Hej bloggen!


Kom hem i rimlig tid igår och somnade sött strax innan kl tre. Cyklade hem och det var en mindre angenäm upplevelse eftersom det fortfarande är jättekallt på nätterna. Jävla Sverige.
Det var trevligt som fan att träffa Lasson igen, vi har ju inte setts sedan i julas och då hade jag varit i Spanien i drygt tre månader. Men nu har vi 9 veckor på oss att hänga! Dock ska väl hon jobba en del... (Jag vill med!!)
Kanske ska träffa henne imorgon med eller nåt.

Annars så ser jag framemot studenten nu, många gamla kompisar från Montessori-tiden :)

Men nu ska jag och far och kanske syster till Knislinge på den stora loppisen! Jag räknar med många fynd och the korv is one me!

Laters,

Då var man klar då


Velade mellan två outfits... Klänningen jag hade kändes för proper och mörk så nu har jag vit blus som framhäver solbrännan, utsvängda Lee-jeans. Vanliga ballerina. Kuvertväska i blått och svart med stenar på. Rött läppstift och håret utsläppt och plattat.

Nu har familjen käkat entrecote och nypotatis och svenska jordgubbar till efterrätt. Sitter och väntar på Lasson och Calle som snart är här. Då har jag laddat upp med liten ostbricka, vin och amerikansk cider


Ska springa och kolla om jag har batterier att fylla kameran med! Och nån parfym måste jag med ha!

Laters,
 

Livet kunde varit bra mycket värre


AAAAH. Sitter ute på trädäcket och solar och läser lite. När det blir för långtråkigt fixar jag lite i trädgården, vattnar och så. Eller dricker en hallonsmoothie. Det är inte ett moln på himlen och solen steker. Jag blir brunare och brunare och varmare och varmare. Dock har jag varit duktig och tagit lite solkräm på armarna och i ansiktet.

Jag vet, jag skulle jobba, var på jobbet men ungen kom inte, som jag trodde. Pratade med hennes lärare, fanns inte så mycket mer att göra sa hon. Så jag cyklade hem igen. Fick lite bra motion iaf.

image228
Solen är stark men inte riktigt som på Cypern (bilden).



Planer för resten av dagen:
* sola vidare, käka en smarrig men nyttig lunch, lyssna en massa på Robyn och Ted Gärdestad
* crosstraina eller powerwalka
* powernap
* duscha och göra mig snygg
* in till stan och shoppa lite smink, kräm etc + vin och cider + frukt och grönt. Antingen själv med cykeln eller med Julia vid femsnåret med bilen
* fixa lite här hemma
* käka nån form av middag
* fördrink på altanen med syster, Maria, Calle och nån till.
* UT

Vad gör ni idag och ikväll?

CIAO,

Robyn

LOVE HER!!! Kommer ihåg för många år sen när pappa hade köpt min första singel/CD-skiva till mig. Det var Robyns och jag lyssnade fullständigt sönder "Do you really want me". Och nu kollar jag klipp på youtube där hon sjunger med Snoop Dogg och Kleerup. Är hon inte helt jävla fantastisk?

image227

Dagens


image226
Chinos från H&M, systers blus, skor från Vagabond förförra året (?), min underbara Fiorio-sjal (loppis!), solglasögon Åhléns.


Efter dagens jobb kan jag säga att: God, I seriously hate that kid. Grejen är den att hon kommer inte att vara där imorgon, men det vet inte skolan och jag vet inte det till hundra procent. Oh well, jag går dit och sen drar jag faktiskt hem när (om) jag ser att hon inte kommer. Surt dock att stan inte öppnat när jag cyklar därifrån, kunde man ju handlat lite. Gjorde nämligen inte det idag...

Känner mig lite däckad och trött. Pallar nog inte träna så nu ska jag gå och göra kaffe och kolla på O.C. eller vänner tror jag. Eller läsa nåt kanske.

Laters,

Shopping från Forever21


Häromdagen beställde syrran, jag och mor lite från forever21. Här är det jag köpte:

image221image222image223image224image225
Sen köpte jag tre par trosor för endast 10 USD.
Älskar alltihopa! Vet dock inte vilken av klänningarna jag ska ha på studenten... Tough question...

Laters!

Ännu en fin dag

Synd att jobba då, även om det bara är ca 4 timmar. Lat som jag är pallar jag inte cykla (är 5-6 km) så det får bli bussen. Sen kan jag gå in till stan från skolan för jag har lite shopping att göra :) Behöver en ansiktsmask, ett rött läppstift som verkligen passar mina färger och en hudkräm. Så då har jag iaf nåt att se framemot efter jobbet. Typ. Sen blir det hem och käka lunch/middag, pallar inte ta med massa stuff till jobbet...

Imorgon jobb, sen HELG!

Vad gör ni idag?

Ciao,

Nähänä


Nåt vettigt har jag knappast gjort. Eller jo, har plattat mitt hår, vilket händer väldigt sällan. Det blev fint och glansigt. Men strax kommer lillbrossan hem från Berlin. Måste höra hur han haft det. Sen ska jag sova!

Ciao,

God middag (lax) och fin musik (Tchaikovsky)


Den goda middagen (pestolax med bulgur, hollandaise och grönsaker) ligger stadigt i magen. Sitter på rummet och lyssnar lite på Tchaikovsky. Underbart fint.

Lite change of plans, ska jobba fyra timmar imorgon och inte träffa Maria. Det får bli fredag och/eller lördag istället! Ser framemot det! Vi ska ut :)

Segt som fasiken att en rektor ringde och ville att jag ska jobba (på det tråkiga stället som jag inte gillar så mycket) fyra timmar imorgon. Sa ja. Någon timme senare ringer rektor2 från den skolan jag gillar och där min lilla favoritunge går! Hon ville att jag skulle jobba nio timmar. Hejdå ganska mycket cash och en rolig arbetsdag. :( Anyways, man håller vad man lovat så jag jobbar på det trista stället imorgon. Och nu lagar far min cykel så jag kan ha den... Sen ska jag jobba sex timmar på fredag på samma ställe ju. Ångest på det! Men men.


Nu ska jag nog kolla lite O.C. säs 1. Sedan borde jag aktivera mig med nåt redigt... Har dock hunnit mycket idag!

Ciao,

Vilken härlig dag!

Åh en sån härlig dag! Som Ted Gärdestad en gång sjöng <3 Gick upp vid åtta och gick min walk, helt ok. Varmt och soligt vilket ju gör det hela lättare. Sen fick jag den fina idéen att åka till Balsberget med syster och hunden. Så det gjorde vi. Helt underbart! Jag älskar att vara ute i skogen. Bilder nedan. Sen handlade vi lite och nu har vi käkat lunch och druckit kaffe. Nu sitter jag nere på mitt rum och ska ta tag i USA-stuff. Boring men nödvändigt... Ikväll planerar jag att laga mat till familjen och kanske se Annie Hall!

Laters,

 image212
Vackert
image213
Jag och den äckliga lilla saken
image214
image215
Längst upp pustade Fiona ut :P
image216
image217
Syster



Skönt


Skön kväll. Kind of. Nu ska jag fixa mig och sen sooova.

Imorgon ska jag försöka vara effektiv. Fylla i papper inför USA, boka intervju på ambassaden, maila etc. Men först och främst ska jag imorgon ut på powerwalk före frukost. Iaf 30 min. Nu när jag har det skrivet svart på vitt så känns det genast lite bättre, nu måste jag genomföra det.

Go natt!

En ganska så ovanlig dag

Sitter på morsans jobb och dricker Ramlösa och äter banan. Mina kläder luktar eldrök och svett... :P Lagom frächt!

Cyklade till skolan i morse för att jobba som personlig assistent. Dock kom inte kiddot (händer allt som oftast faktiskt) men jag fick hänga med resten av klassen på utflykt! Snacka om schysst jobb att åka med ut till Vikingabyn i Ekestad och leka viking en hel dag! Vi åkte båt och tovade ull och grillade korv. Riktigt mysigt och vädret har varit helt underbart!

Lite jobbigare dock att min cykel gick sönder precis innan jag kom fram till skolan i morse och när jag skulle åka buss med den så fick jag inte det för chauffören. Sån jävla skithög, man får ju ha med barnvagnar och allt sånt skräp?! Aja, gick till mors jobb för att vi ändå skulle ses snart för att köpa lite studentpresenter och så. Sen ska vi väl hem och äta middag och ikväll vete fan vad som händer... Ska nog mest ta det lugnt, kanske kanske Crosstrainern. Körde 30 min igår framför O.C. Sen ska jag ringa Maria och se om vi kan ses på torsdag!

Laters,


Bläää


Väcktes tjugo över åtta av ett telefonsamtal från en rektor på en skola jag inte varit på på ett tag. En timme senare var jag där. Sjukt tråkigt och olustigt. Ska tyvärr jobba imorgon också. Och på fredag men det visste jag sedan innan. Men behöver man pengar så...

Men nu är jag hemma och sitter och myser i köket. Har precis fikat macka, ägg och grönt te. Älskar när det är alldeles tyst och tomt i huset. Bara syster och jag hemma. Morsan och farsan på jobbet och Gustav är på klassresa i Berlin. Så skönt att slippa tonerna från hans elgitarr...

Igår bestämde jag mig för att ansöka om att bo hos en famij i USA, något som erbjuds internationella studenter. Det främjar till att ge studenterna en bra grund för att få bra studieresultat och en trygg miljö samt att integreras i det amerikanska samhället med deras seder och kultur. Tycker det känns väldigt skönt att veta att man har boende när man kommer plus att jag har någon att prata med och så kan det ju vara kul om de jag bor hos har kids i min ålder. Sen behöver jag ju bara handla luncher och mellanmål. Så är det med det iaf. Ska ta tag i visumansökan, CSN och det här med familjen på onsdag. Måste maila Kilroy Education och så med.

Men men, nu ska jag slappa vidare. Kolla lite Vänner och så.

Ha det gött!

Lite mainstream...

För 5 år sedan gick jag i åttan på KMS. Sysslade med ridning på fritiden och var skötare i Fjälkestad, ett av de bästa åren i mitt liv!

För 3 år sedan gick jag ut ettan från Österänggymnasiet. Var tillsammans med Fredrik och mådde väl ganska bra. Var sjukligt intresserad av MFF, hade årskort på Malmö Stadion och åkte på varenda hemmamatch. Öresundstågen kändes som mitt andra hem.

För 1 år sedan tog jag studenten från Österäng och var väldigt lycklig men samtidigt lite förvirrad och vilsen. Sommarjobbade och det var tråkigt men helt OK.

För 3 månader sedan kom jag på att jag ska plugga till journalist i USA. Sökte massa jobb men fick inte mer än lite vick.

Igår cyklade jag 5 mil (till Immeln och tillbaka). Grillade med familjen och såg ESC och käkade godis tills jag mådde illa.

Imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Om ett år har jag precis avslutat mitt första år på Santa Barbara City College, CA, USA!


Dagens outfit

image210
image211

En sak jag känner starkt för

Såhär i stundande fotbolls-EM-tider så måste jag säga att en särskild sak med matcherna som jag gillar är precis innan startsignalen går. När svenska nationalsången spelas. När spelar står och sjunger (inte alla dock, vissa mesar ur) och alla fansen står och håller upp och håller om varandra. Jag älskar detta och jag ryser lite. Det är väldigt vackert och det känns faktiskt i hjärtat. Har blivit lite patriotisk nu när jag närmar mig avresan... Helt naturligt tror jag. I Spanien var jag mer stolt över Sverige än vad jag någonsin varit hemma. Och ja, jag vet, jag klagar ofta över Sverige för det finns mycket här jag inte gillar. Men klart att jag älskar mitt hemland. Sverige är helt sjukt underbart på jättemånga vis. MEN, jag har ju varit här i 20 år och man lever ju typ i 80 år så nu är det dags att börjar utforska resten av jorden! Men som sagt, Sverige finns alltid i mitt hjärta och kommer såklart att finnas även på andra sidan Atlanten. Antagligen ännu mer än här.

image209

Morsans Dag


Lugn och skön dag. Låg och solade i trädgården under molnfri himmel. Senare kom mormor, moster och kusin hit och fikade. Nu ska jag ringa Maria för hon kom hem från Nya Zealand igår! Hon har varit där sedan årsskiftet. Sen får det nog bli litta träning med Crosstrainern och eller en promenad.

Hej på er,

This is really happening


Fick hem massa papper och grejor från min nya skola igår! Bekräftelse och allt stuff som behövs för att ansöka om visum och CSN. Better get started... Ett dokument var från U.S. Department of Justice, I mean, how cool is that? :P
Fick också hem papper att fylla i om jag skulle vilja bo hos en familj. 800 $ i månaden inkl frukost och middag. Det är billigt då de flesta boenden verkar kosta runt 800 och då såklart utan käk. Sen är ju frågan om jag verkligen vill bo hos en annan familj. Jag menar, det beror ju HELT på hurdan den är. Iofs skulle det kännas tryggt och bra sådär i början. Jag reser ju trots allt helt ensam till ett land jag aldrig varit i innan. Får fundera mer på det där...
Och verkligen läsa alla förbaskade papper...

Idag har jag inte gjort så mycket vettigt. Eller jo, jobbat från åtta till halv två. Står helt och håller fast vid vad jag sa igår. Ahr, den där ungen är så jävla söt! Han vill hellre leka med frööööööken (läs: jag) än de andra barnen. Gull!!
OK, nu när jag ser detta i skrift så ser jag vilken tönt jag har blivit. Sorry. Can't help it.


Imorgon har jag planer på att 1) om det är en loppis besöka denna 2) om så inte är fallet ska jag ut på en riktigt riktigt lång cykeltur. På kvällen ska jag faktiskt kolla in ESC. Which I didn't yesterday.


Tror nästan jag ska sova nu. Skulle vara skönt att inte totalt sova bort en helg nu när jag faktiskt förtjänat den för en gångs skull.

Kom btw på att det var längesen jag la in en bild och det blir ju så mycket roligare med bilder,... Så här kommer lite somriga bilder eftersom det var så somrigt och skönt ute idag:
 image205
Jag och farsan i Carcasonne, Frankrike 2006. Vill till Frankrike igeeen!

 image208
Beachen i Gruissan




Om Barn (I've kind of changed my mind...)


Jodå jag lever! Har bara inte haft jättemycket att skriva om.

Har jobbat på skolan tisdags, onsdags och idag. Och det blir imorgon också, dock inte så länge. Jag trivs iaf bra. Känner kidsen ganska bra nu tycker jag. Vissa är störiga men överlag är det väl en bra grupp. Sedan så har jag mitt favoritbarn, ja jag vet det är inte bra att ha det, men denne lille krabat är det sötaste jag nånsin sett! Inte bara utseendemässigt. Han är problemfri, inte högljudd, och helt enkelt otroligt sweet. Som idag när en tjej blev slagen i huvudet av ett evil kid så kramade han henne och försökte trösta henne. Själv blev han också slagen men "tyckte inte att det gjorde ont så det gjorde inget". Sen nöjer han sig med en liten leksak hur länge som helst medan en del andra bråkar över en cykel.

Som ni ser har jag genomgått en smärre förändring. Från att ha tyckt att barn är superäckliga, irriterande, störiga, jobbiga (jag är dock fortfarande övertygad om att merparten faktiskt är så) och varit nästan säker på att jag själv inte vill ha barn så känner jag nu att jag har en väldigt moderlig sida. Och det känns ju rätt bra faktiskt. Typ lite "puh". För tänk, jag kanske själv får ett sånt där ultrasweet kid som man bara inte kan få nog av! Och sen kom jag att tänka på vad jättetrist att inte ha några barn när man är pensionerad och gammal. Tänk om alla ens polare dör innan en själv. Och dessutom är de ju lika gamla och skröpliga som jag. Nej nu är jag nästan säker på att jag någon dag i framtiden ska ha iaf ett barn! Fast ett är ju fattigt, syskon är bland det bästa som finns. Så OK, två kids!
Gud, jag är chockad över min förändring!

Men men, so long, nu ska jag kolla in ESC semifinalen. Och btw, jag har nog haft typ den onyttigaste veckan som finns. Måste fan skärpa mig nu...

Ciao,

Tengo frio

Gud vad det har blivit kallt helt plötsligt då. Hade på mig jättemycket kläder när jag cyklade till skolan imorse, men höll ju lik förbannat på att förfrysa. Här i mitt rum i källaren är det nästan lika illa. Min fötter är som isklumpar trots filt. ARH hatar! Känner mig så krasslig när jag är frusen.
Jaja, nu ska jag nog ta ett bad och tävtta håret och sen hoppas jag att käket är klart...
Kvällen blir soft med liten promenad (i Sibirien?), teve och te. Ska beställa från forever21.com också eftersom syrran inte bestämt sig igår...

Imorgon blir det jobb igen och på kvällen nåt sorta mingel/event på Sandelins. Dryck, snack, mode, smink etc. Fick en inbjudan för två av nån bekant till mor. Nice!

Ciao,

Vad är det för fel på mig?!

Suck. När jag ska upp tidigt så kan jag sällan somna i tid. Då får jag istället sömnproblem. Som igår. Hu. Vill inte ens veta hur många timmar jag ligger efter. Men men nu är jag uppe och klar att dra till skolan och jobba... Vill bara tillbaka till sääääääääängen. Det får bli en nap när jag kommer hem!

Over n out,

Händelsefattig

Ganska händelsefattig dag. Gjorde iaf det mesta av det jag skulle idag... Imorgon ska jag jobba på skolan åtta timmar så det inbringar ju så småningom lite cash iaf :)

Vädret suger röv så jag håller mig inne med film och bäcker. Snart krubb, tack gode gud, jag dör snart av hunger...


Vad gör ni ikväll?


Ciao,

Detta är ingen modeblogg (no shit), MEN...


Dagens outfit:

image203
image204

Sen kändes det lite fjantigt med strumporna även om jag tycker det är snyggt. Så av med hossorna och så tog jag på en svart kort kavajliknande sak då jag upptäckte att det inte är så himla varmt ute...

Så, tror ni detta funkar för dagens göromål?

Ciao,

All right

Dåså! Då var (GI)-frukosten och kaffet nere! Sitter och knåpar ihop ett personligt ansökningsbrev som dock är väldigt kort men som jag hoppas duger ändå. Det är koncist och det tycker jag är bra. Ska strax gå och skriva ut det och CV:t. Senare idag ska jag in till stan och då gå och lämna detta på ett ställe där de söker folk. Hoppas jag får det! Och framförallt hoppas jag att det fortfarnade är aktuellt att söka... Ska passa på att lämna på ett till ställe väldigt nära mig som jag personligen tycker skulle må bra av lite förstärkning :P

Dagen so far ser ut såhär:
* försöka hitta kvittot på mina solisar som oväntat gick sönder. Dessa ska bytas!
* träna minst 20 min på Crosstrainern
* duscha och fixa mig
stan:
* till skolan och säga att I'm back and I wanna work
* till SEB och skaffa Visa (obs! innan kl 15)
* lämna ansökan + CV på ställe1
* lämna CV på ställe2
* skicka arbetsskorna med posten

* gå en timmes powerwalk
* kolla bostadsannonser på craigslist.org
* beställa studentpresent till Klara
* beställa outfit till studenten med mor och syster från forever21.com
* "möte" med syster och mor ang. en annan grej!

I better get started...

Ciao!

Middag och mys

Kom precis hem från Klara. Hon, jag och Johanna fixade mat som blev sjukt gott. Sen kollade vi lite SATC och bara slappade. Hur trevligt som helst! Men nu ska jag nog ta en kopp te och läsa innan jag gör vid mig. Ska släcka lampan iaf kl ett har jag lovat mig själv.
Imorgon har jag en rad ärenden att ta tag i...

Sweet dreams!

I brist på annat?

Såg denna för ett tag sedan på kusins blogg... Så i brist på annat!

Regler: Du måste svara på alla frågor och sen utmana alla som läser detta.

DIG:

1. Hur lång är du ?
171 cm
2. Vad vill du bli när du bli stor? Journalist, till att börja med iaf!
3. Vad pluggar du ? Pluggade Sam - sam
4. Har du långt hår ? Ganska långt.
5. Vilken hårfärg har du ? Mörkbrunt
6. Sminkar du dig ? Väldigt lite till vardags, mer till fest och när jag har lust.
7. Har du haft sex senaste månaden? Nej
9. Vad har du för färg på dina underkläder just nu ? Ljusrosa behå och svarta trosor
10. Har du kysst någon idag ? Nej

FAMILJ:
1. Bor dina föräldrar ihop ?
Ja
2. Vem är bäst, mamma eller pappa ? Båda?
3. Hur många syskon har du ? Två
4. Vad är det senaste du sa till din mamma ? Kommer inte ihåg
5. Vilken mat lagade din pappa senast ? Vet ej, men han lagar rätt ofta
6. Hur många ställen har du bott på ? Umeå, Stockholm, Karlskrona, Östersund, Kristianstad, Barcelona, Kristianstad igen (två olika ställen). Snart USA : )
7. Vem i din familj stör du dig mest på?
Mamma
8. Vilken familjemedlem är snällast ? Pappa
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Gör något med min syrra nästan varje dag.

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis ?
Ikväll med Klara och Johanna.
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? I Johannas sommarstuga. Annars väldigt sällan.
3. Har du kysst nån kompis ? Nej.
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med ? Nej.
5. Vem har du varit kompis med längst ? Mia.
6. Vem känner dig bäst ? Min syrra.
7. Längsta tid du varit osams med en kompis ? Inte alls. Tror jag.
8. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det ? Om det av någon anledning skulle vara nödvändigt, ja absolut.
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar ? Njaa. Kanske lite.

KLÄDER:
1. Vad har du på dig nu?
Jeans, linne och hoodie.
2. Har du bytt om idag ? Från pyjamas ja.
3. Favorittröja ? Venne.
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet ? En snygg skjorta med uppvikta/uppkavlade ärmar.
5. Har du gett bort kläder nån gång? Ja.
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång ? Ja, många många gånger faktiskt!
7. Har du handlat kläder via internet ? Det händer ja.
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång ? Nej. Varför skulle jag göra det?
9. Fulaste plagget andra könet kan ha ? Hip hop-kläder, häng etc.
10. Vad använder du för skor ? Converse, ballerinas, högklackat vid finare tillfällen

VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar ?
Ja, men försöker att inte göra det.
2. Klä dig annorlunda ? Beror på. Inte vad som helst.
3. Vara dig själv ? Inte alltid.
4. Visa dig i bikini/badbyxor ? Ja.
5. Fisa inför din pojk/flickvän ? Nja.
6. Pierca dig ? Örsnibbarna är redan, nåt mer vill jag inte pierca!
8. Ha sex på offentlig plats ? Nja, gross...
9. Vara omogen ? Ja, till viss del.
10. Äta småkryp ? Vågar skulle jag, men vill inte.

SKOLAN:
1. Vad heter din skola ?
Österänggymnaiset är min fd och Santa Barbara City College min blivande!
2. Vad heter din favoritlärare ? Från gymnasiet: Snygge-Mats, Peter, Helene, Boel.
3. Vad är ditt favoritämne ? Samhälle, geografi, svenska (A och B), psykologi, historia, staden och framtiden.
4. Snyggaste läraren på skolan ? Se fråga 2.
5. Har du bra betyg? Gick ut med 290 på högstadiet och 18.33 på gymnasiet.
6. Tråkigaste ämnet ? Matte såklart. Och naturkunskap och företagsekonomi.
7. Har du skolkat mycket senaste året ? Absolut inte!
8. Har du fuskat på prov ? Aldrig i hela mitt liv.
9. Hur tar du dig till skolan ? Cykel!
10. Har du gjort mer än kyssas med någon när du vart i skolan ? Näe.


Lunch

image202

+ 2 hårdkokta ägg.

Söndag. Mitt nattduksbord.

Jo jag känner mig rätt positiv ändå! Vädret idag är strålande, men det är tydligen kallt ute.

Planerna för dagen blir:
träna minst 20 min på Crosstrainern
duscha
sitta på altanen och läsa
snabbstäda och göra fint på rummet
fota tv:n och dvd:n och lägga in på Blocket
montera ner ovanstående
cykla till Klara för att där ta en walk med henne och Johanna och sedan käka middag och ha de trevligt!

Yes, så ser min dag ut!

Linn:
Imorgon ska jag skriva dej ett långt mail, och denna gången vill jag ha svar!!!

Ciao,

image201
Got some reading to to :P

Nerifrån och upp:
Stor Citatboken (bokrea)
Snabbmatslandet (loppis)
California as a place to live (snodde från päronens bokhylla)
Munken som sålde sin Ferrari (fick av mor)
Två nötcreme och en moviebox, Filip och Fredrik (bibblan)
Lonely Planets Los Angeles and Southern California (bibblan)
Charlie y el gran ascensor de cristal (bibblan)
America's Hidden Corners (bibblan)
Heat and other stories by Joyce Carol Oates (bibblan)

Ännu en...

dag i arbetslöshetens tecken. Oh well. Livet går inte under. Nåt nytt skit ska jag väl kunna hitta.

Igår åt vi Oreo-kex med grillade marshmallows till dessert, rekomenderas varmt! Sen kollade vi "A Walk To Remember" och åt chips och glass. Känner att det blev lite väl mycket att äta igår... Försöker att inte bry mig alltför mycket dock.

Idag vaknade jag pinsamt sent (tjugo över elva) men nu har jag iaf käkat och ska nu antingen hjälpa till att städa eller tvätta håret och sen klippa luggen som har blivit alldeles för lång. Sen ska jag nog minsann till biblioteket. Ha MASSA böcker hemma att läsa ut men jag vill ha lite nytt, om USA bl a. Sen tror jag familjen ska på nån sorts utflyckt typ skogen eller nåt.


Vad gör ni en lördag som denna?


So long, 

Ego...

image200

(fortsättning)


Jag hatar själv för långa blogginlägg så här kommer fortsättningen:

Igår bokade och betalade pappa flyg T o R Köpenhamn - Los Angeles!!! Åker den 6 augusti! Kommer hem för jullov den 19 (svensk tid) december! Fyfan vad bra men overkligt detta känns!
Mellanlandar i Heathrow båda gångerna och sen åker jag med American Airlines till LAX.

image199

Det har hänt en del sen sist. Onekligen...

Sedan sist jag skrev har följande av betydelse hänt:

Igår vaknade jag av att min kontaktperson på bemanningsföretaget ringde och sa att de på syltfabriken i Tollarp inte vart nöjda med mig. Jag blev alltså avskedad. Detta helt utan förvarning. Det sjuka var att jag fortfarande var på nån slags utbildning. När jag sedan frågade varför så "kunde han inte gå in på detaljer". Ursäkta mig men detaljer är precis vad jag vill ha. Man vill ju såklart veta vad man gjort för fel.
Jag blev såklart skitledsen och kände mig illa behadlad. Jag har alltid varit den typen som sköter sig, den som man kan lita på. Fråga vem som helst som känner mig liksom. Jag får aldrig IG på prov och arbeten i skolan (faktiskt oerhört sällan sämre än MVG). Jag har aldrig misskött ett jobb. Jag är inte en person som blir avskedad. Well, until now I suppose. Det sorgligaste är att jag tyckte jobbet var jobbigt som fan men jag kämpade varje varje minut jag var där och var helt utmattad när jag kom hem. Och visst, jag passade inte in bland kollegorna men jag var trevlig och positiv mot alla.

Självklart är jag bitter och fortfarande arg och ledsen. Jag går ju miste om massa pengar jag behöver. Men kanske fanns det en mening med detta. Kanske det ligger nåt annat jobb och lurar? Vad fan vet jag.


Det jobbiga är ju dock att jag nu är tillbaka på ruta ett vad gäller jobbsökande. Ska iofs iväg till skolan om nån timme för att lämna tidsrapport så då kan jag passa på att säga att jag numera är öppen för vick...

Ahja nu vet ni det här...

Adieu!

Huuu

Fyyy vad sleten jag känner mig!!! Kunde inte somna igår så det blev för lite sömn. Nu sitter jag här och har precis käkat lite. Måste varva ner lite innan jag kan somna tror jag.
Jobbet känns väl ganska OK. Fick skjuts hem av en "farbror" (en jättesnäll tekniker eller nåt) som bor i närheten. Så blir det imorgon och övermorgon så far slipper hämta. Känns bra. Annars så är det rätt jobbigt att jobba som jag gör denna veckan. Går om nästan hela familjen. Sist jag såg Gustav t.ex. var i söndags kväll. Kommunikation sker mestadels via lappar. 

 Imorgon fyller far år, men vi firade honom lite i helgen och ska göra mer i helgen som kommer I guess. Men jag la mina paketer till honom i köket :)

Kanske lite tidigt att snacka helgplaner nu men iaf så ska jag och Julia nog till Kivik där jag ska bjussa henne på räkfrossa på Buhres fisk. :) Stannar väl till i Haväng med och softar. Annars så ska jag not träffa Klara och börja fixa med USA och annars mest slappa med film och så. 

Ciao och god natt! 

JAG KOM IN! CALIFORNIA HERE I COME!!!!

Yeeeey! Fick besked från Santa Barbara City College! Jag kom in! (Jävligt väntat iofs). Så i nästa vecka ska det bokas flyg :) Ska redan nu i slutet av veckan betala in bekräftningsavgift (3000 spänn!!!!!!). Så nu känns det lite lite lite lättare att gå till jobbet. När det är jobbigt så tänker jag på USA och att jag vill ha pengar där. Då går det lite lättare...

image198

Oh well, nu ska jag duscha, klä mig, ut med hunden, slappa med Vänner och fika snabbt. Sen vid två är det dags att ta bussen till stan och sen till jobbet. Äckligt att jag börjar halv fyra men måste åka hemifrån redan två. Körkort är nog ingen dum idé ändå. Men nån här på jorden ska ju tänka på miljön också...

Ciao,

Dags för en ny vecka...


Då är jag nästan redo att åka in till stan. Ska köpa present till far så syrran skjutsar mig. Sen köper jag med mig lite käk från Ko-San tror jag... Ska jobba 15:30 - 00:00. Drygt! Men men, fyra dagar går snabbt. Fredag blir en kort dag. Börjar 15:10 och slutar 20:00.

Har precis sett klar Vänner säsong 6. Very nice! Igår såg jag, Julia och Jakob "The Notebook". Åh åh åh.

Ciao,

Vilken skön dag :)


Sov ganska länge och vid halv tolv åkte jag och syster till Ivö där vi solade och jag badade lite. Hade lite god fika och tidning med oss. Sen åkte vi hem och jag har nu städat mitt rum med paus för mat och som kom Klara och Johanna hit en stund. Nu ska jag duscha sen ska jag och Julia se på en film tror jag. Börjar jobba sent imorgon :)

Lite sommarbilder (från i fredags):
image196
image194
image195

Sorry for the lack of updates...


Har jobbat hårt i fabriken torsdag och fredag. Från sju till halv fyra. Fy fan. Det är jobbigare än jag trodde men jag antar att det flyter på efter ett tag. Det jobbiga är de tidiga mornarna. Jag kan inte somna innan halv elva/elva och sen måste jag upp halv sex. Efter en vecka med de tiderna så byter man och jobbar 15:30 till 00:00. Så vänja sig hinner man ju knappt... Jaja, pengar är pengar. Vill kunna leva utan att snåla hela tiden när jag pluggar i USA.

Igår var typ världens mysigaste kväll! Körde ner med syrran och Mia till stranden vid Yngsjö och grillade och gjorde en stor eld. Varmt och skönt, solnedgång och alldeles precis vad jag behövde efter jobbet. Idag har jag mest slappat, varit i solen. Har lite ont i halsen och det är ju väldigt olämpligt. Idag fyller lillebror 16! Så han har firats med lite grillning och tårta med lite släkt. Nice! Nu ska vi nog snart sen en film han tjatar om :P Sen ska jag nog bara kolla Vänner och kanske nån annan film och dricka te resten av kvällen. Syrran är inte hemma dock :( Imorgon ska nog vi två köra iväg en sväng, kanske Haväng! Ska ju bli sol och 25 grader :)

Ha det bra allihopa!

Ciao,

image193

Tröttsamt

Trots att jag bara jobbat en dag är jag redan trött på det. Och på att jag knappt hinner nåt mer pga måste cykla in till stan och ta buss och sen samm grej hem. Missar massa tid. Men men. Bara att uthärda. Och imorgon är det ju fredag! Och nästa vecka får jag sovmorgon varje dag! Måste iofs jobba till kl tolv... Fan jag hatar mitt liv just nu. Vill att det ska bli "lov" för min del. Men då är det bara cirkus tre veckor tills jag flyttar till USA. Då ska jag äntligen gå i skolan igen! Som jag har längtat efter att få gå i skolan igen! Önskar nästan att jag bara hade haft ett halvt sabbatsår. Dels för att jag gillar att gå i skolan, dels för att jag inte gjort nåt vettigt den senaste tiden och sist men inte minst för att man (jag) glömmer snabbt!!!
Men men, nu ska jag kolla ett Vänner-avsnitt, läsa lite och sen försöka somna. Vill inte att det ska bli morgon...

Ciao,

Puh puh puh. GRATTIS SYRRAN!!!

JOBBIGT ATT JOBBA PÅ SKOLAN IDAG... Har iaf varit ute mycket och fått lite bränna :) Cyklat säkert en mil sammanlagt också. Bra där.
Annars så klarade min syster uppkörningen (hennes första!) idag!!! Hon fick en liten present av mig som jag köpte igår. Sen firade vi med att köra till Konsum och köpa glass :)

Annars så har jag kollat med arbetet nu och så. Lön varje månad den 25. 8 h om dagen. 110 kr/h. 40 timmar varje månad då det tillkommer 20 kr/h. Ca 16 h/ månad då det tillkommer 32 kr/h. Sen får jag 13% semesterersättning på det. Så det är ju ganska bra. Synd bara att 31 % ska försvinna innan jag ens sett röken av dem. Ibland vill jag kräkas på Sverige. Ja, jag VEET skattepengar får till bra grejor. Men det svider ändå lite eftersom jag trots allt bara ska jobba 10 veckor och antagligen knappt alls i framtiden förutom lite extrajobb. Jaja. Jag ska sluta gnälla. NOT.
Det som är lite jobbigt är att jag imorgon ska vara en halvtimme tidigare på jobbet än normalt. De ska visa var allt finns och så. Hur som haver så innebär detta att jag måste ta bussen HALV SEX från Resecentrum imorgon och sedan vänta där ca en halvtimme. Måste alltså gå upp allra senast halv fem. Jag känner redan nu hur äckeltrött jag kommer vara imorgon. Och hur ska jag lyckas att inte somna när jag kommer hem?!?!
Jaja, resten av dagens projekt blir att hålla mig vaken till ca kl 21 då jag gärna skulle vilja somna. Jag har stora insomningsproblem när jag ska upp tidigt och somna tidigt nämligen. Så här krävs det en strategi. Aja det får väl gå. Nu ska jag nog ta ett bad/dusch. Förrästen så är det verkligen sommarvärme idag. Känns som  årets varmaste dag so far! Jag klagar inte!

Ciao,

Örghhhhh

KUNDE bara inte somna i normal tid igårkväll. :( Vågade inte kolla på klockan, men alldeles för sent blev det iaf. Dock inget ont som inte för nåt gott med sig. Läste i min nya bok "Snabbmatslandet" och den är intressant!
Men men nu är jag klar och ska cykla till skolan (det är inte den jag vickade på sist utan en som ligger några kilometer bort)... Vill helst av allt bara krypa ner i sängen igen. Men men. Idag kommer ju framställas som sovmorgon om man jämför med imorgon. Då måste jag upp fem tror jag. Döda. Mig. Långsamt.

Ciao!

Jag fick jobbet!

Och det känns ju bra. Men fortfarande hatar jag mig själv för att min stackars far ska behöva köra och hämta. Men räknade ut att det är ca 20 gånger det rör sig om, men jag ju ska försöka hitta nån som också bor i Kristianstad och som kör bil. Det måste ju för fan finnas nån och denne vill jag samåka med! Sen kör ju syrran upp imorgon och jag tror hon klarar det. Då kan hon köra ibland med ju :)

Annars så har jag lite beskymmer redan nu med några dagar som jag måste vara ledig.
* Studenten den 5/6 t.ex. Klara går ut. Och min kusin Filippa. Mycket mycket mycket viktigt att kunna närvara hela dagen faktiskt. Eller ev. sluta vid lunch.
* Sen måste jag åka upp till Hufvudstaden vår någon gång i sommar för att ordna visum. Man bokar in sig på ambassadens hemsida på något sätt och sen är det ju massa papper man ska ha med sig dit så allt det där tar väl ett tag. Har ingen aning om de har öppet på helger men antar att så inte är fallet, vilket = jag måste åka t.ex. en fredag eller måndag. Ska ju försöka göra en weekend av det med Klara, Johanna och syster (såklart syster!).
* Sen vill jag vara ledig en fredag då det är Båstad för den dagen planerar jag och några vänner att dra ner dit och hyra in oss på ett pensionat jag bott på innan. Fre - sön med tennis, fest, sol och bad.

Så minst tre tillfällen har jag alltså redan då jag måste/vill vara ledig. Undra hur de ställer sig till detta. Bäst att inte säga nåt på några veckor. Göra lite research hos kollegor och sen fråga snällt. Om kollegorna säger att det är omöjligt? Sjukintyg? Aha, lite typiskt mig att börja se massa problem så fort jag fått ett jobb (men inte ens börjat än). Men jag har ju hittat en del lösningar med! :P  

Nu har jag iaf käkat god och nyttig lunch och avslutar med kaffe och en digestive med världens godaste jordgubbssylt (St Dalford) på.
Innan var jag ute och solade i bikini och jag har fått små små gränser! Yeey! Solen tar på mig också. :)

Men men nu ska jag väl slappa, gå ut med hunden och så. Halv fyra ska jag cykla in till stan och hämta ut arbetsskor på ett ställe jag inte har en aning om var det ligger. Sen ska jag köpa födelsedagspresent till bror som fyller på lördag! Lika bra att ha det gjort. Inom H&M. Sen ska jag lämna kemtvätt och fylla på busskort alt. ta ut pengar till det.

Laters,

Lite bättre

Känns bättre nu. Kanske får jobbet ändå.

Hängde med Mia och syrran idag och gått promenix. Annars har jag mest druckit kaffe i solen och hängt med datorn som första sällskap.

Men nu ska jag och syrran kolla på "The Notebook". Bölvarning har jag hört. Well, that's OK with me.

Ciao,


Jag är världens sämsta människa


Helvetes jävla helvete. Var på jobbintervju ute i Tollarp. Varannan vecka jobbar man till 23:30 och då går det inga bussar längre. För att få jobbet måste jag kunna arbeta de bestämda tiderna. Eftersom jag är så kass så har jag varken bil eller körkort. Då säger pappa att han ska köra och hämta mig. Han jobbar (och ska snart byta jobb och då jobba i Hässleholm = han måste pendla) och brukar vilja gå och lägga sig rätt tidigt men är alltså villig att göra detta. Då sa jag att det inte kändes schysst men han stod fast vid det. Då sa jag tack och lade på. Sen började jag storböla. Och där är jag nu. Jag känner mig som universums mest misslyckade människa. Som vid tjugo års ålder har en far som på allvar tänker hjälpa mig så mycket. Jag är rörd att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Samtidigt skäms jag så mycket. Som om inte det vore nog så har jag fetaste beslutsångesten. Måste meddela om jobbet idag och skrivs det kontrakt och skit. Men jag har ju inte direkt nåt bättre på gång.

Skjut mig någon?

I löv billig shopping @ loppisar


image186
Helt underbart mönster!!! Nåt italienskt märke called "Fiorio". Made in Italy for NK står det också. In på kemtvätt och denna blir riktigt nice!
image187
image188
Stor halvlång skjorta, lång riktigt röd plisserad kjol (ska kortas rejält though och så ska jag dra upp den så det sitter i midjan).
image189
Ännu en underbar sjal med 60/70-tals mönster.
image190
Liten kuvertväska, skärp (det står "Boy scouts be prepered"), bok om USA och snabbmaten (fick av far).
image191
Sweater från "Le coq sportif". I love! Säkert minst tjugo år gammal med skön slitning.
image192
Skärpet.

ALLT detta för tjugo spänn! Förutom boken för tio och väskan för fem! Nu vill jag aldrig mer handla nytt när man kan handla såhär mycket fint för så lite stålar.

Sol igen!

Underbart väder idag igen! Så nu ska jag duscha och byta om och ut och slänga mig i solen en stund. Sen ska far, jag och syster på loppis! Längesen sist, hoppas jag hittar nåt kul!

Laters,

Wtf?


Vad hände med solen? Jag hann bara steka min kropp i drygt en timme. Illa! Nu regnade det tom lite nyss... Buhu. Fast ändå inte, nu kan jag med gott samvete sitta inne och kolla på filmen "O Brother, Where Art Thou" :) Har nyss laddat ner. Ikväll blire nog "Michael Clayton" (hmm, börjar likna Clooney-tema detta ju) och "Freaky Friday". UTAN godis. Beach 2008 är på g nu om man säger så. Hjälp. Ska köra på Crosstrainern som vi fick hem i veckan med. Sen ska vi tydligen grilla ikväll...

Ciao,

"Lust och fägring stor" och SOL

Såg klart Bo Widerbergs "Lust och fägring stor" i morse. Åh åh åh. Fin. Johan Widerberg är hot hot hot.

Men nu kan man ju inte sitta inne och uggla vid bloggen! Ut och fortsätta sola vettja!

Ciao,

image183

Jobb (med 99% säkerhet iaf) och JOHAN GLANS i Ystad


Åh, åh, åh!!! Vilken bra dag! Sommarjobb grejat! Börjar på måndag/tisdag eller vecka 21! 120 kr i timmen exkl. OB. Oh yeah.

Var alltså i Malmö idag. Steg upp halv sju och tog tåget tjugo över åtta. Intervjun gick rätt snabbt och sen spanade jag lite snabbt i affärer och gick in i en jättemysig deli-butik på Lilla Torg där jag handlade tre varor för över hundra spänn :S Gott vare iaf! Sen en kaffe på Pressbyrån innan jag åkte hem. Älskar verkligen att åka tåg! Särskilt när man har en kaffe, en bra tidning och mp3:n med sig.

Kom hem och fixade lite med picknicken som mor och syster kämpat så fint med! Riktigt gott! Minipajer med bl a lök och brie, bröd, ost, greksallad, sjukt maffiga chokladmuffins, Cola Zero, kaffe. Halv tre kom Klara hit med skööönaste bilen (Volvo XC90) och så bar det av till Ystad!

Väl framme lånade vi Ystads Segelsällskaps bänkar och fikade. Sen började föreställningen. Först två som var "förband". De var rätt lame. Men sen kom Glansan in och DÅ JÄVLAR. Han är KUNG! Sååå rolig! Älskar hans typ av humor. Han driver om sig själv, sin uppväxt etc. Underbart med människor med självdistans tycker jag. Och ja, som han säger i nåt klipp, HAN ÄR JÄTTEKORT i verkligheten! Sen tog vi en kort prommis i Ystad, där är så vackert och mysigt. Hem i kvällsljuset genom underbara Skåne. Ja jag säger då det, ända stället i Sverige jag vill bo i är Skåne (möjligtvis Göteborg).

Iaf, tack för en underbar dag! Nu ska jag slappa med nån film. Dock inget käk tror jag, är fortfarande sjukligt mätt. Kanske beror på alla Cola Zero jag halsade i bilen på väg hem...

Här kommer lite bilder, dock inga på Glans (kände lite fånigt att fota när han uppträdde).

image174image176
image177
image178
Paus i föreställningen, ute i kvällssolen...
image182

image181
Denna tog jag ner från dörren på teatern :P Fin souvenir I figured...

image180
Typ mellan Degeberga och Everöd (?) ligger en gård med massa islandshästar. Klara hade för sig att man kunde hyra några hästar och rid ut. Så vi stannade till och plingade på för att fråga. Dock var så inte fallet haha!

Valborg dårå

Valborg var trevligt! Mia kom hit redan vid tretiden och vi slappade, fixade oss, gjorde sallad, fikade osv. Sen åkte vi till Torsö med Klara och hennes Magnus efter att ha mött upp de andra. Kvällen blev jättetrevlig med mat, dryck, bastubad och bad i havet (knappt för min del dock :P). Sov gjorde jag dock inte alls mycket. Jag och Mia delade rum med en tjej och en kille och killen snarkade konstant. Trots mina försök att putta på honom och väsnas lite extra. Åkte hem tidigt med nån kille och Mia och två andra. Hem och slappa, käka och sova nån timme. Sedan bjöd morsan mig och bror och syster på fotboll :) KFF - MFF i Svenska Cupen. Åh åh åh vad jag längtar efter Malmö FF. Idag ställde de upp med ett rätt kasst lag, men Daniel Andersson var med, han är min all time favorite. Nästa vecka blir det nog match i Malmö med syrran :)

Men nu har jag fixat lite inför imorgon, lagt fram snygga kläder och grejor jag ska ha med till jobbintervjun i Malmö (jobbet ligger dock i Tollarp). Hoppas VERKLIGEN att jag får det! Vill ju ha cash att använda till flytten till USA! Nu ska jag fixa mig och sen slappa med lite Friends innan jag somnar :)

So long! Vi ses imorgonkväll typ! Kanske kanske kanske har jag då lyckats knäppa en bild på Johan Glans och mig?!?!

RSS 2.0