Jag tror jag har kommit på det!!


Var på utbildningsmässan idag och nu tror jag att jag vet mer bestämt vad jag vill göra med mitt liv! Plugga journalistik i USA. Först två år (tror jag) vid College i Santa Monica, LA, California! Snackade med en schysst brud som har kontor i Malmö. Ska nog fixa en tid hos henne i nästa vecka :) Man kan fortfarande söka till höstterminen!

Oh well, efter mässan begav vi oss till Teapot där vi fikade med Linn och Bea. Goodie. Sen handlade jag en ny ansiktskräm (Vischy, får se om den är bra...) på Apoteket.

Nu är det dags för en timmes powerwalk, pallade nämligen inte det tidigare idag...

Imorgon = jobb från åtta till halv tre, hem  käka, träna, hem middag, bio med syster, Linn och Klara (?). Vi ska se "Morgon Pålson - världsreporter". Känner på mig att den är sjukt rolig!

Laters,

Jag är lite efter


Eftersom jag under hela min uppväxt bara haft ettan, tvåan och fyran på teven så har ja aldrig sett "alla de där" serierna. Men jag håller på att komma i kapp (typ). Nu är jag inne på andra säsongen av "Vänner". Och visst är det sjuuuuuuuukt bra! Mina favvosar är lätt Joey, Phoebe och Chandler. Eller äsch, de är nog alla mina favvisar. Jag vill också bo i NYC!!!

image87

Åldersskillnader


I detta avsnittet av Vänner så träffar Monica, 26, en kille som är i Junior High (dvs han är väl typ 17). Men när hon får reda på hans ålder så blir hon äcklad. Men alltså, varför egentligen? Om en kille på 26 bast va ihop med en 17-årig brud så är inte det JÄTTEkonstigt. Men när det tvärtom så blir det plötsligt konstigt. Så borde det ju inte alls vara!
Iaf, enligt mig så spelar åldern noll roll så länge man funkar ihop!

Ciao,

Wtf!?


Steg upp kl 06.10 imorse? Fattar ni?!?! TIO ÖVER SEX. Trodde det var mitt i natten. Sen när jag väl kommer fram till skolan så kommer inte ungen. Nej, för hon skulle till läkaren eller vad det nu var. Vilket ingen på skolan visste. Satt där ett tag och väntade på att rektorn skulle komma tillbaka från ett möte... Pinsamt för honom att det inte fanns nåt jobb för mig som han hade sagt. Oh well, jag åkte direkt och tränade och sen hem och käkade bulgursallad. Nu ligger jag i sängen och kollar Vänner. :) Trodde jag skulle vara helt trött nu men det är som vanligt...

Adios,

Clear Eyes

Just det! I måndags kom mitt Clear Eyes hem i brevlådan. Finns ju inte att köpa i Sverige... Gör ögonvitorna vitare och klarare och hjälper trötta ögon. Hatar när mina ögon är röda (vilket de typ alltid är, antagligen för mitt missbruk av datorn och ibland teven...) så Clear Eyes är perfa då ju! De kan de där jänkarna! Viva USA!

image86

Det är jobbigt att jobba

Jobbade på skolan idag. Fattar egentligen inte varför, för jag hatar ju barn. Men det gick la bra ändå! Ska jobba imorgon och på fredag med. Börjar strax efter åtta vilket betyder att min klocka kommer att ringa strax efter sex imorgon... Suck. Ahja, job = cash! Fick också veta att jag ska jobba i baren igen den 20. :)
Nu har jag varit duktig och gjort en bulgursallad fullproppad med massa goda och nyttiga grejor. För NO WAY att jag tänker äta skolmaten. Never.

Adios,

Jobb imorgon...


Pratade med rektorn på skolan jag jobbade en gång innan. Ska jobba imorgon 12-17. Blir väl helt ok. Oroar mig dock för att jag ev. ska "luncha" med en som har "särskilda behov" eller vad det nu var han sa. Hjälp?

Ahja, nu ska jag hänga på msn ett tag och sen tvätta håret och fixa lite...

Ciao,

Yes!


Mina Clear Eyes kom precis med posten! :) Vågar inte prova än dock, måste rådgöra med mor...
Vad som dock inte är så kul är att jag hade ont i halsen tills jag hade fått i mig mitt morgonte ungefär. Hoppas jag inte är förkyld, vill ju köra spinning i eftermiddag!

Laters,

Varför?

Varför är Ola Rapace så jävla jävla bra? Han är iaf i princip ända anledningen till att jag ser om en Wallander-film... Och imorgon ser vi honom i Anna Pihl!

image85

Råtatouille


Såg precis klart den filmen. ÅH SÅ BRA! Brukar sällan se animeringar som tex Shrek och så. Men denna var riktigt bra! Se den!
Vaknade och kände mig lite krasslig så jag har inte tränat... Dåligt. Men iaf, nu ska jag duscha och göra vid mig, käka lunch och sen cykla hem till Klara. Sen hem och då är det middag med släkt.

Hej på er,

image84

"I am Legend"

Håller på att se den filmen men tar en liten paus. Den är sjuuuuukt otäck. Verkligen sjuuuuuuuuukt. Sen ska jag nog se "Råttatoiulle". :)

Igår

Igår var väldigt trevligt även om vi faktiskt aldrig gick ut :P Massa god mat som jag gjort, gott vin och goda drinks. Vid kvällens slut var dock min magkatarrgrej maxad... :S Inte jätteskönt. Fick presentkort på Systemet (haha) och en guidebok till NEW YORK. Ahr jag vill så gärna åka dit nu nu nu!
En annan bra grej som hände igår var att en Summer Camp förmedling har fixat intervju åt mig i Lund nästnästa helg :) Hoppas verkligen att jag får jobba där! I så fall drar jag i slutet på maj/början juni och så håller det på i 8-9 veckor. Lite synd om jag missar studenten och så, men vafasen. Dock ska man nog ha lite med erfarenhet av ungar och sånt, men jag har iaf sysslat med många sporter (ridning, simning, tennis, friidrott etc) vilket jag tror är en fördel eftersom de testar på massa sånt. Sen är jag ju en jävel på att laga god (och nyttig, kan ju behövas där borta i Super Size-landet...) mat. Sen är jag ju faktiskt rätt grym på engelska med. Som sagt, det gäller att sälja in sig!

Idag är jag iaf lite seg och har typ inte gjort nåt än så länge. Funderar starkt på att ta en dusch/bad och sen kolla Vänner säs 1 som jag inte sett alls innan. Imorgon är det fullt i schemat. Hem till Klara och hjälpa henne att göra ett arbete (jag gjorde ett liknande för ett år sen :P), vilken otroligt snäll vän jag är! Sen träna som en dåre och sen hem och ha en liten släktmiddag för mig. 

Laters,

image82

image83 

Från glad till arg


Ytterliggare en har skrivit ett insändarsvar på min artikel. Fan va arg jag blir!!!!!!!!!! Hon har ju inte fattat nånting. Jag blir så ledesen när jag ser att folk bara bryr sig om sig själva och sin familj. Man måste för fan tänka längre än så. Fy vad trött jag blir på folk!

Galet trött


Jag skulle kunna somna nu... Helt seriöst. Men det vore ju lite tråkigt... Har tränat 60 min spinning och det var fett jobbigt. Annars har jag lagat och bakat det jag skulle idag. Och käkat tacos!

So long,

En del att fixa


Då var man uppe då och sitter och väntar på att äggen ska bli klara... Fick nyss ett sms av Linn att jag fått svar på min insändare i tidningen. En som tackade mig. Sånt blir jag glad av. Det finns vettiga och snälla människor där ute.

Idag ska jag:
se en film som jag hyrde igår och sen lämna tillbaka den
handla med mor inför imorgon och söndag
fixa betalning för de Clear Eyes jag beställt
baka och tillaga grejor till i morgon
träna spinning 1 h kl halv sju (puh)

Hej på er!

Grattis till mig själv!


Haft en trevlig dag! Tack alla som grattat! Varit i Danmark hela dagen i princip efter en god frukost och en färd till Helsingborg. Dock var vi ej i Köpenhamn. Cezanne och den andra Geigometti eller vad han hette var jättefin! Maten var god, fikan var god, shoppingen najs. Köpte en lång tröja med texten "The sky is the limit" (blå såklart!), vit rom till på fredag, rosévin till fredag, ett fint paraply i en rolig butik. Sen köpte vi massa godis som redan ligger i magen, böf som snart ska käkas, gorgonzola likaså och en del annat smaskigt! Så snart blir det middag och sen ska jag slappa med godis och film. :) Längtar till fredag och feeest. :)
Känns nästan som jag gått upp de kilon jag lyckades gå ner bara på denna dagen, men så är det antagligen inte, hopppas jag. Ska försöka att inte tänka ihjäl mig på det iaf!

Grattis till mig!

Hej på er,

 


:)

Nej men om man skulle ta och lägga sig själv i ett varmt bad och läsa Hjalmar Söderberg? Sounds good to me. Sen måste jag tvätta håret och titta på "Klass 9A".

Imorgon blir lattjo!

Ciao,

In your face!


In your face "Ulf-Jörgen"!!! Idag kom min insändare med i tidningen och i nätupplagan såklart! Läs den här om ni vill...
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20080219/TYCKTTANKT/86851966/1028


Idag står följande på schemat:
Fortsätta läsa Hjalmar Söderbergs "Martin Bircks ungdom" (började på den igår, väldigt trevlig so far)
Ut och promenixa nån timme
Stan och välja ut lite presenter (JAG FYLLER 20 imorgon!)
Bodybalance på gymmet

Puh


Tränade spinning innan. Jag har nog aldrig svettats så mycket i hela mitt liv. Det var härligt! Mindre härligt att gubben bredvid luktade svett som in i helvete redan innan passet hade börjat. Yummy. Lite kass musik var det också, annars finfint!

Har käkat bulgur och köttfärssås och kollat "Anna PihL" (jag älskar Ola Rapace av någon anledning) och "American Idol". Paula Abdul verkar så snäll och mysig. Har tänkt på att USA:s jury är sjukt mycket trevligare än den svenska. Och låter kassa sjunga klart liksom. De har fattat det där med tv-underhållning...

Ciao,

image79


Jag bangar


Skulle ju åkt till Malmö idag men efter att inte ha kunnat sova, sovit risigt och vaknat för tidigt pga en jobbintervju till ett yrke jag hatar så bestämde jag mig att jag vill inte. Så nu har jag ringt och sagt det. I en finare omskrivning dock. Tyvärr var tjejen jag pratat med upptagen så jag fick lämnade vidare ett meddelande via en snubbe. Hoppas hon inte ringer tillbaka, detta känns lite pinsamt. Dock är jag fortfarande sugen på att åka till Malmö, men då i trevligare ärenden såsom mat och shopping (och fotboll såklart!!!). Då fick jag iaf plötsligt massa timmar över. Kollar träningsschemat och ser att 16:45 är det Spinn lätt i 45 min. Passar nog mig bra. Så hinner jag ju en powerwalk nu på förmiddagen. :)

Ciao,

Trevlig dag


Tjenixen!

Har haft en trevlig dag med syster, Klara och Linn. Kom hem vid halv elva och nu har jag försökt sova ett tag men det går sådär... Tänker på jobbintervjun i Malmö imorgon. Fattar inte varför jag sökte jobbfanet. Vill ju inte jobba med sånt. Framförallt inte om jag ska pendla 2,5 timmar per dag... Fan.
Ahr jag vill sova och är trött. Men det går inte... Får läsa lite i "Doktor Glas" då...

Ciao och go natt,

Haha


Såg faktiskt lite på Melodifestivalen igår, det trodde jag inte om mig själv! Fick såklart bevisat vilken skitmusik det var. Carola är värst, som alltid. Uhuh. De där tvillingarna och Keeebabpizza var bäst alt. minst sämst! Lite nytänkande där med Kebabpizza + lite orientaliska influenser = gillar.
Men men det var ju igår, nu ska jag duscha och senare trycka i mig lite lunch, sen övningsköra och kl tre ska vi till mormor och sen åka med Klara till Linn och promenixa och mysa.
Imorgon Malmö, neeeeeeej jag vill inte! Tänk om jag får jobbet? :S Ahja får väl iaf passa på att enjoy the city lite. Annars så längtar jag till onsdag!!! Födelsedag och Köpenhamn!

Over n out!

Gårdagens filmer:

Ligger i sängen och dricker vitt te och knaprar GI-knäcke med kalkon och keso. Har även börjat trycka i mig äppelcidervinägerkapslar (långt ord det där). Sägs öka förbränningen...

Blev inget Harry Potter-maraton igår, fick inte tag i tredje filmen. Får fixa det nån annan gång. Kanske nästnästa helg med Linn och Klara? Det sjuka är att de filmer som finns (= fem) är tillsammans TOLV timmar. Så det tar ju ett tag.

Iaf igår såg vi "Insomnia" (Al Pacino, Hillary Swank, Robin Williams) och "Zoolander" (Ben Stiller, Owen Wilson). De var bra båda två!

image77

image78

Men ahr

Skallevärken vägrar försvinna. :( Men träningen var härlig! Nu har jag käkat lunch och sitter här och dricker Cola Zero som nästan har blivit mitt nya beroende. För att ersätta kaffet och sockret? Skulle aldrig dricka vanlig dock...

Sitter i vardagsrummet framför teven och brasan. Det är CBS 60 min nu. Om Hillary och Barack. Vem som än väljs så kommer det bli sjukt bra för USA. Skönt att få bort Bush. Fattar inte hur han kunde bli omvald. Helt sjukt.

Nu ska jag snart höra med Linn och Klara när vi ska ses imorgon sen ska jag bli av med skallevärken genom te te te och sova/läsa...

image75

image76

Vem hejar du på? Obama eller Clinton? Eller kanske nån av de andra?

Då kör vi


Då var väskan packad och frukosten nere i magen. Dags att cykla iväg till gymmet. Ska köra nån halvtimme på bandet. Får se vad jag orkar, har fortfarande ont i skallen. :S

Ciao,

Klappat och klart

Då var insändaren inskickad då. Hoppas den kommer med i morgondagens tidning! Nu ska jag snart till gymmet, men har fortfarnade skalleverk så jag ska försöka sussa en liten stund, brukar hjälpa.

Vad gör ni en fredag som denna?

Jag kokar inombords.


Igår hade jag sååå ont i skallen och hade haft några dygn så idag började jag käka lite kolhydrater igen. :( Bara tre dagar tidigare än jag hade bestämt iofs. Kändes läskigt att ha så ont. Ahja.

Sen slog jag upp tidningen och kom till insändarsidan. Och blev jävligt förbannad. Andra gången denna vecka som nån trångsynt, bitter, pensionär-to-be skriver skit om invandringen. Kristianstad tar nämligen in fler invandrare än vad vi "ska". Vilket jag ty cker känns jävligt bra. Om det är nåt jag vill att skattepengarna ska gå till så är det bla att rädda människors liv. Såklart. Man är väl en medmänniska liksom. Iaf, insändaren jag läste idag var irriterad över att nyanlända invandrare gnällde över att de bor trångt och smutsigt etc. Att de var otacksamma och att han minsann hade gått upp tidigt på morgonen år efter år för att jobba ihop skattepengar. Vilken egoism!!! Och vadå, man väljer jobb själv, ingen har tvingat dig att ha ett jobb då man går upp den tiden. Och om man kommer som invandrare hit och alltså blir en del av Sverige och det svenska samhället, har man då ingen rätt att klaga och ställa krav? Ska man då nöja sig med det sämsta och vara tacksam? Nej det var fan det dummaste jag hört på länge. Blir rädd när jag läser sånt. Så nu ska jag fanimej skriva en kick-ass insändare! Eller, ja först ska jag ut och gå och sen käka lunch. I eftermiddag blir det solning och bodybalance, ikväll Harry Potter maraton med goda ostar och nötter. 

Ciao! 

Me duele la cabeza


Har ont i huvudet och känner mig allmänt hängig och har så gjort några dagar... Misstänker starkt att det är avsaknaden av kolhydrater... Men det är ju bara fredag, lördag, söndag kvar! Sen blir det lite grovbröd, bulgur och så! Och om 6 dagar är det min födelesedag! Då ska jag äta både godis och kakor. Kanske tom ljust bröd och pasta?

Har precis kollat på "High Chaparall" och nu ska jag lyssna på en av de absolut skönaste låtarna jag vet, den första raplåten. "Rappers delight" med Sugar Hill Gang. Jag gillar det.

Hej på er!

Förra gången


Såhär kul hade jag förra gången det begav sig:

image72

Negativt eller positivt?


Äntligen vet jag nu vem som ligger bakom det dola numret! Ett företag i Malmö som jag ska på jobbintervju hos på måndag. SOM TELEFONFÖRSÄLJARE. Jag trodde typ inte att de skulle svara men det kändes bra att ha gjort nåt för att få jobb liksom. Kommer ihåg från annonsen att man ska sälja kontorsmaterial till företag. Känns fett mycket bättre än att ringa hem till folk i så fall... Men ändå alltså, jag HATADE mitt jobb så innerligt i Barca. Men behöver man pengar så får man väl bita i det sura äpplet. Kan ju sitta och dagdrömma mig bort till California och NYC för att få tiden att gå. Nej, men hoppas iaf att jag i så fall kan börja veckan efter (tänker för en miljon inte sitta och jobba med det skitet på min 20-årsdag eller når den ska firas). Hoppas också att ett månadskort hos Skånetrafiken inte kostar skjortan. När det är köpt så finns det iaf ingen återvändo på åtminstone en månad. Haha, om jag var var trött på att åka till Malmö och tillbaka med tåget innan (när jag var sjukt hängiven MFF:are) så är det nada mot vad detta kommer att bli. Men om jag får jobbet med början veckan efter, ska jag ta det då? :S Hjälp! Och hur lång är uppsägningstiden här i Sverige egentligen? I Barcelona var det typ bara att säga till och sen dra när man inte pallade längre...

Fan vad jobbigt, men ändå lite positivt? Jag älskar ju Malmö så att spendera tid där är ju jävligt välkommet. Nu börjar ju snart matcherna igen... Tänk om man skulle...

Barcelona I miss you!

FAN vad jag saknar Barcelona just nu. Vet inte varför just idag. Men men här kommer några (väl?) utvalda bilder:


Alltså...


Nu börjar jag bli lite smått irriterad. Det är någon som ringde mig igår och idag från dolt nummer. Vid den tiden då jag stigit upp och käkar frukost och har telefonen kvar på rummet och alltså inte hör när den ringer. Hur ska jag kunna ringa tillbaka när numret inte visas och där inte finns ett meddelande inspelat? Hoppas det inte var nåt viktigt...

Idag är vädret sjukt nice, så snart ska jag och syster ut på en rejäl powerwalk.

Laters,
 

Nu jävlar!


Har under några veckor tänkt på hur äckligt röda mina ögon är. Inte snyggt. Men nu ska jag köpa Clear Eyes från USA. Är förbjudet i Sverige vilket gör att det känns som att det är väldigt effektivt.

Ciao,

Tidsfördriv


Vad jag gillar och inte gillar just nu

Gillar: Beatles, Filip & Fredrik, O.C, Entourage, Californication, att jag fyller år om en vecka (*blink blink*), att jag har klarat 1 och en halv vecka utan kolhydrater och att det nu bara är en halv kvar, att jag kan sova hur mycket jag vill, att jag börjar ta tag i mitt körkort, omelett, ost, grönt och vitt te, P3, Ola Rapace, Clive Owen, Michael Persbrandt, Adam Tenstas "My Cool", Spoons "The Way We Get By", allt som har med Harry Potter att göra, Micha Barton, Scarlett Johansson & Nathalie Portman (för att de är både overkligt snygga och smarta), att jag ska se Paul Cezanne-utställning på Louisiana på min fölsedag, att jag ska spendera resten av den dan i Köpenhamn, att jag om en vecka kan handla på Systemet





Inte gillar: Skånsk vinter, att vi inte ska till Jämtland och åka skidor (första gången jag firar min födelsedag hemma sedan 1999...), söka jobb, all jävla bajsmusik i Melodifestivalen, Lugna Favoriter, att jag är sugen på godis, att Emma "Hermione" Watson är tsm med sångaren i Razorlight (känns inte som att det är så bra för hennes image), att människor jag inte har en aning om vilka de är vill bli vänner med mig på fejsbook utan att ens skriva nåt först, alla SÄRSKRIVNINGAR (sär skrivningar), att det är så svårt att veta vilket universitet jag ska söka till, Svensk Damtidning, Bert Karlsson, den groteska behandlingen av djur som transporteras till Sverige för att slaktas (nästan så att man vill bli vegetarian igen...), att det bara gåt skit på TV, att min syster nyss vann över mig i TP


Mmmm...

Precis käkat (chili con carne) efter att ha kört ett pass på gymmet. Blev bodybalance som vanligt! Hur gött som helst. Är som en blandning av poweryoga och pilates. Ska köra det på fredag igen!
Väntar på att syrran ska bli klar i duschen... Lyssnar på Beatles som jag totalt har snöat in på. Min favvo är nog "Hey Jude". Vilken är eran? "Baby I'm Amazed" är ju också bra. Det är förresten den som de har gjort en cover av i sista avsnittet av OC säsong 1. Ni vet då när Caleb och Julie gifter sig. När Marissa och Ryan dansar. Vackert. Iaf, orginallåten är (såklart) bättre. Paul McCartney is the man.

Ciao,

image43

Ciao


Nu drar jag till stan för att möta upp syrran, vi ska gå och boka ansiktsbehandling. Hoppas det finns tid innan min födelsedag (nästa onsdag!). Sen ska jag gå och spana efter lämpliga grejor att önska mig.

GI-dieten fortsätter! Det går bra, men jag tycker att jag har ont i huvudet lite oftare, iaf igår. Men idag är det borta! Klara började igår, hoppas det funkar för henne med nu. :)

Laters,

Jaha...


Nu har jag precis mailet en ansökan om ett jobb i Norge. Helt perfekt: snö, skidort (tror jag), 28-24 mars (sen har jag antagligen jobb här hemma!) och ganska enkla uppgifter (köksassistent). Lönen är ändå det sjukaste! Efter att ha betalat 3000 NOK för logi + käk så har jag 17000 SEK kvar. Sjuk lön för den typen av jobb! Ahja, det lär ju va massa andra som söker, men jag kan ju iaf hålla tummarna. Hade varit skönt att ha nåt och skönt att komma iväg och få lite vinter. Men längre än mars vill man ju inte va uppe där, då börjar ju våren här nere.

Nej, nu trodde jag att jag skulle se "I am legend" men det var tydligen inte den jag hämtat. Det blir istället "Lock, stock and two smoking barrels". Den ska va bra säger "de som vet".

Ciao,

Jag börjar bli desperat


Hur märker man att man har börjat bli desperat angående jobb? Jo, man surfar runt på ams.se och lägger till jobbannonser i "favoriter". Jobb såsom telefonförsäljare, medlemsvärvare etc. Hur märker man att man är RIKTIGT desperat? Jo, flerar av dessa "favoritmarkerade" jobb ligger i Lund/Malmö. Den där man är jag.

Körkortet

I helgen sa morsan att det var dags att jag börjar övningsköra på allvar. Typ varje dag. Så nu ska jag göra det och så ska jag skriva in mig på trafikskolan typ nästa vecka. Är redan nervös för första lektionen. Jag kommer dö tror jag faktiskt. Men sen får man ju böcker också, och läsa mig till kunskap det kan jag iallafall. Teoriprovet kanske jag har en chans på? Det andra lär väl kräva 150 körlektioner och 1000 misslyckade uppkörningar... Tjoho vad kul med övningskörning!


Den ska ni se!

"We own the night" var riktigt bra! Högt tempo, den blev aldrig det minsta seg. Inte var den svår att hänga med i heller. Se den helt enkelt!
Efter bion cyklade vi hem och såg en av de "nya" Beckfilmerna. Rätt läskig.

Idag har det varit lite kasst bloggande från min sida... Har städat en massa, varit ute och övningskört  (hatar fortfarande det), tagit ett skönt bad etc. Nu har jag inget för mig förräns Wallander börjar. Eller jo, ska väl lägga en ansiktsmask och så snart... Skönt. Idag har jag btw hållt på med mitt GI-grejs i 7 dagar. :) En vecka kvar med samma. Mor och far börjar tröttna lite (mycket). Det har nog ni läsare också gjort typ... för ett tag sen. :P Whatever, nu har jag gett instruktionerna till Klara också, tror hon kör igång imorgon! Känner mig som värsta dietisten när hon sms:ade och frågade om hennes frukost var OK. Men den är bra. Den funkar men den är rätt mänsklig. Inte jääättesvår att följa. Men godis kommer jag alltid att längta efter. Jag är egentligen jordens värsta kak- och godismonster. Helt klart. Och matglad också för den delen. Men har man litta överflödsfläsk så får man la stå sitt kast! Fasr Gud borde skapat mig med högre ämnesomsättning. :P Just det nej, jag tror ju inte på nån gud...

Laters,

"We own the night"


Nu ska snart jag och syster cykla in till stan och se ovan nämnda film. Hoppas den är bra. Tyvärr är bio väldigt mycket lika med godis för mig. En fet jävla påse från Videomix. Men inte idag inte. Vad ska man då knapra på? Tror jag satsar på cashewnötter och nån lightcola...

Vad gör ni ikväll?

Ciao,

Jag förstår det inte!


Då var det återigen dags för årets Melodifestival. Något av det tråkigaste som sänds på teve om ni frågar mig. Tråkiga, dåliga, konstiga artister som ställer upp. Och alltid en väldigt brokig blandning. Det är fan ett mysterium hur någon på allvar kan vara intresserad av skräpet. En grej är det väl när Sverige tävlar i Eurovision-grejen men detta är bara sjukt dåligt. Det enda som är mindre dåligt är Luuk som jag alltid diggat. Men jag fattar inte varför han går med på att göra så dålig teve. Han borde kunna få ett mycket fetare jobb. I
Iaf, nu ska jag snart till Balsberget och gå med mor och hund. Sen ska jag nog hem och ta ett skööönt varmt bad. Sen ska jag faktiskt laga middagen ikväll. Det blir massa goda räkor till förrätt och sen kotlett med nån god currysås och/eller champinjonsås och massa grönsaker. Och klyftpotatis till övriga familjen. 

Laters,
image41
image42  


Lördag


Jag är stolt över mig själv! Är inne på sjätte dagen utan kolhydrater nu. Alltså åtta dagar kvar. Detta SKA jag helt enkelt klara. Får inte glömma de (minst) 30 minuterna av motion som behövs per dag. Ut i solen nu med andra ord. Och sen käka omelett!

Ciao,

Trött men peppad


Vägde mig idag. Gått ner 1,4 kg sen söndagkväll. Antagligen mest vatten, men ändå :) Nu är jag ännu mer peppad. Såklart sugen på godis, kakor etc. Men det kommer jag nog alltid att vara, för det har jag alltid varit. Men jag känner mig så duktig när jag står emot. Och såå jävla svårt är det ändå inte.

Var på Söderport i nästan två timmar idag för att kolla in FN-rollspelet eftersom Klara var med. Själv var jag med förra året. Sen träffades vi för att luncha på Linns jobb. Lyckades fixa GI där med. Unnade mig t.o.m. en lightcola! (Det får man).

Dock känner jag att jag har fått syrrans förkylning nu :( Eller en början till den eller nåt. Bajs.

Ciao,

Ahr


Jag är såååå uttråkad. Och stressad på samma gång. Jag måste ha ett jobb.

Blä!


Blev nyfiken på vad pro ana, ana mia eller vad fan de nu kallar sig egentligen är för nåt. Hamnade i ett forum som jag läste i. Shit pommes frites säger jag bara! Sjukaste jag läst på länge. Så att jag blir ledsen. De hjäper varandra med knep hur man undviker att käka pga päronen pushande , att stå emot sug etc. Och många av de åt typ 500 kcal om dan eller tre frukter eller nåt. Jo, jag vet ju såklart att de inte tänker klart, att de är sjuka på nåt sätt, men snacka om att slösa bort sitt liv! Palla gå runt och vara hungrig och trött hela tiden, att nästan aldrig käka nåt redigt gött och onyttigt och bara njuuuta. Jag antar att det inte kan vara av den anledningen att locka till sig motsatt kön, för det funkar nog inte. Eller? Jag har nog inga manliga läsare som kan svara på det. Min GI-diet känns som rena fettokäket i jämförelse med deras extremvarianter. Vilket känns oerhört betryggande. Den känns bra iaf. Klart att jag längtar efter godis och att bara ta en stor jävla macka. Men annars så går det. Var inte på gymmet idag, tänkte att fan heller att jag tänker åka buss fram och tillbaka och släpa med massa grejor för att gå/springa lite på ett band. Så jag gick ut en timme här hemma istället. Tji fick jag! FYFAN vad kallt och blåsigt det var. Blev helt snorig och äcklig och fick in nåt i ögat som gjorde jätteont. Inte så lyckat med andra ord. Men efteråt var det rätt fett skönt att ställa sig i duschen och sen käka min nya favvolunch: omelett med rödlök & svamp, ost och skinka. Mm! Ikväll ska jag käka hamburgare (utan bröd).

Ciao,

En bra avslutning på en trevlig dag


Sitter här och lyssnar på Beatles som är så extremt jävla bra. Gammal musik är i 99% av fallen sååå mycket bättre än nytt. Så är det bara!

Nu vete fan vad jag ska göra... Jo just det, det är ett engelskt kostymdrama i några delar som börjar kl 22. :) Me like. Mor och hennes vänner dricker fortfarande vin och sjunger högt och fult. Då hjälper som sagt Beatles på hög volym.

Imorgon ska jag pallra mig till gymmet efter frukost och powerwalka en timme i uppförsbacke på bandet. Vågar inte träna för hårt eftersom jag inte käkar kolhydrater som man ska. Om en och en halv vecka däremot, då jävlar ska här springas och lyftas!

Saaer vi,

Haha

Typ precis efter att jag köpte min Timbaland-designade tisha så fattade jag att den var för killar. :P Helt stor trots storlek S plus att jag kom på att H&M brukar ha 36, 38, 40 osv i tjejstorlekarna... Oh well, den går väl att använda ändå?


Tredje dagen


Den tredje dietdagen ska vara svårast enligt föreskrifterna. Tycker det känns som innan faktiskt. Sen jag började med detta har jag inte känt mig tröttare eller nåt sånt, hur bra som helst ju! Nu är det 11 dagar kvar till kolisarna får komma tillbaka. Yoghurt + äpple + kanel + mandlar och grönt te till frukost. Nu ska jag snart göra en ost- och skinkomelett till lunch.
Sen ska jag in till stan och träffa Linn för en fika (läs te). Sen ska vi hem hit och och ut gå och sen blir det tacos (tacossallad för min del) och filmtittande. Mysigt. Mor ska ha massa kolleger på ostfonduekväll med vin och sång och allt vad det innebär. Vi gömmer oss i källaren föreslår jag... :)

Ciao,
 

Puh

Kom nyss från bodybalancen... Ska strax duscha och sen käka. Känns som att jag men konstigt nog inte just min kropp skriker efter kolhydrater. Men jag kämpar på med laxfilé, sås, broccoli och tomat till middag. Gott iofs.

Ciao,

Pianisten

Såg precis klart den filmen. Har sett den lite i etapper idag. Klarar inte av hela på en gång, det är för mycket förfärligt att smälta och klara av utan att börja storböla. Men jisses vad vacker filmen är, tragisk men vacker. Adrien Brody är fullkomligt lysande som Wladislav Szpilman. Som med allt som har med Förintelsen att göra så kan jag inte riktigt fatta det. All denna ondska. Hur judarna fortsatte att kämpa efter att ha förlorat kanske hela sin familj. En annan hade ju bölat för mindre... Summa summarum: har ni inte sett filmen (eller läst boken för den delen, den är ännu bättre) så GÖR DET för guds skull!

Ahr


Vaknade helt tidigt idag för päronen och bror höll på och sprang runt och stökade som vanligt... Rörmokaren håller på för fullt. Jättebra kan tänkas, men naeej.  Han har nämligen stängt av allt vatten. Känns ju fräscht att inte kunna duscha... Och jag vågar inte gå på toa för tänk om det inte går att spola... :S Borde kanske inte dricka upp mitt te? Kan ju fan inte ens tvätta av mitt ansikte? Mysigt att komma helt sovsvettig och äcklig till frissan. Får köra en french shower.

GI-maten funkar bra btw. :) Synd att det är just idag det är semmeldagen. Kunde ju varit i söndags eller nåt. Men ingen semla här inte! Frukost blev iaf en stor tallrik 3% yoghurt med 1 äpple (man får bara käka en frukt  per dag, då helst äpple eller apelsin), mandlar och kanel. Och te. Mellanmål idag får bli kokta ägg och massa vatten/te. Lunch blir kycklingwok som redan är klart. Middag får jag väl se vad som serveras och vad man kan göra med det...

Over n out,


 

Första dagen slut

Då var det bara tretton dagar kvar på min diet som innehåller minimalt med kolhydrater. Första dan har gått bra tycker jag. Middagen kunde ha blivit en smärre kris eftersom det serverades köttfärssås och spagetti, men klok som jag är käkade jag kokta linser istället för spagetti. Helt ok faktiskt. Denna "diet" kan jag leva på. Jag blir mätt på den. Det hade aldrig gått annars. Känn pepp! Som Timbuk himself skulle ha sagt. Imorgon ska en rörmokare komma hit typ astidigt och fixa sista grejorna med vårt nya badrum, så snart kan jag äääntligen ta ett skönt varmt bad. Har verkligen längtat länge. Mmmmmmmmm...

Hej på er,

Lyssna på denna

http://www.youtube.com/watch?v=bhEZSHKV4XE

De där Babyshambles är rätt sköna ändå. Synd att Pere Doherty inte klarade att lägga av med drugsen, han och Moss var rätt snygga ihop. :P

Men nu ska jag fortsätta lyssna på Chopin <3

Ciao,

I fredags


    
Mormor fyllde 80 år och det firade vi hemma hos oss. Jag hade bakat tårtorna (med viss hjälp från syster) :)
Du dödar mig väl inte nu Filippa? :P

Ciao,

Dagens goda gärning


Fan va skumt jag drömde i natt. Jag var i nån slags Beck-film tillsammans med Linn och typ alla utom vi dog och vi körde iväg skitsnabbt  i nån sportbil och sen nästa dag var vi typ i skolan igen och berättade om allt hemskt vi varit med om för en lärare, fast det var som att det var vi som var skyldiga på nåt sätt och därför ville vi först inte berätta. Whatever.

Idag har jag varit i stan och fixat klipptid (fanns tyvärr ingen idag, så det blir imorgon). Sen hade jag lite (mycket) tid att döda så jag köpte mandlar (goes well with min GI-diet!), en fashion against aids tröja på H&M, ansiktstvätt på Apoteket. Sen köpte jag te på Duvanders och satt länge för mig själv med en redig dagstidning (till skillnad för K-bladet menar jag här), Svenskan. Väldigt Carrie. Typ. Läste om valet i USA. Ska iaf bli spännande imorgon, det är ju SUPER TUESDAY.  Val i 20 delstater varav folkrika California. Heja Obama säger jag! Men den där Hillary är ju inte så himla dum hon heller! Sen var jag runt lite mer på stan, röda korset bla.

Nu sitter jag här och käkar min egenkomponerade GI-lunch. Fan va god den är. Laxfilé stekt i sesamfrön med rotfrukter, lök och paprika i ugn. Smaksatt keso till detta. Yum.

Laters,

image36

Behövde ingen tisha, men för den goda sakens skull så... Right?

Min framtid


Sitter här och tänker på min framtid, surfar runt en massa... Tänker bla söka som ledare på Summer Camp  USA, :) Så slipper man spara ihop så mycket pengar. Hihi.
Nej nu ska jag äta ost och kex. Imorgon börjar min två veckors rivstarts-GI-diet-thing. Måste alltså passa på idag, imorgon är kex och allt annat med carbs strongly forbidden. Fast nån rågmacka de dar jag träna kanske är ett måste?

Ses imorgon my dear blog,

Jag är sååå uttråkad


Jag går under av tristess snart!!! Känns som jag aldrig har nåt att göra. Inget fast jobb, knappt några pengar att göra roliga grejor för, knappt några kompisar kvar i landet och de som är kvar verkar busy. Och så pallar jag liksom inte göra nåt speciellt, jag anstränger mig knappt. fan vad jag är trött på att göra ingenting. Och att inte ha nåt jobb så att pengarna till USA-resan kan börja trilla in. Fan.

När jag ändå är här

Glömde säga att jag vickarierade på en skola i torsdags! I en 0-2:a. Det var rätt boring men ok liksom. De barn som var invandrare trodde att jag också var det. En fråga vilket som var "mitt språk" efter att jag frågat henne om hon kunde arabiska. Ser jag verkligen utländsk ut? En del tror ju det. Igår diskuterades det under släktträffen huruvida vi på mors sida härstammar från valoner/romer/judar (?). Vem vet. Skulle vara spännande att reda ut det där iaf!

image34

Vadå ser jag inte svensk ut?

Dessa försäljare...


Kände mig för svag för att träna idag med (vet inte vad det är med mig) så det får bli imorgon istället. Iallafall tänkte jag att lite motion måste jag iaf ha, så jag gick till ÖB och tillbaka. LÅNGT, BLÅSIGT och KALLT. Skulle inom Kvantum också och på vägen in står där två typiska försäljare som vill sälja telefoner och abonnemang. Ja ni vet ju hur de är:  ser rätt bra ut om än lite väl stylade, ler och ser trevliga ut. Men vi vet alla vad som däljer sig bakom det.
"Vill du åka en sväng i vår rosa bil?"
"Nej det vill jag inte"
"Vad har du för mobiltelefon?"
"En som jag inte ska byta..."
"Vad är det för nån, varför ska du inte byta?"
"För att det funkar bra och då har jag annat roligare att lägga pengar på. Det är en Z600"
"Z-modellerna gör de inte ens längre!"
"Nähä..."
"Har du abonnemang på den då?"
"Ja."
"Du vill inte ha en ny mobil?"
"Nej, jag har bestämt för länge sen att inte köpa en ny förrän denna går sönder"
"Men du fååår ju en ny mobil"
"Jag vill inte ha nån!!"
Sen gick jag.
Vad är det för fel på dem? Jag är inte så jävla dum så att jag tror att jag kan få nåt, allt kostar. Klart man måste ha abonnemang eller nån annan kostnad om man nu ska "få" den. Dessutom blir jag så extremt jävla trött på vårt konsumtionssamhälle. Konsumtionshetsen gör sig påmind typ varje gång jag är på stan. Minst. Det minsta jag kan göra är att ge fan i att köpa ny mobil förrän den gamla inte funkar längre. Visst fattar jag att den han hade var mycket fetare och snyggare och bla bla bla. Men vår värld kommer fan gå under om alla människor ska gå på hela den här konsumtionscykeln! Jag blir så trött.

I övrigt är har jag knappt pratat med min syrra idag, hon är så jävla dum och pinsam. Hon var tydligen fett full igår och slarvade dessutom bort den väskan hon fått av mig i julklapp. Köpte den på Zara i Barcelona. Jävla otacksamma skitunge rent ut sagt!

Ikväll ska jag försöka komma i säng i rätt schysst tid så att jag kan gå upp i hyfsad tid och sen träna efter frukosten. Trots min onda rygg. Fan, jag är lika pigg och kry som en 100-åring...

Besitos,

 

Blää

Magjävel. Mår illa konstant fortfarande trots mer medicin.

Iaf, vi har firat mormor här idag. :) Min tårtor var goda. Smörgåstårta däremot har jag lite svårt för...
Ska se om jag orkar trän nåt imorgon...

Ciao,

RSS 2.0