And that was that.


Söndag morgon. 6 timmars sömn. Trött. Nykter helg igen (till Halloween, remember?). Ute i IV igår. Kul och överaskande. Idag: läxor och en slö hjärna. Och kanelbullsbak ikväll. Och springa såklart. Med onda fötter sedan gårkvällen.


Jag och mina blondiner!


Idag är jag glad!


Vaknade upp och blev rent sprallig och glad! Antagligen för att 1) Britten har addat mig på fejjan! 2) Obama vinner Nobels fredspris!

Måste varit dessa två grejor för annars har jag inte mycket att hurra för just nu... Har så extremt mycket i skolan känns det som. Hatar att min engelskalärare igår gav oss en uppsats som ska vara klar tisdag (rough draft, final draft torsdag). Fan, there goes my weekend liksom :(

Sen fick jag ta över voices för skoltidningen för den reportern som skulle gjort det var sjuk. Jag jobbade med en svensk fotograf, Evelina och redaktören Oscar förljde med. Det var faktiskt skitskoj! Vi gick runt med inspelare och microfon och kamera och frågar elever samma fråga. Idag ska vi redigera ihop det och det tar tid... Kommer upp nästa vecka online... Då har jag TRE major pieces! :) Krönika, voices och feature aricle.

Nej nu måste jag cykla till labbet och käka lunch, göra klart voices och ha production... Sen blir det springa, äta, plugga, sova. On a Friday. Fuck my life...

Ciao,

Tired and hungry


Klockan är strax fem på eftermiddagen och jag ligger och slappar i sängen med datorn i knäet.

Andra och sista lektionen idag hade jag Midterm i politik. Tror det gick bra. Skrev så pennan glödde tills tiden var slut.

Tog mig hem och slängde mig på sängen där jag varit sedan dess och surfat, kollat svtplay, skrivit brev till farmor och farfar och skrivit lite på en krönika.

Nu är det dags att gå ut och jogga. Har börjat med min nya grej som är att jogga helst fem gånger per vecka. Kan tycka mycket men jag har så grymt dålig kondis än så länge och orkar inte alls springa långt men jag tänkte att om jag gör det ofta kommer jag snart vara i bättre kondition och kan öka längden... Det går om man bara vill. Sedan dricker jag som sagt ingen alkohol förrän Halloween heller. Är inte ett dugg sugen faktiskt. Helgen som gick festade jag helt nykter, och det var längesen jag hade så himla kul!

Imorgon ska jag iväg och kolla på en film som är en läxa för jag ska skriva en review av den. "Food Inc." handlar om den äckliga matindustrien i USA. Hur köttdjur får E-kolli för att de matas med kass mat. Glad att jag inte äter kött.

I helgen är det födelsedagsfirande för Hannah som kommer upp från O.C. och så ska iaf jag och Sofia rida hästapålle någonstans bestämde vi idag!

Nej, nu måste jag bege mig ut i spåret fast jag hellre hade ätit massa mat för jag är superhungrig efter en tidig lunch... Sedan blir det middag, läxor och mer svtsplay...

Ciao,

Freaking midterm on Wednesday...


Helvete vad American Government & Politics ska vara svårt då!!!


I had a great weekend! Too bad it has to end...


Helgen som gått var mycket trevlig! Fredagskvällen med induction ceremony och middag + film (Michael Moore's nya "Capitalism: A Love Story") var mysigt.

På lördagen slappade jag mest men fick en del läxa gjord och sprang en liten runda. Skypade med syster och lite med mor och far. På kvällen gick jag och Sofia ut :) Jag har "en vit månad" då jag har bestämt mig att inte dricka förrän Halloween. Mest för att jag blir så ineffektiv dagen efter jag druckit även om det inte blev mycket. Har mycket att göra i skolan så jag håller mig fräsch för det. Blir så trött (och fet) av alkohol nämligen. Men se det gick alldeles utmärkt att festa nykter! Really! Dessutom tror jag det är lite placeboefftekt ibland då jag kan känna mig "berusad" när jag vistas i miljöer där man förväntas vara det.

Vi började med den irländska baren "Dargan's" (lite jobbigt att inte dricka my beloved Guinness men men). Där träffade vi ett stort killgäng från... Newcastle! Snacka om att världen är liten (syster pluggar ju där). De var hur jävla trevliga som helst men svårt att förstå deras dialekt haha.

Vi gick vidare till lite olika ställen och när nattklubben vi var på stängde kl 2 var det jag, Sofia och två av dem kvar så vi tog en taxi till typ det enda matstället som var öppet: Denny's. Där ca allt på menyn innehåller kött, men jag och Sofia fick i oss lite strips och så drack vi te. En av de klagade på teet haha. Vi satt där till typ halv fyra och var övertrötta och hade bara allmänt skitroligt. Sofia och jag har inte skrattat så mycket på länge. Britter har underbar humor!

+ den ena killen var söt på nåt sätt. Vi ska ses när jag hälsar på syrran i Newcastle och han ska ta oss på en tur till Edinburgh. Det är bra att knyta kontakter med folk i olika länder.

Idag har vi varit downtown och jag har shoppat ett par sjukt snygga boots (får se sen) och lite annat. Så mysigt då det är lite blåsigt och höstigt idag. Men ändå soligt. Vi åt lite sushi i solen och tog bussen hem för att senare äta söndagsmiddag med familjen + Grandma.

Nu håller jag på att somna men måste plugga nån timme innan jag kan sova. Veckan innehåller midterm, personlig krönika, kolla på bio och skriva review, och den vanliga läxloaden...

Ciao!

Phi Theta Kappa



Efter jag var klar i tidningslabbet med att göra page design var det dags för the induction ceremony för Phi Theta Kappa! Skolan är så fin i kvällssolen...




Alla medlemmar


Jeong och jag.




And... I'm inducted!

Pics


At Dodger Stadium i LA :) Min värdmorsa Sheryl, dottern Merry (i Afrika denna termin) och moi. Jag kan inget om baseball men det var riktigt kul ändå!




Please give me one more chance?


Okay så jag har inte skrivit i denna blogg sedan i maj någon gång! Tänkte att den första oktober som det idag är får bli en ny början på min blogg.

Hur mycket jag än älskar att skriva mail till alla mina nära och kära som inte befinner sig i Kalifornien så tar det så hiskeligt mycket tid (särskilt eftersom att jag som journalistikstuderande inte vill slänga ihop vilket skit som helst till er...) så att skriva här till alla på en gång sparar ju mig enormt med tid. Och det behövs verkligen.

Jag pluggar väldigt mycket. Och värre kommer det såklart att bli. Det är stressande men det är ju det här jag vill göra så jag kommer att get through it. Jag måste ibland stanna upp och berömma mig själv litegrann och inse att jag faktiskt är en ganska bra student.

Lite extra uppskattning fick jag då jag blivit inbjuden att gå med i skolans Honor Society "Phi Theta Kappa" vilket bara elever med en GPA (genomsnittsbetyg) på över 3.5 blir. Dessutom betalade International Office min inträdesavgift på 80 dollar så det verkade bara dumt att inte gå med! Det är en väldigt bra grej att vara med denna "klubb" så det syns på alla transcript och medlemmarna får stipendier att söka som bara är till för oss. Ungefär hundra elever på min skola (ca 19000 elever totalt) är medlemmar.

Imorgonkväll sker the induction ceremony, då vi så att säga "invigs" i sällskapet. Jag ska gå med min koreanska roomie Jeong som också ska bli invigd och så följer Sofia med för att ta bilder och bara kolla på helt enkelt. Min svenska kompis Sarah ska också gå med i sällskapet.

Det är väl vad som händer just nu. Klara och Johanna ska på Cali-genomresa och kommer hit och ca två veckor och stannar ca fem dagar. Ska bli så himla himla kul att se de igen!!! Jag saknar Klaras sjuka humor och våra galna upptåg. Efter det ska jag och Sofia åka ner till Orange County (söder om LA) och hälsa på min amerikanska kompis Hannah som flyttade dit för någon månad sedan.

Nu ska jag återgå till att skriva veckans uppdrag för skoltidningen (www.thechannelsonline.com) och sen äntligen få pusta ut en miniliten stund innan morgondagens uppdrag tar vid.

Ska försöka skriva ett inlägg om dagen, kort som långt, men något iallafall.

Enjoy!

RSS 2.0