Two words: fuck me.


Var och handlade åt mor och lite åt mig idag. Massa grönsaker (bla potatis = TUNGT) på torget, godis + film på Videomix, 4 liter läsk, toapapper och grädde på Domus, två vinare och lite annat på Systemet. Fy fan. Vad. Tungt. Min ena axel höll på att gå ur led. Typ. Samtidigt hade de gjort om på Domus och alla miljontals pensionärer och dylikt (och jag då) var totalt förrvirrade. Men med fem kassar rikare och en dryg halv tusenlapp mindre i familjekassan packar jag min cykel full och cyklar hem. Aldrig i hela mitt liv har jag önskat så hårt att jag hade körkort (bilen var ändå ledig). 

MEN nu är jag hemma sedan en tid och fick då ett MYCKET angenämt samtal. Om ett jobb. I Tollarp. Heltid i drygt två månader. Dock ligger huvudkontoret i Malmö, så dit ska jag på intervju på fredag. Så sen får det bli tåget direkt till Ystad för att träffa Klara och syster. (Vi ska ju picknicka och gå på JOHAN GLANS)

Helvete vad fullspäckade dessa dagar plötsligt blev då! Jag som i månade knappt haft nåt vettigt att göra. Men detta gillas! Är skönt att ha att göra! 
Men nu ska jag packa ihop lite grejor jag ska ha med mig ikväll, käka lunch och duscha (är skiiiitsvettig efter min tur på stan). Sen blir det slappa med Friends i sängen till det är dags att mejka och fixa hår och kläder och göra salladen. Fem kommer Mia och då tror jag vi ska dra till Konsum och köpa marsmallows att grilla. Sen bär det av till Johanna där vi träffar resten av folket och sen bär det av. :)

Laters,
 

Lyx

image173 

Nya numret av ELLE + bada badkar = lyx!
Ända som fattas är nåt gott att tugga på eller dricka... Oh well.

Ha en bra kväll!

Ciao,

Om min pandabränna och stundande Valborg

Puh. Trött. Gick upp kl sex i morse eftersom jag jobbade från halv åtta till halv fyra. Helt okey though. Det är inte så jobbigt att gå upp när solen skiner och man cyklar till jobbet! Däremot så tröttar jobbiga och skrikande bråkande ungar ut mig. Men där finns några som är riktigt trevliga och gulliga (believe it or not)... Plus att personalen är trevlig.

Iaf, efter att ha varit ute några timmar och då hela tiden använt solglasögon (jag gör alltid det så fort minsta solglimt sysn till, eller om det bara är "ljust") så har jag nu lite av en sk "pandabränna". Not very nice. 

Efter jobbet la jag mig i sängen och kollade lite "Friends" och käkade ägg(a)mackor och drack te. Nu har jag tagit en nap och haft sms-konversation med Klara och Mia. Imorgon är vi bjudna till Johanna på Valborgsfirande ända borta i Torsö, med käk, övernattning och hela faderuttan! Så imorgon ska jag fixa min del av maten och vi sextiden drar vi. Därför hinner jag även hänga nån halvtimme med mina föräldrars gäster från Malmö. :) Ska iaf bli najs, hoppas att vädret blir lika underbart som det varit de senaste dagarna.

Men vi hörs senare ikväll eller imorgon! Nu ska jag bädda nytt och städa på rummet (pallaaaaaaaaa) innan det blir middag och sen ett varmt bad och diverse behandlingar. Kvällen spenderas nog annars i sängen med ännu mer "Friends" (love) och kanske en skön promenad.

So long!


Idag spelar MFF derby på Olympia...

Synd att jag inte är där. :(

image172

Dagens upptäckt!

Min utsikt just nu:
image170
image171

Jag har en pool!!!! Har bott här i typ tre år men inte riktigt tänkt på detta. Men nu när jag sitter här på trappan och solen steker som kom jag precis på det! Hur underbart är det inte ha en pool liksom? Än är den inte badklar dock...

Vad gör ni ute i solen idag då?

En lördag


En skön lördag. Sova hyfsat länge och sen god frulle och lite "Friends" på det. Efter lunch åkte jag med sis till stallet eftersom hon är "hästvakt". Sen var vi där i några timmar och nu har jag duschat och fixat hår och mejk. Om nån timme ska vi på lite fest ute på lannet hos Julias polare. Först ska vi dock inom stallet igen och ta in hästarna och fodra...

Annars så har jag gjort världens bsäta upptäckt idag! Nämligen att Malmö FF kommer hit på torsdag för att möta KFF i cupen. Yey! :D Ska SÅ få autografer!


Men nu ska jag nog ta en kaffe och lyssna vidare på Mika för han är underbar. Misstänker att han vi ska till ikväll mest kommer att spela hårdrock vilket jag HATAR.

Laters,

image168

image169

Den vita är "min" :)

Nice!


Då var hyn myyycket fräschare! Tvätt, peeling, ånga, porklämning (FYFAN vad ont det gjorde), ögonbrynsvaxning, serum, kräm. Sen ville hon ju sälja de produkter som hon använt på mig. SYND som fan att jag inte har råd. Dock kollade jag in hemsidan för Murad (det som hon rekomenderade) och i USA var det resonable! Yeey!

Men men nu kollar jag halvt på "Debatt" (just nu om mördarsniglar, dvs totalt ointressant) och surfar runt lite.

Imorgon ska jag jobba på min gamla skola igen! Nio till halv fyra. Fint.


Annars så har jag haft ont i ena bröstet några dagar och det känns lite läskigt. Dock är min doktor en (ganska gammal) man så det känns inte så najs att ringa och boka tid för lite bröstkläm. Eller är jag bara tramsig nu?



Ciao,

Nästan som sommar...


Idag känns det nästan som sommar! Jag har varit ute ett tag för att jobba åt far, i detta fall innebär det att olja trädäcket runt poolen. Gick jävligt fint fram till att ena hinken tog slut och jag nu inte kan öppna den andra... Bajs. Iaf så är det sol idag igen och nästan lite vindstilla! Nu ska jag hoppa in i duschen och sen käka lunch med syrran. Sen går vi nog till Konsum och köper glass :) Ännu mer sommarkänsla!

Ikväll ska jag på en och halv timmes ansiktsbehandling. Nice!

Ciao!

image164
Sommar i Brantevik förra året... Syster, jag och Linn.

image165
Sommar i Carcasonne, Frankrike förrförra året. Jag och far.

image166
Min favoritsommarbild! Jag och syster på stranden nära Gruissan, södra Frankrike.

image167
Sommar + student = underbart! Finare chicks och vackrare väder får man leta länge efter!

Long time no see, dolls


Har inte pallat ta mig samman att skriva nåt. Har varken haft lust eller engagemang. Är inte så många som läser ändå så.

Helgen:
Fredagskvällen var trevlig! Tyvärr har jag inga bilder (än) för min kameras batterier var slut. Kanske Mia skickar över några pics snart, för hon fotade.
Lördagen var jag rätt trött så då slappade jag mest och var ute i solen. Kollade "Friends" och käkade lite godis.
Söndagen var det lika underbart väder så mor, far, syster och jag körde ut till Fjälkestad och gick i skogen med hunden. Sen kollade vi lite på hästhoppningstävlingarna där. Ibland saknar jag"häst-tiden" något grymt... På kvällen grillade vi i solen! Hur gott som helst! sen övningskörde jag lite med far (han är farlig). Sen såg jag "The Bourne Identity" (Matt Damon is HOT).

Idag vaknade jag och hade ångest över att jag inte har nåt sommarjobb. Känns jobbigt. Lite senare ringde det från en annan skola än den jag har jobbat lite på innan. Nämligen en skola jag själv gick på från ettan till sexan. Jobbade några timmar där och sen kom jag hem och käkade sallad eftersom det inte blev nån lunch där. Nu har jag suttit ute i solen och hjälpt mor med nåt på datorn. Nu ska vi nog övningsköra en sväng. Hör och häpna: jag börjar nästan (men bara nästan) tycka att det är lite kul...

Imorgon ska jag jobba från 10 till typ senast 18:30 på samma skola som idag. Fritids hela dagen eftersom ungarna har studiedag. Låter slappt. Sen ska jag nog träffa Mia och Sofia en sväng. :) Sofia åker till Korsika den 26. That fucking globetrotter! 

Annars så funderar jag över Valborg. Det kapital jag har måste gå till skolansökan och bekräftningsavgift (inte billigt...) till Santa Barbara. SÅ, what else to do then? Hade ju tänkt dra till Götet. Här hemma får vi gäster men vete fan om jag är så intresserad av det. Är sugen på en "repris" av förrförra Valborg. Jag, syster, Mia och Linn var ute på Mias torp och sov där. Egentligen så åt vi mest en massa och grillade korv i en lada (det regnade konstant). Men nåt liknande ute på landet kan jag tänka mig blir trevligt! Får helt enkelt höra mig för. En eld känns ju rätt viktig med...

So long!

Fredag!

image163
Fredag och jag myyyyser. :P

Har lagat paj till ikväll och sitter här och slappar med 90-tals musik. Såg reklamen för Absolute 90's nämligen. Bra låtar som man verkligen minns! T.ex. min favvo just nu: "Save Tonight" med Eagle-Eye Cherry. Och Hanson ska vi verkligen inte glömma heller! Min första kärlek Taylor är fortfarande ganska söt! Och Roxettes "Joyride" är ju med härlig.

Bajs bajs bajs att min magkatarr känns värre än vanligt idag... Var inte ens hungrig på frukost... Synd som fan eftersom det vankas mucho alk ikväll! Ska till Systemet för första gången (dricker väldigt sällan, har nog inte druckit sedan juldagen förutom nåt glad vin till maten eller så) och använda mitt presentkort till lite billigt rosévin. :)
Ikväll ska vi hem till Mia(s pappa) i Silversmedjan. Blir nog najs! Det enda jag önskar just nu förutom att magkatarren ska försvinna är att det skulle va riktigt varmt och skönt väder. Längtar till Californien och väääärmen där. Tänk att tom ha varmt på natten! Det har vi sällan här i Sverige. Synd som sören eftersom det är sååå härligt när man festar och när man sen cyklar hem. Längtar!

Laters y'all!

American Idol


Känns så mycket bättre än den svenska varianten. Min favorit är LÄTT Josiah Leming. He's the very best. http://youtube.com/watch?v=m4aILqjzKAU



BTW,
Jag vet inte hur man lägger in vidoes. Om man nu kan det. Nån som vet och kan hjälpa?!

Jävlar

Har precis sett klart sista avsnittet av O.C. sista säsongen. Buhu!!! Saknar det. Nu måste jag hitta en ny serie att bli beroende av. Även om jag nästen blir sugen på att se säsong 1...

Annars så är jag uttråkad som vanligt och borde söka massa jobb (som inte finns?) och bla bla bla. ORKAR inte. Har ont i huvudet med och har haft till och från i över ett dygn. Hmm. Om jag inte minns fel så hade jag det vid denna tiden förra året också... Iallafall, nu ska jag ta en värkis och sen ut och gå. Måste. Röra. På. Min. Feta. Kropp. 

Ciao,
 


Sandy Cohen

O.C, O.C, O.C!!! Jag gillar det fortfarande. Gillar de flesta karaktärerna men at the end of the day så är Sandy Cohen den jag gillar bäst. Han är helt perfekt i mina ögon. Faktiskt typ exakt så jag vill att min framtida (om jag någonsin skulle vilja gifta mig) man ska vara. Nu menar jag inte utseendemässigt, även om han ser rätt bra ut. Nej, jag menar snarare hans rättframhet, hans omtanke, hans yrke, hur han är som make och far och hur han alltid står upp för det rätta. He's a good man med andra ord! Gotta love!

Annars idag så har jag hängt med syrran och Mia. Najs. Vi planerar att party hardy på fredag :)

Nu ska jag kolla vidare på O.C. tills jag inte orkar hålla ögonen öppna längre :P

Ciao,

image161

Med risk för att låta känslokall och kontroversiell


De flesta bloggare har tagit upp det här med Engla. Tända ljus och så vidare. Det är naturligtvis fruktansvärt det som har hänt. Riktigt riktigt vidrigt. Sjukt. MEN (för det finns alltid ett men) jag tycker att media tappat fokus för längesen. OK att kvällspressen gottar sig i mittsidesuppslag och tiotals sidor om Engla. Men teve?!?! Detta är kvällspressnyheter. Som jag sa tidigare är det jättehemskt. Men vi är så äckligt fixerade vad som händer i vårt lilla avlånga land. Hur många barn tror ni inte dör i övriga delar av världen?
Hur många människor skiljs år från sina anhöriga i Israel-Palestina-konflikten?
Hur många förtrycks i det stundande OS-landet Kina?
Hur många mördas godtyckligt i Nordkorea?
För att bara ta upp några få få exempel.

Jag tycker att det finns så mycket viktigare saker att diskutera i media idag. Tyvärr (med hela världen som spelrum) är ett mord på ett barn inte något direkt ovanligt.

Dessutom om jag själv hade varit Englas mor så hade jag nog inte velat se fotot av dottern i alla tidningar varje dag och ständigt på teve. 

Tro nu inte att jag är en känsokall jävel, för det är det sista jag är. Men jag tycker att dagens mediafokus är helt åt helskotta fel.

Så, då var det sagt.

 


O.C. season 4


Laddat ner lite O.C säsong 4 som jag började se igår... Så sorgligt alltihop med Marissas död. Serien är sig inte lik utan henne. Fan, Micha, kunde du inte ha spelat in en säsong till?!

Nu ska jag nog strax ut och övningsköra...

Ciao,

image160

Om idag och om Lund igår

Hann med lite annat i  Lund igår. Fika/lunch, lite fönstershopping och sen hem till farmor och farfar. De är världens sötaste och jag hatar verkligen att de är så krassliga nu, vill att de ska vara friska, pigga och glada för alltid ju.
Men de blev glada av besöket iaf! Det tråkiga igår var dock att det var helt sjukt jävla cepekallt. Frös halvt ihjäl!!! Gillas icke.


På kvällen hängde och jag syrran med Mia, vi såg "Stardust" och käkad less fat-chips. Det var trevligt. Synd att Klara inte kom också, hon hade varit uppe till halv fem och gjort projektarbete, aj aj!


Idag har jag verkligen inte gjort nånting. Försökt få bort de sista spåren av min envisa förkylning. Går väl sådär. Nu är det paus i filmen på fyran, "Intoreble (?) Cruelty". Mm, Clooney och Zeta-Jones är heta.

Laters,

California here I come!!!

Lund och Kilroy Education igår som sagt. Var bara en "form" som jag inte hade med mig, hade glömt bort den eftersom den inte gick att öppna i datorn. Så nu ska de skicka den per post och så fyller jag i den och skickar tillbaka den. Då skickad min komplette ansökan tillSanta Barbara City College in!!! Jag är glad!!!

image159
Santa Barbara...

Here we go!

Då ligger jag i sängen och ska snart släcka lampan. Imorgon är det som sagt dags att ta sig till Lund för att skicka ansökningarna till Santa Barbara City College! Jag känner peppen! Ska även hinna med lite second hand-spaning och nån snabb fika. Ska förmodligen titta inom farmor och farfar också. Hoppas vädret blir najs. Det är så trevligt att gå genom Botan när man ska till de då nämligen :)
På kvällen ska jag hänga med Mia och Klara. Ska bli hur trevligt som helst!

Återkommer imorgon!!

Ciao!

The Holiday


Sååå jobbigt att inte kunna sova, igår natt var en redig pärs. Men efter cirkus tre timmar sömn jobbade jag på skolan sex timmar och har sedan dess inte ens tagit en minsta nap. Tror det är för att jag sov så mycket mer än vanligt när jag var sjuk. Eller nåt.

Men nu ligger jag i sängen och kollar på The Holiday. Har redan sett den innan men den är ju så himla himla underbar att jag nästan dör!!! Alla fyra är så grymt bra, inte bara Jude Law som är härlig liksom. Brukar inte vara stördta Cameron Diaz-fanet men i den här filmen alltså... hon är lovely!

Det enda som stör mig för tillfället är att jag kommit på att efter och under min tid i staterna kommer jag ju få amerikansk dialekt (ganska logiskt sådär). Det är ju ganska synd eftersom brittiskt engelska är så jävla vackert. Bara irländskan slår den. Men nu ska jag kolla vidare och imorgon sova så länge jag kan. Sen ser jag framemot helgen och Mia. :)

Puss på er,

image158

Det finns hopp...


Krasslig som jag är så slappade jag vid teven och det enda vettiga som fanns att glo på var UR. Dock ett ganska fascinerande program om en skola i Israel. Det speciella med den skolan är att där både går arabiska och judiska elever och undervisningen sker både på arabiska och hebreiska. Trots att där fanns mycket kompikationer som gav det mig hopp att se en judisk och en arabisk pojke leka med varandra ute på skolgården. Det var också sorgligt att se hur sjukt medvetna dessa unga barn (6/7/8/9 år?) var. De visste vad muren innebär. De vet att människor dödas. Men programmet gav mig ändå lite hopp. Kanske de nån dag kan komma överens Israel och framförallt då längs Gaza. Den som lever får se.


Men nu ska jag snart ta bussen till stan. Känner mig lite fräschare nu efter dusch, hårtvätt, föning, lite sminkning (solpuder och ruoge är definitivt räddningen när man ser sjukligt blek och glåmig ut) och en fin klänning. Man blir inte alltför grann av att ligga i sängen och hosta och snora i en vecka...

Just det, ikväll kommer mor hem efter att ha varit i Helsingfors över en natt. Undra om hon har nåt litet najs med sig till mig...?

So long,

Tingsek och "Harpan"


Slappar vidare genom att lyssna på Magnus Tingsek och spela Harpan på datorn.
Tingsek är åh åh åh!!! Underbar. Var bara det jag ville meddela.

image157

Jo jag lever


Efter nästan en vecka i sängen (sjukt länge ju, har inte ens varit utomhus nånting) börjar jag så smått känna mig levande. Nästan. Fick lite press på mig att bli frisk SNABBT eftersom rektorn vill att jag ska jobba på skolan på onsdag. Antagligen en heldag. Sa att jag ska ringa imorgon eftermiddag. Annars händer följande denna veckan (med reservation för vissa ändringar iom mitt hälsotillstånd):

Mån: nothing
Tis: fika med syster, Mia och Sofia. Sofia åker till Korsika på obestämd tid denna vecka :( Mia är nyss hemkommen från Norge, har inte träffat henne sedan Nyårsafton.
Ons: jobba dårå
Tor: nothing as far as I know. Ringa Klara och ev besöka henne för att lämna biljett till Johan Glans.
Fre: dagen för början på den största förändringen i mitt liv? I think så. Ska på möte med Kilroy Education i Lund där vi tillsammans ska fylla i ansökan till SBCC. Måste kirra två "små foton" tills dess... Efter det kanske jag hälsar på farmor och farfar om de mår ok. It's been way to long since last time nämligen... :(
Lör: kanske jobb på fd sommarjobbet
Sön: kanske jobb på fd sommarjobbet

Hur ser eran vecka ut?!


Nej nu ska jag hosta vidare och snart kränga lunch.

So long,

Jag dör långsamt


Hej, nu är jag här för att klaga och gnälla lite! As usual med andra ord...

Min sjukdom vill tydligen inte ge sig minsta lilla. Nej den vill snarare eskalera iochmed huvudvärken jag dragits med hela dagen. Straight from hell! Inte nådigt. Men imorgon kanske jag börjar bli bättre istället för sämre, annars ska jag gå till doktorn säger far. Nej nu ska jag gå och trycka i mig alvedon (är lite rädd att min lever strejkar snart...) och lindra min ensamhet via msn. Sen skulle det ju vara kul att somna innan kl två i natt. Kanske borde börja läsa "Sushi for beginners"? Written by Marian Keyes så den läääär ju inte vara annat än underbar. 

Innan jag går ska jag bara lyssna på Oasis "Wonderwall". För den är jättejättebra och när jag spinnade för några veckor sen hörde jag en remix på den låten. Fyfan säger jag bara. Liam Gallagher hade gråtit blod om han hade hört den...  

image156

OK. På allvar. Detta börjar bli långtråkigt.


Sitter i sängen insvept i en filt och lyssnar på Norah Jones. Hennes musik och röst är underbar. Hela hon är underbar skulle jag vilja säga. Har massa tända ljus och mor kom nyss med te med honung och citron. Det är sjukt vad pretto jag känner mig i skrivande stund. Fast iofs, det vore ännu mer pretto om jag lyssnar på opera/klassiskt och läste typ... Strindberg?

Oh well, att vara sjuk såhär när våren på allvar är här känns lite bajs. Jag har inga problem med att slappa, läsa, surfa, kolla serier och film etc. Men jag vill kunna vara ute och motionera ju! Och jag vill ha ett bra sommarjobb/jobb nu nu nu! Har nog iofs förra årets men måste ju kolla rundor ändå!

Kollade runt i bokhyllorna i vardagsrummet idag (mor och far är äkta bokmalar som aldrig slutar samla, därav ett ganska stort utbud böcker) och hittade tre böcker jag nu ska kolla igenom. Bl a en fylld med svartvita foton (gotta love) från England. Och en som heter "CALIFORNIA as a place to live" (känns lämpligt och aktuellt för mig ju!).
Så nu ska jag dyka ner i dem!

Oj, btw, glömde nästan! Stort grattis till syrran som klarade teoriprovet idag! :) Du är bäst!

Den 21 juni vet jag vad jag gör


Den 21 juni har "Sex And The City" the movie premiär i Sverige! Gissa vad jag har tankar om att göra då? Jo en hel SATC-kväll! Bästa vänninorna på god middag och gott vin. Klädsel givetvis SATC-inspirerat. Jag tänker heta, vackra klänningar och heels som heter duga! Vackra hår/håruppsättningar och coola snygga make-ups! Uppklätt till tänderna med andra ord! Och så själva filmen då såklart på schysst platser på Kosmorama. Och efter det ser jag oss slinka in på nåt uteställe alt. uteservering där vi (såklart) beställer Cosmopolitans! Kan ju inte bli bättre! Am I right or am I right?!

image155

Me gusta

image154

Day two


Halsontet börjar ge med sig så smått, alltså lär det inte vara halsfluss. Eller så är det värkisarna som gör sitt... Feber, snor och huvudvärk har jag så det räcker och blir över iaf. Och knappt nån aptit = väääldigt ovanligt för att vara mig.

Men men, jag gör det bästa för att hålla humöret uppe, vilket innebär att fortsätta kolla "Entourage" säsong 3. Borde läsa och lära mig nåt istället men jag gjorde dealen med mig själv att ska jag se på teve/film ska det vara på engelska med eller utan engelsk sub. Då är det inte såå mycket waste.

En bra sak är jag att jag får lite lön från skolan denna veckan iaf! Fick brev från ansvarig idag nämligen. Sjukt schysst av dem!

En mindre bra sak är att jag fick svar om studiefinansering av CSN men jag fattar inte vad de menar? Måste skicka in en till men är det den eller den jag nu har som jag ska ha med till mötet nästsa vecka??! Help!

So long y'all!

image153
Maybe you can have it all...

Ahr... Nej.


Vilket skitställe man har sin blogg på egentligen. Hur länge var det det inte gick att uppdatera, 2 dagar? Kasst.
 
Iaf, i morse vaknade jag halv fem av att halsen gjorde så ont att jag knappt kunde svälja. Så resten av dagen har jag knaprat alvedon för att kunna leva, käkat mestadels flytande föda inkl. glass och nån sladdrig pannkaka (damn me!), kollat in "Entourage"-avsnitt trots att jag redan sett dem och sovit. Nu är jag trött för bror väckte mig med sitt helvetes gitarrspelande på Guitar Hero. Är det inte den helvetes skiten så är det elgitarren med den nya förstärkaren. I so hate it.

Nej, nu ska jag kolla på "Klass 9A" innan jag drar mig tillbaka för idag...

Hej svejs,

RSS 2.0