Åh!


Åh, åh, åh!!! Häromdagen upptäckte jag att på kanal5.se kan man se t.ex. "100 höjdare" och "Boston Tea Party". :) Hur bra som helst ju! Ni vet kanske att jag upptäckt Filip och Fredrik först senare (mycket senare) dar, främst för att jag aldrig haft tillgång till fler kanaler än ettan, tvåan, fyran (numera basutbudet istället). Ville bara understryka hur underbart bra de är!!! 

Men eftersom jag har tagit på mig att fixa mormors tårtor till imorgon (hon fyller år då) så måste jag nu påbörja den ena av dem. Såå, hej på er!

image33

"Debatt"


Sitter och kollar på "Debatt". Blir så SJUKT ÄCKLIGT upprörd på folks störda. Faaaan vad fel de har och faaaaan vad många viktiga grejor de MISSAR. Ahr.  

Jag vet att jag tjatar


Men magkatarren är jättejobbig. Trots medicinen. Igårkväll käkade jag fyra mackor och lite yoghurt, när jag låg i sängen sen trodde jag att jag skullke spy. Klarar tydligen inte så stora portioner... Så nu gör jag som Klara sa, käkar lite och ofta. Som om detta inte vore nog så har jag nu skallevärk också... Oh well, kl sju är det body balance som gäller. :) Sen ska jag nog dra inom Videomix och hyra nåt kul/intressant.

Hej på er,

Naej

Nån choklad orkade jag inte sticka och köpa...

Kollar lite på Carolina Gynnings program nu, satan va kass hon är på engelska...

Ingen bra dag det här


Det mesta har gått fel idag och jag har varit irriterad och trött typ hela tiden. När jag skulle gymma så hade jag glömt sportbehå och hade ingen vanlig behå på mig för jag brukar skippa den när det liksom ändå inte märks (är ju så mycket skönare utan). Men det var inte så gött att träna i linne och tisha. Kunde inte springa för då hade allt guppat obehagligt hit och dit (ja ni tjejer vet ju)... Styrketränade en del iaf. Sen skulle jag köpa Acne-jeans på rean, MEN det fanns bara i mini(s)mala storlekar. :( Det som är bra med denna dag är iaf två grejor: jag ska vicka på torsdag (pratade med rektorn) och jag fick precis Locsec av far som jag hoppas ska hjälpa. För övrigt så vill jag nu ha rlite mat och sen choklad om jag orkar gå till affären. Sen vill jag ha en riktigt bra film. 

Ciao,
  

Bajs bajs bajs


Magkatarr-grejen vill inte försvinna. Och jag har typ alla symptom enligt det jag läst på nätet. Illamående, blir mätt av lite mat, svidande känsla i övre delen av magen, tryck över bröstet, sug i magen av hunger etc. Jävligt jobbigt. Nästan lika jobbigt är det att man inte ska käka citrusfrukter eller dricka juice. :(
En annan irriterande grej är att jag håller på att beställa bildframkallning på en sida, men nu kommer jag inte till kassan så jag kan inte skicka beställningen!!! Ahr. Måste ha bilderna på torsdag, SENAST.
Irriterande grej nummer två är att jag väntar samtal från rektorn som bailed on me i fredags. Hatar att vänta samtal, jag missar de nästan alltid och sen måste jag lyssna av eurovoicen och bla bla bla...
Nej, ska nog ta ut hunden en sväng. Sen försöka fixa bilderna. Käka lunch. MQ. Gymmet.

Hej,

Jag giiiillar det


Nyss hemkommen från stan. Träffade Klara för första gången sedan sista oktober! Mycket trevligt. Linn en snabbis också. Har dessutom fått klarhet i varför jag typ mår illa hela tiden och är hungrig i magen men liksom mår illa i bröstet/halsen, ni fattar. Typ magkatarr-aktigt. Måste köpa Losec imorgon...

Eftersom jag fick lite slantar igår funderar jag på att köpa Acne-jeans på rea imorgon, svarta sådana att ha när jag vickar men framförallt jobbar i baren. Sen ska jag nog boka klipptid och använda min ansiktsbehandling veckan som kommer. Hade varit najs och ha de samma dag, så det blir en redig skönhets-mys-dag.
Funderar också på vad jag ska träna imorgon. Det finns nåt pass som heter Aqua Bike, man cyklar i vattnet. Låter lite mystiskt...

Nu är resten av familjen except jag och Gustav på IKEA i Älmhult (det blir alltid fel när min päron ska handla där, så var fallet förra helgen i Malmö, likaså häromdagen i Malmö, de är så imkompetenta)... Har fått i uppgift att fixa krubb... Dock inget som jag tycker är gott...

Over and out!

Är det någon som fattar?


Irriterar mig på folk som skriver grejor, t.ex. som överskrift i sin blogg eller heter på msn, som ingen annan förstår. Förutom de själva då som slagit upp det någon stans eller nåt. Töntigt.

Iaf, blev som sagt ingen träning idag, första gången jag bailar. Men jag fick ganska gott om träning igår om man säger så (kunde fan knappt gå för mina vader gjorde så ont) och åt knappt nåt...
Kunde som vanligt inte sova länge så nu är jag seg. Men det är riktigt skönt fint väder ute (till skillnad från "stormen" igår) så nu ska jag ge mig ut och gå innan jag cyklar in till stan för fika med K och L. Mmm, te och chokladtårta på Duvve. :)

Ciao,

Fett trött


Jag är såå trööööööööööött nu. Kom nyss hem från jobbet, fick skjuts av arbetskompisens kille så jag slapp åka buss. :) Eftersom det var sedan i augusti jag jobbade inom denna branch så har jag nu rejält jävla ont i kroppen. Mest i vaderna. Frågan är om jag pallar träna. Styrka. Eller om jag ska lata mig och köra fett på måndag istället. Jaa, så få det fan bli.  Han knappt käka nåt heller, men är typ inte hungrig, klämde en rågmacka iaf. Nu ska jag dricka upp mitt vatten, surfa runt lite till och varva ner, tvätta mig och sen sooooooooooova läääänge!


Ciao,

Lördag


Ska snart iväg och luncha med Kvistan som åker till Norge på måndag... Fan va nästan alla härifrån har dragit iväg utomlands. Två till Norge, en till Nya Zeeland, en till USA. Tråkigt för mig, kul för dem...

Ahja kl fyra ska jag börja jobba, en ja, först ska vi få genomgångar och så typ.

Hörs ikväll eller imorgon då bloggen.

Ciao,

Early morning for nothing...


Klockan är strax åtta på morgonen. Sitter med far i bilen på väg ut till skolan jag skulle snacka med rektorn på. Men nehenej, han ringer och säger att "något väldigt bråskande kom upp". Excuse mee??! Bara att åka hem och stackars far fick stressa till Malmö. Iaf, han sa att han ska ringa på måndag och att jag ska börja med en klass på torsdag och om det går bra så får jag väl jobba de där två veckorna i februari. Jobbigt dock att gå upp tjugo över sex istället för halv tio (som jag brukar :P). Men när jag kom hem sov jag en stund, skönt.

Har också mailat en om ett jobb i Bydalen, Jämtland där vi brukar åka skidor. Hade varit sjukt nice att jobba där, boende fanns också ordnat. Åka skidor och rida hästapålle på fritiden. :) Väntar bara på att hon ska höra av sig nu...

Idag ska jag träna halv fem, bodybalance, tredje fredagen nu. Sen glo på film(er) med syster ikväll. Resten av helgen blir:
Lördag: luncha med Sofia. Jobba från fyra till ? sent. I baren.
Söndag: försöka gå upp i tid och släpa mig till gymmet, köra kondis. Fika med Klara.

Men nu ska jag laga mat och käka räkor :)

Ha det bra där ute i blåsten (iaf så blåser och regnar det som fan här...)

Ciao,

Jag är Katherine Heigl?


Testar massa foton på myheritage.com. Mestadels blir jag Katherine Heighl, Audrey Tautou, Katie Holmes och Anna Paquin, Alessandra Ambrosio, Scarlett Johansson och Eva Longoria. Känns dock inte jättesäkert eftersom jag ibland till mer än 50% blivit en kines. Haha.



Jag är iaf i fint sällskap!



Vilka kändisar liknar ni?


Gammal kärlek rostar aldrig

image24

En inte alltför ordinär torsdag


Skulle promenixat imorse men inte för en miljon att jag övergav sängen för att ge mig ut i kylan och blåsten. No fucking way. Det får räcka med att träna varannan dag. Imorgon är det bodybalance :)
Så, efter frukosten såg jag klart Holiday. Jude Law är fortfarande typ den enda på min näthinna. Damn! Sen ringde mor och misstänkte att det inte fanns nåt speciellt ätbart här hemma för lunch till mig och syrran, så vi drog in till stan och så köpte hon lunch till oss alla :) Jävligt god bulgursallad. Sen bröt vi det nyttiga temat med att handla godis (och frukt iofs). Men vi gick iaf hem från stan och det är en rejäl bit att gå vill jag bara påpeka. Sen såg vi den Oskarsnominerade filmen Juno. Den var bra. Och samma skådis som i Supersugen (Superbad) dök upp igen. Michael Cena eller nåt... Bra!
Nu väntar jag på att maten ska bli klar...
Imorgon ska jag upp tidigt som faaan för att träffa rektorn på en skola jag kanske ska vicka på. Ska va där redan halv niooooooo. Jag som får upp halv tio. :S Oh well.

Laters,

Woulda, coulda, shoulda...


Borde verkligen sova vid det här laget, men what the fuck!
Ser på The Holiday och måste bara säga att Jude Law är så snygg att jag tror jag dööööööööööör!

Imorgon blire prommis innan frukosten...

Ciao,

Om Heath, Supersugen, Californication och ev. ett vikariat


Tänkte vara sådär härligt nytänkade och orginell och skriva om Heath Ledger som DOG i natt. Hur jävla sjukt är inte det??? Såg det på aftonbladet.se igårkväll innan syrran och jag satte igång kvällens film. Blev helt chockad. 28 är ju fan ingenting. Har inte sett Heath i de där klassiska rollerna (Brokeback Mountin, Casanova etc) utan kommer ihåg honom från filmen Candy där han spelar junkien Dan. Och oj vad lysande han gör det. Synd att en sån enorm begåvning lämnat filmvärlden alldeles alldeles för tidigt. Men mest tragisk är det nog ändå att han har en dotter på två år...

Oh well, enough of that. Idag har jag tränat, mestadels styrka. Sen har jag sett klart en film som var hur jävla rolig som helst! Supersugen heter den på svenska, vet inte orginaltiteln. Finns att hyra om man så vill! Igår såg vi också Vingar av Glas som gick på teve btw, den var bra.
 
En tråkig sak är att Sofia ska dra till Norge... :( What the fuck? 
Iaf, Klara är hemma, snackade med henne igår. :) Dock har hon sjukt mycket skolarbete stackarn. 

Pratade också med rektorn på en skola, kanske ska jag få vicka två hela veckor i februari! Dock verkade han tro att jag var utbildad och hade vickat innan, vafan läs mailet liksom! Ahja, jag hoppas på det bästa iaf!

Men men, nu ska jag se de två sista avsnitten på Californication säsong 1.

Ciao,

image23


Guldbaggegalan


Igår såg jag (såklart) på Guldbaggegalan! Älskar galor! Såg Grammisgalan ocg Idrottsgalan också... Dock kan det iofs bli lite segt och långdraget ibland.
Igår var det många filmer jag inte hade sett som var nominerade och vann. Men det är ju bra, det funkar då som reklam för filmen, man blir ju jävligt sugen att se! Otroligt kul att Michael Segerström vann för manliga roll! Äntligen en redig skåning (från Skurup)! Blev sugen på att se filmen sen för han verkade så rolig, mysig och sympatisk. Syster laddade ner och 30 minuter efter galan var slut så drog vi igång "Darling". Och oj oj oj vad Michaels roll var HÄRLIG. En sån otroligt positvi inställning till livet trots att han var nyskild, inget jobb (senare Mc Donalds), för dyr villa som han tvingas sälja, en dotter som inte verkar bry sig etc. Men inte fan gav han upp! Nej han kämpade på med gott humör, även om allt ibland såg nattsvart ut. Jag önskar att jag kunde vara lite mer som honom. Inte lite snäll, för han var för snäll mot människor som inte förtjänade det. Men heeelt jävla underbar var han! Tjejen i filmen var en redig bitch däremot, en tråkig överklassbrud som var helt hjälplös.

Nåt annat som jag tänkte på var när Michael (i filmen Bernard) sökte olika jobb. Då fick han ofta höra att han var för gammal (61). Det är en sak som jag tror är lite typiskt Sverige. Denna förbaskade åldersfixering! Att blanda människor i olika åldrar, olika kön, etnicitet osv ger ju så mycket! Varför verkar svenskarna ha såna problem att umgås med folk i "fel" ålder? Visst kan det vara lite tråkigt att jobba på ett jobb där alla är mycket äldre än en själv, men oftast har man trevligt ändå och lär sig en massa av denna person. Man lär sig nämligen av ALLA. Oavsett ålder. En annan sak man märker det på i Sverige är att nästan ingen servitör/servitris är typ över 30. I t.ex. Spanien där jag bodde lite innan var det inte alls ovanligt att de var runt 40-60... Inget pinsamt yrke på samma sätt.

Ahja, nog med mina åsikter. Vad tycker ni?

Blev ingen jogging, tycker det är alllllldeles för kallt. Mor ska skjutsa mig till gymmet snart istället. Kör 50 min kondition (nej Linn, jag vill inte göra bort mig med nya maskiner jag inte kan!). Imorgon blir det styrka!

So long!



America



Trots att jag knappt har jobb så har jag och syrran idag gjort en snabbplanering för USA-resan. Frågan är om vi har råd med allt etc etc. Måste snacka med alla jag känner som varit i USA om tips etc. Men det ser ut såhär:
* New York lite mer än en vecka
* Greyhound bus till Philadelphia en natt
* Vidare med bus till Washington två nätter (måste spana in White House etc.)
* Flyg till Miami, stanna ca en vecka (SOOOOL)
* Greyhound bus till Sacramento eller San Francisco, CA (tar drygt tre dagar!!!). Stanna några nätter hos Matilda om det går och/eller hos släktingarna i San Mateo (nära San Fran).
* Vidare till L.A. Hyra lägenhet eller liknande den sista tiden söder om L.A. Sola, bada etc. Flyga hem från LAX.
Har vi råd så blir det ca två månader! Samtidigt vill jag inte missa hela sommaren här hemma, men hur ofta är man i USA liksom?

Ska passa på att önska mig guideböcker och backpackryggsäck i födelsedagspresent...

Ahja, dessa planer, som antagligen ändras en del, livade upp min eftermiddag iaf.

Skulle egentligen åkt och tränat på gymmet, men syrran pallar inte, så vi ska ut och springa snart. Hatar att springa ute när det är kallt. :(  Imorgon däremot blir det styrketräning! Ska också skicka iväg två CV idag och imorgon gå inom ett ställe och lämna.

Skriver om gårdagens Guldbaggegala senare!

Ciao,

Seeegt


Drömde en jävligt hemsk dröm i natt och sov därefter. Känner mig så långt ifrån utsövd man kan göra. :(

Skirver senare

Ciao,

Måndag igen


Veckorna går läskigt jävla fort trots att jag inte gör så mycket om dagarna... Scary. Igår hittade jag inte filmen jag ville se, så det fick bli "Hata Göteborg" (som jag iofs redan sett). Den är rätt rolig och tänkvärd. Kanske lite mer för killar iofs. Sen såg jag lite Entourage från säs 1, mmmm vad bra de är!

Idag ska jag ordna lite grejs, skriva ut CV:n och gå och köpa frimärken och posta och greja och trixa och fixa. Har hittat lite fler jobb att söka. :)

Men nu ska jag hoppa in i duschen!

Ciao,

Filip och Fredrik


image15


vill jag se mer av nu nu nu! Men syrran vägrar ladda ner. :( Som några av er vet så har jag aldrig haft fler kanaler än basutbudet, min familj har aldrig haft parabol, kabel-teve eller liknande. Därför hade jag tills för några veckor sedan inte sett nåt av Filip och Fredrik, dock visste jag ju såklart vilka de är och vad de har gjort eftersom jag läser mycket tidningar och på internet etc. MEN, har iaf sett en del "High Chaparall" (när de åker runt i USA) och lite "Boston Tea Party". Bra, alltihop. De är roliga, allmänbildade, kunniga och vågar ställa de där frågorna inga andra journalister gör. Som sagt, jag vill se mer mer mer!

Har precis käkat middag, tack och lov mådde jag lite illa och var inte så hungrig, så jag åt rätt lite. Innan dess läste jag ut den sista Harry Pottern på svenska. Aw... Tränat har jag också gjort idag. 50 minuters ren konditionsträning.

Btw, idag kom/kommer Klara hem! Hoppas vi kan ses snart i veckan, fredag t.ex. Sen på lördag ska jag ju jobba heeela sena eftermiddagen/kvällen/tidig natt. :) Ska bli skoj faktiskt!

Oh, igår såg btw jag och syster "Control", en film om Ian Curtis. Den va bra bra bra, väldigt vackert med svartvitt foto! Dock fanns det ingen text och deras engelska va rätt svår att förstå. :P Iaf, filmen kommer snart upp i K-town (I guess, för den har kommit upp iaf i Sthlm). Annars kan man ju ladda ner... :)

Nu ska jag nog dra igång en ny rulle: "Vänner för livet".

Ciao,

Jag kan tydligen inte


sova så länge som jag ville. Vaknade redan tio. :( Men nu är frukosten nere och det är dags att packa träningsväskan och cykla till gymmet. Synd att syrran inte ska med, är mindre kul att träna själv ju... Undra vad jag ska köra idag... Mest kondis som vanligt tror jag.

Vad gör ni idag?

Ciao,


Kallllt


Missuppfattade (massuppfittade? :P) Linn lite, vi åt här hemma sen cykla i kölden och sen glo på massa serier, dricka litta vin, käka frukt och chips. :) Cykla hem i ännu mer köld och blåst. Varför bor jag är??? Iaf, trevligt att träffa Linn, som alltid!

Men nu borde jag nog gå och tvätta mig och sen hoppa i säng. Misstänker dock att jag kommer att ligga uppe en stund och läsa Harry. Imorgon ska jag sova läääääänge, sen träna efter frukosten. I soooooooo need that.

Ciao!

I Lund


Idag styrde familjen bilen mot Malmö, där vi skulle ha nåt skit till nya badrummet på IKEA. När vi skulle därifrån kom mor på att far tagit fel av nån grej, så det var bara för honom att gå in och byta och för oss att vänta i bilen i cirkus 50 minuter. How fun! Sen åkte vi till Lund för att hälsa på farmor och farfar och farbror. De blev sååå glada över min scrap book från Barcelona :)
Nu ska snart jag och syster träffa Linn som har lånat nån lägenhet hyfsat nära här där vi bor, så vi ska laga mat och käka. Har för övrigt käkat korv och massa kakor idag. Och massa dumt skit igår. Fast jag vill käka typ noll för att min kroppsstorlek skall återgå till sitt gamla jag. Min självdisiplin är katastrofal... 

Hej på er!  

Promenix

image13

Min äckliga lilla hund

image14

Blommor! Efter julen kommer... våren?
Mina fulsnygga UGG:s kom också med, gamla men hur sköna som helst!

Rough


Sitter och lyssnar på Promoe och dricker apelsinjuice. Apelsinjuice som för övrigt är min största last här i livet. Jag gillar inte läsk eller cider nåt vidare, och dricker det i princip aldrig och har inte gjort innan heller. Men apelsinjuice, det är gött det! Bravos är god men också sån med massa fruktkött... Oh well, angående rubriken så kom en kvinna hit för att hämta vår gamla kaninbur. Den är TUNG och hennes bilflak var HÖGT. Det var alltå extremt jobbigt att lyfta skiten trots att vi var tre. Jag som är skitsvag trodde jag skulle knäcka ryggen ett tag innan syrran räddade mig. :P
Nu är det iaf gjort och nu ska jag snart gå ut och gå en runda med min vovve och sen ska hon badas. Observera att det är väldigt sällan jag gör nåt med min hund. Jag går ut med henne kanske... en gång i veckan/varannan vecka... Och just det, har lagt in min O.C. säsong två på Tradera, bara att bjuda på om du vill ha den! Och nu kom visst La Redoute-katalogen också, göööötttt.

Ciao,

Stuff


Har lite skit att fixa med idag... Annars är den stora frågan om jag ska träna spinning ikväll? Hmm hmm hmm. Tränade ju igår. Kanske ta en lång promenad? Men det är så kallt och äckligt ute...

Kollade nyss in min polare Marias resedagbok. Hon är i NZ. Jag är så avis att jag nästan spyr. De har simmat med delfiner!!!!! Och framförallt: det är VARMT och det är sol och det HAV. Fan fan fan vad bort jag vill nu!

Näe, nu ska jag läsa Harry Poooootter :)


Ciao,

Just nu


lyssnar jag på Modest Mouse och Salem al Fakir! Mmm, som balsam för själen.

Fastnade framför brors "Guitar Hero" innan :P Börjar lära mig... 

En bra dag


Jag har ett extrajobb! Wiho! Om jag nu bara kunde få vikariera på skolor också så... Ska jobba vid evenemang tills i vår då det ska öppnas café och har jag chans att jobba där. Det är ingen bordsservering utan buffé. Men jag ska tydligen mest stå i baren. Första gången blir nästa lördag då det är musikgrejs där. Ska bli spännande och kul!

Efter att jag var på restaurangen så sprang jag inom Domus och köpte frukt, sen stack jag till morsans jobb och hämtade min träningsväska. Kom mitt i fikapausen och satt kvar lite med mor och hennes kollegor. Hon verkar ha ett trevligt jobb med bra kollegor! Och en av de (som jag aldrig träffat innan) förgyllde min dag lite smått. :) "Åh vad söt du är". Senare hade hon sagt till mor att hon trodde hon gjort bort sig eftersom "man inte ska lägga så stor vikt vid utsidan" men att det flög ur henne. Aw.

Sen tränade jag, kondis och lite styrka. Avslutade med att köra "alpine pass" på cykeln och det var skiiiitjobbigt. Gött iaf att vara där på morgonen eftersom det var rätt glest med folk. Och inga äckliga skrikande barn i duschen. Dock två karlar som typ bytte lampor. Inne i duschen. Men vad göra liksom? Såg en skylt när jag skulle in i omklädningsrummet, det löd något i stil med "Manliga medarbetare". Som en varningsskylt. För vadå egentligen? Att man skulle bli våldtagen? Eller kanske att det visade sig vara en bekant eller kanske ännu värre en kompis pappa? DET hade ju faktiskt varit lite pinsamt. Men tänk vilket lyxigt jobb för dem egentligen... Fast iofs många tanter med hängpattar och slapp röv... Men ändå.

Här hemma har jag lagat middag till familjen, en kenyansk kycklinggryta med couscous och broccoli. Redigt gött!

Nu vet jag inte redigt vad jag ska ta mig för... Är väldigt inne i Harry Potter så det måste jag nog fortsätta med...

Ciao!

Oh yeah

Sitter i mitt nystäade rum (härlig känsla) med tända ljus lite överallt. Dricker rött te och äter en stor skål fruktsallad med minikeso. (Det där lät verkligen som en nyttig fika, och yes, I need it, är fortfarande fet). Och det är inte utan anledning som jag är på bra humör. Pratade tidigare med en potensiell (stavning?) arbetsgivare på en reastaurang i stan. Ska på "intervju" imorgon och får antagligen iaf ett extraarbete! Ska bl a stå i baren och han vet att jag inte kan blanda drinkar men sa att jag får lära mig några där. Låter rätt kul faktiskt! Och tur att jag har 5 (!) vänner som är bartendrar! Perfekt att fråga om råd ju.
Men jag tänker fortsätta att söka jobb, bl a lite i Åre. Hade varit najs! Men det känns som oron och ovissheten lättat lite nu iaf, tack vare ett potensiellt extrajobb. För varje intjänad krona kommer jag närmare det där stora landet i väst... :)
Oh well, nu ska jag inte ta ut nåt i förskott, men göra ett gott intryck kan jag ju göra iaf.

Nej, nu ska jag surfa vidare och sen läsa mer i sista Harry Potter-boken (den är SÅ bra!).

Ciao,



image11

Bild från nyår: Danskan Ida, Kvistan, jag, Mia. Bloggar med bilder är ju tusen ggr roligare, så jag var ju tvungen att sätta in nån. :)

Herre min gud...

... vad påfrestande det är att städa ut rummet. Det är alltså inte lite dammsugning och så utan här snackar vi typ RUBBET. Alla garderober, hyllor etc. Jag fattar inte hur en enda person kan samla på sig så mycket grejor. Sjukt. Är nog inte halvfärdig... Fattar inte att jag inte började på det här tidigare, typ några dagar efter jul... Frågan är vad man ska spara och vad man i så fall ska göra av det... Fan detta är jobbigt. Och då har jag ändå knappt fastnat med gamla skolarbeten och foton. (Så det brukar gå till).
AHR mitt rum är i kaos.

Nu är jag trött. Det får bli lunch.

Ciao,

Zlatan, jag sajjor Zlatan!


Såg idrottsgalan ikväll. Den var la rätt utdragen och så, men min favorit fick två pris! Jag har gillat Zlatan så länge jag kan minnas. Ända sedan jag visste vem han är kan man säga. Det har jag i min umgängeskrets (familj framförallt) varit tämligen ensam om. Men jag har stått kvar där, vid Zlatans sida. Fortsatt att gilla honom när han gjort bort sig i pressen, när han inte gjorde några mål. Mitt uppmärksammande av honom har varit dåligt de senaste... typ... två åren? Innan dess var jag ganska besatt. Eller besatt och besatt, postern av honom satt ovanför sängen där jag bodde innan. Jag försvarade honom alltid om någon sa nåt dumt om honom. Jag trodde alltid på honom. Och det gör jag än idag. För han är jävligt speciell den där sköna skånepågen. Med det stora varma leendet och den sjukt sköna brutna malmöitiskan. Det roligaste är när han ska tala, för nån bra talare är han verkligen inte, det hörde ju ikväll. Men oavsett vad som händer och vad du gör Zlatan så kommer jag alltid vara ett hängivet fan. För Zlatan, Ich Liebe Dich! (Jag har aldrig studerat tyska, hoppas det blev rätt). Fyfan vad du är bra!!!

image10 

Hur kan det vara så?


Har tänkt på detta ett tag:

I Spanien betalar man ca 8,5% i skatt.
I Sverige betalar man ca 33% i skatt.

I Spanien spolades stadens gator rena varje natt. Sjukvården var gratis precis som här. Etc etc etc. Däremot var nästan alla vårdhem för äldre privatiserade, men iofs lever de spanska kvinnorna längst i hela världen. Fler skillnader och likheter kommer jag inte på här och nu och jag känner mig absolut okunnig i ämnet. MEN, vad är det som gör att de betalar så pass mycket mindre i skatt men att de ändå har råd att anställa folk till att spola gator? Får de asmycket EU-bidrag? Har de massa annat som de måste betala själva som vi i Sverige inte behöver pga skatten? Känns ju som att skillnaderna är ganska stora vad gäller skatten och då är ändå Spanien styrt av sossar medan Sverige (iaf för tillfället) styrs av högern. Det är vi som borde ha lägre skatter!
Om nån vet hur det ligger till och är lite mer kunnig än mig så hojta till, jag vill veta nämligen!

Förutom att ha funderat på skatter så har jag mest slöat. Men igår var jag ovanligt energisk med träningen. Cykling till och från gymmet och (sten)hård konditionsträning. Plus en powerwalk på cirkus en halvmil. Idag har jag däremot varit lat. Men imorgon är det dags igen! Träna träna träna och städa ut rummet.

Ciao,

Ni bara måste kolla denna:


http://www.youtube.com/watch?v=lLYD_-A_X5E

Heelt sjukt imponerande.

Helg minsann


Igår: macchiato med sojamjölk, träna bodybalande med syrran (superbra, ska träna det på måndag!), hem och käka massa kyckling, möta upp en förrvirrad Sofia som har noll lokalsinne. Snacka skit, dricka te, kolla bilder, kolla film ("Fröken Sverige", den är rolig), snacka mer, gå till bussen, sova.

Nu har jag vaknat, läst och käkat frulle. Snart dags att bege sig till gymmet, kondition och fettbränning som gäller idag. Gut. Sen ska jag nog baka och ikväll promenera in till stan och köpa godis. Det är nämligen min onyttighetsdag, den enda dagen jag får käka godis, glass, kakor, chips etc i rimliga mängder. De där förbaskade fem kilona (först de fem) måste bort bort bort!
Just det, en av mina favvofilmer går på fyran ikväll, "Sagan om Konungens Återkomst". Synd att massa jävla reklam ska förstöra... Tacka vet jag SVT. :)

Vad gör ni idag?


Ciao,

Min blogg.se strulade


Försökte uppdatera flera gånger igår, men nej nej, det gick ju bara inte...

Anyways, i förrgår sa jag farväl till SATC, såg sista avsnittet och det var som att säga hejdå till en god vän. Nu längtar jag eeextra mycket till filmen har premiär!

Såg också "August" (Svt:s "stora juldrama", ligger fortfarande ute på webben) i två delar, sammanlagt 3 timmar. Lysande bra! Älskar historiska filmer och serier. Och 1800-talet liksom, klänningarna, miljöerna, inredningen... 

Idag har jag faktiskt gått upp strax innan nio och somnade igår halv ett. Stora framsteg för mig det här! Innan var det sova kl två och vakna kl tolv... 

I eftermiddag ska jag in till stan och fika med Emmi som jag inte träffat sedan nån gång innan Barca. Sen ska jag och syster träna (bodybalance), sen hem och käka och sen kommer Sofia hit. Antingen går vi väl ut en sväng sen eller så ser vi film. 

Resten av helgen vet jag inte riktigt... Hälsa på farmor och farfar i Lund på söndag, kanske. Annars träna antagligen både lördag och söndag, om jag orkar. 

Nej, nu ska jag springa ner och duscha!

Ciao,  

Dessa ska ni lyssna på:


The Way We Get By - Spoon
Hello Sunshine - Syd Matters

Ladda ner eller sök på youtube och njuuut!

Idag har jag grejat med jobbsökande. Verkar lite mer positivt! Har varit duktig och tagit ut hunden och städat med. Lite senare blire träning, kondition och lite mage.

Ikväll är det Grammisgalan!

Ciao,



Det här med barn...


Var inne i stan idag vilket innebar tå bussresor. Båda gångerna var där en morsa med en unge som satt framför mig. Den ena morsan verkade inte vara ett dugg glad över sitt barn. Barnet däremot verkade vara en söt liten sak med massa livsglädje och sa glatt "hej" till alla hela tiden. Morsan däremot verkade bara extremt irriterad, trött (iofs förstående) och skällde bara på det stackars barnet hela tiden. Det var så synd att se en liten unge bli tillsagd för ingenting, förtvivlad satt den sen och tittade på sin mor som bara såg sur och arg ut. Fy fabian för att bli en sån förälder säger jag bara.
Annars verkar föräldrar överlag ha vara skraja att säga till sina ungar. Eller så beter sig en människa med en barnvagn (i 99% av fallen en kvinna) som om man är mer värd för att man har ett barn i en barnvagn framför sig. Som att alla genast ska flytta sig och röda mattan ska rullas, JA FÖR HÄR KOMMER JU JAG MED ETT BARN. Precis som om det vore nån biljett till att bete sig respektlöst. Nej, fan vads jag är trött på dessa morsor. Och barn för den delen också. Var på gymmet/badhuset i söndags och såg fram emot en lång och skön dusch efter en svettig timme i gymmet. Jo jag tackar jag, en ungjävel som gallskrek vad var jag fick. Inte gymmet på helgerna vid den tiden mer. Never.
Nej, när jag väl har barn (om den tiden kommer) så kommer det nog att vara som min far säger "Jag gillar inte barn, med undantag för mina egna". Ungefär så uttrycker sig även Miranda i avsnittet i säs 5 "A womans right to shoes". Så var det med den saken.

Nu ska jag skicka massa mail.

Ciao,

"Sicko"

image8

"Arn - Tempelriddaren" var bra! Intressant med alla olika språk. Visste inte att prästerna snackade engelska på 1100-talet... Många bra svenska skådisar, eller ja, samma som i typ varje svensk film. Det var väl bara Jonas Karlsson som saknades. Typ. Ser förresten honom på tv:n just nu, i  "August". Fan, han gör ju Strindberg riktigt bra. För övrigt är Strindberg intressant, men jag gillar inte hans böcker. Sjukt jobbiga att läsa.

Iaf, igår var en mysig dag. Började med min scrap book, det är jobbigare än jag trodde, men den blir väldigt fin! Sen hade vi ostfondue på kvällen, jag hade inte smakat det innan. Det gick väl ner. Sen kollade vi på "Sicko" av Michael Moore och ja den var verkligen sick. Heelt jävla sjukt att världens rikaste land inte ens kan ge sina medborgare allmän kostnadsfri sjukvård. Det mest bisarra var nog om en man som förlorat tre fingertoppar, men vars försäkring bara täckte att sätta dit två av dem. Dessutom kostade det honom från 80 000 dollar per finger. Knepigt var det också att man inte fick försäkring om man hade nån sjukdom som fanns med på en lista. På listan fanns i princip alla sjuksdomar. Vem ska ha sjukförsäkring om inte den som har en sjukdom??? Nej, glad att jag inte är fattig och bor i USA. Enligt filmen verkade Frankrike lätt bäst att bo i. Here I come! Ahja, tycker ni som läser detta ska se filmen snarast!

Idag har jag varit och tränat och nu käkat omelett med parmaskinka, ruccola, tomater och fetaost. Nu ska jag snart leka med Linn. :)

Ciao,

Friday night

image7

Träningen gick bra, precis vad jag behövde! Nu ska vi snart käka middag och sen ska jag och syster till bion och se Arn. :) Har faktiskt inte läst en enda av Guillos böcker, men jag gillar historia så den kommer säkert vara intressant.

Vad gör ni ikväll?

Ciao,

Idag


Nu ska jag snart träna för första gången på lääänge. Om syster bara kan ta och pallra sig hem från mormor... Vi måste hinna hem och käka och byta om innan åtta för då går bussen till stan som vi måste hinna med för att komma i tid till bion. Skynda!

Har varit lite i Sölvesborg idag för vi får vår hund klippt där. Vädret var uselt så vi satt inne och fikade och kollade lite i affärer. Men vad som är viktigt i denna historien är att jag steg upp kl ÅTTA. Hur sjukt som helst. Somnade tre så där är jag ju inte riktigt på rätt spår... Anyways.

So long,

Upprörande


Slösurfade runt lite innan och trillade in på en sida för nåt nytt Monopolspel. Det går ut på att Stockholmsgatorna ska bytas ut mot olika orter runt om i Sverige. Kul idé kan tyckas, jag menar allt som inte centrerar och fixeras vid Stockholm är ju välkommet. Men vet ni vad, inte EN enda ort från Skåne finns med. Det finns däremot Karlskrona, Umeå, Växjö etc. Vad fan? Om det nu handlar om städers storlek så Malmö, Lund, hello? Nästan en tiondel av Sveriges totala befolknig bor ju för tusan i Skåne.
När jag ändå är inne på ämnet Skåne så läste jag förra veckan på aftonbladet.se om en dansk som vill ha Skåne av Sverige. Bara det var ju helt bisarrt (eller ska det va med två "s"?). När det sedan dessutom finns en omröstning om "Skåne bör tillhöra Danmark" så tycker nätan 50 (!) procent av läsarna det. Och det är många som läser aftonbladet ska jag säga er. Surfade sedan vidare på facebook bland alla klubbar som finns. När jag sökte på "Skåne" kom klubbar med namn som "Gräv bort Skåne", "Bänd Bort Skåne" och "Bevara Skåne Danskt". Jag blev chockad. Särskilt när jag såg skåningar som var med. OK att de som "inte förstår" skånska och som bor uppåt landet skulle vilja det. Men vill verkligen vi skåningar tillhöra Danmark (igen)? Känner vi oss danska? Inte jag iaf... Även om jag tänker på Köpenhamn före Sthlm om någon säger huvudstad. Men nej, jag vill nog hellre vara svensk. Ja det vill jag.

Såg att Matilda (http://ttilda.blogg.se) börjat blogga igen! Efter lite tjat från mig faktiskt. *Blink blink*


Frågan är vad man ska göra nu. Sjukt nog måste jag gå upp halv åtta imorgon. Det har jag inte gjort på... länge. Har inte somnat före kl 2 på... väldigt länge. Jag vet, det är illa illa illa. Men jag går på nån slags Barcelona-tid fortfarande. Jag kan inte somna nu. Fast jag vill inte heller, kan ju ha med det och göra. Vill kolla mer Sex and the City men det känns inte så hälsosamt med tanke på att jag redan sett en disc (=åtta avsnitt, eller sex, nej åtta).


Hej hej,



Confession


(Bild från i somras, kräftor i Brantevik, Österlen)



Efter en halv dag med detox trodde jag att jag skulle dö. Kände mig sjuk, yr och hade spänningshuvudvärk. Så, klen som jag är så gav jag helt enkelt upp... På plussidan finns ju dock nu att detta inte blir en "detox/bantnings-blogg", vilket ju känns roligare.

Idag har det mest snurrat runt i mitt huvud om vad jag ska göra för att tjäna pengar till USA-resan/vistelsen. Och ska jag vara med i Green Card-lotteriet? Ska jag jobba i Norge (tanken dök upp, far var positiv till det etc.) eller här hemma nånstans? Jag vet ingenting känns det som. Men gå runt här hemma och skrota utan att tjäna pengar det går ju bara inte. Men att dra till Norge känns som ett helt projekt. Å andra sidan roligt att ha bott där ett tag också? Usch, vet inte alls. Håller på att fixa lite med jobbannonser nu iaf, kan ju hoppas på nåt svar. Sen tycker mor att jag och syster ska skriva ut CV:na och dra runt i massa affärer och restauranger etc. och se om någon behöver extrahjälp. Det skulle ju faktiskt kunna fungera.

Iaf, imorgon ska jag med mor och Co till Sölvesborg och sen ska jag se till att fixa en bok att göra en scrap book av till farmor och farfar, det är deras julklapp och den måste bli klar... Imorgon ska jag också börja träna!!!
På lördag eller imorgon vill jag se Arn! Men ingen annan verkar vilja... Wtf.

Det snöar/har snöat här förresten! Cool. Inte ofta det händer direkt... Kunde ju kommit till julafton istället.

Oh well, nu ska jag fortsätta att sitta framför brasan i vardagsrummet med alla mina  tända ljus och datorn i knäet. Och lyssna på O.C.-musik, mmm.

Ciao,

Aj...


Det här med detox kanske inte är nån superidé ändå. Har efter inte ens en dag ont i huvudet och känner mig allmänt sjuk. Nu funderar jag på att baila bowlingen för att jag känner mig så svag. Det känns ju löjligt. Missa roliga grejer för att käka (eller snarare inte...) skumt. Näe, får ta mig i kragen och käka en banan och hänga på ändå!

Ciao,

Dag 1


Dagen började väl helt OK. Drack 5 dl varmt vatten med saft av en halv citron och käkade ett äpple. En halvtimme senare skulle jag käka gröt av bovete. Det var nog något av det äckligaste jag nånsin käkat. Klarade bara av typ en fjärdedel av den och då hade jag mosat i en banan. Örgh.

So long,

"Smile like you mean it"


Åh. Har laddat ned mer muuusik, massa från O.C. :)

Och denna afton är den sista innan min detox-kur börjar. Har därför inhandlat: massa färska grönsaker och frukt, örtte, hirs och bovete som ska bli morgon gröt (euw) m.m.
Imorgon kommer första rapporten.

Ikväll var visst inte bowlinghallen öppen, så det blir imorgon. Nu ska jag kolla "Sex and the City" och "Entourage" en masse!!!

Ciao,

Nytt år och nya förutsättningar


Har inte så jättemycket att skriva förutom att middagen igår på RoseGarden var väldigt god och trevlig. Resten av kvällen funkade den med, förutom min sis som störde som vanligt... Suck. Iaf idag åkte Mia till Norge, vilket känns sjukt tradigt. Men jag ska väl klara mig, Klara kommer ju snart hem!

Iaf, idag har jag mest slappat, kollat massa på Entourage, vilket jag ska fortsätta med. Serien är sjukligt bra. Gotta love!
Sen ska jag spela bowling med päronen och shoppa upp mig på bra detox-stuff eftersom jag ska börja med den imorgon... Spännande.

So long!

RSS 2.0