskt och Kate Winslet


Igår hängde jag med Sarah på middag på en italiensk restaurang tillsammans med tre nya svenska (en norsk?) tjejer som precis kommit hit som Sarah kommit i kontakt med via Kilroy för att typ vara en person som kan hjälpa till med frågor och sånt i början. Åt en jättegod grönsallad med grillad kyckling, valnötter och gorgonzola och drack alldeles för mycket Diet Coke (men påfyllning är alltid gratis så vad göra liksom? :P). Sedan gick vi bort till bion där Kate Winslet skulle anlända och nästan precis när vi kom dit så hoppar hon ur en stor, svart bil och går ut på röda mattan. SÅ snygg hon är! Helt stunning! Fast jag tyckte bättre om det röda håret hon hade i Titanic än det blonda... Men så verkar hon så trevlig och ödmjuk också. Trots att hon är en av de absolut bästa skådisarna i vår tid så verkar hon allt annat än divig. Och sådant är ju alltid trevligt.


Nästan som välgörenhet...


Ekonomisk kris, lågkonja, svag krona och årets fattigaste månad januari. Men någon måste ju hjälpa till att få igång ekonomin. Så det enda rätta måste ju vara att köpa sig ett par svindyra solbrillor! (För tidig födelsedagspresent från mor och far). Nu måste bara solen komma fram igen! För hittills har den lyst med sin frånvaro...




Yesterday and today. SBIFF.


Igår fixade jag lite här hemma och tog hundarna på morgonpromenad ute i regnet. Merry tyckte jag var hardcore men seriously så regnade det knappt och jag tycker faktiskt det är rätt mysigt att vara ute i regnet då och då...
Sedan skyndade jag till bussen och in till stan med Sarah. Skulle fixa en grej på banken men var tvungen att ha mitt pass vilket jag inte haft tidigare. Jäkla rövhål. Sedan spanade jag inte solglajjor (Ray Ban Wayfarers) som jag ska köpa idag (tidig födelsedagspresent). Vi träffade två andra trevliga svenska tjejer som vi snackade lite med och så gick vi till nyöppnade Pinkberry för lunch! Det är en kedja med snyggt inredda lokaler och så serverar de typ frozen yoghurt med färska bär och annat gott som topping. Inget sensationellt (en del brudar är tydligen typ helt besatta) men absolut gott och fräscht!
På hemvägen stannade jag till på skolan för att köpa lite böcker. Två kan jag inte köpa än för jag ska antagligen ha en annan klass (ska crasha en i samma ämne men på annan tid så att jag får en nimmare schema) med en annan lärare vilket innebär andra böcker. Men jag köpte mina två journlistböcker iallafall och block och pennor.

Idag har jag hittills inte gjort så jäkla mycket, tänkte ta en promenad men vädret är otrevligt idag också så vi får se hur det blir med det. Om tre timmar ska jag ta mig till bussen och till stan och köpa glajjorna och spana runt i lite andra affärer. Sedan ska jag träffa Sarah och några andra brudar så ska vi ut och käka middag. Och dra förbi Arlington Theatre för där pågår nämligen Santa Barbara International Film Festival (SBIFF)! Kändisar som Kate Winslet, Penelope Cruz och Clint Eastwood är tydligen här! Så lite kändisspotting är ju inte helt fel...


Laters,


I Heart San Francisco (part 2)


Måndagen började med frukost och farväl till familjen och sedan skjutsade Erik och Alan mig till BART som är San Franciscos tunnelbana/tåg system. Tog tåget in till Union Square och dumpade min feta väska (när när när ska jag lära mig how to travel light??) på mitt hotell. Ett ganska schysst hotell till ett bra pris (typ 50-60 dollar om jag minns rätt) med väääldigt centralt läge. Köpte en latte och gick till Union Square och satte mig i solskenet (varmt denna dagen!) och väntade in Sergio. Han hade med sig sin bästa vän (en brud jag inte kommer ihåg namnet på, eller iaf inte kan stava) och vi käkade lunch på The Cheesecake Factory ovanför Macy's. Tog Ceasersallad som var så enorm att jag skämdes för hur mycket jag var tvungen att lämna. Hatar när de har så stora portioner (jag tog ändå 'small') för det känns ju aldrig bra att slänga mat, det tar emot liksom. Anyways, cheesecaken till efterrätt var yummy men såklart sjukt mäktig.


Sedan begav vi oss till området Haight som är typ det gamla hippiekvarteret. Nice ställe med massa vintageaffärer och coffee houses. Köpte en liten blommig klänning för ynka 8 dollar. Vi gick runt där länge länge och körde sedan tillbaka till mig hotell och Sergio körde hem till sig för det var nåt skit han var tvungen att ordna.

Haight

Så jag gjorde det enda rätta: shoppade! Någonting måste man ju ha med sig hem och det ligger ett stort H&M precis vid mitt hotell. Så lite underkläder och en vårjacka (från Forever XXI) åkte ner i kassarna. Sedan käkade jag BK-middag (första gången någonsin under min tid i USA...) i horisontell ställning på hotellrummet och bara slappade.

Tisdag och Obama tog över Vita huset!!! Vilket jag såklart var tvungen att se! Det bästa var iofs att se Bush lämna huset... Perfekt med tidsskillnaderna ibland eftersom detta sändes på morgonen i California men ju var på dagen i Washington...

Yay!

Sedan begav jag mig via Cable Car (som blev gratis för de inte hade växel på en 20 dollar he he) till Pier 33 varifrån jag tog färjan till Alcatraz! Väldigt populärt turistmål och kändes självklart för mig att besöka. Hur intressant är det inte på en skala liksom? Ni vet ju vad det är så mer behöver jag inte förklara men annars kan ni läsa mer här http://en.wikipedia.org/wiki/Alcatraz.  Jag såg först en introduktionsfilm (där jag snackade lite med en britt som reser jorden runt och hade sett svenskar i varenda hörn av världen - that's us!) och så vandrade jag runt bland byggnaderna. Sedan gick jag in i själva cell house och gick audio touren som verkligen var bra! Man fick hörlurar och typ en mp3 och så gick man runt efter instruktioner och så pratade gamla interner och väktare om hur det varit på Alcatraz. Samtidigt hörde man ljud av celldörrar slå igen, fångar som skrek etc. Väldigt bra tur! Man fick se cellern inredda som de kända rymningsförsöket då några fångar tillverkat. Det som slog mig är hur sjukt nära ön ligger San Francisco. Vyn är helt oslagbar. De sade också att det var det som var så ruttet för fångarna för de blev varje dag påminda om livet utanför fängelset som var så påtagligt nära men onåbart för dem.





Efter Alcatraz kom Sergio och hämtade mig och så åkte vi över Golden Gate bron till Mill Valley som är hans hemstad. Där körde vi en lång slingrig, brant väg upp till bergstoppen Tamalpais Mt (jävla tur att Sergio är van att köra på såna vägar). Helt oslagbar utsikt!!!
 

Efter det gick vi på bio för jag ville verkligen se Milk i San Francisco eftersom den utspelar sig där. Helt amazing film! Ska skriva mer om den senare...

Efter det skjutsade Sergio in mig till centrum och jag köpte med mig mat och dricka och begav mig till Greyhound-stationen och 10pm var jag på väg till Santa Barbara igen och var hemma igen 7am i onsdags. Tröttsamt men helt okey. Det störiga var ju att bussen stannar så ofta vilket gör det svårt att sova då ljusena slås på och chaffisen säger nåt i micken vid varje station och nya passagerare kliver på.  

Det var det det! Som sagt, San Francisco: I Heart you!! Underbar stad. Res dit helt enkelt!!!

I Heart San Francisco (part 1)


Mitt lilla äventyr i San Francisco började i fredags då jag på förmiddagen klev på Greyhound-bussen. Från 11am till 9pm var Gråhundbussen mitt hem. Fruktansvärt lång tid kan tyckas, men jag är ganska van att åka bil/buss länge efter min familjs många resor till Jämtland (då vi åkte ca 14 timmar på en dag) och södra Europa. Det enda störiga var att busshelvetet stannade så många gånger eftersom det tydligen bara går direktbussar mellan San Francisco och Los Angeles. Oh well. Fredag kväll kom jag alltså fram och där väntade min pappas kusin Erik och hans mor Brita på mig. Det var såklart lite nervöst att träffa de eftersom de är family men jag har ju bara skrivit med Erik och pratat lite i telefon. Brita pratar svenska men Erik kan bara förstå och inte prata, trots fyra års svenskastudier på Berkeley. Vi styrde bilen mot deras hus i Millbrae som ligger en bit söder om SF. Dock inte alls långt, som t.ex. mellan LA:s olika stadsdelar. Träffade Eriks fru Carmen och deras son Alan. Alla är verkligen jättetrevliga! Alan var lite blyg i början men sedan blev han väldigt fäst vid mig.



Lördag tog vi bilen till Fisherman's Wharf där alla piers ligger, bla kända Pier 39 som är ett äkta turistställe. Men ändå trevligt och mysigt. Brita köpte en "I Heart SF"-tröja till mig och massa vykort. Hon är så snäll och ville ge mig typ allt haha. Sedan tog jag, Carmen och Alan en Cable Car från piren till Union Square. Där mötte vi upp de andra och gick till en sådan där 50's Diner (ni vet) för lunch.



Vi körde vidare till utsiktsplatsen Twin Peaks. Maffig utsikt över hela San Francisco och SF bay. Kan väl tilläggas att under hela min vistelse så var det inte dimmigt alls! Det var tom t-shirt-varmt stora delar av tiden. Detta var dock ovanligt så jag antar att jag var väldigt lucky.
Sedan körde vi runt ett slag och bara kollade in lite grejor och stannade vid en strandpromenad nära Bay Bridge. Shoppade lite middagsmat och Brita köpte kaffe till oss på Starbucks. På kvällen kollade jag och Alan på Mamma Mia (som han redan hade sett minst fem gånger och kunde alla repliker och låttexter till) och så åt vi kräftor (!) och köttbullar till middag. Vid niotiden var jag alldeles sjukt trött, förmodligen fortfarande ganska jet-laggad sedan tisdagen Atlanten-korsande...

Söndag gjorde vi matsäck och körde över Golden Gate Bridge till Marin County där Muir Woods ligger. Där finns de kända Redwoodträden som är de längsta i hela världen! Här hölls också ett känt FN-möte när Dag Hammarskiöld var generalsekreterare. Vi gick några timmar, picknickade och hade det allmänt trevligt. Fantastisk skog!



Erik, Carmen, Alan och Brita i Muir Woods.




Vi spanade in bron från båda sidorna. Underbart vackert. Helt klart och inte alltför blåsigt. Körde vidare och kollade in ett område där militären tidigare bodde, det rikaste området, den största stranden och stället Erik växte upp. På kvällen kollade vi fotoalbum och sedan gick vi till en Thairestaurang och fyllde magarna med Pad Thai och curryrätter.
Sedan Alan tvingade mig att kolla på Scoobidoo tills jag nästan somnade.

Skönt


Jag älskar att resa. Att se nya platser och nya människor. Verkligen. Men satan vad skönt det är att glida i mjukisbrallorna, inta horisontell ställning, dra igång en rulle och samtidigt stuff my face med svenskt godis. Känns behövligt efter nattens niotimmars Greyhound-färd. Och det Nya Nyttiga Livet kan ju alltid börja imorgon istället...

G'natt.

Home again!!!


I'm alive!

SF var underbart! Pallar inte skriva massa nu, men inom nåt dygn eller så så ska jag berätta :)


And then I'm off

Again.

Wohoooooooooo! San Francisco liksom!!!!

Klockan är sju på morgonen och jag känner mig lite mosig. Men jag var så trött igår att jag somnade strax efter nio haha. Ska käka och göra mig iordning för vid nio måste jag ner till bussen som ska ta mig till bussen :P Handlade lite färdkost igår men man kan ju hoppas bussen stannar på vägen så man kan få i sig lite varm, lagad mat. Jag har bara proteinbars, low fat cheese snacks, äpplen, bananer, valnötter, juice, macka och lite svenskt godis. Kolhydatschock därja. När mor och Julia kör LCHF (low carb high fat) kör jag HC only hehe.

Ses när jag är hemma i SB på onsdag!!

Ha det lovely!


Back to California


Hemma igen. Är helt slut. Men inte tillräckligt för att ta en nap. Kanske lika bra att vara uppe istället och somna tidigt ikväll... 

Var trevligt att träffa Sarah igen! Hennes nya lya är mysig. Sjukt nära till skolan med! Vi träffade en fd klasskompis (i Sverige) till henne + några andra svenskar. Sjukt mycket svenskar här är. 'Ah naj', känner jag ju bara. Håller mig undan från de alla förutom Sarah. :P Vi gick runt på skolområdet och jag kollade lite vilka böcker jag behöver. Inte speciellt många och inte speciellt dyra. Inte om man jämför med Sarah's ekonomiböcker iaf. Ibland har man tur... Sedan skulle hon ha träning och då stack jag till Taco Bell och åt burrito och drack Strawberry Freeze vilket passade bra i värmen... Gud alltså, jag smälter typ bort...

Har börjat min återkomst väldigt bra motionsmässigt. Har lovat mig själv att verkligen komma igång med träningen för jag vet hur mycket bättre jag mår av det. Idag har jag promenerat minst 1,5 timmar i värmen och mer måste det bli för jag måste till affären och köpa färdkost till imorgon. Kanske ta hundarna en liten sväng med? Anyways, om man rört sig mycket är man värd lite godis. Och är det varmt ute så ska man dricka vatten och äta salta saker, så jag käkar Turkisk Peppar, mmmmmmmmmm, så jävla gott. Men inget amerikanarna gillar antar jag. Ska lura i Pat en senare, mwahah.
Iallafall så är planen att börja springa 2-3 ggr i veckan med början efter SF-vistelsen. Blir nog bra. Sedan ska jag ju surfa två ggr i veckan men vi ska inte entra vattnet förrän i februari om jag minns rätt...

Näe nu ska jag tvätta och lyssna på Sugarplum Fairy (lööv) högt högt på stereon i vardagsrummet (jag blev nyss ensam hemma :P).

Laters,

Svårt att sova, sommar, Sarah


Suck. Vaknade strax innan sex alldeles genomsvettig och kunde bara inte somna om. Sedan började solen gå upp och då gick det såklart ännu sämre. Gav upp och slog på datorn och läste alla bloggar jag kunde komma på. Vid halv åtta gick jag ut och tog en promenad. För varmt för hoodie. :P Underbar tid på dygnet när man tänker efter. Solen hade nästan nyss gått upp men värmde redan skönt. Doftade blommor och luften kändes alldeles klar.

Nu har jag mest käkat och stökat lite och börjat plocka fram grejor till SF-tripen. Men nu ska jag träffa Sarah! Ska ner inom Starbucks och sedan gå till hennes nya lägenhet (ligger precis vid skolan). Blir en rätt bra promenad, kanske inte så smart att gå när det är som varmast men men :P Julmatskaggen måste bort!

Vi ses senare!

Samtal med fars kusin och om min telefonskräck


Nyss ringde min pappas kusin på min mobil! Hade mailat honom om när jag kommer med bussen etc nämligen och gett honom mitt nummer. Han var inte jättepositiv till att jag ska åka Greyhound för det har hänt lite läskiga saker på stationen i SF (tvekade lite om jag skulle skriva detta, morsan är som vi alla vet av ganska klent virke :P) på sistone men jag har ju redan köpt biljetthelvetet så det var inte så mycket att göra. Han ska iallafall vara där en stund innan jag anländer så det ska nog bli säkert och bra. Han var trevlig och ganska lätt att prata med! Alla som känner mig vet att jag inte riktigt gillar att prata i telefon. Egentligen gillar jag knappt att prata i telefon med människor jag känner väl heller, bara ibland när man verkligen har saker att säga. Men att prata med främmande människor som man sedan även ska träffa (alltså inte försäljare etc inkluderat) tycker jag inte alls om. Men för att mitt senaste samtal gick bra så känner jag mig nu nästan tillräckligt modig att själv ringa ett annat samtal. Fast det är ju alltid värre att ringa upp en att bli uppringd? Ja, ni ser ju hur patetisk min telefonskräck är. Men jag gillar helt enkelt inte det. Särskilt inte här där teckningen (/täckningen?) är så jäkla opålitlig. Samma ställe har ibland nästan perfekt teckning och ibland hör man typ nada... The yanks är inte bättre på allt trots allt.

Mazel tov på mig.

Kan det verkligen stämma?


Har en googlestartsida som visar vädret i Santa Barbara. Det står att det är 84F, vilket alltså nästan är 30C!!! Är det möjligt? Jag som trodde det skulle vara typ lika kallt som när jag drog för drygt tre veckor sedan... Yllekappan lär ju inte behövas idag...

Är sjukt trött eftersom jag vaknade innan nio även om jag somnade efter två. Men nu är allt uppackat! Eloge till mig ja! Tycker om att fixa sånt så snabbt som möjligt. Ska hoppa in i duschan och sedan hälsa på hundarna :) Har saknat dem! Sedan måste jag ner på stan och föra över pengar, hämta nya checkar, köpa bussresa till SF och svänga inom drugstoren. Kanske en snabb sväng till stranden med. Sedan lär jag vara ganska slut.

En rolig (?) grej igår btw. Kom till LAX tidigare än väntat och eftersom custom redan var klar så hade jag inte nåt att göra och orkade inte gå till en terminal där det fanns mat. Jag var så hungrig och törstig att jag var snurrig. Och så trött att jag somnade till med huvudet på mina väskor sittandes på en bänk då jag väntade på bussen. Bussen kom och jag var den enda där. Somnade så fort den började köra. En liten stund senare är jag i ett mellanting av sömn och vakenhet och chaffisen säger att jag är nog den enda passageraren men att en kille ska på också så han kör en runda till runt hela LAX. Sov alltså gott redan innan vi lämnat flygplatsen haha. Hatar att vara nyvaken bland främlingar, jag säger skumma saker och vet inte ens vad jag säger... :P

I'm back and it's even better than I left it


Sitter på mitt andra rum nu och allt är finfint med mig!!! Solen skiner och det är strax över 20 C. Exactly how I like it. Har käkat kaviarmacka och dricker mitt svenska kaffe till frukost. Städarna är här men mitt rum är redan städat så jag ska strax börja packa upp istället....

Resan var LÅNG. Jävligt lång. Flyget från Köpenhamn till Seattle var dessutom försenat en timme så jag kände mig något stressad när jag stod i kö till customgrejen i Seattle. Men jag klarade det! Flygplatsen var mindre än jag trodde så det gick smidigt när man väl var inne. På den långa flygningen satt jag bredvid en nybliven pensionär som hade varit i Finland för hans fru var därifrån. Först tyckte jag han var lite äcklig för han luktade lite svett och hade kass andedräkt (verkligen drömpassageraren att hamna bredvid...) men vi pratade rätt mycket om ditten och datten och han var verkligen jättesnäll!

Hoppas det är bra med er med!!

Vi hörs senare!

Rainy night & angry stomach. Tomorrow comes.


Vi hade take-out från Rosegarden till middag och någon timme senare hade samtliga familjemedlemmar magbesvär... Gulp.

Annars så är jag klar med vad jag bör vara klar med och ska gå upp i tid imorgon så jag hinner kolla igenom handbagaget och sånt.

Nu ska jag och syster ha lite spa och kolla Fawlty Towers. Man vill ju vara fräsch när man reser!


Imorgon blir det upp halv åtta för att säga hejdå till far och bror och sedan ta en smoothie och en halvtimmes promenad. Har hört att det är bra att motionera inför långa flygresor. Sedan ska jag och syster träffa mor på Duvanders för att käka frukost och dricka kaffe. Därefter hoppar jag på tåget till Kastrup 11:23. Sedan har jag nästan tre timmar på flygplatsen då jag ska käka i lugn och ro, läsa och kolla på film och sånt. Lyfter 15:45 och lander tio timmar senare i Seattle, WA. Får vänta två timmar där och sedan åka vidare till Los Angeles vilket tar nästan tre timmar. Efter säkerhetskontroller och det skitet ska jag ta bussen kl 23 till Santa Barbara och den är framme 1:30 och där hämtar Sheryl mig (schyst!) och kör hem. Så om allt går som det ska (inget knasväder eller förseningar) så är jag i mitt andra hem onsdag klockan 11 på förmiddagen svensk tid!

Vi ses på andra sidan Atlanten!!!

Kärlek,


Snart här :)


Last day...


Lite skit som måste göras fortfarande... Ska snart promenera ner till Tandvårdshuset och be de fixa min tandställning (har fortfarande en liten tråd på insidan av underkäken) för den gör ont!  Sedan ska jag och syster hämta upp mormor och fika med henne i stan för hon vill ge mig några slantar till resan (och det tackar man ju inte nej till). Sedan ska jag köpa några smågrejor. Ni vet hur det är innan resor, man tror man har handlat allt men dagen innan kommer man på massa smått skräp man måste ha... Sedan ska jag kanske träffa Mia och Linn över en fika (jävla massa fikor).

Annars så känner jag mig ganska klar! Började t.o.m. packa igår och är nästan klar med det. Självklart kommer väskorna behöva stängas med våld. Så blir det alltid. Oh well.

Vi hörs när jag har något vettigare att skriva... :P

Jag saknar er redan


Jag hatar att sakna.
Det är så jävla jävla jobbigt. Jag har så fina vänner här i Sverige som jag redan saknar. Har kanske inte så väldigt många. Men väldigt fina. Både på in-och utsidan såklart. Igår var det kinda lite avsked för en del av dem. Vissa av er vet jag att jag kommer träffa snart igen men en del har jag ingen aning när jag kommer se nästa gång. Linn t.ex. får inte ens åka in i USA utan visum så hur ska hon kunna hälsa på mig utan att börja skola där och därmed skaffa visum? Lasson kommer vara i USA när jag möjligtvis är i Sverige (i sommar, har inte bestämt mig än). Mia har jag inte en blekaste om var hon kommer befinna sig. USA as well kanske? Matilda har jag inte heller någon aning om var hon kommer att vara, Sverige, Norge? Syster vet jag iallafall kommer att hälsa på mig i vår. Kanske Klara (som just nu bor i NY) kommer i februari (hoppas hoppas, det är ju snart + jag fyller år då!!).

Men just nu saknar jag er redan så mycket ska ni veta. Jag har såklart vänner i USA med och hoppas få många nya detta året (eftersom folk kommer och går ganska snabbt). Men det är ju inte detsamma även om jag trivs med dem. Mia t.ex. är den jag känt längst i hela mitt liv som jag fortfarande hänger med. Tror vi träffades när jag var 7 eller 8 år. Det blir ju aldrig riktigt detsamma med vänner man än så länge känt några månader. Så jag hoppas verkligen vi ses strax igen kära vänner!!

Idag ska jag träffa Sofia som inte kunde vara här igår. Hoppas verkligen hon kan komma och hälsa på med!!


Klara och jag i Barcelona -07


Lasson och jag Nyårsafton 08/09


Jag och Mia nångång 07 el 08


Jag (utan hals :P) och Matilda 06?


Jag och Linn studenten-07


Jag och Sofia, Barcelona-07

Vackra minnen!!!

El último fin de semana en Suecia!

(Sista helgen i Sverige)

Känner mig ganska ready to leave nu. Eller, alltså, inte just i detta ögonblicket men allt tycks vara i sin ordning inför avresan. Har idag, söndag och måndag kvar sedan bär det av!

Idag ska jag hem till Maria i Degeberga och hänga med henne. Ikväll ska vi hit och göra tacos med några andra brudar. Dock tyvärr inte Linn :( Men vi ska ses imorgon liksom Kvistan. Henne har jag knappt sett på hela lovet för hon var i Barca ett tag...

Nej nu måste jag sminka mig och fixa håret.

Laters,

Fotografera


En sådan här kamera köpte jag häromdagen (begagnad, man är väl inte gjord av pengar heller). En Minolta Dynax 4. Den är såklart inte digital för då hade den kostat flera tusen kronor. Nej, det är en analog systemkamera som jag har tänkt lära mig fota lite med. Lite otippat kanske? Jag kan iallafall praktiskt taget ingenting om det och jag har inte ens en instruktionsbok till kameran. Men jag ska leta lite info på nätet, kanske låna en fotobok på bibblan och såklart utforska själv. Och så ska jag till en kameraaffär där de får visa mig hur jag sätter in film och annat sånt som känns bra att kunna (no shit).

Vidare till vad jag egentligen tänkte skriva här är att det verkar väldigt populärt bland (yngre) människor idag att fotografera. Oftast med vanliga digitalkameror. Jag hittar en del i bloggar och min syster brukar också hålla på. Det är såklart inget fel med detta. Det jag är så trött på är alla dessa bilder på fruktansvärt tråkiga och till synes obetydliga saker. T.ex. en närbild på ett löv eller ett grässtrå eller en bit asfalt eller en frukt och fan och hans moster. Visst är bilderna ganska fina men så satans tråkiga!! De bilder jag är intresserad och vill kunna fota själv är bilder på människor. Människor! Bilder med nåt som händer. Något som fångar intresse. Något som förmedlar en känsla. Sedan kommer jag säkert ta massa coola bilder på t.ex. grejor i San Fransisco men alla bilder med människor är intressantare bilder och framförallt mycket roligare att framkalla och titta tillbaka på. Det har iallafall min far alltid sagt. Jag är väldigt beredd att hålla med.

Det var bara det,



Crap


Bajs. Sitter och filar på ett mail jag ska skicka till dad's kusin i SF. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. För övrigt är jag lat och borde ha fixat lite mer idag. Istället har dagen bara runnit iväg och pengar har spenderats. Och så börjar jag få ångest blandat med excitement över att jag snart åker igen. Det är så jävla jobbigt att säga hejsålänge en gång till. Särskilt syrran. Nu har jag vant mig vid sånt mys som att titta på massa film och SATC, köra in till stan och shoppa & fika och bara allmänt hänga med henne. Sånt som vi har gjort. Så nu de sista dagarna känns det som att jag vill hinna göra sånt så mycket som möjligt. Fan jag hatar att inte kunna leva mer i nuet. Jag tänker nästan alltid framåt eller bakåt i tiden. Jävla stört det där. Hur gör man?

Listjävel

JAG VET, alla tycker inte lika mycket om listor som jag gör. Anyways:

Vilken årstid tycker du bäst om? Sommar (i Sverige), höst & vår (i USA).
Brukar du sjunga i duschen? Ja, om jag är på sådant humör så.
Vilken sport tycker du är roligast att se på tv? Fotboll, tennis och alpint.
Vad skulle du göra om du vann en miljon kronor? Finansiera mina studier.
Vad är det bästa med julafton? Julklapparna såklart! Och tända ljus, granen, gå i kyrkan.
Vad får dig att slappna av? Varma bad.
Tänker du ofta på sex? Det händer väl.
Är du mörkrädd? Nej. Jag tycker det är mysigt (dock inte som i Sverige: halva dagen på vinterhalvåret - då blir jag deppad).
När går du upp ur sängen en typisk helgmorgon? Typ vid tio. Kan oftast inte sova längre även om jag varit ute sent kvällen innan.
På vem/vad avreagerar du oftast din ilska? Vet faktiskt inte.
Tycker du rökning/snusning borde förbjudas i lagen? Nej! Jag hatar båda delarna men det är inte upp till lagboken att avgöra om gemena man vill nyttja tobak eller inte. Alla måste använda sitt sunda förnuft.
Bor du utomlands? Ja, and I love it! Santa Barbara, California.
Hur länge varade ditt längsta förhållande? Typ... ett och ett halvt år...
Bråkar du och dina syskon ofta? Typ lite varje dag.
Läser du ofta böcker? Ja, har alltid en bok på g och så har det varit sedan jag lärde mig läsa.
Vad föredrar du för sorts filmer? Drama. Gärna verklighetsbaserade och historiska men också fantasy som Harry Potter.
Vad slösar du mest pengar på? Oj... Det är nog mycket det. Massa skit som jag inte ens märker av. Kaffe, mat, kläder, skönhetsprodukter etc.
Vill du gifta dig? Nej. När (om) jag träffar någon som jag känner att jag vill spendera resten av mitt liv med så tycker jag att det räcker att vi två vet om det, jag behöver inte något juridiskt bindande grejs. Dessutom slutar (iaf i USA , vet inte siffrorna i Sverige) hälften av alla giftermål i skilsmässa. Det tycker jag känns väldigt trist.
Vilka tvprogram som går just nu har du fastnat för? Ingenting som går just nu. Eller jo, Ugly Betty i USA. Annars ser jag inte så mycket på teve, laddar ner serier jag gillar istället. SATC är en ständig favorit.
Vilka husdjur har du haft innan? Har haft en kanin och fiskar. Har en hund (i Sverige) och min värdfamilj i USA har två hundar.
Var badar du helst? Ehm. Badkaret? Hav/sjö/pool. Kvittar! Bara det inte är för kallt så älskar jag att bada och simma. Jag blir som en fisk!
Vad dricker du för alkohol? Dricker inte så ofta men jag är inte så kräsen. Dricker vin och öl och vissa drinkar men helst inte för sockriga och aldrig cider - blä.
Vilka djur är du mest rädd för? ORMAR. Jag får panik av dem.
Vilken musikstil tycker du bäst om? Indie. Men allt som har med musik att göra är väldigt relativt.
Vilka språk kan du? Svenska, engelska och spanska. Sedan kan jag väl enkla grejor på franska och tyska.
Gillar du att dansa? Ibland! Men jag har svårt för att dansa nykter på krogen vilket är patetiskt. Vill lära mig dansa salsa för det ser så hett ut och jag älskar musiken!
Vad har du för klädstil? Tror inte jag har någon speciell. Köper det jag gillar. Följer inte modet slaviskt men inspireras såklart av vissa modegrejor. Sedan beror det på en del var jag är. I Sverige klär jag upp mig mer och mer i mörka, dova färger än i California. Där är det mer slappt som gäller och såklart kläder för varmare klimat. Och så bootcut såklart!
Vad tycker du om rökförbudet på krogen? Jävligt skönt.
Hur vig är du? Sådär. Var bättre förr.
Vad dricker du helst när du är törstig? Apelsinjuice! Vatten.

Vilken är din favoritglass? B&J cookie dough.
Vilket kaffe sörplar du helst? Starbucks eller liknande. Inte amerikanskt bryggkaffe iallafall. I Sverige gillar jag bryggkaffet.
Vilket mobilmärke föredrar du? Kan inte ett skit om sådant men de två jag har fungerar bra (peppar peppar). Samsung och Sony Ericson.
Vill du gå ner i vikt? Jag har länge velat gå ner ca fem kilo men jag tror jag börjar inse att jag är snygg som jag är nu! Jag kommer inte medvetet banta eller liknande för jag blir alldeles fixerad av sådant och då får det snarare motsatt effekt.
Vad äter du helst när du ser på film? Lösgodis och popcorn. Men jag ser på film så pass ofta att det mest blir frukt och te.
Lever dina föräldrar tillsammans? Ja.
Har du tandläkarskräck? Nej.
Är du en morgon eller kvällsmänniska? Kvälls.
Var är du född? I Umeå!


Bland det bästa med att vara på semester i Sverige...




...Är att få klä sig i fina vinterkläder! Min älskade pälsmössa jag fått av mormor och så mammas nya fina duffel. Annars brukar jag ha svart stövlar men UGG:s är varmare och skönare :)



Och såhär snygg och coolt klädd är syster!

Näe, nu ska jag fortsätta slappa på soffan mellan granen och brasan med massa ljus tända. Senare ska vi käka hemmagjorda hamburgare och cheesecake till efterrätt, mmm...!!

I'm going to San Francisco!!!


Den 16 januari bär det av till San Francisco!!! Ska ta Greyhound dit so it better be clear weather så jag får se en del på vägen... Sedan ska jag spendera helgen med min pappas kusin Erik och hans familj i Millbrae. Har aldrig träffat de men jag har skrivit e-post och snigelpost till och från med honom sedan nästan ett år tillbaka. Sedan på måndagen när de jobbar igen ska min klasskompis Sergio från en av höstens kurser i Santa  Barbara visa mig runt i SF + hans hemstad! Kommer bli fett najs! Måste bara bestämma när jag ska åka hem. Tisdag kväll (nattbuss) eller onsdag? Och var jag ska bo efter min släktings ställe. Borde boka iaf en natt på nåt ställe för det känns lite dumt att bo hemma hos Sergio och hans familj? SÅ bra känner jag knappast honom + jag tror att han är typ intresserad av mig (I hope not though) vilket inte är så lyckat då jag ju är intresserad av en gemensam (fd) klasskompis till oss... Hm.

Haha, anyways. Jag kommer till Santa Barbara tisdag natt och fredag förmiddag blir det San Francisco. Bråda dagar. Måste komma över jetlagget snabbt snabbt snabbt!!

Alla jag träffat som varit i SF säger att jag gonna love it! Och jag är övertygad att de har rätt! Staden verkar mer vara min stil än LA. Då får jag bara inte glömma att sätta blommor i håret!


Another day in the cold outside (hurtigt!!)


Vid lunchtid körde syster (och hunden) och jag till Linn och hämtade henne och så åkte vi ut till Wanås och gick i slottsparken och skogen där. Sedan grillade vi korv mitt ute i skogen. Och trots att de andra tvivlade på min förmåga att göra upp eld så gick det väldigt bra måste jag säga. Mysigt hade vi iallafall och jag känner mig som en äkta skogsmulle nu när jag sitter här i mitt underställ och luktar rök. Borde ge mig ut och hajka i CA någon gång kanske? Jag gillar ju att vara ute i naturen. För en stund iallafall. Sova i tält och sådant är däremot inte min grej... 

Nu väntar jag på att syster ska bada klart så jag kan skålla min frusna kropp, läsa bok, dotfta doftljus och bli varm igen. Sedan ska jag nog mest glo på film och dricka te tror jag faktiskt. Och göra fler misslyckade försök att ringa Lasson. 

 

Mobiljävel


Hatar min helvetes jävla mobiljävel som inte levererar sms. Och så hatar jag Lassons satans skitmobil som inte går att varken ringa eller sms:a. Känns ju inte så lyckat att ringa hem till hennes familj klockan... få se nu... kvart över ett på kvällen. Dagens teknik. Undra om man inte klarat sig bättre utan skiten ibland. Tänk på den "gamla goda tiden" (mellanstadiet typ?) då man inte hade mobil. Hur fan klarade man det tänker vi nu. Ja, hur fan klarade vi det egenligen? Det kändes aldrig som att det inte riktigt fanns ett behov. Jag hörde aldrig någon säga "jag önskar att jag kunde ringa han/hon nu" tex om man satt i bilen eller gick på stan. Men plötsligt fanns ju mobilerna där och då kände vi alla behov att ha en mobil för att kunna ringa varandra. Plötsligt kunde man hålla koll på varandra, man kunde ringa och höra var den andra personen befann sig. Man behövde inte på samma sätt bestämma möte om man skulle träffas på stan. Iallfall så behövde man inte passa tiden. Blev man sen så var det ju bara att ringa. För man kan ju få tag på personen. Och tänk då man inte använde Internet. Missförstå mig inte, jag älskar Internet. Jag klarar mig inte utan Internet. Jag kan inte tänka mig ett liv utan Internet. Och jag tror de flesta i min generation känner detsamma. Men innan Internet kom så klarade jag mig ju såklart utmärkt utan Internet. Jag använde datorn till att spela några suddia plattformsspel och skriva ut namnskyltar jag gjort i Paint.
---

Kanske var det bättre så. Inget Internet och ingen mobiltelefon. Ingen som kunde få tag på en var man än befann sig. Inget Facebook där man får reda på allt om alla (givetvis även sådana som man inte känner och sådana var existens man knappt vill erkänna) så fort man loggar in. Inga bloggar att följa. Ingas liv att följa helt enkelt. Bara sitt eget liv och andras liv genom möten (och möjligtvis TV och böcker). Var det bättre så då? Mer privat och mindre stressande tycker jag. Ibland skulle jag bara vilja slänga min mobil åt helvete (särskilt som nu när skiten inte verkar fungera) och bara använda datorn till att skriva och redigera bilder. Men när man väl börjat så verkar det inte gå att sluta. Nu kan jag inte tänka mig en värld utan Internet och sms:ande mobiler.

Men jävelen vad skönt det skulle vara att inte ha en mobil. Frihet. Att slippa prata i telefon typ överhuvudtaget. Fy farao vad skönt.

Nej, nu ska jag sova och hoppas att mobilen min (som för övrigt snart fyller fem år!) fungerar imorgon.

Ciao,

Cold. Dark. Love.


Jag har det rätt bra här hemma. Softa dagar med vänner och familj. Sitta på konditori och dricka kaffe med påtår med syster och Linn länge länge eftersom det på allvar var dödskallt utomhus. Vi avhandlade ganska tunga ämnen såsom finanskrisen och miljöproblem. Sedan var det meningen att vi skulle göra en second hand-räd för jag har lite pengar men vill ha lite nytt i garderoben. Men inget var öppet så det får bli senare i veckan. Vi hamnade tillslut på Maxi där jag och Julia typ storhandlade till mor. Sedan var klockan nästan två och vi kom hem och om typ två timmar ska vi ha gäster (mammas farbror med fru). Middagen kommer bli sjuuukt god. :) Men nu kom jag på att jag glömde duscha i morse (uew jag vet) så ett bad och sedan på med lite finkläder får det bli.

Och vet ni vad vad jag nyss kom på? Om exakt en vecka så packar jag väskan igen för att dagen efter flyga över Atlanten igen. Jag längtar och vet samtidigt att det kommer bli jobbiga avsked igen. Det är jobbigt att bo på två ställen. Fast det blir väl mer och mer ett ställe...

A snowy day in the forest











Fint med lite snö - finally. Gott med grillad kryddig korv. Kallt trots fyra lager kläder. Snöflingor i pälsmössan. Snön försvann när vi kom tillbaka till stan.

Mitt 2009

  • Planera och definera mina utbildningsmöjligheter. Söka stipendier och bestämma om jag ska göra en transfer till ett universitet i USA. I så fall var i USA och hur länge. 
  • Göra mitt allra bästa i plugget och få bra betyg.
  • Lära mig surfa!
  • Lära mig fota med (analog) systemkamera.
  • Lägga de få slantar jag har på upplevelser (resor etc) istället för prylar (kläder och sånt).
  • Spendera mindre tid framför datorn (dock inte bloggen!) och mer med att läsa bra böcker.
  • Ta körkort! Både i Kalifornien och i Sverige.
  • Bara umgås med människor som jag verkligen vill umgås med och som bara genererar i positiva händelser.
  • Ta hand om min kropp. Inte trycka i den massa tomma kolhydrater och socker som gör att jag inte trivs med min kropp. Inte sola utan solskydd för mycket. Motionera lagom mycket.
  • Fortsätta att tänka positivt och inse att the sky's the limit!
  • Ändra mitt civilstånd. Jag är trött på att vara singel.
  • Inte ta något eller någon för givet.
  • Sist men inte minst: HA ROLIGT och njuta av livet i Kalifornien!!!


Bye bye '08, Hello '09










Fin kväll. Som gick väldigt väldigt snabbt! Som alltid blir det stressigt vid tolvslaget så alla ska bylta på sig massa kläder, skumpan ska öppnas, cigarrer ska tändas, raketer ska skjutas upp och skålar ska utbringas. Men jag tycker vi lyckades bra! Underbart god mat och dricka och fint sällskap. Tack till Linn och ni andra!




RSS 2.0