@ Malmö/Bunkeflo


image147
image152
image149
image150
image151

Myrorna (inbillar mig alltid att jag ska göra fyndet med stort f, det inträffar dessvärre aldrig) med Matilda.
Läskigt god och nyttig middag!
Bror och jag.
Te är gott.

Nu ska jag kolla gamla "Entourage"-avsnitt. Me like.

So long y'all!

Jag har sett Zlatans hus!!!


Lång och trevlig dag i Malmö. Pallar inte skriva så mycket nu. Men viktigast är att jag såg Zlatans hus!!! Eller hus och hus, slott snarare. Rosa. Not very Zlatan?

image144  image145

Bra (hög) musik i bilen är bland det bästa jag vet


Nu har jag käkat frulle och ligger i sängen och har precis druckit upp morgonteet. Dags att duscha och tvätta håret och göra mig iordning... Det störiga med att ha lugg är  bl a att den ligger ju inte sådär jättefint på morgonen när jag vaknar... Men men. Men lite tvätt, föning och kamning så!
Sen ska vi åka till Malmö och först ska jag och syrran ta en sväng på stan och kolla lite 2nd hand och avnjuta en yoghurtglass på Sevvan. Sen bär det av ut till Bunkeflo.

Brände igår en skiva med massa O.C.-låtar att terra familjen med i bilen (för att knyta an till rubriken)! :)

So long,

Spinnat


Var på lunchspinningen kl 12 och det är ju alltid najs med motion. Men måste säga att jag föredrar verkligen rpm-spinningen. Och ledaren på de passen är såå mycket bättre!

Men men nu är jag duschad och har ätit lunch och dricker nu grönt te. Har förrästen på mig ett par byxor som mor hittade i sin garderob, Lee med boot-cut. Haha, boot-cut is back! Har jag hört iaf.

Vid halv fem ska jag kränga på mig brors stor tennisväska och cykla in till tennishallen där det blir en timmes tennis med Emmi. Sen ska vi träffas här och käka tacos och kolla på "En Ung Jane Austen". Imorgon blir det upp "tidigt" och till Malmö/Bunkeflo. Längtar så till Malmö.

So long my dear dear friends!

The Kite Runner (Flyga Drake)

image142

Såg filmen igår. Inte ett öga torrt kan jag säga. Men alltså, det var så mycket som var annorlunda mot boken och så mycket som inte fick plats. Så läs boken också för att göra hela storyn rättvisa!

Nu tror jag syster och jag ska se "Becoming Jane Austen" och dricka grönt te. Men kl 22 är det "Debatt", ett måste!

Hej på er,

Ack Skåneland du sköna

image138
image139
image141

Dags att dra på sig skorna

Och bege sig ut på en timmes powerwalk. Vädret är fint men det är KALLT. Och jag hatar som bekant kyla. Kan inte annat än att längta som en galning tills jag (förhoppningsvis, vågar ju aldrig lova nåt) åker till USA. Såg häromdagen att LA hade 29 grader och sol. He he.  Men igår skicka jag mina betyg och betalade för översättning. Det händer grejor, det händer grejor.

Idag har jag nu även sökt några jobb...

Hej så länge!

My new haircut!

Äntligen batterier i kameran!!!

Här är min nya frisyr! Älskar att den är lika snygg uppsatt som nedsläppt eftersom jag ofta sätter upp håret...

image135
image136
image137

Ledsen för den kassa uppdateringen...


Sitter och väntar på att bli kopplad till någon på kommunens lönekontor... Fick ingen lön från skolan igår nämligen. Morsan tror att det lämnats in försent och därför kommer med vid nästa månads utbetalning. Jo jag tackar jag! Så länge vill/kan väl inte jag vänta! Jag har inga större problem med att vänta i telefonen om det inte vore för att varje gång det kommer ton och jag tror att "yes nu kommer jag fram!" så säger kommunväxel-tanten "går det bra att vänta lite till?". Gång på gång på gång. Jävligt irriterande att behöva svara hela tiden. Måste komma på nya fraser varje gång känner jag. "Ja det går bra". "Ja". "Det går fint". "Jag kan vänta".

Hold on! Nu fick jag svar. Min mor hade rätt. Det kommer om en månad. Kul att jag nu har typ 500 spänn att leva på till dess. Jättekul. Göteborgstrippen kan ju suck my ass för tillfället. Det får bli kring Valborg eller nåt.
Bajs.

Men nu ska vi åka till EKO:- och sen ska jag äta lunch och söka några jobb via mailen. Sen borde jag verkligen ta en timmes powerwalk i solskenet. Tränade förresten rätt rejält igår. 25 min styrka + 50 min spinning. Killen bredvid mig var helt otrolig! Efter mindre än 5 minuter (då jag knappt var varm) så var det som att vrida på två kranar. Det bara rann från honom. Helt sjukt! Undra hur många hinkar vatten han behövde dricka sen...

So long,
 

Nöjd nöjd nöjd

Jag är väldigt nöjd med min nya frilla! Bild kommer så fort jag fått tag på nya batterier till kameran :P
Resten av dagen har dock varit lite irriterande då jag inte hunnit se klart en skitbra film, inte tränat överhuvudtaget heller. Men maten har la gått bra iaf... :)
Nu blir det nog en powerwalk tror jag.

Hej hopp!

Spännande!


Ringde i morse för att boka klipptid på en salong jag aldrig gått till innan... Fick tid redan idag! Närmare bestämt om ca en timme! Lite läskigt, hoppas det blir bra... Resultatet kommer ikväll/imorgon i bloggen!
Idag ska jag även till en auktion och spana in cykelutbudet, sen ska vi hitta nån som är bra och bjuda på den... Ska också se till att få iväg mina betyg för översättning. Och se en film. Och lämna två filmer. Och träna spinn kl 17. That's it.

Ciao,


Visst är de lika?

Såg ju en film med Winona Ryder idag och slogs av hur lika hon, Keira Knightley och Nathalie Portman är...
Eller?

image132
image133
image134

Helnajs dag


Idag har varit en mysig och trevlig dag som mestaldes spenderats med Kvistan. :)

På morgonen/förmiddagen kollade jag på en film (Attentatet mot Richard Nixon, Sean Penn) och gick en powerwalk (kallt och blåsigt!) sen mötte jag henne i stan för lunch. Var typ bara Duvanders som hade öppet  så där käkade jag kycklingsallad vilket var göttigt! Sen åkte vi till mig och kollade en film (Girl, Interupted, Winona Ryder, Angelina Jolie). Den var bra men läskig, sorglig och obehaglig.

När vi snackar filmer så såg jag en jättefin film som heter Crazy and Beautiful, Kirsten Dunst, igår. Sååå fin! Pallar/hinner inte skriva om vad den handlar om, men se den säger jag bara! :)

Men nu är det Parlamentet och sen Wallander. Yeey.

Ciao!

Tennis


Var och spelade tennis innan. Har inte spelat på nästan ett år (!), alltså verkligen ingenting alls. Men det gick jävligt bra ändå måste jag säga! Kände mig rätt grym! Ska lätt spela i SBCC. Så najs att spela utomhus när det är soligt och varmt. :) Ska spela igen på fredag!

Nu ska vi snart käka sen är det Skärgårdsdoktorn och då ska jag käka upp det sista av påskgodiset, bort bort bort! Tyvärr så är det inte direkt nån teve-kväll som jag trodde. :( Inget Parlamentet och ingen Wallander... Buhu. Får hitta nån film att se istället.

Hej på er,

image131


Yes yes yeeeeees!!!!


Har precis haft lite sms-konversation med Klara som är i Sälen över påsk. Upptäckte nämligen i morse att Johan Glans' "World tour of Skåne" har satt in fler föreställningar eftersom alla var slutsålda! Och nu har jag bokat tre st biljetter till mig, syrran och Klara. Den 2 maj blir det Johan Glans på Ystad Stadsteater. :) Feta platser på rad fyra fick vi med. Najsbajs!

Jag älskar Johan Glans. Han är typ världens roligaste och skönaste kille. Och så pratar han en sån underbar skånska. Och så är han från Lund. Man skulle kunna säga att han är bäst helt enkelt! Och snart ska jag se honom live :D

Men nu ska jag lira lite Guitar Hero! Klådde btw Patrik rätt rejält kan jag hälsa dig Filippa :P

Ciao!

image130

Påskfan


Fyfan vad mycket och onyttigt ätande igår och idag har inneburit. Ok, ganska gött och så, men känns inte ett dugg fräscht! Imorgon så jävlar!!! Nya grejen blir att efter middagen dricker jag en kopp te sen borstar jag tänderna så att jag inte kan käka eller dricka nåt. Bra där. Idag har moster och hennes man varit här på påsk(a)middag, det var trevligt och lamm är gott!
Imorgon blir det förövrigt tennis med Emmi och sen tevekväll. Måndag blir det förhoppningsvis sushi med Sofia och sen lite film tror jag (träffade aldrig henne igår för det hade inneburit så fett mkt strul med bussar och skit, hon bor på lannet nämligen)... Sen ska jag försöka hitta en klipptid hos nån bra salong, för nu ska jag klippa en radikal förändring! Resultat får ni se senare!

Pusspåer,

Dagens musik

Dagens musik är mestadels The Mamas and the Papas och Beach Boys. Rock on!

image127
image129

Happy Easter Y'all!


Då var man en god frukost, ett påskägg och 300 kr rikare då.
Sen om det egentligen är jul eller påsk som firas råder det tvivel om då man kikar ut genom fönstret. Det är mer en 10 cm snö. :(
Men jag ska lata mig lite till för att sen påskastäda i mitt rum och ta en promenad i snön. Sen får man väl ta och göra sig fin och duka och hjälpa till med maten och grejja.

Hej på er!

image126

Never again

Never again är ju min spontana känsla angående gårdagens jobb. Slitsamt, tröttsamt, jobbigt, en chef som är ett redigt pain-in-the-ass. Jag är så otroligt tacksam för att jag har läshuvud. Är så otroligt glad att jag ska bli akademiker och inte slita ut mig genom att öppna ölflaskor och sopa golvet för resten av mitt liv. Jag ska bli det jag helst av allt vill bli. Och det känns skönt. Riktigt jävla skönt.

Annars så är det snöblandat regn och kallt ute (har iofs inte varit ute än, but I can imagine...). Hade kunnat mörda för att vara på sydligare breddgrader just nu. T.ex. Santa Barbara. På stranden i solskenet (blir ju iofs svårt eftersom klockan är typ mitt i natten i USA).
Ska strax ta ett bad med ansiktsmask och hårtvätt och den baletten. Kl 16 ska vi till mormor på middag. Sen ska jag köpa nåt trevligt att ha att tugga på när Kvistan kommer hit ikväll. Tror bestämt att vi ska inviga vårt (lilla) "hemmabiosystem". :)

Hej på er,


SMHI kan nog ha haft lite fel...

För här är det solsken och vårkänsla!

Men nu är jag sminkad och klar och sitter och käkar lite extremt nyttiga flingor (påminner starkt om kaninpellets fast i en annan form) med hallon och sojamjölk, gottgott. Till det lite härlig musik från O.C. :)
Snart ska mor skjutsa mig till stället jag ska jobba. Kommer bli en tio timmars lång och stressig arbetsdag...

Ses imorgon,

Omg

Kollade nyss SMHI:s sida. Herrenjesuskristus! Det ska bli tio minus senare i helgen. Och snö.
Jag dör långsamt.


Men om du ger mig ett par såna här så blir jag glad igen:
image125


En grej jag tycker är jobbigt och pinsamt


Sitter (nej, snarar ligger ner) i sängen och kollar på "I huvudet på Gynning". I det här avsnittet är hon i L.A och ska "slå igenom". Det går inte så bra. Men grejen som jag mest stör mig på är hennes engelska. Den är så pinsamt dålig. Kanske inte rent grammatiskt eller att hon har litet ordförråd eller så. Nej det låter liksom svenskt. Det är pinsamt och lite jobbigt att titta på. Jag förstår inte varför man inte försöker få språket att låta som det ska göra? Det stötte jag på mycket i skolan etc också, t.ex. spanska och så. Det är väl en jävligt stor del av att kunna/lära sig ett främmande språk som går ut på att föröka få det att låta så korrekt som möjligt? Jaa, herregud! Man får ju försöka låta som om man vore amerikan eller engelsman? Det kan väl inte vara så svårt?
Nej då är det mycket nimmare och skönare att kolla på Filip och Fredrik i USA för de snackar redigt bra engelska faktiskt. Nu vill jag dock också nämna att jag är såklart ingen mästare på språk men jag kan väl säga som så att den engelskan Gynning snackade hade jag kunnat göra cirkus (at least) 100 ggr bättre... God!!!

Är för övrigt trött efter att ha jobbat och därefter direkt tränat spinning. Ska aldrig mer köra det två dagar i rad. Röven dör ju! Imorgon ska jag försöka sova länge för imorgon lär jag inte somna förrän runt fyra på morgonen...

Ciao,

Brunch


Idag ska jag börja jobba kl tolv så jag har nyss klämt i mig en brunch bestående av äggröra, fil & musli, skinkmacka och nu dricker jag mitt gröna te.
Lite störigt att jag inte vet mina uppgifter idag, eller allstå, fritids blir det eftersom fritids börjar för lågstadiet kl halv två och för resten kl halv tre. Men innan dess? Har ingen aning! Rektorn sa inte mer... Hoppas han  är där när jag kommer iaf, annars blir det väl virrigt som vanligt...

För övrigt så är detta påskveckan och jag kollade nyss på smhi.se och det ska snöa typ hela långfredagen och påskafton. Jippieyey?

Ciao,

Jag kan bara inte hjälpa det...


...men jag gillar faktiskt vinnarlåten i Melodifestivalen. Jag tror den kan gå långt i Eurovision. Den sätter sig liksom och den är rättså mycket power. Sen att Perelli ser lite konstig ut är ju en annan femma!

Mmm

image124

Efter en god lunch bestående av spenatsoppa med ägghalvor och en grov skinkbulle sitter jag nu här med en iskall Cola Zero, göddigt värre! Inte så väldigt healthy kanske, men inget som man dör av heller.
Nu ska jag maila lite intressanta personer, kolla klart "100 höjdare" och läsa i en engelsk bok jag har snott från förra skolan :P Typ så. Kl fem är det Rpm-spinning, naaajs.

Hej på er,

Filip och Fredrik är tillbaka!


Igår hade Filip och Fredriks nya program "100 höjdare, världens skönaste land" premiär på kanal 5. Har som tidigare sagts inte femman så jag väntade på att avsnittet skulle komma upp på webben. Tyvärr funkade bara halva sen cepade det sig. Måste se klart resten senare idag, för bra var det såklart! Två underbara programledare och helt sjuka människor!

image123

Min nya sysselsättning på Internet


Igår hittade jag en blogg som en kille som pluggar i Santa Barbara skriver! Massa bilder och massa kul och intressant att läsa! Möjligtvis en orsak till den extremt kassa bloggandet igår... (?).

Igår var typ världens tråkigaste dag och jag gjorde i princip inget vettigt. Förutom att Klara ringde och ville snacka av sig lite. Hon och Johanna har siktet inställt på att bli Au-pairer i California! Hoppas de kommer nånstans i södra delen där jag ju antagligen kommer att befinna mig. De har anmält sig på en sida och valt massa grejor och de åker i september! Helt sjukt najs att ha två polare inom köravstånd/Greyhound-avstånd!!! Förstår ni vad kul vi kommer att ha?! Roadtrips, O.C.-visit, festa i L.A, shoppa, sola & bada etc etc. Det blir inte alls dumt!

Men nu är jag uppstigen, har frukost i magen sedan länge, har duschat och snyggat till mig lite i allmänhet. Nu ska jag och syster ta hunden och promenera till Konsum... Är sugen på ett glassigt magasin och kanske nåt nyttigt att förtära?

Ikväll får det banne mig bli spinning!!!

Ciao,

Är inte detta märkligt?

Sitter i vardagsrummet med mitt frukostte och vad ser jag när jag tittar ut genom fönstret? Det SNÖAR! Sjukt eller vad? Typ runt jul, nyår och resten av vintern har det kanske fallit en snöflinga. Och så kommer det PÅSKVECKAN. It's a sick world. Ja, jag säger då det.

Jag vill bort härifrån


Fyfan vad jag inte vill bo hemma och här i K-town längre. Det är så sjukt tråkigt. Nästan inga polare kvar. Inget att göra förutom jobb ibland. Visst finns det en del att göra om man bara tänker till lite... Men jag har kommit in i någon slags fas då jag typ inte har någon ork till sådant som kräver lite ansträngning. Och det är ju tragiskt. Så det ända jag gör (i princip) är att först och främst längta till sensommaren och terminsstarten i USA. Och så längtar jag till sommaren för då kommer Linn och Maria hem.

För övrigt så sket sig mina goda matvanor nu i helgen. Jag visste att det skulle bli så. Jävla skithelvete. Och nästa helg är det påsk och sånt ju... Massa mat.


Nästa vecka ser ut såhär:
Måndag + tisdag: ingen aning
Onsdag: jobba på skolan + fritids 12-17
Torsdag: jobba på "Påskarocken" på Spisen 16-ca 02 (i baren)
Fredag: ingen aning
Lördag: påskafton och släkt på middag
Söndag: ingen aning

Resten av kvällen ser ut såhär:
Dricka upp mitt gröna te och lyssna vidare på Daft Punk, släcka mina levande ljus, gå ut och gå i mörkret, se "Parlamentet", se "Wallander", läsa, sova.

Så nu vet ni det, glöm inte att anteckna i era intresseböcker.

Och Linn: skaffa blogg!!!

Ciao,

Uuusch

Mår inte sådär jättebra... Känns som en början på en förkylning. Helvetes jävla skitfan. Men nu ska jag iaf titta på boxning (?) med syster.

Hej på er,

Hmpf.


Nej, rätt låt vann verkligen inte. Tvillingarna med den disco-aktiga låten skulle vunnit. Eller Amy kanske. Eller BWO. Men Charlotte Perelli. Nej, kom på nåt nytt.
Min och systers tre rätters var god!
Träningen gick kass, kände mig helt orkelös. Hoppas det är bättre imorgon...

Hej,

Efterlängtat


Kunde sluta lite tidigare så jag var hemma halv sex. Tog även idag ett skönt bad och sen åt vi mjuka (såklart, hårda är ju inte ett dugg gott) tacos och grillad banan med mörk choklad i. Några godisbitar slank ner också...
Känner mig helt slut men det är ju ganska uteslutet att somna nu. Plus att bror lirar gitarr så det svider i trumhinnorna på en. Tänkte se en film och på ettan börjar strax "Mr and Mrs Smith". Undra om den kan va nåt att ha...?

Helgen är som vanligt rätt slapp. Imorgon tänker jag maila och fixa med skolgrejen i USA, gymma och springa, handla några grejor på stan. På kvällen har jag och syster "i uppdrag" att göra en tasty tre rätters. Yummie. Sen ska jag nog kanske kanske kanske se Melodiskiten.
Söndag ska jag följa med syster och kolla på nån boxningstävling och sen ska vi nog gå och käka sushi för det är jag väldigt sugen på!! Stenhård spinning på det.
Nu behöver jag ju typ inte blogga på hela helgen för nu vet ni vad jag ska göra. Typ. He he.

Laters,

Barn är som sagt inte min grej


Vet inte redigt varför jag fick för att jag skulle prova att vara lärare. Eller jo, Carro i Gbg hade varit det och sa att det var rätt najs och så. Men asså det vete fan. Tycker att barn är ganska mycket pain in the ass. De flesta iaf. Men vad gör man inte för att ha lite inkomst... Och ju mer erfarenhet på jobbmarknaden, desto mer jobb!

Var ute rätt mycket idag, hatar att vara ute när vädret är piss. Vad helt frusen när jag kom hem trots cepevarma skor och ulltröja. Tog ett bad och det var det skönaste jag gjort på länge. Nu slappar jag med "The Devil Wears Prada". Har sett den innan men var sugen på att se den igen eftersom världens hetaste man är med (Adrien Grenier såklart) och för att jag ääääälskar soundtracket ("Suddely I See"). Dock är det ständiga uppassandet på chefen så otroligt irriterande (hon kan väl hänga upp sin egen kapp-jävel?). Palla respektera en sådan iskall, hänsynslös och narcissistisk människa.

Adriens roll är dock grymt skön. Och Annes i början. Jag tror att jag är lite så. Jag bryr mig inte specillet mycket om mode om man säger så. OK, jag sätter väl inte på mig vad som helst men jag har inget intresse av att lägga ut MASSA pengar och tid på mode. Det finns mycket roligare saker här i världen. Jobbigt när konsumtionshetsen bara liksom sköljer över en. 
 

Oh well, nu väntar jag på middag. På tal om mat så pallar jag inte skriva allt här men det ser hyfsat bra ut. Och minus ett kilo sedan i söndags. Utan nån speciell diet, bara att äta mindre och inget direkt onyttigt. Hoppas bara att jag inte sabbar allt i helgen...

Laters!

image121

 

Jag är ingen morgonmänniska


Gick upp kl sex... Vidrigt tidigt tycker jag. Är hellre uppe längre och sover längre, men så är det nog för de flesta...
Kollade på fyrans morgonteve när jag käkade frulle: 1 liten skål lättyoghurt med hemgjord musli, 1 grov ostmacka, 1 ägg fast knappt gulan, 1 kopp te, 1 äppelcidervinäger.
Iaf, så sa meterologen att det ska va grått och regnigt åtminstone tills söndag/måndag. Den ena programledaren grymtar lite om att han är trött på det vädret. Då säger hon "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder" "efter regn kommer solsken". Fan va sletna uttryck. Som om vi inte hört dessa innan. Och vilken bullshit, klart att det finns dåligt väder! Dock är det ju individuellt och beror på tillfälle och behov. Sen är det klart att nån gång måste ju solen dyka upp igen, men det finns ju knappast några tidsgarantier, det kan ju lika gärna ta en månad innan solen kommer fram...

Oh well, nu ska jag snart ta bussen och jag är jäääääääättetrött och inte alls taggad att jobba med ungar.... Har iaf lite nytt i mp3:n att lyssna på på vägen dit...

Ciao,

Het hetare hetast

Kunde inte slita mig riktigt!
Här är för övrigt en man jag tycker är helt underbart vacker!
För visst är han så het att man nästan dör? Mörka lockiga håret, blåa ögonen, munnen. Bara ååååååh!
Klart att det är Adrien Grenier jag snackar om! Om du inte sett "Entourage" där han är med så tycker jag att du ska göra det illa kvickt!!!

image115image116
image117image118
image119image120

Jag DÖÖÖÖÖÖÖÖÖR!

Glömde...

Glömde ju käket!
Glömde tyvärr frukt att ha innan träningen så jag köpte en halv ostfralla... Inte jättebra, men men. Till middag blev det pappas fläskpannkaka, inte jättegott eller nyttigt men det gick ner. Sen 1 äpple till efterrätt. Nu blir det ju iaf inget mer förrän frukost imorgon...

Hej igen,

Gött


Rpm-spinning var najs. Inte för att jag märkte nån större skillnad mot vanlig. Men om jag förstod det rätt så gick detta ut på att pulsen skulle gå upp och ner för att maxa förbränning etc. Intervaller med andra ord. Och det vet vi ju alla att det funkar.

Har packat ner några barnböcker i väskan som jag ska hitta på lite grejor med imorgon när jag har hand om små barn. Som jag tidigare sagt tror jag inte att jag är så lämpad för detta jobb egentligen, eftersom jag inte direkt vet hur man handskas med barn och absolut inte har nåt intresse för det. Men det funkar ganska bra ändå tycker jag. Tiderna är ganska bra (fast jag måste gå upp sex...), inte alltför utmattande arbetsuppgifter och bra pröjs. Nu har jag fått in en fot på denna skolan och det går inte så många dagar förrän jag får nya timmar att vicka. Därför ska jag imorgon eller i helgen maila till fler skolor när jag nu har viss erfarenhet.

Har läst en del i "Flyga Drake" idag och ska nu fortsätta. Gud vad sorglig den är... Och vacker på samma gång.


Imorgon blir det nog lite halvkasst bloggande...


Adios,

Fredag blir en lång dag...


Min arbetsgivare och tillika rektor på skolan jag vickar på ringde typ nyss. På fredag ska jag jobba från 8.15-14.30 i en klass  (förövrigt med min brors kompis morsa :P).  Sen ska jag jobba på fritids från 14.30 till 18.30 (!).  Låsa och sånt... Blir ensam vuxen efter kl 17. Oh well, det ska väl gå. Sen fick jag några timmar nästan vecka på onsdagen. :)
Men nu ska jag ta bussen till min rpm-spinning!

Ciao,

Roligt

Kul att folk jag inte känner läser och kommenterar min blogg :) Mer sånt tack!

Sitter här och dricker mitt goda specialte (dricker helst inte svart te och absolut inte kaffe eftersom jag har magkatarr). Det består iaf av vitt te och mortlade kardemummakärnor och pressad citron. Hur gott som helst!
Annars har väl matdagen gått rätt bra...
Lunch: lite lax och bulgur och massa grönsaker och en sallad med lite dressing. Ett halvt äpple. Vatten och 1 äppelcidervinäger.
Mellanmål 2: halv portion fiberhavregrynsgröt med en halv banan och lite mellanmjölk.
Ikväll är inte mor hemma så far får själva bestämma mat = inte så värst nyttigt. Men det gör inte så värst mycket, ska ju på rpm-spinning kvart i sex :)

Annars så sitter jag och drömmer om Santa Barbara City College. Det verkar dock inte stanna vid en dröm :) Så härligt! Värme, sol, havet, nytt folk, "nytt" språk, ny skola, ny(a) kultur(er) etc. Gött. Jag verkligen längtar. Att flytten innebär en tur till Sthlm (för att ordna visum) är ju inte fy skam heller! JAG LÄNGTAR!!!

image112
Såhär ser tydligen "coastlinen" ut...

image113
Ganska ganska så NAJS.

image114
Amerikansk fotboll är jag ingen höjdare på, men tennis tänker jag börja med (igen).


Nej nu ska jag ta och kolla vad jag ska hitta på med barnen imorgon när jag jobbar!

Hej på er!

España


Sitter och lyssnar på Gypsy Kings och drömmer mig bort till Spanien i allmänhet och Barcelona i synnerhet. Åh! Ska försöka få råd och hinna med en tripp till Barcelona med syster i sommar. Mmm, härligt det skulle va. Väldigt.

image109image110image111

Morning Vietnam

Om ni inte känner igen överskriften från en känd film så gråter jag inombords hur icke allmänbildade mina läsare (om jag har några) är...
 
Iaf, god morgon!
Jag gick upp för över en timme sen, ställde klockan. Det blir så jobbigt att gå upp kl sex imorgon om jag går upp nio/tio idag nämligen. Iofs så blir det nog jävligt jobbigt vilket som...
Käkat frulle: 1 liten skål naturell yoghurt, 1 macka, 1 ägg, 1 kopp te, 1 äppelcidervinäger.

Nu ska jag duscha mig och sånt sen är det lite att fixa... Bestämde med Kvistan att vi ska upp till Götet snart, vet inte riktigt när, men snart. Lite varmare väder hade varit najs bajs. Syftet blir ju såklart att träffa de assköna brudarna vi träffade i Barcelona. Goa glada göteborgare! Det gillar vi!

image108

Här är vi allihopa inkl. Mia och Frida (från Bollnäs). Hoppas de två sistnämnda också kan komma!

Alldeles för mycket val och ovisshet

Snackade med Kvistan innan som vill att jag ska åka med henne nån månad till Irland och jobba på bröllop. Boende och sånt ordnat. Låter inte helt fel. Men massa pengar tjänar man ju inte direkt. Får se hur jag gör... Vet inte om jag får jobb på stället jag jobbar i baren än och så... Det är så mycket jag inte vet. Än. Måste ju iaf jobba typ hela sommaren.
Jaja, har nyss varit ute och gått långt ut åt helvete och nu känns det i ben och röv kan jag upplysa er om. Nu ska jag nog dricka lite gott te och skriva och fixa lite. Imorgon blir det till att skicka iväg en del brev/paket, förbereda lite för jobbet, träna spinning, maila och fixa & tricksa folk etc...

Oj, höll ju på att glömma, käket...
Lunch: fullkornspagetti med tonfisk, sallad, tomater, avokado.
Mellis när jag var ute och gick: 1 näve rostade kikärtor.

Till middag blir det fullkornspasta med köttfärssås, vita stora bönor. Gooooda vindruvor till efterrätt.


Ciao,

Mot stan


Nu ska strax jag och syster ta bussen till stan. Ska ta med vovven också, det tycker hon blir skoj :) Ska se om H&M har de där skorna jag vill ha, men misstänker att de är slut för längesen... Sen ska jag boka om en ansiktsbehandling och lite annat skit... Sen hem och luncha och i eftermiddag ska jag ut och gå EN OCH EN HALV TIMME har jag bestämt. Sen en lång och najs stretch på det.

Just det ja, maten än så länge:

Frukost: 2 grova mackor, 1 ägg, 1 näve frusna jordgubbar, 1 kopp vitt te, 1 äppelcidervinäger
Nu mellanmål: 1 äpple, vatten.

Hej på er!

image106image107

Anna Pihl


Anna Pihl är lika bra som vanligt! Men fan vad störig Daniel (Ola Rapace) är! Sjukligt svartsjuk och aggresiv, palla en sån man. Nu har jag druckit mitt kvällste och ska se klart American Idol och sen gå ut med jycken. Sen ska jag läsa mer i min bok som är så grymt bra!

Hej på er,

image105

Vet inte vad jag ska ha som rubrik...


Mellanmål: 1 äpple, 1 näve rostade kikärtor, 1 näve frusna jordgubbar, 1 kopp vitt te
Efter träningen: 1 banan
Middag: laxfilé, bulgursallad, 1 liten grov macka med ost, vatten. Efterrätt: apelsin.

Tycker min dag har sett hyfsat bra ut. Men en del borde jag kunna minska på tror jag...
Tränat 1 timme, ganska så lågintensiv kondition men det känns en del i benen och rumpan :)
Imorgon blir det lite biff på gymet och på onsdag ska jag och syrran prova Rpm spinning (vad nu det är för nåt)...

Ciao,

Lunch

Mellanmål: 1 äpple
Lunch: bulgursallad med linser och avokado, 2 skivor kassler från gårdagens middag, curryyoghurt. Vatten.

Ganska så bra.

Lite nytt måste man ju ha...

Fastnade vid datorn... Har beställt brallor från hm.com. Nästan två veckor att leverera! Hur fan kan det ta så lång tid?! Sjukt illa! Ville även beställa vita tygskor (endast 98 spänn!) men de skulle i så fall inte komma förrän i vecka 20 (!). Skärpning, H&M! Får se om jag hittar skorna i butiken i stan istället...

image104

Okey... here we go!

Frukost:
1 kopp vitt te, 1 äppelcidervinägerkapsel, 1 macka med 1 ägg och kaviar, 1 kopp naturell yoghurt med kanel i.
Hyfsat bra...

Idag funderar jag på om jag ska till stan och handla lite kläder eller om det får bli nån annan dag... Måste iaf in ikväll för att spinna.

Men nu ska jag läsa bok sen duscha och det där man gör. Jobb på torsdag och fredag, då två långa dagar tror jag...

Ciao,

Då var man här igen


Sitter här nere på mitt rum i Wallander-pausen och har en våg av mat- och viktångest. Imorgon måste jag fan skärpa mig pronto!!! Från och med nu ska jag skriva vad jag käkar och hoppas att det hjälper mig att välja bort en del skit. Men inte ska det bli en renodlad bantningsblogg, nej sånt är trist. NEways, tillbaka till teven...

Ciao,

image103

Pride And Prejudice

Den filmen såg jag nyss klart. Skulle ju sett den i fredags men då blev det en annan. Men oj vad bra denna va! Iofs inte så svårt att lista ut, jag gör ju inte direkt någon hemlighet av att jag ääälskar kostymdraman. Men det är inte bara alla vackra klänningar och vackra dialoger som gör filmen. Nej, för min del är det till stor del Keira Knightley som jag avgudar! Hon är ju så himla vacker och söt. Och en alldeles grymt duktig skådis såklart! Jag har inte kunnat få nog av henne sen Pirates.

Annars så är mitt rum numera skinande rent och snart ska jag nog sätta upp lite nytt på väggarna... Men nu blir det en prommis innan det är fullkomligt kolsvart där ute!

Tjohej,

image95  image96image98 image101image102 

Bild

Här är en väldigt väldigt ny bild på mig som jag blev ganska ganska så nöjd med

image94

Ibland liksom glömmer jag

Ibland glömmer jag helt bort att uppdatera här... Fy mig!

Idag ska jag städa mitt rum, se klart en film, fortsätta läsa min underbara bok, kanske pallra mig till gymet (känner mig fortfarande halvt förkyld på nåt konstigt sätt, kanske får bli en promenad istället), skriva klart ett brev och skicka, sen är det fetaste TV-kvällen ikväll! Beståenda av: Skärdgårdsdoktorn (sååååå härligt!), Köping och Wallander. Heregud, mina ögon kommer ju bli fyrkantiga!

Annars så funderar jag en massa på framtiden som vanligt. Ska söka både Santa Barbara och Santa Monica har jag bestämt. Kanske nåt mer för säkerhets skull? Har ingen aning om hur lätt/svårt det är att komma in. Har också förstått att jag måste ha bil för att kunna ha nåt socialt liv, speciellt om det blir Santa Barbara och man vill köra till LA och så liksom. Får väl köpa en billig gammal bil när jag kommer dit dårå... Men typ alla är automatare vad jag har förstått. Låter slappt! Men om man ska ha bil måste man ju ha körkort. Alltså jag måste ta körkort. Helst i början av sommaren. Så var det med det. På tal om körkort så har nog snart syrran det. Åkte med henne igår och hon är fett grym ju!

Men nej, nu ska jag sätta igång att städa. Imorgon blire bättre bloggande från min sida.

Och till Linn: hoppas du har det bra där borta! Skicka bilder och grejs så fort du kan, aight?

Ciao,

image92

image93

Äntligen!

Fredag fredag fredag! Pallade inte träna. Känt mig kass ett tag nu, skallevärk, fryser/känner mig varm, lite ont i halsen etc. KAN iofs lika gärna vara för att massa barn är sjuka på skolan och i synnerhet hon jag hjälper. Japp, jag har nån typ av bacillskräck...
Iaf, nu ligger jag här och slappar, käkar Ben & Jerry's New York Super Fudge Chunk direkt ur paketet (den är farligt god). Är iofs redan jävligt mätt på tacosen... Sen ska jag och syster se "Robins" (Björn Gustafsson är ju med och mainstream som jag ibland är så älskar jag såklart den pågen!). Sen blir det filmerna "Pride and Predjudice" och "Livet runt 35" (eller va den nu hetter)...

Well, back to the ice cream...

image91


Dags att bege sig...

Skulle helst sova några timmar till... Men nu är det dags att ta bussen ut till skolan och sen ska jag vara assistent precis som igår. Slutar strax efter två så är väl hemma vid tre. Då måste jag nog ha en powernap innan träningen!

Nej nu måste jag gå så jag inte missar bussen.

Hej på er,

Detta är ju helt sjukt

Loggade in på msn och såg att Linn var inne. Har sms:at henne för rätt många dar sen men inte fått svar etc. Så säger hon nu att hon åkt till Washington!!! Eh, säga hejdå kanske? Det här känns ju lagom kul... Helt sjukt att av alla nära kompisar jag umgåtts/umgås med är 2 i Norge, 2 i USA, 1 på Nya Zeeland och här är lilla jag... Har typ Klara kvar nu bara. Inte fyskam iofs, men hon är ganska busy. Tur att jag har lite jobb och träning att sysselsätta mig med nu. Och syrran som är bästa polaren såklart. Men ändå. Det känns tungt det här. Och ensamt. Nu vill jag ännu mer åka iväg till USA och starta om på nytt liksom. Ska bli otroligt gött. Inte för att jag inte gillar de vänner jag har, men för att jag inte har nåt mer att hämta i denna stad. Det finns i princip inget som håller mig kvar här. Förutom familjen då. Har haft lite ångest för att jag antagligen åker ifrån även farmor och farfar som bor i Lund. De är väldigt gamla nu och det känns ju sådär att vara på andra sidan Atlanten när (om) det händer de något... Men sånt är livet antar jag. Men nu känner jag mig jävligt nere. Lasson kom hem från NZ! Jag saknar dig jättemycket. Och Mia och Fia, skit i Norge, I need you guys! Och USA-brudarna Matilda och Linn... KOM HEM

(Fattar du nu vad jag menar kusin vitamin?)

IBS

Har kommit i kontakt med IBS nu också. Tror att jag ska söka till Santa Monica genom dem. Borde ju vara bra att söka på mer än ett ställe. Undra om jag kommer in...

För övrigt är jag väldigt sugen på att plugga språk nu. Var med tjejen som jag hjälper på hennes arabiskalektion och fattade såklart inte ett enda ord! Men jag skulle väldigt gärna vilja lära mig. Att snacka iaf. Skriva såg så otroligt svårt ut! Fast kanske bättre för mig att skriva från höger till vänster eftersom jag är vänsterhänt = inget kladd...
Ska iaf försöka plugga vidare i den spanskabok som jag köpte i Barcelona genom kursen på jobbet. Sen vill jag ju förbereda mig mer på engelska. Och ta upp franskan igen... Det är mycket man vill men lite som egentligen blir gjort... Tyvärr. Önskar att man hade pluggat fler språk mycket tidigare än man gjorde. Varför inte börja med ett tredje språk förrän i sexan? Man lär sig språk sjukt mycket lättare när man är yngre. Nu är det ju typ kört för mig att lära ett nytt språk utan brytning... Well that sucks.

Nej nu ska jag nog göra mig iordning och sen fixa te och läsa i "Flyga Drake".

Ciao!

image90

I brist på annan mer passande bild så plockade jag fram en på Klara och mig där vi Kvistans dans, mwahaha! Självklart helst till Sugarhills Gangs "Rappers Delight".

Oj...


Oj vad trött jag är! Inte bara fysiskt utan på en del människor också. Dock träffade jag idag typ världens sötaste unge. För första gången tänkte jag att det kanske inte skulle va helt fel att få barn nån gång senare i livet... Men nu är jag hemma och det är sköööööööönt. Jag skulle vilja ta en powernap nu, men är rädd att inte kunna sova ikväll då... Ska jobba imorgon också, men då bara till typ två. Sen träääääna halvt ihjäl mig tänkte jag. Min feta mage kommer aldrig försvinna känns det som. :(

Hej på er,

I'm starving over here


Hungrig hungrig hungrig! Pappa är och handlar mat och har inte kommit hem än, så än så länge har ingen börjar laga nån mat i vårt hem. :( Jag ska ju fan snart försöka sova!

Jorå

Träning gick som på räls tycker jag :) Skönt värre. Tyvärr glömde jag frukt som jag brukar trycka i mig direkt efter passet (har hört att det är bra att äta nåt snabbt efteråt) så jag fick köpa nån äcklig dricka som dessutom kostade hutlösa tjugo spänn (det var ändå den billigaste).

Nu har jag skrivit ut en ansökan om finansiering för utlandsstudier från CSN... Sen ska jag fixa fram gymnasiebetygen så att jag kan få de översatta. Ett "proffs" måste göra det tydligen. Morsan har en kollega som är översättare tex så det ordnar sig nog. Sen ska jag skriva ett svar till min släkting i USA och skicka med lite bilder... Sen ska vi käka hemgjorda hamburgers här :) Imorgon är det upp mitt i natten som gäller igen... Hmm. Längtar redan till fredagkväll efter en hel dags jobb och sen en håd träning. Då ska jag good middag och sen trycka Ben & Jerrys tror jag visst. Gärna framför en fin rulle.

Ciao!

Ja ja ja!


En sån härlig dag! Det är strålande sol, jag jobbar inte, jag har varit uppe ett tag och fått gjort en del. B la ett möte med Kilroy Education om ca en månad. Då ska jag söka till Santa Barbara. Innan dess ska jag påbörja massa annat pappersarbete och skit (som att översätta betyg etc).
Iaf, idag har jag än så länge tagit en prommis till affären (en bit) i solen, hur grejt som helst! Lite jobbigare med en tung kasse på hemvägen dock, mina armmuskler är inte mycket att skryta med...
Sen har jag lekt med hunden, suttit vid datorn och duschat och tvättat och grejat. Nu är lunchen nere och vid två ska jag in och träna. Styrka och löpning.

Hej på er!

Jobbelijobbjobb


Jobbade som ensam lärare i en trea idag. Fan va störiga barn kan va! Men det gick rätt bra ändå! Skönt att komma hem och kunna vara "vuxen" och svära, klaga på sin fetma och sånt utan att behöva tänka på att vara en förebild.
Annars så fick jag hem information från Kilroy Education idag. Om Santa Barbara College. Verkar redigt najs det med. Imorgon ska jag ringa och boka tid i Lund. Känns verkligen som jag har bestämt mig. Nånstans i USA (helst helst helst CA iad de två första åren) SKA jag. Känns bra. Mamma och pappa har redan lovat att komma på min graduation då jag ska ha den där löjliga hatten... Iaf.

Imorgon ska jag inte jobba :) Dock torsdag och fredag = hello cash!
Så imorgon blir det träääning. Rejäl sådan. Både biff och deff.

Nu ska jag nog se lite med Skärgårdsdoktorn som jag precis upptäckt finns på svt.se. Sen ska jag somna innan tolv och gå upp åtta imorgon för att komma i "rätt" (läs fel) dygnsrytm.

Laters,

Jobb på ingång denna vecka...

Rektorn på skolan ringde idag. Ska jobba imorgon, torsdag och fredag. Hejdå ansiktsbehandling imorgon :( Snyft. Men jag får boka om den till en lördag nån gång. Hoppas det inte tar allt för lång tid bara.

Idag har jag iaf varit en snabb repa på ett regnigt stan med syster. Jag köpte en alldeles underbar bok, Stora Citatboken. Hur trevlig som helst. Perfekt att sitta och läsa på bussen eller lite innan man somnar. Sen köpte vi frukt på torget och lite annat. Älskar förresten att använda mitt kort när jag handlar. Det känns nästan som att det inte kostar nåt då. Vilket antagligen är tanken. :P
Iaf, sen stack jag och tränade lite löpning eftersom jag ändå tagit mig till stan...
Nu har jag käkat wok och 1 stor ruta mörk choklad. Goda grejer i SMÅ mängder är mina nya grej... Gillar fortfarande inte min vikt eller kagge. Bajsjobbigt.

Jaja, nu ska jag fixa och trixa lite. Sen är det "Anna Pihl" och "American Idol". Sen borde jag nog sova eftersom jag gå upp kl sex imorgon. 

Hejsvejs,

Lunes!

Måndag!

Idag ska jag in till stan och springa inom ett ställe som söker anställda. Dessutom jobbar Linn där! Hur soft vore det inte om vi kunde jobba tillsammans liksom? Sen ska jag till gymet och biffa och deffa som syrran säger. Men först måste jag duscha och göra manikyr och käka lunch och annat bajs.

Hej på er,

En sån där seg men skön söndag


Idag står inte speciellt mycket på schemat. Bara ett spinningpass kl 15.15 och Wallander på fyran ikväll. Har läst en av mina nyaste böcker, "Flyga Drake" heter den. Den är väldigt bra än så länge. Såg reklam för filmatiseringen igår på bion. Måste se den på premiären!

So long,

Sofia och Morgan Pålsson

Så kul att träffa Sofia igen! Tyvärr så åker hon dock tillbaka till Norge på torsdag. :( Men hoppas att jag kan komma och hälsa på i vår! Vi såg iaf "Morgan Pålsson" och den var rolig! Kanske inte riktigt så rolig som jag trodde. Men ändå.
Efter att ha åkt buss (som plötsligt lade av...) så sitter jag här med en kopp te och lyssnar på stormen. Och surfar runt och drömmer mig till California. Tänk om jag verkligen kommer in (det är absolut ingen omöjlighet). Då sitter jag där omdrygt 5 månader... Sjuk tanke. Underbar tanke. Jag är trött på Sverige. Det räcker nu.

Gonatt på er!

image89

Hmm...


Har kikat lite i forumet på hemsidan till den organisation som hjälper en med skola i USA. "Tråkigt" nog har många skivit om att de ska/vill till Santa Monica College (SMC). Synd att det verkar så poppis bland svenskar. För helvete heller att jag åker across the Atlantic Sea för att hänga med svenskar som jag lika gärna kunde träffat här. Okok, jag vet att jag kommer att få en del svenska polare där, det blir så när man får lite hemlängtan och vill prata lite svenska. Dessutom träffar man ju ofta såna som kanske bor i GBG eller Sthlm och som jag antagligen aldrig hade träffat nere i Skåne. Men ändå. Framförallt vill jag ju uppleva den amerikanska kulturen. Och amerikanarna. Hmm hmm hmm...
Det är inte lätt det här...

Oj... Ett tag sen.


Det var ett jävla tag sen man var här och skrev, dåligt bloggande av mig...

Iaf, igår var en lång med effektiv och trevlig dag. Upp kl sex, bussen halv åtta, jobba åtta till kvart över två. Hem med bussen och fika. Packa träningskläder och iväg och träna. Körde på bra tycker jag! Löpning i uppförsbacke som uppvärmning, blandad styrka och sen tjugo minuters intervallträning på bandet, i uppförsbacke (det känns så sjukt mycket jobbigare då!). Sen hem och käka och få ont i magen... Sen hämtad av Klara och hennes utbytesstudent Vicoria. In till stan. Konstaterar att Morgon Pålsson är slutsåld. Konstaterar att Sweeny Todd är en skräckmusikal och att alla andra filmer som går är action. Konstaterar att vi hyr en film och åker hem till Klara istället. Det gjorde vi. Efter att Klara och syster finally bestämt vilken Ben & Jerrys de skulle ha. Filmen blev Tillsammans är man mindre ensam med en av mina absoluta favoriter Audrey Tatou. Tyvärr ser hon lite för mager i denna filmen. Oh well, det var en jättetrevlig och slapp kväll med de få vänner som är kvar i K-town, vilket verkligen behövdes efter en jobbdag! Sen åkte vi med Linn hem, vilket som vanligt är något av en skräckupplevelse... Men tack ändå för skjutsen, jag lever!

Idag har jag sussat till tio men är ändå trött... Käkat frulle och läst. Nu är kl tolv och jag borde kanske ta den där timmes powerwalken. Men nej, det får nog bli nån gång efter lunch! Ska slå på en film far hyrde igår som handlar om Irland på 20-talet om jag inte minns fel. Coolt, för den filmen stod jag och höll i i torsdags men hyrde aldrig... Sen ska jag köpa biljetter till Morgan Pålsson ikväll, Sofia och jag ska ses. Väldans trevligt! Hon är hemma från Norge nämligen. :) Men nu ska jag först surfa runt på CIS hemsida för utlandsstudier. Jag har TOTALLY snöat in på att börja med två år på Santa Monica College. Det ser helt underbart ut. Ska boka till med en rådgivare nästa vecka!

Over n out,


image88

RSS 2.0