Ni är kassa!


En del av er som läser är kassa på att kommentera! Fy!

Sunday


Imorgon är det Labor Day så idag är det som lördag skulle man kunna säga? :)

Åt världens godaste frulle och den var väldigt stor så nu väntar jag en stund. Ska snart ut på en timmes powerwalk! Gick igår med :) Solen har inte tittat fram än... :( Jag ska ju glassa på  playan med nya bikinin och underhålla brännan. Men den kommer nog!

Sena eftermiddagen/kvällen blir det en del plugg...

Ciao så länge!

Farsan: det är likadant för mig!


Farsan brukar skryta om att när han gjorde roadtrip i USA trodde folk att han var amerikan för han pratade så bra engelska. Well join the club! De som inte vet att jag är svensk blir jätteförvånade när jag säger det. Hihi. Sånt tycker jag är kul att få höra!

Lördag



Jag och  Haruko hängde med Sheryl på Farmers Market. (Först började vi med kaffe på Starbucks.) Där fanns ett Obama-stånd så vi stannade och kollade lite. Sheryl sa till de "ja, dessa två får inte rösta för det är inte amerikaner men det följer konventet och allt sånt". Då undrade de varifrån vi var och det visade sig att en av dem som jobbade hade bott 13 år i Sverige! Snacka om överaskning! Vi pladdrade på ett tag. Han var riktigt duktig på svenska. Sheryl och Haruko tyckte det lät kul och lustigt :P

Sen åkte vi till en "supermarket", Trader Joe's och fyllde på med massa mat! Stoppade ner både massa gott och nyttigt i vagnen :)


Vidare åt jag och Haruko på Baja Fresh. Jag tog kycklingenchillada med guacamole i. Det var gott som sören med portionerna är som alltid för stora här. Rullade vidare till AT&T (telefonaffär). Pillade massa på en iPhone. Tror jag ska köpa en trots att jag sa att jag nöjde med den fattiga... Fick ju lite pengar från skolan jag jobbade på så. Den kostar bara 200 dollar. Och den jag har nu kan jag avbryta när jag vill. Det är bara att inte betala den 10 sept då det är dags. Vi får se... VIll verkligen ha en. Samtidigt är det roligare att lägga på tex en trip till SF? Ahja.


Denna fina pin fick jag av de trevliga människorna på Farmers Market! Dock pryder den numera min skolrygga. Och ja, det ser nästan ut som att Obama gör en Hitler-hälsning. Tvivlar dock att det är så :P


Provade en fantastisk klänning från Calvin Klein på Macy's!

En trevlig lördag so far! Hade egentligen tänkt ligga på stranden hela dagen. Men det blev ändå inget redigt beachväder så...

Igår






En lektion i skolan. In till stan. "Var tvungen" att köpa några grejor. Bl a lite trollor på Victorias Secret, en bikini från Tommy Hilfiger (på rea!), ett halsband och örhängen, Fructis sprej och glans (7 för båda!) och lite annat.

På kvällen kom det hit lite polare till min familj och jag lagade swedish meatballs. Alla gillade det :) De var hardcore och körde på ligonsylten med! Haruko älskade gräddsåsen.




Ett sista desperat försök


Provar att brygga kaffe med två filter, dels det vanliga som man sköljer ut och använder igen + stjockt hushållspapper. Inbillar mig att det är filtreringen det är fel på.

Annars så har jag startat denna helg på ett väldigt skönt sätt. Vaknade åtta, somnade om tills alarmet ringde kl nio. Har käkat äggröra och bagel till frulle. Yum.

Ska nog gå till skolan idag. Börjar halv ett, har en lektion. Sen fortsätta in till stan efteråt, ska till banken så att jag har mina pengar där istället för hos SEB.

Vad gör Sverige idag (ikväll)?

Ciao,

Demokraternas konvent

8:17 pm

Nu har vi käkat hemmagjorda hamburgare och kollat färdigt på demokraternas konvent. Idag talade Obama himself! Och jesus vad bra han är. Jag är  typ kär. Ni måste verkligen höra hans tal. Stämningen i Denver gick nog inte av för hackor såg det ut som. Väldigt rörande var allt han sa. Och väldigt tydligt och lätt att ta till sig.

För övrigt hade LA Times ett stort uppslag om Obama med massor av bilder. Hans livshistoria är fantastiskt intressant och imponerande. Han berättade även om sin mor som tog hand och försörjade sina barn, jobbade och läste in college på samma gång. Som sagt, se och lyssna på hela talet.


4 november kommer bli en stor och historisk dag. Det ska bli coolt att vara där det sker.

Ciao,

iPhone pink


Klockan är elva på kvällen här..

Hittade en ad på facebook där man är testare av nya iPhone pink. Som belöning får man behålla luren :) För att vara med måste man först order två olika grejor, ni vet såna man går med i en klubb och får nåt billigt. Tror jag ska fixa det imorgon. Be Pat kolla på det först. Men schysst med gratis lur!

Nu ska jag sova!

Puh

7:55 pm i köket på Galle Galicia, Santa Barbara, California med ett glas rödvin i handen.

Så trött jag var sista lektionen. Blir trött i huvudet av all engelska men jag antar att det blir lättare snart. Vi hade som läxa att läsa två korta berättelser och sedan skriva om en av dem. Vi skulle diskutera på lektionen också. Ibland känns det extra jobbigt att ha engelska som andraspråk när nästan alla i klassen är amerikaner. Hur sjukt lätt vore inte klassen då? Typ gymnasienivå. Jag hade rockat fett om det var på svenska. Men tids nog ska jag rocka fett ändå! He he.

Nu är jag iaf hemma och har käkat middag med Pat och Haruko. Nu står demokraternas konvent på och jag slökollar lite. Igår snackar Hillary och jag blev nästan rörd. Hon var väldigt bra. De som snackar idag (bla Biden) är också väldigt rörande.

Träffade en trevlig tjej på spanskan. Jag skulle käka lunch efteråt och frågade om hon ville hänga med. Det ville hon och vi hängde typ två timmar. Hon heter Anna och är från Oregon. Vi bytte nummer och så ochv i träffas på spanskan tre gånger i veckan :) På spanskan jobbade jag med en tjej från Chicago, Illinois. Hon är med trevlig. Dock en sak som jag har problem med på spanskan är när en del av amerikanerna snackar spanska. Jag fattar inte! Det låter så amerikaniserat att jag inte kan tyda det! Sjukt. Har även ändrat min uppfattning av läraren. Hon är bra.

Vi ses imorgon, nu är det dags att slappa lite mer, göra lite läxa och sen kolla teve eller nåt. Börjar 11:10 imorgon men tar nog cyllen så då behöver jag inte dra så tidigt :)

G'natt!

 

Tredje dagen


Är uppe sedan en timme och slappar i köket. Har duschat och käkat MASSOR till frukost. Städarna är här idag, gött att få det redigt rent :)

Ska gå till bussen om en timme. Första lektionen är spanska. Gillar inte riktigt läraren än, hon är läskig tycker jag. Och jag känner mig väldigt ringrostig med spanskan. Vet inte i vilken ände jag ska börja fräscha upp mitt minne dock...
Sen är det den där långa håltimmen igen, eftersom måndagar och onsdagar är likadana. Så då ska jag göra klart engelskan. Men vad mer liksom. Nästan fyra timmar. Bajstråkigt ju. Tänk om man kunde haft den efter spanskan och slutat typ vid två istället för kvart över sex... Jaja.

Hörs väl senare då,

Ganska ganska så död


5:13 pm

Hemkommen. Trött som ett a*. Hade ENG 70 vilket var trevligt! Förutom det väldigt oförbredda testet då... Träffade några schyssta töser från Sthlm vars blogg jag läser. Hade kommenterat och de läste min och kände igen mig idag, haha. Sen satt jag bredvid en go tjej från Madrid som jag ska "ragga upp" nästa lektion tänkte jag. Hon skulle vara kul att lära känna! Lite exta hjälp med spanskan är ju inte fel heller...  Sen hade vi en "lek" som vi gjorde på ENG 100 igår med. Man får ett papper med rubriken "Find someone who..." och sedan massa listade påståenden. Sen ska man mingla runt i klassrummet och hitta folk som man kan skriva. Sedan räknade vi ihop vem som hade fått flest och tro det eller ej men jag vann! Hur jävla konstigt är inte det?! Jag är inte den bästa mingeltypen direkt och gick inte alls in för att vinna. Trodde de andra skulle ha många fler. Iaf, fick poäng av läraren, vet inte riktigt vad som menas med det men men. Läraren är från Japan (!) men har ju såklart varit i staterna ett bra tag. Hon är hur kul som helst! Kursen verkar kul, man läser mest en massa noveller och så ska vi skriva små rapporter om dem. Och läsa i nån slags övningsbok.

Sen var det dags att stressa ner till tennisbanorna. Där fanns inga omklädningsrum för de ligger på ett annat ställe. Så jag fick byta om på en äcklig toa. Det funkar ju inte i längden så det får bli tenniskläder på klassen före i fortsättningen...

Tennisen började med att vi blev filmade när vi gjorde vars tre forehand samt backhand. Jag var svinnervös, hade ju inte spelat på hur jäkla länge som helst och plötsligt stod 30 pers och två tränare och kollade samt kameran då... Sedan spelade vi dubbel. Det var många som ville var med i laget och jag vet inte om jag kom med. Men det verkade som det? Har ingen aning. Det är lite pinsamt för de flesta har spelat mycket och tävlat. Jag har aldrig tävlat och kan knappt reglerna ju. Än mindre kan jag serva. Men jag bryr mig inte så mycket. Jag är här för att lära mig och främst för att ha kul och hålla mig (något sånär) fit. På tordag är det volley och serve. Jag fasar redan. Det som jag dock vet att jag gör bra är att jag har bra reaktionsförmåga och är ganska snabb i fötterna. Sen påstod ju min gamla tränade Roger att jag hade bollkänsla och att det var synd att jag inte började när jag var redigt liten. Sanningshalten i det kan man ju i och för sig diskutera men någon poäng hade han säkerligen.

Eftersom jag cyklade till skolan (så jääääääkla slappt, behöver knappt trampa en enda gång!) skulle jag ju då cykla hem också. Eftersom tennisbanorna ligger nära havet så cyklade jag längs havet nästan hela vägen hem. Vackert men svinjobbigt. Stannade till på en snobbig mataffär för jag hade hört att de kanske har lingonsylt. Och jodå! Felix lingonberries. Nästan sju dollar för en liten burk. Men på torsdag ska det lagas köttbullar! Pat ser framemot det som fan har han klartgjort. (Han använde dock inte sådana ord).

På parkeringen träffade jag på en cool 67-årig man som uppmärksammade att jag cyklade och hur bra det är att cykla. Hur man håller sig fit och tänker på miljön etc. Ja sånt som de flesta i Sverige tycker är självklart. Men här är det faktiskt ganska sällsynt att man tänker på det viset. Vad jag vet än så länge iaf. Så all heder åt denne man! 

Nu har jag druckit för att slippa bli helt uttorkad. Det var hundratusen grader på tennisen och solen gassade verkligen. Ska göra klart spanskan och sen ENG 100. Imorgon blir en lång dag men bara två lektioner...

Sorry att det blev ett så långt inlägg, jobbigt att läsa I know.

Ha det gött alla,

 

Redan läxor att göra


Sitter och gör lite spanskaläxa. Det är mycket. Fast om jag fattat rätt så ska vi göra övningarna på lektionen imorgon men "vara beredda". Typ. Men det är mycket ändå. Och ikväll har jag en engelskaläxa som jag ska se till att göra innan middagen. Började dock på den igår...

Nu har jag käkar frulle och duschat och ska plugga en timme till. Sen fixa mig lite och käka lunch. Sen ska jag cykla till skolan men stanna på en mataffär på vägen för att se om de har lingonsylt... I skolan är det idag ENG 70 som jag ser framemot! Sen är det TENNIS! Herrejesus vad nervös jag är! Har ju inte spelat ordentligt på sjuktligt länge. Och så är det en advanced class. Men men. Att spela med människor som är bättre kommer att göra mig bättre! Tror att jag gillar tisdagar, schemat är slappt, ingen väntan mellan och sådär. Iofs blir det väl en läxdag.

Nu ska jag dyka ner i spanskaboken igen...

Ses ikväll!

School!


6:15 pm

Nyss hemkommen från skolan.
Fick sluta tidigare från ENG 100, annars skulle jag slutat NU. Jobbigt. Klasserna är bra. Spanskan finns där nånstans men jag känner mig ringrostig. Inte så konstigt iofs. Spanskaläraren verkade lite sträng. Lite ÖNN again, haha?! Gillar verkligen min ENG 100 lärare dock. Hon verkar lugn, vänlig och duktig. Klassen är nog bra med. Jag är (vad jag vet) enda svensken där. Samma sak i spanskan. Någon japan i ENG annars tror jag alla är amerikaner. Tror det här kan bli bra!

Köpte alla böcker. Sen gick jag på lunch i cafeterian, köpte sallad som man fick blanda själv, fräscht, gott och ganska billigt (6 dollar). Slog mig ner hos en svensk tjej som jag dock inte var 100% säker på att hon var. Hon var schysst och kommer från Helsingborg och vi hängde tills min nästa klass började. Hjälpte henne att hitta böcker och så köpte jag den där ryggan jag behöver.


Detta får man för ca 350 dollar i the bookstore...


Spanskaböckerna


ENG 100


ENG 70


Denna kan vara bra att ha...


Nörd-ryggan. Som dock kommer att underlätta när det är tennis på schemat + att mina axlar inte dör.


Nu ska vi snart äta mat vilket är bra för jag är sjukt hungrig! Sen ska jag väl mest slappa, titta igenom de tvo läxor jag fått till onsdag.

Ses imorgon!

Första skoldagen!

09:01 am

Ska gå ner till bussen om en timme cirkus. Sitter i köket och äter en rejäl frulle. Får nog komplettera den med kaffe i skolan känner jag. Kaffet vi brygger här hemma smakar så konstigt. Det smakar knappt kaffe. Det är väldigt utspätt liksom. Det i skolan är väl typ okey iaf. Om nån läser detta och känner är extra givmilda idag så får ni hemskt gärna skicka svensk gott kaffe hit! Typ Arvid Nordquist, Gevalia mörkrost eller nåt. Bara maila så får ni min adress.

Jag ska ju servera "swedish meatballs" i veckan. Men jag hittade ingen lingonsylt på Albertsons... Får väl höra mig får. Nedrans synd att närmsta IKEA ligger i L.A...

Nu kom Haruko också ner. Hon börjar en timme senare än mig.

Nu börjar det bli litta nervöst!!! Min första lektion är spanska. Sen ska jag köpa böcker för 300 dollar samt en ryggsäck. Ryggsäckar är fula och nördiga men ska jag cykla till skolan och ha med tennisgrejor till på köpet så funkar det ju inte med en stor handväska. Nej här måste iv ha rejäla grejor. Sen ska jag väl käka lunch där också, spana in cafeterian som inte har varit öppen innan. Och inte förrän kl fem i fyra har jag ENG 100... Slutar kvart över sex och är hemma tjugo i sju typ. Två sånna dagar blir det varje vecka.

Men nu ska jag sluta tragga, Mia påstår att min blogg är "skitlame" och att hon inte orkar läsa. Buu.

Later!

Sista slappedagen!!



10.46 am

Sista slappedagen idag!!! Imorgon börjar allvaret. Bigtime. Har dock inte slappat såå mycket än. Var faktiskt duktig och gick upp kl åtta. Frukost, ut med hundarna, städa städa på nedervåningen. Nu skulle jag skypat men skiten funkar ju inte idag heller. Fick bli msn istället. Men nu ska jag strax til stranden! Måste bara fixa mig lite och göra lite matsäck. Måste bli brun(are)! He he. Och så ska vi ju prova brädan. Hundarna får stanna hemma!


Ciao,

Bilder
















En dålig dag blev en bra dag


Åkte iväg till La Cumbre Plaza mall med Haruko. Macy's hade feterea! Jag tror vi var på klädavdelningen drygt en och en halv timme! De hade hur mycket som helst och det var väldigt osorterat  så man fick leta länge och mycket. Massor av bikinis fanns där men de jag provade var för stora... De hade hur många ställ som helst där allt var 9.99, 14.99 eller 19.99! Jag var i sjunde shoppinghimmlen haha. Nej men jag handlade inte alls mycket. Kände mig duktig där. Köpte iaf en klänning som ni får se senare för 9.99 och en topp för 14.99. Dock tillkommer ju taxes vilket jag alltid glömmer! Men det är ju små summor iofs. Sen köpte jag en bomullsbag att ha på stranden. Också Macy's. Sen drog vi till Starbucks där det blev "lunch" dvs tall soya latte med extra shot + en fruktsmoothie typ och en protein/nuitrition-bar jag hade i väskan. Sen drog vi till en sportaffär som Haruko spanat in. Helt galet billigt! Löparskor för 40 dollar osv. Tennisgrejor fanns där med, good to know. Var väldigt mycket på väg att köpa en Sponge Bob skateboard för 24 dollar. Men sen tänkte jag att jag kan ju faktiskt inte skata och jag har nog inte riktigt tid att lära mig heller. Haruko köpte en body board (typ lätt ganska liten surfingbräda) som vi ska prova snart! Endast 40 dollar så om den är kul ska jag med köpa en!

Jag  köpte massa batterier där så nu kan ni förvänta er någon form av bild-diarée här på bloggen!

Nu ikväll ska vi till stranden med hundarna och brädan. Ska bada med de för det är helt galna när det gäller vatten. Var nere med de igår och de bara rusade rätt ut i vattnet och Rosie kom under en fetevåg två gånger och jag blev lite orolig. Men när vågen "var över" så simmade hon runt där och såg inte direkt rädd ut. De är ju vana. Stor skillnad mot att gå ut med Fiona. När jag går med henne (händer extremt sällan) så släpar jag henne efter mig i princip. Här är det tvärtom. Hector och Rosie släpar mig. Typ.

Senare ska vi gå till Taco Bell (typ 10-15 min gång härifrån) och köpa middag.

Bilder senare alltså!

Ciao,

Yard sale - vilket skämt!


Yard salen var en bluff. En stor fet bluff. Den skulle vara "big" stod det. Det var typ två montrar. Så jag och Haruko vände hem igen... Har inte köpt mina böcker online för det verkade cepe. Men efter min första lektion på måndag har jag fyra timmars hål så då kan jag nog passa på att göra det i affären på campus.

Iaf, vi stannade på Albertssons (fan glömde köpa batterier kom jag nyss på!!) där köpte jag skvallertidning, god juice, B&J Phish Food och lite kaka. He he. Helg.

Nu ska jag göra lunch och glo på teve/läsa tidning/se på film. När solen tittat fram ska jag ta vovvarna till beachen!

Ciao,

Japansk mat


Nu har vi avnjutit en japansj middag. Nötkött, ris, hackat kok ägg, gryta med japansk curry, eggplant, morötter, grön paprika. Haruko är duktig! Måndag eller tisdag ska jag laga köttbullar med lingonberry jam! He he.

Imorgon åker dottern Merry tillbaka till sin skola i San Fransisco. Pat och Sheryl åker med. De åker imorgonbitti och kommer hem på söndag så jag och Haruko är all alone... Det bästa med det är att vi får 20 dollar per dag för att gosa med hundarna (och mat och gå lite med då). Jag ska ta de till stranden och låta de springa fritt, det älskar de.
Annars i helgen vet jag inte vad som händer.
Eller jo, imorgon ska jag till skolan tidigt för då är det en loppis där! Kanske ska jag lördag eller söndag träffa en tjej vars far/mor-föräldrar jag träffade på Heathrow av en slump. Lång historia det där. Iaf, hon går på UCSB och är ny i Santa Barbara precis som jag!

Innan idag var jag och försökte hitta mina böcker men en av lärarna fanns inte med! Så nu har jag mailat henne för att få reda på vilka jag ska köpa... Ska nog köpa online så får jag det levererat till huset :)

Fick även mitt amerikanska Visa-kort idag. :) Har aktiverat det också. Nu måste jag bara sätta in pengar på mitt amerikanska savings account. Frågan är hur jag bäst gör det... Kan ju inte ta ut allt kontant, det blir mycket plus mycket i uttagningsavgift... Hm. får maila min kontaktperson på Bank of America. Btw, vad ligger dollarn på nu?

Nej, nu ska jag dricka lite te och käka nån cinnamon-grej jag hittat.

Gonatt på er!

Dumma dumma kamera


Batterierna tar slut så sjukt snabbt!!! Har provat alla typer, jättebilliga, mellan och dyra. Alla är dåliga. Kanske borde köpa en nya kamera som går att ladda i datorn? Sånt är rätt billigt här.

Iaf, har varit vaken en slag och ska käka frulle och duscha. Sen bort till skolan och betala den där halva jävla uniten. Kanske kolla vilka böcker jag behöver med... Svårt att veta som sagt. Men köper man de inte denna veckan så har jag hört att man kan bli stående i tre timmar på måndag för att många väntar tills dess. Sen har jag också hört om folk som köpt massa böcker men sen använde läraren knappt hälften av dem... Och de köps inte tillbaka förrän nästa semester. Man kan köpa begagnade böcker i affären, det gör rätt många för skillnaden är i princip bara priset, de är inte understrukna och så.

Senare ska jag till stranden och gå en runda. Hoppas vattnet är lågt, får kolla det i en tabell vi har...

Händer i Sverige?

Ciao,

Hemma själv + klokt beslut


Hela dagen är familjen bortresta. Det är ganska slappt. Jag och Haruko får greja middag själva. Har hittat nåt i frysen som ser rätt gott ut. Hade jag varit busig hade jag gått bort och köpt en B&J också men jag har satt upp nya regler för mig själv nu. INGET sånt på veckodagarna. Ingen alkohol heller. Annars är det mesta ok. Jag rör rätt mycket på mig redan, trots att tennisen inte börjat än. Det blir en del vardagsmotion, framförallt promenader. Det är mycket trevligare att vara ute och gå när det är soligt och varmt! Jaja.

Har varit ute med hundarna, annars bara slappat framför teven. Och panikkollat om min kurs öppnade sig, vilket den ju gjorde :)

Tog även ett klokt beslut tidigare idag. Jag gick till skolan och då smorde jag in mig med solkräm. Sen funderade jag på att lägga mig på stranden men tänkte att min lätt röda hud måste vila idag. Jag vill inte ha hudcancer om tio år. Imorgon däremot, (lite) insmord får det kanske bli stranden!

Schema


Nu har jag äntligen fått plats i en av de två engelskakurser jag behöver! En bra tid med. Innan hittade jag bara tre dagar i veckan kl 8 på morgonen, sen försvann även de...

Nu ser mitt schema ut såhär:

Måndag: 11:10-12:20 SPANSKA, 2:20-3:40 TENNIS, 3:55-6:15 ENG 100 (skriva etc)
Tisdag: 12:35 ENG 70 (effective reading etc)
Onsdag: 11:10-12:05 SPANSKA, 3:55-6:15 ENG 100
Torsdag: 11:10-12:20 SPANSKA, 12:35-2:05 ENG 70, 2:20-3:40 TENNIS
Fredag: 12:35-2:05 ENG 70

Sedan tillkommer ytterliggare två tennispass om jag kommer med i laget!

Tycker det ser rätt bra ut. Lite tajt ibland på måndag och torsdag men annars rätt lugnt. Jag kommer att läsa 12,5 units. 12 är minimum men min ENG 70 är 4,5. Eftersom jag bara pre-paid för 12 units och varje unit kostar 200 USD måste jag imorgon eller fredag betala för den halva uniten. Vilket alltså blir 100 USD. Men det kan jag väl leva med!

Vad jag ska göra nu är att ta reda på vilka böcker jag behöver så jag kan köpa de på fredag. Eller kanske redan imorgon. Ska till skolan på fredag speciellt för då är det en yard sale (loppis! :)) där. :)



Vad gjorde ni igår?


Plötsligt är jag inte så impad av allt här längre. Sol, värme, hav, palmer etc känns helt normalt och vanligt nu. På något sätt. Igår var en riktigt trevlig dag! Var på stranden nära skolan och centrum med en svensk tjej, Sarah. Brände mig faktiskt lite... Sen åt vi en sen lunch på en restaurang ute på piren. Crabb cakes med kryddstark aioli och det var gott! Sen kollade vi in lite kurslitteratur på the bookstore på skolan. Svårt att veta vilka man ska ha eftersom det beror på lärare och vi hade inte våra scheman. Men jag tror inte mina är svinsvinsvindyra iaf. Sen kollade vi in Sarahs ställe. De hyr en omöblerad lägenhet så de har fått köpa en massa grejor. Jag är glad att jag bor hos familj, iaf såhär i början.

Anledningen till rubriken är att jag bara tänkte på det igår. Vad hade jag gjort om jag var hemma i Sverige igår? Här låg jag på playan och åt lunch på piren... Men man får ju passa på nu innan skolan börjat. Sen blir det plugga plugga plugga och tennis tennis tennis.

Idag ska jag om två timmar eller nåt till skolan för det är en grej jag inte fattar. Kanske snacka med tenniscoachen med. Hem och käka lunch och i eftermiddag powerwalk!

Ciao,


PS. Lovar att knäppa lite bilder idag. Igår glömde jag kameran vilket jag ångrade bigtime! För ni skulle sett vyn från piren.

En typisk morgon


En typisk morgon här i staterna börjar för mig med att skumma igenom LA Times och så käka dessa förbannade flingor då. Ibland ägg.


Stundande val i USA

I november är det val här. Och valet är på många sätt historiskt och speciellt. Det ska bli sjukt spännande att följa! Det har redan börjat trappas upp en del här. I lördags möttes Obama och McCain hos en pastor i Saddleback Church i Kalifornien. Ni har säkert läst om det i de svenska tidningarna. Det var intressant iaf för pastorn ställde samma frågor till de båda men i olika omgångar. De möttes alltså inte i en debatt. Obama var bra men hann inte svara på alla frågor då han hade lite för långa svar. McCain använde sig mer av korta uppmaningar och enkla svar. Dock ibland motsägelsefulla svar. T.ex. ville han förbättra skolorna men absolut inte häja skatterna. Han är pro-life i abortfrågan och på frågan vad som är rik ville han inte riktigt svara utan flummade om att inte enbart pengar är rikedom osv.

Jag tror att de som inte är så pålästa och intresserade av vad som händer utanför USA kommer att rösta på McCain. Han har förenklat saker och verkar inte vilja se problemen som finns. Men de som har tänkte till lite mer och insett att USA behöver en stor förändring kommer att rösta Obama. Många i CA kommer att rösta Obama. Precis som t.ex. NYC. Ställen där folk är lite mer moderna och intellektuella än t.ex. södern. Har sett många bilar med "Obama 08" skyltar på, många som har en Obama-skylt i sin trädgård etc.

Jag hoppas verkligen Barack Obama vinner! Valdagen kommer bli spännande.



En mexikanare utanför mitt fönster!

Vaknade för nån halvtimme sen och strax efter kommer målarna. Just nu är en utanför mitt fönster och min rullgardin är inte så himla heltäckande... Nu skäller hundjävlarna med. Tur att jag ändå ställt klockan på åtta för att inte sova bort dagen...

Iaf, igår var vi hemma hos min familjs bästa kompis familj eller hur man ska säga. En familj som de gör mycket ihop med. Dottern är proffesionell balettdansös och flyttar till Östkusten om nån vecka så det var lite avskedsmiddag/gathering typ. Kändes väldigt amerikanskt med bbq, Corona och till efterrätt SMORS (eller hur det stavas Mia?). Det var väl gott men inte det godaste jag nånsin käkat. Men mysigt att sitta vid en eld och grilla.

Idag är två scenario möjliga. Ett är att jag hänger på stranden så fort solen tittat fram. Det andra är jag i eftermiddag/kväll träffar en svensk kille som jag skrivit lite med innan. Han ska läsa andra året journalistik. Vi får la se.
 

Pappa: säg till så fort du öppnar din blogg!


Ciao,

Frilla


Eftersom jag har min lugg på utväxt (sorry Lasson) så är det ett j*vla sjå med att fixa håret fint. Men nu har jag hittat ett sätt som får det att se rätt ok ut.





Så, tror ni det funkar??

För mycket vatten


Gick ner till stranden men tidvattnet var för högt för att ha någon strand att gå på, iaf med nya dojjorna som jag inte vill blöta ner... Så jag gick till ett annat ställe där jag varit med värdpäronen och hundarna en gång innan. Det är som en park där man kan ha hundar lösa och så går man längs havet hela tiden. Där är magiskt vackert. Ska ta med kameran om jag går dit imorgon eller någon annan dag.

-----> Morsan: ja, det gör den men hon som åker träffade jag på middagen igår och då hade jag den klänningen så nu har hon ju sett den! Så tänker jag ibland... Så det får bli nåt annat.

Ciao,

Söndag


Då är klockan strax elva och en stadig frukost ligger i maggen. Softar en stund sen ska jag ta en rejäl promenad längs stranden. Dock är det molnigt nu, buuuu. Men det fixar väl till sig inom en timme eller nåt som de andra dagarna.

Igårkväll åt vi middag på ett trevligt ställe vid stranden. Vi åkte bil på 101 en bit så det måste ha legat typ i andra änden eller nåt. Väldigt casual då man satt på typ picknickbord och sen själv hämtade maten när den var klar. De gillar casual här. Ibland gillar jag det med. När man inte känner för att piffa och klä upp sig. Men ibland känner jag mycket för det och då vet jag inte redigt vad jag ska ha på mig etc. Som ikväll t.ex. Då ska vi till en familj vars dotter åker iväg till östkusten och ska ha lite good bye party. Vad fasen ska jag ha på mej? Jaja...


Ciao,

Nej nu så...


Nu måste jag få tummen ur röven och ta mig ner till stranden.

Förrästen om ni vill se "Vicky Christina Barcelona" så har den premiär den 10 oktober i Sverige (mwahah). Väldigt Woody Allen + Scarlett + Penelope + Barcelona = JAG GILLAR.

Ciao,

I went downtown...

Shoppade lite. Fan det låter som att jag shoppar hela tiden. Men det är bara saker jag behöver och saker som är billigare här än hemma. Plus att jag köpte en sjukt mycket billigare mobil än jag berkänat så då måååste man ju använda pengarna på annat, haha. Jaja.

Det är iaf mycket trevligare att handla här än hemma. Butiksbiträdena hälsar en välkommen och säger "How u doin?" (Inte som Joey dock!). Köpte löpardojjor idag. Nike Pegasus nånting. Sist jag köpte det var typ när jag gick i nian!!! Sjukt. Iaf dessa är snygga och sköna och försäljerskan slängde med gratis specialsulor! (Sånt händer mig aldrig i Sverige...). Sen hade de ett helt galet erbjudande. 5 (FEM) t-shirts för 20 dollar. Så det var jag ju tvungen att ha. Nåt sånt kan man ju inte skippa liksom. Sen gav jag mig på jakt efter bikiniunderdel. Att hitta billiga snygga kläder här är inte alls svårt. Men bikini var inte alls lätt. Konstigt nog. Kanske jag missar nåt ställe? Det är ju trots allt en "strandstad" och Cali liksom... Önskar att H&M fanns här, men närmsta är i LA. Iaf, hittade tillslut en underdel på Nordstrom, en marinblå Ralph Lauren för 27 dollar...
Käkade lite kinamat för jag blev hungrig. Det var väl okay. Tog en Diet Coke och alla som känner mig vet att jag inte kan dricka så mycket läsk. Så jag tog small. Men den var sjukt stor. Small här är som large eller medium hemma... Gross. Typ.

Nu ligger jag i sängen och ska smälta all mat och läsk sen ska jag inviga skorna! Blir en sväng på stranden! Vill att det ska bli lite svalare först med.

Laters!







Dagens outfit. Blank och svettig är man med. Not very nice mend det blir så.

Bio ikväll!

Stranden var najs som vanligt, men (ett stort MEN) var att det fastnade massa olja (alltså sån från båtar) på mina fotsulor! Jag var helt svart. Skitsvårt att få bort. Tog nagellacksborttagning, funkade sådär. Tips någon (detta kommer hända igen nämligen)?

Nu har vi precis käkat pizza som levererades direkt till dörren (so american, I know). Gött var det iaf. Schyssta fyllningar, som shrimps och mozzarella, pesto etc. Nu ska vi snart köra ner till bion downtown för idag är det premiär av "Vicky Christina Barcelona", Woody Allens nya. Ska bli såå kul att se Barcelona!!! Btw så är det kolsvart ute nu sedan ett litet tag. Och klockan är bara 8.15pm. Inte som svensk sommar alltså.


Sitter och skriver ett brev till farmor och farfar nu med... Vet att de kommer gilla det.


----> Morsan: Haha, känner ni att ni måste renovera (klart) för att min värdfamilj (läs mexikanare) målar om sitt hus? :P Iofs skulle det inte skada om det var lite tillsnyggat när jag kommer till jul, he he. Men vi har det ju rätt fint där hemma ändå.

Nej, gotta go!

PS. Hoppas ni tycker jag uppdaterat duktigt idag! :)


Skolan


Var på skolan och fixade ID-kort. Tog typ 1 minut och sen hade jag nästan en timme tills bussen gick. Passade på att spana in the bookstore. Var lite på jakt efter en schysst kalender och där fanns några rätt bra och billiga (allt skolmaterial är billigt där tycker jag!) men kunde inte bestämma mig. Måste kolla några bokaffärer downtown också... Köpte iaf block till mina ämnen och en SBCC-hoodie. Nice.

När jag lämnade huset var det molnigt men mindre än en timme senare inte ett moln på himlen. Nu är det fett varmt och jag var blöt av svett när jag gått backarna från bussen. Ska snart ner till stranden och svalka mig. Man kan bada men det är rätt grumligt vatten och mycket tång...

Hoppas ni har det bra där hemma! Är sommaren slut eller är det fortfarande lite värme?




Snart redo för en ny dag

Hej på er!

Sov lite väl länge idag... Till kvart över nio. Har vaknat rätt tidigt här eftersom jag somnat så himla tidigt. Har nog inte somnat senare än elva en enda kväll. Är helt utmattad vid åtta/nio på kvällen. Är nog inte jet-lag längre utan snarare alla nya intryck osv.

Sheryl undrade om jag och Haruko ville med på hennes grymt långa walk som vi gjorde förra veckan. Helt ärligt så vaknade jag halv åtta och tänkte att fan heller att jag pallar gå en massa om en timme. Så jag somnade om, he he. Men nu har jag käkat frulle. Brukar varva mellan flingor och non fat skim milk och omelett/äggröra. Idag lyxade jag med lite Oreos också, he he. Om man vill kan man göra omelett på en vätska i en tetra. Det står att det är riktiga ägg men 0% kolesterol och 0% fett. Hur nu det går ihop.

Hör just nu massa spanska eftersom mexikanarna målar och håller på. Och så spelar de sin spanska musik.

Men nu ska jag duscha och fixa mig. Ska gå till bussen om en timme för att fixa skol-ID. Sen ska jag nog hoppa av några hållplatsen tidigare och köpa lite latte på Starbucks. Sen är det stranden som gäller!

Ciao,





YES! NU funkar internet på min dator!!! *Peppar peppar*

Nu ska det bli mer inlägg! Sitter just nu i köket med Merry och Haruko. Vi "lanar" och har precis käkat sweet käk och druckit litta vin med Pat och Sheryl. Nu är det ute med hundarna och när de kommer ska vi se på film. Nån tysk WW2. Gillar verkligen familjen och hundarna. De är roliga! "Vårt" hus målas om, så nu är det helt inplastat så jag kan inte öppna på mitt rum. Det kommer bli en svettig natt. Den första faktiskt. För annars är det inte alls någon jobbig värme. Bara när jag går upp för de långa backarna från bussen.

Idag var jag downtown och stegade in på Bank of America för att öppna ett konto. Det är gratis och om en vecka eller så har jag mitt kort också. Hade tidigare fått besked från mor att jag fått tillbaka nästan en tusing i skatt. Så jag unnade mig ltie shopping. En svart t-shirt med ett tryck där Beatles korsar Abbey road och där det står The Beatles. Plus en långklänning som är ganska hippie-like. Sen käkade jag och Haruko Mexican Food. Which I really love. Burritos!

Senare var jag på stranden, gick en lång runda i vattnet. Där är såååå himla fint. Och inte en kotte om man fortsatte en bit.

Anyways, ska skriva mer imorgon, nu film!

Men först lite bilder som jag tog för ca en vecka sen när jag nyss kommit hit:


"The patio". I bakgrunden ser man lite berg. De odlar lite tomater i trädgården, och har itne direkt samma problem som du pappa, de är väääldigt röda :P

 
Mitt rum + utsikten


Huset



gotta go now!!!!

I'm here!!!

Och allt ar bra med mig! Har inte  kunnat skriva innan for min dator har dott och internet funkar inte pa den, buhu typ. Maste skaffa en annan omkoppalre tror jag. Nu skriver jag pa japanskans macbook. Jag som ar PC-anvandare, detta ar lite svart...

Iaf, familjen ar trevlig. Ater bra fast de ar radda for fett (dricker bara non fat milk tex), ar generosa (koper starbucks coffee till mig), ska rosta Obama. Dock ar de kristn vilket jag forstod igar nar de bad bordsbon innan maten... Vi at forovrigt grillad lax, sallad, hel majs och melon och jordgubbar till efterratt. plus ett gott vitt vin till det. Yum. De gillade dessutom det svenska godiset jag hade med, speciellt dumle och lakrits. Japanskan daremot spottade ut lakrisen...

Idag borjade vi med en nastan tva timmars promenad, jag, morsan Sheryl, dottern Merry, en van till dem och Haruko. Sen drack vi kaffe pa ett cafe. jag var den enda som tog varmt.

Idag har jag traffat en svensk tjej som jag emailat lite med innan. Hon ar trevlig och vi ska nog festa nasta fredag. Vi var downtown, jag shoppade tva linnen och solkram. Maste handla mobil snarast men det var sa svart att veta vilket som ar billigast och bast. Men tror man kan fa en mobil nastan gratis med abonnemang pa typ 50 usd per manad... At pa en mexikansk restaurang med japanskan (Haruko) idag. Goda burritos och bra service! Dricka och chips med salsa ingick och slutnotan utan dricks var 7,5 usd per skalle. billigt alltsa/

Folk ar jattetrevliga har! Och manga berommer min engelska. men det kan ju vara i jamforelse med Harukos. Hon ar inte sa bra. alls. Vet inte hur mycket hon forstar av vad jag sager...

Mitt rum ar ratt litet men fint. en liten walk-in closet och en fett stor och skon sang! hehe.

Pappan i familjen, Pat, ar hemma och nu kom morsan Sheryl och dottern Merry ocksa tror jag, sa snart ska vi val kaka och kolla OS-invigningen...

An sa lange ar vadret valdigt "Cali", soligt och runt 25 tror jag. Ganska skon varme med latt breeze.

Imorgon vet jag inte vad som hander. Kanske beachen. Tar typ 10-15 min till fots. Riktigt fint ar dar. Pa mandag ska jag checka in pa skolan, gora assessment. Sen ar det lite annat tisdag och onsdag. Sen borjar klasserna den 25.

So long!

Sista natten i Sverige på fyra månader


Imorgon lämnar jag Sverige för USA! Kommer hem på jullov den 19 december. Allt är klart nu. Tror jag. Packat. Kollat dokument. Lagt ansiktsmask. Laddat mp:3n. Skype nedladdat. Handlat tidning. Med mera. Ska måla naglar och fixa mig lite till. Sen ska vi väl käka middag fast just nu är jag inte ett dugg hungrig. Inte så märkligt med tanke på alla kanelgifflar jag klämde framför SATC med syrran. He he.

Anyways, nästa gång vi ses bloggen är nog inte förrän imorgon eller övermorgon. Eller nåt. Ska snart packa ner min dator i datorväskan så jag inte slösar min sista kväll hemma framför den.

Ha det underbart alla och hoppas ni hänger med på mitt livs (hittills iaf) största äventyr!

Ciao,


Packar.


Håller på att packa, främst kläder. Inte så jobbigt som jag trodde. Hade redan för några dagar sedan börjat sortera vad jag ska ha med mig och vad jag ska lämna.

Gårdagens kräftskiva var trevlig. Gott gott gott. Min moster, kusin och mosters man + mormor var här. + mosters två hundar. Den ena ramlade ner i poolen efter att ha försökt gå ut och ställa sig på luftmadrassen. Det var lite roligt! Annars är det rätt kul att mosters man redan tittat ut massa grejor han vill göra och ställen att se i Californien med omnejd. Ha de varit fräckt om de som var här igår kom till min graduation i maj 2010. Roadtrip!

Annars så har min stackars farmor ramlat och brutit höften och opererades i natt. Det gick dock bra och hon ska nu stanna på sjukhuset nån vecka för rehabilitering. Tycker så synd om farfar som går där hemma själv nu. Eller ja, antar att farbror som också bor i Lund hälsar på de ordentligt. Fick också reda på att farmor och farfar varit på sjukhuset från ca nio på morgonen och sen kom farfar hem tio på kvällen. Akutmottagningen var full så farmor fick åka till kvinnokliniken i väntan på operation. Farfar fick gå med sin rullator emellan och mor som jobbat på Lunds Lassaret säger att det är långt mellan. Och ingen som hjälpte honom, t.ex. kunde ju någon sköterska kört honom i rullstol eller något. Blir ledsen rakt in i hjärtat när jag hör om sånt här. Att folk inte hjälper varandra och att man inte bryr sig om gamla människor. Och så blir jag så arg på svenska sjukvården. Vi har inte så mycket att skryta med på den fronten egentligen tycker jag. Världens högsta skatter men ändå långa väntetider och hela gratis är det ju faktiskt inte att få vård.

Det är sånt här med de gamla släktingarna som gör det lite jobbigt att åka till andra sidan Atlanten och inte komma hem mer än två gånger per år. Har dock lovat mig själv dyrt och heligt att skriva många långa fina brev och skicka med bilder. Vet att de gamla uppskattar det grymt mycket.

Så, då har jag skrivit av mig lite och ska nog fortsätta packa. Senare i eftermiddag när syster kommer hem från jobbet ska vi nog åka ut i skogen eller nåt och promenixa med hunden.

Hej på er!

Lite pics



Såhär förvånad blev jag! Jag är lättlurad och hade ingen aning om vad som stundade, men nu insåg jag :) Haha. Älskar klänningen btw!





Såhär glad blev jag! Bättre än att fylla år :)







Snodde bilderna från Lassons kamera som hon glömde här igår, he he. Kommer kanske fler sen, iaf på facebook antar jag.

Ciao,

Oj vad fina vänner jag har


Igår blev värsta överraskningen för mig! Åkte hem till Mia i hopp om att vi skulle dricka några öl och sen gå ut en liten sväng. Kom hem till Mia och där var bara hon. Klara hade sagt att hon skulle komma senare och Lasson sa att hon hade problem med bussarna när jag sms:ade henne. Sen ringde syrran till Mia och ville bli hämtad. Mia drack ingen öl så redan där borde jag kanske anat något. Mia är inte den som spottar i flaskan i första taget nämligen :) Sen körde vi hem hit till oss. Och där stod de vänner jag har kvar i Sverige + några till bekanta och bekantas bekanta! Och en skylt hängde ner från balkongen på övervåningen "MAZEL TOV SOFIA". (Lycka till på hebreiska/jiddish eller vad det nu är, judarnas språk iaf, jag brukade alltid säga så innan). Och OJ vad trevligt det blev! Och OJ vad grymt fint min syrra mfl. ordnat. Mat och skumpa och hur fint som helst. Jag blev jätteförvånad och väldigt rörd. Inte förrän man är på gång att lämna något och några så känner man hur jobbigt det kommer bli.
Plötsligt föll alla bitar på plats vad gällde telefonsamtal, att Mia och Julia handlade tillsammans i torsdags och pratade lite väl tyst ibland. Och massa andra grejor. Jag anade ingenting och är fortfarande helt paff!

Tusen tack dears! Jag kommer sakna er något grymt. Speciellt dig syrran, det vet du.

Bilder kommer.


RSS 2.0